- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Nem túl penge, viszont olcsó az új ZTE Blade
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Fotók, videók mobillal
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
superecneB
őstag
válasz
Arkennys #6402 üzenetére
Bár nem vagyok jártas Kecskeméten, de szerintem bármelyik laptop szervizbe vagy pc szervizbe beviszed, meg tudják neked ezt csinálni, csak hát ezeken a helyeken megfizettetik a munkadíjat. Nincs esetleg ismerősöd aki szokott ilyen dolgokat bütykölni?
A pasztázás nem egy bonyolult feladat, egy kis pasztát rápöttyintessz, aztán azt vagy az ujjaddal elteríted a chippen, vagy rárakod a heatsinket és azzal nyomod szét az adott chip felületén. Rengeteg leírást videót, találsz a neten, pl youtubeon.
-
Tim82
félisten
válasz
Arkennys #6336 üzenetére
Igen, de ha megtudod a pontos típust, akkor az alapján utána tudsz nézni biztosan.
Pl. a Western Digital IDE notivinyóinál általában WD...BEVE a típusmegjelölés (a pontok helyére a kapacitásnak megfelelő számot + egy nullát képzelj el, pl.: WD1600BEVE -> 160 GB-os WD IDE notivinyó).
-
válasz
Arkennys #6327 üzenetére
Csak arra voltam kíváncsi, h a 17 Dolláros proci, meg a 6 Dolláros hajóútból hogy lesz 10ezres (~40 Dollár) végösszeg.
Nem ismerem az Ebayt, ennyi extra költség rakódik még rá?Vagy ekkora Winner_hun jutaléka csomagonként?
A HD Sentinel általában nem téved, ha a merevlemez tányérjai közé szorult valami, az használat közben folyamatosan roncsolhatja a tányérok felületét, amitől a hibás szektorok száma bizony folyamatosan nőni fog.
HD Tune-al scanneld át hol vannak a hibás részek.
Esetleg vannak ilyen reparáló programok, amik esetleg helyrehozhatják a sérült szektorokat, de lehet, h bizony előbb-utóbb cserés lesz a merevlemez. -
-
válasz
Arkennys #6316 üzenetére
Hát.. azt kell mondjam, ha 6500Ft-nál kevesebbre gondoltál, akkor nagyon el vagy tájolva a reális áraktól.
A 740, 750-es procik kerülhetnek olyan 5-6ezerbe, 760, 770 10-15ezer, 780-as meg 20-25ezer..
Aztán ha látsz ennél olcsóbban, akkor azt meg kell venni, mert megéri.Emlékszem, mikor a 760-ast megvettem, hihetetlen olcsó volt. Aztán rá egy hétre láttam egy 770-est, szintén "leárazva", aki eladta, nem tudta, milyen nagy kincs ez a proci.
Na, valami ilyeneket kell kifognod.
Illetve hát Ebayen szinte mindig találni olcsót belőle. -
válasz
Arkennys #6312 üzenetére
Hát.. az nem nagy változás. Én asszem bele se vágnék.
Ebayen nem nézted?
Tessék:
Kínából 25 dollár hajóval vagy USA 23 dollár.Ha még nem vásároltál Ebayről, itt a PH-n vannak akik ezzel foglalkoznak:
http://hardverapro.hu/apro/ebay-rol_vasarlas_paypal-lel_fizetes/hsz_1-50.htmlDe azért naaaaaagy változást ne várj, ez egy lassú, megfontolt működésű gép, nagyon jól fogalmaztad, egyszerre több dolgot nem lehet elindítani rajt, mert ahhoz túl lassú.
Én is ha hazamegyek a Balcsihoz, le-leülök a gép elé, de tudom, h lassú, és inkább a notimat használom otthon is.
Mindenesetre egy Celeronnál sokkal-sokkal használhatóbb, úgyhogy nem fikázom; édesapám pl. meg van vele elégedve. -
válasz
Arkennys #6310 üzenetére
Melegedéstől nem kell aggódnod, a gépet a Medion a 915-ös chipsethez tartozó processzorokhoz tervezte, konkrétan ebbe a típusba az akkoriban leginkább forgalmazott 740-est tette; más gépekbe meg a 750-es került.
A 760, 770, 780-as nem volt valami gyakori még akkoriban sem.
Érdekesség: 760-asokat "760j" jelzéssel a korai Vaiokba pakolta a Sony.
Sok manual meg sem említi a 770-780-ast, mivel azokat az Intel később dobta piacra.Ha érdekel, van róla itt egy régi, de részletes technikai blabla:
http://www.inf.u-szeged.hu/projectdirs/szganyagok/esszek/Pentium-M.docEgyébként a procik melegek, az tény, terhelt hőfoka elég magas (70-80°C), és idleben sem megy 45-50°C alá, de nem gond, ezek ilyenek.
-
válasz
Arkennys #6300 üzenetére
Itt azt írják, cserélhető a videokártya benne:
http://hardverapro.hu/apro/medion_laptop/hsz_1-50.htmlMeg neten is több helyen találtam róla pár szót, de a legegyszerűbb az lenne, ha lecsavaroznád a hátulját, és megnéznéd hányas típusú MXM kártya megy bele.
http://www.mxm-upgrade.com/Tech_13.htmlAmiket találtam Geforce Go 6600, Go 6800, Go 7600, ezek régi MXM3-as típusok, a 6800 van pl. nekem is otthon szüleim notijában.
Itt az aprók közt a noti alkatérszek, ill. az egyéb videokártyák topicokban hirdetnek ilyeneket, ha jól emlékszem a BIOS Go 8600M-ig kezeli a kártyákat, de érdemes belepróbálni mielőtt kifizeted, nehogy driver támogatás híján ne tudd majd használni a kiszemelt VGA-t.
Egyébként nem érdemes sokat rákölteni erre a gépre, se processzor, se VGA fronton, mert a proci teljesítménye behatárolja a gép felhasználhatóságát.
Ez már egy régi, elavult gép, netezni, filmeket nézni, zenére, wordre jó, de ne várj tőle sokat, nem gamer konfig.
NFS World Online pl. a 6800-ast Pentium M770 proci mellett csaknem megakasztotta, szóval vannak korlátai.720-as HD 80-90%-os proci terheltséget okoz (a 770-es procival), 1080-ast meg nem is visz.
-
válasz
Arkennys #6300 üzenetére
Intel 915-ös chipset.
Ebből a listából a 0-ra végződő procikat kezeli:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Pentium_M_microprocessors740 1.73GHz
750 1.87GHz
760 2.00GHz
770 2.13GHz
780 2.27GHzEz utóbbi kettő ritka, mint a fehér holló.
Ebayen, vagy az aprók közt nézd meg, szokott lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Anime filmek és sorozatok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Formula-1
- Milyen alaplapot vegyek?
- Torrent meghívó kunyeráló
- Milyen TV-t vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Baseus laptop állvány 11-17" állítható ezüst (LUJS000012)
- CSL50/CSL52 LA-E801P Rev: 1.0 laptop motherboard
- Dell Precision Graphics Card Nvidia Quadro P3000 N17E-Q1-A 6GB GDDR5 gyári szám: NYM27
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- Eladó gyári Dell laptop töltők és töltőfej átalakítók
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest