- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arkennys
addikt
válasz
he7edik. #6514 üzenetére
Nekem procit cseréltek, újrapasztázták azt és a hűtést is, és kipucolták össz egy ezresért. Ha jó helyet találsz nem kerül sokba, de nézz körül. Kértem előtte ajánlatokat, és volt ahol ugyanezért 8-9 ezret mondtak, és még tetszelegtek, hogy milyen kedvesek...
És ebből ahol csinálták is rendes szerviz, és az ajánlatkérős helyek is. Nagy differenciák vannak.Már bocsi, hogy én felelek, csak gondoltam ha már tudok...
-
válasz
he7edik. #6511 üzenetére
Ha nem szeded szét, többet ártasz neki, mert az összefüggő porcicán nem tuja átfújni a levegőt.
Pár példa:
itcafe.hu/tema/toshiba_notebookok/hsz_10344.html
itcafe.hu/tema/toshiba_notebookok/hsz_10351.html
http://logout.hu/bejegyzes/thunderzolee/am_asusnal_jol_erzik_magukat.html
itcafe.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje/hsz_6082.html
-
válasz
he7edik. #6509 üzenetére
Az első generációs Core i sorozat még melegebb volt, mint a második generációs. De ezek egyébként így működnek. Dolgozik egy pillanatra a proci, akkor felmelegszik. A Tjmax. egyébként 105C°. Szóval az a 75 az nem sok.
Egyébként ha nem megy a dedikált kártya, akkor a prociba épített IGP dolgozik, ami szintén emeli a proci hőmérsékletét.
Meg hát az egy turbós proci, ha bekapcsol a turbo, akkor majdnem 3GHz-re pörög fel, ott termelődik egy kis hő, ezért pörög fel a venti, h aztán lekapcsoljon ha már nincs szükség olyan intenzív hűtésre.Örülj neki, h nem egyfolytában pörög mint pl. az enyém.
Nekem az alap fordulatszám is olyan hangos, h mikor megvettem, azt hittem kivágom. Kellett egy kis idő mire megszoktam.Am mióta van meg a gép?
1-2 éves?
Volt már takarítva?
Úgy veszed észre, mostanában melegebb levegőt fúj ki, és mintha alapból többet menne a ventije, mint amikor megvetted?
Akkor itt az ideje szétszedni, és kifújni a porcicákat a venti és a hűtő lamellái közül.Csak az asztalon használt gép is tele tud menni hihetetlen mértékben kosszal.
-
válasz
he7edik. #6500 üzenetére
Volt Logouton egy írás ezzel kapcsolatban régebben:
http://logout.hu/cikk/egpu_kulso_videokartya_notebookhoz_2/az_eszkoz_bemutatasa.html -
válasz
he7edik. #6497 üzenetére
Nos, én nem találtam rá érdemi információt, h cserélhető e a videokártya benne.
Találtam viszont a notiba való alaplapokat, amiket szemügyre véve nekem úgy tűnik, a GPU, és a ramok rá vannak forrasztva az alaplapra.
Ugye látni a CPU foglalatát, a RAM foglalatokat, a chipsetet, és ott van a GPU is, körülötte meg 4 VRAM.Azt kell mondjam, nem lehet benne cserélni a videokártyát.
-
válasz
he7edik. #6489 üzenetére
Kellene a notebookról pontosabb típusszám.
Egyáltalán cserélhető?Illetve nem tudom a csatlakozója melyik típus, ezeket a videokártyákat pont kétfélével szerelték.
Ha a régebbi típusú, akkor ráadásul ennél nagyobb nincs is.
Ha az újabb, akkor még persze lehet bele jobb fajtákat is beletenni.Esetleg szedd szét, és nézd meg milyen van benne:
Ha régebbi, akkor ezek közül a hármas:
http://www.mxm-upgrade.com/Tech_13.htmlHa újabb, akkor pedig ilyen másmilyen fajta a csatlakozója:
http://www.mxm-upgrade.com/Tech_30.htmlDe pontosabb típusszám után már többet tudok mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Asustor NAS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad világítós MAGYAR billentyűzet X280 A285 X390 X395 L13 Yoga S2 5th S2 Yoga 5th X13
- Notebook bontás (Asus, Acer, HP, Dell, Lenovo)
- Baseus laptop állvány 11-17" állítható ezüst (LUJS000012)
- Dell Precision Graphics Card Nvidia Quadro P3000 N17E-Q1-A 6GB GDDR5 gyári szám: NYM27
- Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 Dock Gen 2 40AN dokkoló
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest