- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
middleaged #6468 üzenetére
Hát.. ha meglátod a 4330s hogy jön szét, hanyatt esel:
http://www.youtube.com/watch?v=era0-kx2F6I#t=05m47sMegnéztem a videod, szerintem a csavarokat nem kell kiszedni, csak ameddig neked is sikerült kitekerni, utána meg a videon is látható módon kell "lefeszegetni" a hátlapot.
Lenovokban hasonlóan szorul a fedlap, a legelsővel szívtam én is anno, de már nem félek tőle, h eltöröm.
Úgy látszik a HP is ebbe az irányba ment el.Nem tudom vannak e olyan feszegető (műanyag) szerszámaid, amelyekkel roncsolásmentesen lehet alápiszkálni a tartófüleknek a két elem közötti résben.
pl. ilyesmik, mint ez a két piros műanyag izé, amivel alá lehet a réseknek nyúlni: -
válasz
middleaged #6463 üzenetére
Jó az a hűtőpad, olvastam róla már máshol is.
Az jó, ha csak 36, másoknak alapból rendre 40 felett szokott lenni idleben is.
Azért ne becsüld le azt a gépet, grafikai megoldásai AMD-nek sokkal jobbak, mint Intel IGP-i (legalábbis egyelőre).
-
válasz
middleaged #6459 üzenetére
Én egy 4330s-t használok.
Ebben egy 7200RPM-es HDD van, elég gyorsnak tartom, így nem cseréltem le SSD-re.Ebben a tesztben írták:
http://prohardver.hu/teszt/nagy_13-14_huvelykes_notebookteszt.html"Érdemes összevetni a Latitude E5420-ban lévő, percenként 7200-at pörgő, de csak 320 GB-os winchester teljesítményét a ProBook 4330s-ben dolgozó, csak 5400-as, de 640 GB tárkapacitásúval. Nagyobb adatsűrűsége révén az utóbbi alig lassabb, miközben kétszer annyi adat fér rá."
Nálad inkább majd a melegedésre kellene odafigyelni, ha állandóan megy a torrent, a merevlemez folyton dolgozik, mivel annak nincs direkt hűtése, elképzelhető, h folyamatosan melegíti majd a gépet.
De majd leellenőrzöd, ha kell, meg hűtőpadot veszel alá.
Az SSD-t nem kell hűteni, az nem is melegszik. -
válasz
middleaged #6451 üzenetére
SSD:
Hát neked kell tudnod, h nagy tárhelyre van-e szükséged, vagy elég-e a 120GB? Kell-e optikai meghajtó, vagy nem?RAM:
Elvileg menni fog dual channelben a két különböző ram is, emiatt nem aggódnék. A DC amúgy is talán csak 10%-ot gyorsít.HDD keret:
Miért ne működne?
Egyébként tetszik ez a megoldás, mármint, h adnak hozzá még egy plusz házikót az optikai egységnek, h tudd használni, legalább USB-n keresztül. Nagyon ötletes, köszi a tippet.Ez egy érdekes kérdés.
A gép sebességét behatárolja a CPU teljesítménye.
Mire használod amúgy?Az ilyen gyorsabb boot idő, meg efféle sz×rságok engem nem érdekelnek, amúgy is mindig alvó módba kapcsolom, így nem hat meg, ha lassabban indul restartkor, lévén azt talán 2-3 hetente ejtem csak meg, vagy ha valami frissítés/telepítés újraindítást igényel.
A HP topicban kérdezd meg inkább, ez egy elterjedt típus, biztosan mások is cseréltek már benne merevlemezt. Fürgébben nyílnak meg majd a programok, gyorsabb lesz a gép működése, nagyjából ennyi.
-
válasz
middleaged #6435 üzenetére
Azt azért nézd meg, h amit belevennél, az ugyanolyan vastag-e mint a benne levő HDD. Nehogy vastagabb legyen, és nem tudod majd beleszerelni.
Többféle vastagságot engedélyez a 2.5"-os szabvány, a gyártók meg értelem szerűen próbálják a lehető legvékonyabb modellekkel szerelni a gépeiket.
-
válasz
middleaged #6433 üzenetére
"Bár még most sem teljesen az."
Mit nem értesz rajt?
A déli híd (notid chipkészelte) már tartalmaz SATA3-at is, de csak egy SATA2-es merevlemezt szereltek bele. Valószínűleg azért, mert SATA3-as merevlemez akkoriban még nem nagyon volt, meg felesleges is lenne, lévén a hagyományos HDD-k még a SATA1 sebességét sem nagyon érik el. Innéttől kezdve teljesen értelmetlen a SATA2, ill. SATA3 a hagyományos winchesterek esetében, csak hát ahogy a világ halad előre, azért szépen lassan teljesen átveszik az újabb szabványok a régebbiek helyét, meg hát emiatt felesleges lenne erőltetni a SATA1 chipeket, úgyis átálltak már régen a gyártók a SATA 2-re, ill. mostanság már a SATA3-ra.
Képzeld el úgy, h a SATA3 is inkább csak az SSD-k térhódításának köszönhető; lévén a leggyorsabb SSD-k hamar döntögetni kezdték a SATA2 szabvány korlátait, így sürgősen szükséges volt továbblépni.
Ismétlésként:
SATA1:150MB/s
SATA2:300MB/s
SATA3:600MB/sEz utóbbi is lassan kevés lesz az SSD-knek, bár egy SSD esetében nem feltétlenül ez a legfontosabb paraméter, inkább a véletlen szerű elérés, ott meg még messze vagyunk a SATA1 korlátaitól is.
-
válasz
middleaged #6430 üzenetére
A chipset AMD RS880M, ez már SATA3 támogatású.
-
Dell XPS
veterán
válasz
middleaged #6430 üzenetére
Üdv,
Gondolom jelenleg ez van benne WD Scorpio Blue 2.5' HDD, 750GB, 5400rpm, 8MB, SATA
akkor megy benne a SATA 3 SSD. -Nem olvastad ki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 Dock Gen 2 40AN dokkoló
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- CSL50/CSL52 LA-E801P Rev: 1.0 laptop motherboard
- Baseus laptop állvány 11-17" állítható ezüst (LUJS000012)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest