- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
jano6220
tag
válasz
Thunderzolee #6496 üzenetére
Heló
Innen szedtem le :http://www.gatewaydrivers.org/emachines-e525-eme525-e-series-bios-update.htmlA windows-os telepitésnél csak egy exe. fajl van.
a text meg eszt írja:
1. DOS flash: Please execute "KAWF0309.BAT" batch file to update bios under pure Dos mode.
2. Windows flash: Please click "KAWF0310.exe" to update bios. -
he7edik.
addikt
válasz
Thunderzolee #6499 üzenetére
Azért köszi.
valami külsö VGA-s megoldás sem létezik mint a FUSI-nál? -
he7edik.
addikt
válasz
Thunderzolee #6494 üzenetére
Bocsi a duplázásért.
-
he7edik.
addikt
válasz
Thunderzolee #6494 üzenetére
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
Thunderzolee #6492 üzenetére
-
jano6220
tag
válasz
Thunderzolee #6486 üzenetére
-
jano6220
tag
válasz
Thunderzolee #6466 üzenetére
-
vidékigyuri
csendes tag
válasz
Thunderzolee #6483 üzenetére
Köszi a választ
-
netlako
csendes tag
válasz
Thunderzolee #6480 üzenetére
rendben köszönöm a segítséget !
-
netlako
csendes tag
válasz
Thunderzolee #6476 üzenetére
-
netlako
csendes tag
válasz
Thunderzolee #6474 üzenetére
köszönöm a választ és a segítséget! akkor sajnos dual proci nem megy bele...
-
soundsthu
csendes tag
válasz
Thunderzolee #6462 üzenetére
Köszönöm a részletes választ, így már boldogulni fogok.
-
middleaged
tag
válasz
Thunderzolee #6469 üzenetére
Ilyen eszközeim konkrétan nincsenek, de hasonlót talán sikerül találnom, addig is bátorítás gyanánt megnézem még néhányszor az "upgrade"-es videót.
Bár kétségtelen, jobban örültem volna az általad linkelt megoldásnak. -
jano6220
tag
válasz
Thunderzolee #6466 üzenetére
Jelemleg 1.4 es BIOS van a gépemen,a legfrisseb pedig 3.10,lehet frissiteni kellene proci csere előtt?
-
middleaged
tag
válasz
Thunderzolee #6467 üzenetére
THX a biztató megjegyzésekért!
El kellett újból olvasnom a topic témáját, hogy ezzel a kérdésemmel nem-e offolom, de azt gyanítom nem,szóval a bővítés már is fizikai akadályokba ütközött:nem sikerült leszednem a készülék erre szolgáló hátlapját, a két csavar egy ideig old, majd körbeforog, olyan mintha menetszakadt lenne, nagyon feszigetni nem mertem,szóval semmi sem úgy történt, mint ezen a videón:[link]
Talán a Te gépeden is hasonló lehet ez a megoldás, vagy van valami tipped, azért egy garanciavesztésbe nem szívesen szaladnék bele! -
jano6220
tag
válasz
Thunderzolee #6454 üzenetére
Csak azis menne vajon a gépembe?
-
jano6220
tag
válasz
A T6600 akkor jobb lenne mert az is van az illetőnek 1500ft al többért mint a T4400
-
middleaged
tag
válasz
Thunderzolee #6460 üzenetére
-
middleaged
tag
válasz
Thunderzolee #6455 üzenetére
Az eredeti elképzelésem az volt-ami, maradt is-, hogy az SSD-n lesz az OS értelemszerűen, a HDD pedig torrent háttértárként fog funkcionálni. A noti több felhasználós eltérő igényekkel, igazából korlátai csak a gépnek vannak, meg persze nekem volt anyagi, amikor ezt választottam.
Köszi a hasznos válaszokat, folyt.a HP topicban az inf. gyűjtést! -
solyom76
senior tag
válasz
Thunderzolee #6457 üzenetére
köszönöm,azt hittem érezhető gyorsulás lesz,egyébként f10-el szoktam menteni.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Látod Zoli, néha ezért kell kérdezősködni, mert nem tudjuk hogy mire szeretné...(bár Te ezt folyamatosan teszed)
Távol álljon tőlem hogy okoskodjak, főleg feletted!!! Remélem nem értettél félre!!! -
middleaged
tag
válasz
Thunderzolee #6436 üzenetére
Köszi a tippet, a hdd specifikációja szerint 9,5 mm magas.
Közben konkretizálódtak a bővítés összetevői is,bár maradt néhány kérdés:
OCZ Vertex3 120 Gb:nem tudom, hogy az ODD vagy HDD helyére tegyem-e?
A-DATA 4Gb CL9:ilyen a gépben lévő RAM is,de van olcsóbb, pl.CSX,Kingston, van-e bármi előnye, ha a két RAM egyforma, vagy nem kell ehhez feltétlenül ragaszkodni?
RaidSonic ICY BOX IB-AC642:elvileg a meglévő ODD-m előlapja rászerelhető a HDD/SSD keretre, de vajon a mellékelt előlappal a slim USB-s házban fog-e müködni az ODD?
[link]
És végül,-bár, ez, szerintem nehezen behatárolható- mi a várható többlet a géptől a fejlesztéssel, ha a kiindulási alap ez: [link] -
solyom76
senior tag
válasz
Thunderzolee #6449 üzenetére
Helo a DRAM Freki 532mhz,a biosban 800-1066-1333 mhz van,ha az 1333mhzt akarom állitani akkor auto-ra áll.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Thunderzolee #6445 üzenetére
Üdv,
Igen tudom, hogy már ezek apróságok és számottevően nem is nagyon veszi észre a különbségeket, de nem tudom, mire használja/használná a gépét. Az órajel után vettem fel a T2250-as CPU-t a még hatékonyabb program működésének fényében. Szóval nem tudtam mi a pontos igény (játék is talán) vagy a beszerelhető legerősebb CPU!? -Volt már ilyen is, ezért kérdeztem Tőle merre halad a döntésével.
Vannak kísérletezők is, lehet hogy Ő pont nem.... -
jano6220
tag
válasz
Thunderzolee #6445 üzenetére
Hát köszi a válaszokat,kiszemeltem egy T4400 procit remélem menni fog vele a gépem de jelzem milett az eredmény
-
jano6220
tag
válasz
Thunderzolee #6438 üzenetére
Az Emachine e725 be is ugyan az a GL40-es chipset van és leírása is ugyan az és abban T4200 as proci van vagy valami mégsem azonos?
-
middleaged
tag
válasz
Thunderzolee #6434 üzenetére
"Mit nem értesz rajt?
"
Most már mindent, köszönöm a választ! -
Hosssszu
őstag
válasz
Thunderzolee #6428 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
-
kyle16
tag
válasz
Thunderzolee #6424 üzenetére
kerestem én de nem nagyon találtam semmit csak ennél kisebbet ugye azt meg nem akarok bele tenni
csak annyit mondtak a szervizbe hogy alaplap cserés lenne. mást nem közöltek.
a srác nem válaszol -
92Engine
csendes tag
válasz
Thunderzolee #6421 üzenetére
Szia Zoli, köszönöm a választ! Nagyon sajnálom a procit, de akkor majd elboldogulok vele, elnézem majd valahogy neki ezt a kis procit, bár annak ellenére hogy nagyon szeretem, lassan érik a cseréje sajnos.
Az USB számomra csak azért kérdéses, mert kételkedem benne, hogy ez a bitang erős rendszer elbírja-e a 10x-es sebességet. Nagyon köszönöm a segítséget, sziasztok.
-
kutga
félisten
válasz
Thunderzolee #6415 üzenetére
Ez se hangzik rosszul. Jó minőségű matricák? Úgy értem nehogy leessen egy hónap használat után.
-
kutga
félisten
válasz
Thunderzolee #6413 üzenetére
Tudtommal nincs. Inkább a modding topikban érdeklődöm, más fórumokban találtam már barkács jellegű megoldásokat.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Thunderzolee #6408 üzenetére
Köszönöm hogy felraktad, így vitathatatlan!
-
Zadia
senior tag
válasz
Thunderzolee #6380 üzenetére
Megjött a T5300-as proci.Be is szereltem.Remek darab.Már most így elsőre is gyorsabb lett a noti.
2k-t megért nekem. -
Szipoly
tag
válasz
Thunderzolee #6396 üzenetére
Igen, tudom, írtam is, hogy kétmagos. Folyamatosan találok itt a hirdetések közt beszélgetéseket, írják, az i7-640m nagyon megérné, csak találni lehetetlen, még az i5-580m egy fokkal könnyebb lenne, és az is jelentősen gyorsabb az i5-430m-nél. Bár van aki ezt húzta fel közel az 580m szintjére
Köszi a listákat, szemezgetek, a paypal-os fizetéses segítséget is külön köszönöm! -
Szipoly
tag
válasz
Thunderzolee #6394 üzenetére
Igen, gondoltam is, hogy a pakolható verziók legalább magához a típushoz igazíthatók, de jókat írnak pár egy ventilátorosról is(igen, 12cm volt átlagban), ezeknek jobb a kialakítása, légcsatornákkal, nem csupán egy lyukacsos fémháló, amire oda akasztod a 2-3 ventilátort, ahova akarod
de ezt csak ránézésre gondolom
Ebay jó ötlet, valahogy sosem jut eszembe, talán mert sosem használtam
Találtam pár jó összefoglaló táblázatot, de mint észrevettem a valódi 4 magosak már mind 45w TDP, de vannak i7-ből 2 magos verziók is.
http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i5/Intel-Core%20i5%20Mobile%20I5-580M%20CN80617005487AD.html
http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i7/Intel-Core%20i7%20Mobile%20I7-640M%20CN80617004152AE.htmlPlusz találtam is olyan Sony Vaio típusokat, aminek alapja ugyanaz, mint az enyém, csak már i7-640m-el szerelt, szóval bírnia kell.
Van pár lejárt hirdetést 14-18k között, remélem rám mosolyog a szerencse -
Szipoly
tag
válasz
Thunderzolee #6391 üzenetére
Köszi a választ
Igen, örülnék egy 4 magosnak, de még egy újabb fajta i5 is sokat dobna rajta, csak az áruk valóban hajmeresztő. Lehet ráállok erre az 1-2 típusra, 35W TDP-vel, és mint írtad mindennap keresgélek, hátha
SSD-t találtam is h.a.-n, OCZ AGILITY 3 60GB SATA3 SSD, 16ezerért, új, gondolom tökéletes lenne. Vagy van jobb?
Még gondolkoztam laptop alá való hűtőpadon, de fogalmam sincs, hogy az egy db 12centis fix, vagy a 3 db 8centis bárhova pakolható megoldás a jobb? -
ebeni95
tag
válasz
Thunderzolee #6389 üzenetére
Mihez képest lassú?
Én egy nagyobb SSD-t gondoltam, hogy belerakok, csak nem tudom, hogy kezelné-e.Üdv!
-
Zadia
senior tag
válasz
Thunderzolee #6383 üzenetére
A T5300-at hétfőn adják fel nekem.Jó lesz az.
-
Zadia
senior tag
válasz
Thunderzolee #6380 üzenetére
Ismerősömnek lenne ilyene. Ingyen!!!!!
Core Solo T1250 1.73GHz 2MB L2 chace 533MHz FSB 65nm
Ezzel elvileg menni kéne a notinak? -
Tim82
félisten
válasz
Thunderzolee #6375 üzenetére
Igazad lesz, elvileg szerelték T5500-zal is. Mondjuk az FSB miatt érdekes madár lehet ez a noti.
-
superecneB
őstag
válasz
Thunderzolee #6371 üzenetére
Kiderült, hogy proci nélkül kapta a notebookot a srác, lehet nem is működik. Nem indult a T7100-mal. Bekapcs után fekete képernyő (be se kapcsolt a kijelző), majd kis idő után magát leállította, semmi pc speakeres sipákolás.
Erősen kétlem, hogy működne a notebook, mindenesetre a hétvégén letesztelem remélem nem vágta haza a T7100-mat.
TDP-re mind kettő (T6400, T7100) 35W hiába az egyik 45 nanós. -
superecneB
őstag
válasz
Thunderzolee #6369 üzenetére
Tehát akkor jól értem, hogy a T7100-el sem kéne, hogy gondja legyen?
Csak mert a Lenovos PDF amit linkeltél nem tartalmaz a listában csak az intel által megadott procikat. Így a T7100 nincs benne. De akkor ha a socket fogadja, akkor a lapnak is támogatnia kell?Nem, nem keverem a Socket M-mel
-
moltam
tag
válasz
Thunderzolee #6356 üzenetére
Köszi a gyors és kielégítő választ! Inkább akkor hagyom a vga kérdést
-
wertigoo
csendes tag
válasz
Thunderzolee #6354 üzenetére
Köszi.
Akkor így jártam -
axwell90x
csendes tag
válasz
Thunderzolee #6349 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
Arkennys
addikt
válasz
Thunderzolee #6331 üzenetére
Hát, a 17 dolláros az licites volt, ezért volt az alacsony ár. Mostanra nem tudom hol tarthat, nem is figyeltem, miután megláttam, hogy licitelgetős.
Végül már úton is van a végleges, ami kijött 8300-ból, mivel a szállítás maga ingyenes. winner_hun korrekt volt messzemenőkig, a maradék pénzt vissza is utalta a tizesből.mervlemez valószínű, hogy cserés lesz majd, nem szórakozgatok a javítgatással. De egyrészt idő, mire összeszedek rá valamennyi pénzt, másrészt meg nem tudom, pontosan milyet is keressek. A mostani típusa SAMSUNG HM160HC (149 GB, IDE), valami hasonló méretűt akarok majd, csak pl 2,5" vagy 3,5" méretű kellene nekem, és egyebek terén még tájékozódnom kell...ha van tippje valakinek innen, örömmel fogadom azt is.
-
DarkUBi
csendes tag
válasz
Thunderzolee #6330 üzenetére
Upsz, elnézést! Legközelebb jobban szétnézek...
Kösz! -
Arkennys
addikt
válasz
Thunderzolee #6326 üzenetére
Annyira nincs mit részletezni
Rákerestem ebayen olyanra ami nem licites, és ide is szállít, és lebeszéltem a közvetítő személlyel. Hétfőn utalok neki, ő van olyan rendes, elintézi nekem, és onnantól elvileg csak várni kell.
-
Arkennys
addikt
válasz
Thunderzolee #6324 üzenetére
Hát, amit lebeszéltünk azzal, aki innen rendel másoknak ebayen keresztül, az m770-es lett végül, és 10ezerből jön ki elvileg. Ha minden jól megy, hétfőn utalom a pénzt, onnantól idő kérdése. Olcsóbbat, akik szállítanak ide is, nem nagyon találtam. 780-ast is láttam, de nincs kedvem ennyivel többet rákölteni arra a minimális különbségre, amit jelentene. Meg azért annyi keretem sincs hirtelen
VGA-t szerintem nem háborgatom...amennyit a processzor bír, arra elégséges lesz a 128 as kártya is, úgy gondolom.
De azért remélem, hogy működik majd a cucc, és észrevehető lesz némi teljesítmény változás, ha minimálisabb is. Szervizes ismerőssel is beszéltem, egy ezresért elvileg belerakja rendesen, nem kell azon aggódnom, hogy elszúrok valamit
-
Arkennys
addikt
válasz
Thunderzolee #6315 üzenetére
Na, elvileg írtam az ebayes fórum érintettjének. Köszönöm a közreműködést. Már csak azt remélem, hogy megjön a cucc, nem futunk ki a licit idejéből, és hogy működni is fog a cucc, ha ittvan
Sose rendeltem még így, ezért fázok a dologtól kicsit. Majd meglátom, mit tapasztalok
Másik: igen megfontolt kis gép, de hamar megszerettem. Régebbi, de elég masszív, és ahhoz képest szépen elketyeg a kezem alatt. Mindig a használhatóság alapján ítéltem meg a műszaki dolgokat, és akadt már a kezem között rosszabb gép is. Első normálisabb számítógépem hasonló szintű volt még anno, azzal is évekig kihúztam
Nem erőgép kell, erre, amire kell, tökéletes lesz, főleg ha sikerül az alkatrészcsere, akkor nem bolygatom jó ideig. Videokártyát se hiszem, hogy bántanám, azzal mondták, hogy bios gondok lehetnek pl. Meg talán elég is ez a 128 as a notiba, erre, amire kell -
Arkennys
addikt
válasz
Thunderzolee #6315 üzenetére
Hát, épp beszélek ismerőstől rá némi plusz pénzről, mert 6500 forint körüli árra nem számoltam, de ha érezhetően azért fürgébb lesz, megéri a dolog. Többet úgyse hiszem, hogy költök rá, videokártyát pl nem cserélek benne szerintem, lebeszéltek róla
Köszi a segedelmet
Azért az lesz a vicces ha sikerül beszereznem, de valamiért mégse veszi be a gyomra, vagy túlmelegszik tőle a gépUtóbbi esetben mi történik?
-
Arkennys
addikt
válasz
Thunderzolee #6311 üzenetére
Ha 1,86 os kerül bele, akkor észrevehető lesz bármi változás szerinted? Mert keresek erősen, de 770-780 ast nem találok, de konkrétan az 1,86 osnál erősebbet sem egyelőre. Nagy harc lesz ez még.
A melegedéstől akkor annyira nem tartok, elhiszem neked a dolgot, úgy nézem, értesz hozzá
-
Arkennys
addikt
válasz
Thunderzolee #6309 üzenetére
Köszi a témával foglalkozást
Nem is játékra kell igazán, pl amikkel játszok, azok régi, de nekem tetsző játékok (pl fable - lost chapters, heroes 4, divine divinity és hasonlók), ezeket most is viszi gond nélkül, maximumon is. Az nekem elég is belegondolva e téren
Csak a proci miatt sokszor érzem, hogy egyszerre több dolgot csinálni vele nem ajánlatos dolog, azért szeretnék bele valami lehetőség szerint jobbat, de anélkül, hogy nem megfelelő hűtés miatt beégesse az egészet
Szerintem végül csak azt cserélem és megelégszek vele, játszani ottlesz az asztali, itthonra meg a lapos, csak akkor kicsit jobb használhatósággal.
-
IT-Outlet
tag
válasz
Thunderzolee #6307 üzenetére
Köszi szépen
-
IT-Outlet
tag
válasz
Thunderzolee #6305 üzenetére
Szia!
Köszi a választ. Szétszedtem, megnéztem, ha a kijelzőn nyomkodom az elektronikát akkor megjön a kép. A szallagkábelt mozgatva nem történik semmi. Hol tudnék hozzá kijelzőt venni szerinted?
-
ihanko
csendes tag
válasz
Thunderzolee #6247 üzenetére
Helló
nagyon szépen köszönöm a tippet. Szét is fogok nézzni, mmihelyt leküzdöm az XP újratelepítési dilemmámat teljes formázással.
-
ggabor55
csendes tag
válasz
Thunderzolee #6295 üzenetére
Köszönöm!
-
neil_mullen
aktív tag
válasz
Thunderzolee #6293 üzenetére
ok, köszi.
közbe a méretet is megnéztem, és még kissebb is mint a seagate vinyo, ami benne van, ugyhogy a magassággal sem lehet gond...
-
kutga
félisten
válasz
Thunderzolee #6289 üzenetére
Ebayen találtam kétfélét is, de egyik sem tűnt gyári HP alkatrésznek, ebből arra következtetek hogy nem létezik ilyen.
-
FlashPlayer
tag
válasz
Thunderzolee #6283 üzenetére
Köszönöm !
-
mokus1
addikt
válasz
Thunderzolee #6262 üzenetére
Most van nálam egy i7es most megy a gép, van esetleg ötleted a 2 bioson kivül?
-
ensolid
tag
válasz
Thunderzolee #6274 üzenetére
ok akkor minél magasabb órajelűt próbálok bele keresni.
-
setre
tag
válasz
Thunderzolee #6274 üzenetére
-
ensolid
tag
válasz
Thunderzolee #6267 üzenetére
Én egy T5470 processzort néztem a helyére elvileg akkor annak bele kell mennie a gépbe és működnie is kell. Utólag megnéztem a ramokat is 677MHz-ek csak a proci visszafogja őket 533-ra.
-
mnb987
csendes tag
válasz
Thunderzolee #6271 üzenetére
Volt benne egy T2130, az érezhetően gyorsabb volt, a tesztek szerint 3x gyorsabb.
-
mokus1
addikt
válasz
Thunderzolee #6266 üzenetére
Ja én is így örültem:-D
-
ensolid
tag
válasz
Thunderzolee #6267 üzenetére
kösz a segítséget!
-
mokus1
addikt
válasz
Thunderzolee #6262 üzenetére
Hát pedig nem viszi sajnos.már próbáltam mindent.
-
mokus1
addikt
válasz
Thunderzolee #6258 üzenetére
Koszi ez most i3 330 azt néztem egyébként egy másik oldalról h a hm55 csak bizonyos provokatív kezel.és ez nem volt közte.ihd bekavarhat? Új bios kellene?
-
ryger
aktív tag
válasz
Thunderzolee #6250 üzenetére
Megneztem a hatuljat kicsit tuzetesebben es tenyleg ugy van ahogy irtad is, kis ablak nehany csavarral lefogatva es mintha meg egy HDD ill Memoria abracska lenne feltuntetve rajta kivulrol. Akkor majd nekiesek es megnezem azt a HDD lefogatast viszont a CPU csere valszeg kimarad mert nem mernem es nem is tudom hogy hogyan tovabb a szerelessel.
Halasan koszonom a felvilagositast
-
válasz
Thunderzolee #6242 üzenetére
sajnos nem biztos
mert az x szeria alapbol az a lenyeg benne hogy huzhato
szoval itt meg kerdeses az eredmeny, de ha huzhato es akar 2.7 en is megy az mar szep elorelepes iletve megfog latszani
-
válasz
Thunderzolee #6239 üzenetére
ugyan ebben a tipusban az x9100 gyarilag a bioson belul lehetett huzni, de kiv vagyok milyen lehet ebben az esetben.
-
PupakTeve
csendes tag
válasz
Thunderzolee #6229 üzenetére
Hát értem, ha elvinném egy szaküzletben ott meg tudnák mondani? Gépet bátran szét merek kapni, cserélgetni alkatrészeket, de a notimba nem szívesen piszkálnék bele...
-
válasz
Thunderzolee #6235 üzenetére
az x9100 tuti huzhato volt es a leirasban itt is van valami fesz hatar amit latok igy v a biosbol v progibol elkepzelheto a huzas.
-
válasz
Thunderzolee #6233 üzenetére
ez teny de ha huzhato akkor eleg nagy kulonbseg.hozhato ki ill a 3 mb jatek teren talan meg elony is lehet 1-1 szituacioban gtx 260 kell kihajtani.
-
válasz
Thunderzolee #6231 üzenetére
koszonom vegul en is megneztem a notebook cheket es talan ez a proci huzhato annyival mindenkeppen jobb lehet, de tenyleg nem nagy kulonbseg az oldal alapjan.
-
válasz
Thunderzolee #6230 üzenetére
Na, közben találtam még egy egész jó kis tesztet:
notebookcheck.net/Comparison-of-Intel-Centrino-2-CPUs.htmlA P8600 nem rosszabb a T9400-től.
A legtöbb alkalmazásnak nem nagyon van szüksége 6MB L2 tárra. -
válasz
Thunderzolee #6226 üzenetére
hat ezaz
ami gyengebb gepem van abba ezt tettek es annak a huteset nem terveztek ehez.. amit veszek abba 4 magos is mehet es abban van a p es ezt szertnem kicserelni, gondolom a foglalat egyezik, amugy jatekra lesz.
-
Csontikka
aktív tag
válasz
Thunderzolee #6221 üzenetére
Szia,
nagyon köszönöm a részletes választ.A gépen netezek, programozok, alap dolgok, néha 1-1 virtuális gép fut a háttérben ha valamit több op rendszeren tesztelek, vagy hálózatos dolgot fejlesztek. Esetleg nem tudom a truecrypt-en dobna-e valamit.
utóbbi linket is köszi, nagyon hasznos darab, annó azt követve pucoltam ki a gépet is annó... életmentő leírás, mert tényleg borzalom szerelni ezt a jószágot.
A kérdést az indította el bennem, hogy a szekrényben porosodik eg t7300-am pluszba és mivel csak 1 proci kell a gépbe, a gyengébbet adnám el. Amikor fel akartam az apróra dobni, akkor jutott eszembe , hogy nem e jobb ennél ami most benne van (mivel a 7300-asok drágábbak), viszont elolvastam az első HSZ-t és ezért inkább kérdeztem, mint előbb cselekedjek.
(az bizonytalanított el, hogy az intel oldalán a t7300-nál PBGA479, PPGA478 foglalatokat írt, a T300-nál viszont PGA478-at., ezeket meg annyira nem követem...)
Tehát picit másképp feltéve a kérdést.
Ha nulla Ft-ot kell beletenni, akkor Te pl cserélnéd?Csontikka
-
válasz
Thunderzolee #6201 üzenetére
mod: (lejárt a szerk. idő)
Emlékszem nemrég valaki kereste a leghalkabb 2.5"-os HDD-t, szinte jól le is hordott a botfülem miatt, mert azt mertem állítani, h ugyan már, szinte nincs is hangjuk a merevlemezeknek, legalábbis elhanyagolható.
Visszakerestem, véletlenül nem te voltál-e az illető, és erre tessék..
http://itcafe.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje_processzor_ram_hdd
/keres.php?suser=desirehd&sival= -
válasz
Thunderzolee #6197 üzenetére
Nem vagyok regelve, és most nem is érek rá azzal szórakozni... Csak infónak kérdeztem.
Különben Vaterán sem drágák, csak lenne normális
A touchpad gond, amit kérdeztem, sokkal inkább probléma :S -
válasz
Thunderzolee #6192 üzenetére
Ja, nekem is ez a bajom... Mondjuk 400MHz-esből sem nagyon van értelmes eladó :S
-
válasz
Thunderzolee #6190 üzenetére
Akkor pl. a 755 belemegy?
Nem lenne baj.
Illetve ha egy 533-as FSB-jűt teszek bele, az elketyeg 400MHZ-en? Bár a szorzója fix.
Lesz egy procimentes noti lapom, amiből vagy noti lesz, vagy letöltőszerver, abba kellene, és olyan procit akarok bele tenni, ami óccón az ölembe esik -
Ehnaton88
csendes tag
válasz
Thunderzolee #6186 üzenetére
Szerintem sem lesz ilyen szintu kulonbsegek g55 modelleken belul, csak kivancsi voltam. Gondolom mikor ez a GPU keves lesz, akkorar a proci is. Viszont sok a tuningpotencial benne, ahogy neztem a komoly hutes miatt tartoasan birja a gpu 835->1000Mhz Memoria:5000->5700-6000Mhz orajelet
-
Ehnaton88
csendes tag
válasz
Thunderzolee #6184 üzenetére
Megneztem a kepet, az alaplap nem egyezik, szerintem az enyemmel, ebbol kovetkeztetek:
A csatlakozok helyzete es szama nem azonos, nalam 4db usb van (ezen 2 latok es rossz helyen) es a kartyaolvaso oldalt van a kepen, nalam alul. Egyebkent koszonom a gyors valaszt (hcl, thun..)
-
válasz
Thunderzolee #6179 üzenetére
hat a val mar nem hiszem hoygdobnak ki... de mar a b is szerinterm elavult mivel az 5850 tol terjedt el, de ennyire en sem vagyok laptopokban otthon.
-
blackstone
csendes tag
válasz
Thunderzolee #6176 üzenetére
nagyon köszi!
-
válasz
Thunderzolee #6177 üzenetére
koszonom, amugy a kartya nagyon jo jatekra is ami kifoghat rajta 1 bf3 ott mar nem lehet high beallitasokkal jatszani
... csak gondoltam hogy eselteg ez meg jobb lehet ha mar 2 magos vagy kartyas... viszont abban tudnal meg nekem segiteni hogy a 3.0 b ami mondjuk ati 5850 v 70 kartya, egyezik e a foglalat a 3.0 he kartyaval? vagy hala az egnek a gyartok ennyire g cik, hogy minden kartyanal mas foglalatot adnak ki. mondjuk felek hogy inkabb masik laptopot kene nezni, de az mar min gtx 460m nel indul ami erdemben tobbet tudna, mint most ez.
-
válasz
Thunderzolee #6173 üzenetére
nagyon szepen koszonom. most egy quadro fx 3700m 75 tdp vel van... csak lehet tudnek szerezni 9800 gts sli-t 150 tdp.. csak fogalmam sincs hogy a laptopoknal is ugy van megoldva hogy 2 kartya v 1 kartyan van a 2 gpu...
szoval 1 kicsit megvagyok kavarodva ezen a teren
-
ArsenalF
aktív tag
válasz
Thunderzolee #6170 üzenetére
Köszönöm szépen! Megpróbálom kipróbáltatni. Az Acer szervíz is ezt a választ adta hogy elvileg mennie kell de nem biztos. Erre 10-ért ajánlottak RAM-ot, ennyiért 2-t veszek máshol...
-
csdm
senior tag
válasz
Thunderzolee #6157 üzenetére
Köszi
Hasznalt kijelzőkkel kapcsolatos kérdésemre valaki? -
iampeter
csendes tag
válasz
Thunderzolee #6151 üzenetére
Socket 754-es megy bele, ugye? A többi meg az én gondom. xD
-
Tanisz
senior tag
válasz
Thunderzolee #6150 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ!
T9300 core2duo van benne, pontosabban ez : Core 2 Duo T9300 2,5Ghz 6MB L2 cache 800Mhz FSB 45nm, szerintem ezt nem igazán kell cserélni, ha jól gondolom
Valamint nVidia Quadro kártyával felvértezett készülék. -
iampeter
csendes tag
válasz
Thunderzolee #6147 üzenetére
Köszi a gyors választ! =D A hdd most annyira nem fontos, majd kiderítem. Akkor úgy kérdezem, hogy milyen procit és videókártyát érdemes rá áldozni, hogy a maximumot ki tudjam hozni még belőle? Új laptopra most nincs keretem. =\
-
balees
tag
válasz
Thunderzolee #6143 üzenetére
A fura az hogy bármelyik esetben (2+1 vagy 2+2 a bios kiirta a mennyiséget, csak a windows töltésekor újraindult.
Ez van... egy darabig még azért jó lesz így is... -
solyom76
senior tag
válasz
Thunderzolee #6136 üzenetére
Most olvasom,hogy a lapnak 3 fázisosnak kell lennie,mert különben a turbó boost nem vagy csak korlátozva fog működni. Ezt a fázis dolgot hol tudnám lenyomozni??
-
balees
tag
válasz
Thunderzolee #6138 üzenetére
Köszönöm! Úgy tűnik igazad lesz! GL960-ról van szó:
Memória:
Mégvalami: az általad linkelt oldalon ilyen is van:
FSB Speed 533MHz
Max Memory 2 GBEz itt azt jelenti hogy 2GB-nál többet nem is fog kezelni? (A BIOS kiirta a 3-at és 4GB is...)
-
solyom76
senior tag
válasz
Thunderzolee #6136 üzenetére
Köszönöm szépen rendkivűl hasznos segítségedet ,igen az általad linkelt gépről van szó.
-
sittes79
addikt
válasz
Thunderzolee #6132 üzenetére
Nagyon köszi, most már csak kellene valami szerelési könyv a laptophoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- CSL50/CSL52 LA-E801P Rev: 1.0 laptop motherboard
- Dell Precision Graphics Card Nvidia Quadro P3000 N17E-Q1-A 6GB GDDR5 gyári szám: NYM27
- ÚJ Lenovo ThinkPad világítós MAGYAR billentyűzet X280 A285 X390 X395 L13 Yoga S2 5th S2 Yoga 5th X13
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest