- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szipoly
tag
válasz
Thunderzolee #6712 üzenetére
Igen, megeshet
-
Szipoly
tag
válasz
animatrix11 #6710 üzenetére
FSB és ram sebesség teljesen más. De ha arra gondolsz, hogy a chipset támogatja az 1066-os FSB-t, akkor annyin fog menni, ha nem, akkor 800-on, de menni fog.
Vagy most a ramok sebességére gondolsz? -
Szipoly
tag
válasz
socialkiller #6703 üzenetére
Lehetséges, bár kérdéses, hogy táp elbírná-e, na meg aztán bios, chipset, ...
ha ingyen lesz, akkor mindenképpen ki lehet próbálni
Nálatok milyen lett a termés? Itt ötöde a tavalyinak... De legalább jobb
-
Szipoly
tag
válasz
socialkiller #6700 üzenetére
Szia!
Szerintem igen, aminek kell, egyezik, magát a laptop típust nem ismerem, de a két cpu cserélhető. Én a héten váltottam i5-420m-ről i7-820qm-re, gond nélkül
-
Szipoly
tag
válasz
Firstline14 #6699 üzenetére
Szia!
Most egy kicsit összekeveredtem. Ez alapján csak az egymagos Celeron M-eket támogatha a chipseted. thunderzolee viszoont még ezt linkelte, és helyenként olvastam, hogy T5***-es cpu-val és gond nélkül működött. Csak az tudom mondani, hogy próbáld meg, ha gondolod, egy bios frissítés elképzelhető, hogy szükséges lesz.
-
Szipoly
tag
Köszi, megvolt, jó szívni végre egy kis oxigén dús levegőt, nap végére szinte már fájt a fejem a gázoktól
darvak kolléga teljes körűen tájékoztatott. Rendesen meg kell válogatni, milyen procira cseréled, ha cseréled, mert nagy előrelépést lehet nem érnél el, és inkább a ram és ssd-re menjen el az a pénz is.
A következőt ajánlom:
Ezen az oldalon keress rá a azokra, ami tetszik ezek közül. A mostani processzorod értéke 1149pont. Egy T7500 értéke 1262pont. Ez nincs egészen 10%-os növekedés, kb. 5000Ft-ért. Jobbnak jobb, persze, minél gyorsabb a proci, az SSD is annál gyorsabb lesz, így lehet összegészében kb. 20%-ot gyorsulna, mintha az eredeti proci mellé vennél ssd-t.
Meglátod, hogy mi az, ami már megfelelő lenne, és árban is jó, és leírod ide. Aztán kiokoskodjuk, hogy jó lenne-e
Hőmérséklettel pedig nem lesz probléma, én most cseréltem a laptopomban egy 2mag/4szálas i5-öt egy 4mag/8szálas i7-re, ami +10W TDP-s, és hűvösebb lett, nem hogy melegebb -
Szipoly
tag
válasz
freddyadu #6694 üzenetére
Szia!
A procid socket P-s, elég sok mindenre cserélheted. Ha lesz rá kis időm préselés után, összeírok párat, ami a chipsetedhez is passzol, és gyorsabb, stb, de addig is nézelődj szerintem hardveraprón, illetve ebben: http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P
-
Szipoly
tag
Szívesen, még este rákeresek, majd megírom, mit találtam
Nekem tegnap jött meg az I7-820qm, I5-420m-et vált le. Csak 1-2 mérésre volt időm, de azok alapján +76,2% teljesítmény
és még az 1066-os ram van benne. Keresni kell türelemmel(nekem 1,5 hónap volt, de megérte), 20.000ft-ért vettem, új, tálcás, garanciális
I5 elkel 11.000-ért, mondhatni 9000ft-ból jócskán gyorsítottam a laptopon. Nem kevés ez sem, de elhatároztam, ezért redukáltam cigaretta fogyasztásom napi 1-2 szálra, ráadásul tömöm. 1,5 hónappal ezelőtt még 2 hét alatt elköltöttem 10k-t cigire, ami most kb. 700forint. És "egészségesebben" is élek, pénzem is több marad
-
Szipoly
tag
válasz
Firstline14 #6690 üzenetére
Oh
Elnézést kérek akkor
Ez esetben sok szerencsét hozzá, egy eredményt majd kérünk -
Szipoly
tag
válasz
Firstline14 #6688 üzenetére
Van egy hasonló notebook a családban, igaz csak 1gb ram, de újabb chipset, és T2250 es proci. A videovezérlő ugyanez. Battlefield online-t elfuttattam rajta 640*480-ban, minden minimumon, kb 15fps. Wow szerintem nem menne rajta
-
Szipoly
tag
válasz
Firstline14 #6683 üzenetére
Ezeket már szinte csak bontva találhatsz, de ha szerencséd van, akár garival is, pl. a T2450 itt:
http://hardverapro.hu/apro/intel_core_2_duo_t9400_t8100_t7500_t7300_t7250_t56/hsz_1-50.html
Ajánlom animatrix11-et is, procikat, ramokat is árul, egy darab 2gb-os modul kb. 2500ft.
Wow gépigényeit nem ismerem, de a chipseted valóban csak 533mhz fbs-t támogat, és memóriából is csak 600mhz alatt támogat, de leginkább a videovezérlőtől tartok, hogy gyenge lesz. Mi a típusa pontosan? -
Szipoly
tag
válasz
Thunderzolee #6679 üzenetére
Valóban figyelni kellene a chipsetre, fsb-re, ezt el is felejtettem, de azért 2*1,6Ghz még mindig szebben muzsikál 533-on is, mint 1*1,6Ghz, és nem olyan drágák ezek a processzorok, 2-3 ezer forintot megér szerintem.
-
Szipoly
tag
válasz
Firstline14 #6678 üzenetére
Szia!
Pontosan milyen játékokkal játszanál? Mert valóban, a processzor igencsak gyengécske, de az integrált vga se sok, de régebbiekhez lehet elég.
A processzor socket M foglalatú, és igen, van lehetőség 2 magosra cserélni. Itt hardveraprón is sokat találni, vannak 3 ezer forint körül, pl. T2250 vagy T5500, ezek kétszer erősebbek, viszont 34W TDP-vel rendelkeznek, míg a mostani processzorod 27W-os. Ez annyit jelent, hogy több energiát használ, nagyobb a hőtermelése, de ennyi még nem szokott gondot okozni. Kell venni egy jó pasztát (pl. AC MX-2, kb. 1500Ft), kitisztítani a ventilátort és a hűtőbordát, ha sor kerül a cserére. Egészen 10.000Ft-ig elmennek az árak, T7200, T7400, T7600, ezek már 3-szor is erősebbek, de lehet felesleges, a vga limit miatt, viszont a programokon (internetböngésző, Office, Filmek megnyitása) sokat gyorsítana.
Ajánlom, hogy nézelődj, http://www.cpu-world.com oldalon rákereshetsz, hogy az adott Cpu milyen foglalatú (Socket M passzol), http://www.cpubenchmark.net/-en pedig a teljesítményeket hasonlíthatod össze. Egy komplett kompatibilitás listám is volt összeírva, ha majd szeretnéd, megkeresem,
A memória is bővíthető természetesen, 2 modult lehet belerakni, 2*2gb-ra érdemes bővíteni, gondolom DDR2-es, 667/800Mhz.
Az egészet úgy 6-10.000Ft--ból meg lehet itt HA-n valósítani.
Remélem segítettem, bármi kérdésed van még, írj nyugodtan! -
Szipoly
tag
válasz
becsitibi #6674 üzenetére
Bocsi, akkor kicsit félreértettem
Szóval 1*2gb van a gépben? Mert 2 modul is belefér.
Akkor elég lenne venni még egy 2gb-osat, és meglenne a 2*2=4gb, ráadásul Dual Channelben tudna működni.
Az sem gond, ha veszel egy 4gb-osat, akkor lesz 6, és a 2gb-osat később lecserélheted 4gb-osra, és meglenne a 8.Viszont ha most van benne 2*1gb, akkor is inkább 2*2gb, mint 1*4gb. Nem kell hatalmas különbségre számítani a Dual Channel miatt, de azért jobb.
Kiszerelés pedig pontosan úgy, ahogy leírtad
http://www.youtube.com/watch?v=0xklfZ-u2-8 -
Szipoly
tag
válasz
Thunderzolee #6667 üzenetére
Hp nx7400-as, intel 945GM chipset, elvileg 667Mhz-ig támogatja
-
Szipoly
tag
válasz
Thunderzolee #6665 üzenetére
Fent vagy egy ideje a Win7, nagyapám bőven boldog vele, de néha én is használom, és böngészés közben ha nyitok egy 5-fület, kicsit már gondolkozni szokott
Emiatt bővítem a memóriát, és gondolkozom a cpu cserén is. Egy T5500-as, 3000Ft-ért vajon megéri? Nagyobb fsb, kb. 18%-os gyorsulás. -
Szipoly
tag
válasz
Szipoly #6663 üzenetére
Még annyi eszembe jutott, hogy van egy régi netezős notebook is, win7-nek kicsit már kevés a 2*512mb ddr2, így lecserélem 2*1gb-ra. A cpu egy t2250-es, ami szintén már picit lassúcska, és lenne pl. egy t7200-as, amire cserélhetném. A probléma annyi, hogy ami benne van, az 32bit-es, az új pedig 64bit-es lenne. Ennek ellenére lehetséges a csere?
-
Szipoly
tag
válasz
Thunderzolee #6662 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, ez előre lendítette a dolgokat
Megkérdeztem Sony topicban is, ott is folyik az elmélkedés
Kipróbálom, és meglátjuk. Bármi, amire figyelni kell új CPU "telepítésénél"? -
Szipoly
tag
Sziasztok!
Sony Vaio VPCEB1S1E laptopomban cserélném le a jelenlegi i5-430m-et egy i7-820qm-re. Passzolni passzolna(foglalat,chipset), ebben biztos vagyok, de abban nem, hogy Bios támogatná-e, illetve mekkora gondot okozna a 35W-os TDP helyett immár 45W-os TDP. Táp egyáltalán el tudná indítani?
Jó áron jutnék hozzá, garanciával, így ha nem passzol nem buknék rajta, de totál feleslegesen nem próbálgatom
Ezzel együtt cserélném a Ramokat is, 4>8gb és 1066>1333. G-Skill ajánlott márka?
Remélem valaki tud segíteni a processzor kérdésben -
Szipoly
tag
válasz
Thunderzolee #6396 üzenetére
Igen, tudom, írtam is, hogy kétmagos. Folyamatosan találok itt a hirdetések közt beszélgetéseket, írják, az i7-640m nagyon megérné, csak találni lehetetlen, még az i5-580m egy fokkal könnyebb lenne, és az is jelentősen gyorsabb az i5-430m-nél. Bár van aki ezt húzta fel közel az 580m szintjére
Köszi a listákat, szemezgetek, a paypal-os fizetéses segítséget is külön köszönöm! -
Szipoly
tag
válasz
Thunderzolee #6394 üzenetére
Igen, gondoltam is, hogy a pakolható verziók legalább magához a típushoz igazíthatók, de jókat írnak pár egy ventilátorosról is(igen, 12cm volt átlagban), ezeknek jobb a kialakítása, légcsatornákkal, nem csupán egy lyukacsos fémháló, amire oda akasztod a 2-3 ventilátort, ahova akarod
de ezt csak ránézésre gondolom
Ebay jó ötlet, valahogy sosem jut eszembe, talán mert sosem használtam
Találtam pár jó összefoglaló táblázatot, de mint észrevettem a valódi 4 magosak már mind 45w TDP, de vannak i7-ből 2 magos verziók is.
http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i5/Intel-Core%20i5%20Mobile%20I5-580M%20CN80617005487AD.html
http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i7/Intel-Core%20i7%20Mobile%20I7-640M%20CN80617004152AE.htmlPlusz találtam is olyan Sony Vaio típusokat, aminek alapja ugyanaz, mint az enyém, csak már i7-640m-el szerelt, szóval bírnia kell.
Van pár lejárt hirdetést 14-18k között, remélem rám mosolyog a szerencse -
Szipoly
tag
válasz
Thunderzolee #6391 üzenetére
Köszi a választ
Igen, örülnék egy 4 magosnak, de még egy újabb fajta i5 is sokat dobna rajta, csak az áruk valóban hajmeresztő. Lehet ráállok erre az 1-2 típusra, 35W TDP-vel, és mint írtad mindennap keresgélek, hátha
SSD-t találtam is h.a.-n, OCZ AGILITY 3 60GB SATA3 SSD, 16ezerért, új, gondolom tökéletes lenne. Vagy van jobb?
Még gondolkoztam laptop alá való hűtőpadon, de fogalmam sincs, hogy az egy db 12centis fix, vagy a 3 db 8centis bárhova pakolható megoldás a jobb? -
Szipoly
tag
Sziasztok.
Hirdetéseim közt szerepel egy Sony Vaio laptop, de ha nem sikerül eladnom, gondoltam bővíteném egy kicsit, és elfelejtem az asztalit és notebook-ot, amit az árán vettem volna.
Ram bővítés egyértelműen mehet 4gb-ról 8gb-ra, és a HDD-t is gondoltam kicserélni egy 4k read-ben kiemelkedő SSD-re (64gb is elég).
Egyetlen problémám a processzor(i5 430m). Szétszereltem, kitisztítottam, újrapasztáztam nem régen, így tudom, hogy rendesen foglalatban van, és cserélhető. Találtam is használtan i5-580M-et 40k-ért, és i7-740QM-et 35k-ért. Az i5-580M TDP-ben passzolna a mostanimhoz, és nem lenne gondom figyelni a melegedésre, csak az árát sokallom, főleg használtan. Míg az i7-740QM-re beruháznék szívesen, de 35W helyett ennek már 45W TPD-je van, és nem találtam infót arról, szerelték-e ezeket a notikat hasonló CPU-val, vagy a Bios támogatná-e egyáltalán.
A videokártyán ugye nincs mit gondolkozni, de alap órajelen is elviszi a legújabb játékokat, kis OC-vel még high-on is szépen, és alig melegszik.
Pár okos hozzászólást, mit érdemes, és mit nem, megköszönnék!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLCSÓ MONITOROK
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged