- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuri152
csendes tag
válasz
Dell XPS #9488 üzenetére
Bontásból szereztem hozzá másik kábelt. Ugyanazt produkálta. Nem hiszem, hogy illesztő baja volt, mert már a BIOS alatt is rossz volt a képe. Ha tudtok esetleg valakit aki megtudná nézni, vagy javítani azt megköszönném. Az én kábelem végig mértem multiméterrel mind a 40 eret és nincs kontakt hiba.
-
Fenris89
csendes tag
válasz
Dell XPS #9411 üzenetére
Üdv,
köszönet megint a válaszért. Naná, hogy odafigyelek rá, örültem hogy nem kellett új gépet vennem. Meg őszintén szólva, nekem elég a teljesítménye is. Érdekelne a javítása, gondolom akkor másképp már nem lehet rajta segíteni. Mennyire húzós ez a GPU-dolog?
Köszönettel!
-
Fenris89
csendes tag
válasz
Dell XPS #9398 üzenetére
Hella,
köszi a választ. Próbálgattam már, amit mondtál, benne hagyni egy-egy memóriát, de úgysem reagál. A venti normálban van, nem teker, nemrég lett tisztítva. Melegedés is csak a megszokott, nem forrósodik.
Hőmérséklet-mérésről Everest gondoskodik, nem láttam az elmúlt időben kiugró értéket.
Játék közben sem rohant a venti, nem volt túlmelegedés. Ma viszont már el sem tudom indítani, hiába pakolgattam ki-be.
Érteni max annyira értek hozzá, hogy szétszedem, megtisztítom, de komolyabb művelet már nem vállalnék be.
Esetleg feladta a küzdelmet a vidikártya, vagy alaplap?Köszönettel, tisztelettel!
-
nagypasztor
tag
válasz
Dell XPS #9324 üzenetére
Igazából a feltelepítés óta a beépített wifit nem használtam túl sokat, csak egy külső sticket, mert annak erősebb volt a jelvétele.
Mondjuk most nem szakadt meg már vagy 2 órája, de azelőtt 5 percenként ledobált. Még az illesztő frissítést nem próbáltam, de ha megint csinálja, akkor meglépem.
A live linux fut amúgy xp-n? -
BURN28
tag
válasz
Dell XPS #9227 üzenetére
HP G62, majd kapok még pontosítást is, hogy azon belül melyik, mindenesetre nem csak ők jártak így, ahogy nézem a HP fórumán, de van rá megoldás is elvileg, mert rosszul fújták ki a port, így az eltömítette a ventilátort, az nem tud forogni, de ki lehet takarítani, pénteken szétszedem és leírom, hogy sikerült-e, hátha másoknak is segít.
-
stratova
veterán
válasz
Dell XPS #9119 üzenetére
Üdv!
Ha "érzéssel" mozgatja a fedelet (keresztirányú csavarás a felső saroknál.), változik a csíkozódás
Tegnap futottam össze egy ilyen tüneteket mutató notival.
Egyik szakavatott kollégának be is számoltam a jelenségről csak nem biztos, hogy a megfelelő témában.
Bár még választ várok a hozzávetőleges javítási költségre (esetleg módra). Érdekelne a hiba miben léte és technikai háttere. -
yxcvbnmaa
csendes tag
válasz
Dell XPS #9074 üzenetére
Átgondoltam, és nem éri meg szerintem. 10-15k-t ráköltök, és lesz egy öreg, és lassú gépem, ami bármikor bekrepálhat. Ameddig futkosok a javítása után, addig se haladok a pénzes maszekkal.
40ért vettem dell d830ast. Lehet, hogy kiröhögsz, de ennek ugyanolyan a billentyűzete, nincs átszokás, és jóval fürgébb. Persze ehhez szerencse is kellett, hogy rátaláltam. Most már lassan kezdem belakni, és hű meg há a régihez képest.
-
yxcvbnmaa
csendes tag
válasz
Dell XPS #9067 üzenetére
Másik adapterrel próbáltam, ugyanúgy nem tölti. Az adapterek feszültsége jó, multiméterrel kimértem.
Nem töltődik kikapcsolt állapotban, hanem még "maradt" az akksiban kraft. Féléves az akksi, még van ereje.
A hiba sem egyik napról a másikra jelentkezett, régebben is már "butáskodott". A gyári töltője a letörésgátlónál elfáradt, azt hittem ott van a baj. Akkor vettem egy új töltőt hozzá.
Az új adapterrel is megmaradt a hibajelenség.
Eddig elég volt 4~5x ki be dugni, és felismerte a töltőt.
Most már nemHol van ilyen szerviz?
Látom, hogy Tökölön van egy fórumtárs, de nekem észak Pest jobb lenne.
-
nepszter1
addikt
válasz
Dell XPS #9043 üzenetére
Felhívtam normálisabb srác vette fel a telefont mondta előzőleg azzal a problémával lett beküldve hogy nem tudom újra rakni a rendszert WTFF ? Mondom elmondtam neki szépen mindent pedig hogy probáltam linuxot rátakni hogy hardver vagy más baja van . Elég baj ez hogy ez vette le na szépen jön a futár megint .
Asztali gép van , megprobálom azzal Sata2 csatlakozóval rá fog menni ?
-
-
válasz
Dell XPS #9024 üzenetére
Szia! Én még elvagyok, forrasztgatok egész nap, pályázatokat írogatok, rohangászok alkatrészek után, este kómásan a 4 éves lányomnak mondott mese közben bealszom
De Ti hogy bírjátok? Az engem mindig csodálattal tölt el. Főleg most, hogy megjött a meleg; napi szintem dőlnek ki a gépek mindenhol.
-
Tibitabi
tag
válasz
Dell XPS #9013 üzenetére
Azért kíváncsi lennék néhány lehetőségre, ami ezt a jelenséget okozza, légyszi írj párat!
Addig ok, hogy tényleg nagyon forrósodott, a kosz miatt...
( Ez a vidéki szerviz, ha jól értelmezem a DELL-nek "segít be" itt. A bp.-i DELL központi számán adták meg, hogy ez a nálunk helyben lévő kirendeltségük, ide vigyük. )
És hiába garanciális, azért kerül 4.000.- forintunkba, mivel a gép elindult nagy sokára (állítólag sok kérdést feltett, mire újra felállt a Win7), tehát javítani nem kell csak kiportalanítani. ( Az szervizes elmondása szerint sok ilyen laptop megfordul náluk. )
Vagy azért felhívjam a DELL központot újra, hogy ők mit szólnak, illetve hogyan járnának el ebben az esetben? -
Yahoo
tag
válasz
Dell XPS #8998 üzenetére
Szia!
Igen, látom a képernyőképet ha fény felé tartom vagy rávilágítok.
Egyelőre megbontani nem lesz időm, valszeg csak hétvégén.
Annyit vettem észre, hogy a bal oldalon, eléggé gyenge a zsanér, nem is a holtjátéka nagy, hanem előre-hátra mozgatva a zsanéroknál érződik, hogy nem tart megfelelően.
Valószínűleg letörhetett valami tartó pöcök, mert kinyitásnál nem ütközik meg a kijelző, szinte 180fokba kinyitható.Ránézek hétvégén és jelentkezem, köszönöm a segítséged.
-
P-egyenlo-NP
csendes tag
válasz
Dell XPS #8988 üzenetére
szia,
koszonom a valaszt. a kerdes megfogalmazasakor probaltam leirnai mindent, amit tudok, ugy latszik nem sikerult teljesen.
ATSZERKESZTETTEM.
igen, abszolut csavaraserzekeny a laptop, minimalis erohatasra is elfeketedhet a kepernyo esetleg csak megfagy, es bar a power led egve marad, kikapcsolni nem lehet, csak az akku eltavolitasa utan.
dos alatt ha mozditasra lefagy, akkor a kepernyo megmarad, de a kurzor villogasa helyett szines csikok ugralnak a kornyezo karakterek helyen. power led marad egve, es csak akku eltavolitasaval lehet kikapcsolni
- 2 memoriam is van, mindkettot probaltam kulon is. a hibak maradnak. mivel alapbol az also slotot hasznaltam a kulon-kulon probalgataskor, most csak egy memoriat hasznalok a felsoben, ezzel stabilabbnak tunik a rendszer. elkepzelheto, hogy csak ennyi baja lenne? mondjuk nem tul jo hir, mert egy memoriaval joval lassabb a gep. ez javithato valahogy? (gazdasagosan
)
---------------------------------------------
eredeti komment:-a laptopot szet tudom szedni, e szet is szedtem, hiszen tavaly mar lemondtam rola...(ha akkor utana olvasok, mar 4x megcsinaltathattam volna...)
-hoelvezetot nem csereltem (meg), de szerintem nem a melegedes a baja (legalabbis nem a processzore) ezt onnan gondolom, hogy terheles nelkul stabilan 40 fok korul van a processzor, nem ugral vagy ilyesmi. leterhelve(7zip benchmark) szepen felugrik 70-re, agyonterhelve(core damage) meg 85-re. ha javitasra kerul a laptop, akkor termeszetesen atkenem a processzort, de ebben az esetben valoszinuleg uj proci is megy bele - tehat mindenkepp meg kell tenni.
-a chipset felett csak egy hutoborda van, eddig nem gondoltam ra, de esetleg azt is le lehetne szedni es kenni ala uj pasztat (egyebkent szerintem o lesz a ludas - nem a paszta, a chipset proci - , de nem nagyon hiszek a google ondoktorkodasban) amugy nem jatszok a geppel, szoval egy ideje nem terhelem a gpu-t (ha ezt az integralt csodat lehet annak hivni)
- dos es linux alatt is megfagyaszthato
-kekhalal, nem kek halal: igen mindketto elofordul
-eltavolitasok: winchester el lett tavolitva, linux pendriverol: ugy is megfagyott. 2 dolgot nem szedtem meg ki belole soha (mert ahhoz mar banyaszkodni kell) a dvd olvasot es a wifi kartyat. ha van ertelme, megprobalhatom ezeket is kiszedni
- normal homersekleten is fagy (de szep mondat ez magyarul...), sot ez a jellemzo. -
elttiL
senior tag
válasz
Dell XPS #8928 üzenetére
Bocs, rosszul fogalmaztam.. wifi modul, dvd, ramok kikerültek a gépből. de ugyanaz továbbra is. cserélgetve a ramokat szintén. érdekes, ha egy ideig áll a gép és utána próbálom meg indítani, akkor felpörög a venti, de utána szépen elkezd csökkenni a fordulat /és asszem meg is áll/. mit lehet még lebontani, billentyűzet, telefonos modem?
-
elttiL
senior tag
válasz
Dell XPS #8921 üzenetére
Üdv! Te elolvastad amit írtam? Ahogy kikerül belőle a cpu, már fel sem pörög a cpu venti... Én is inkább alaplapra tippelek, mint cpu-ra. Igen, próbáltam külső monitorral, csak hát ahhoz a cpu+venti kombó működése is kellene, az meg enm megy. A memóriás csere-berét még meglépem... És kösz.
-
kovacspityu
csendes tag
válasz
Dell XPS #8860 üzenetére
Köszönöm szépen a választ, közben én is rájöttem, hogy a Feladatkezelő Folyamatok fülénél be kell pipálnom az "Összes felh...." és akkor azt láttam, hogy van egy vsmon.exe fájl (ZoneAlarm) és az lehet a ludas. Mivel bátor gyerek vagyok
leállítottam(azért persze nézegettem a net-en) és láss csodát, a CPU lement 10-15%-ra
. Hogy jól csináltam-e nem tudom, mindenesetre a tüneti kezelés használt.
-
Baszics
csendes tag
válasz
Dell XPS #8843 üzenetére
Visszamentem a boltba, hogy nem van ez így rendben. A csávó kicserélte az eredet 4giga ram mellé vett 8gigaramomat egy ugyanolyan 4gigásra, és első ránézésére minden megoldódni látszik. Nem bírták egymást ezek szerint a ramok. Köszönöm a tippeket, de úgy tűnik egyenesbe jött a laptop.
-
Mauddip
aktív tag
válasz
Dell XPS #8750 üzenetére
Próbálgattam időközbe jó néhány ubuntuval, ezzel a programmal is,amit ajánlottál, és Lili usb creatorral is, de bootolás közben, mikor kiválasztom a pendrive-om, bal felső sarokban csak egy kurzor villog, és nem csinál utána semmit, a telepítés el sem kezdődik. Amikor visszarakom a gépembe a pendrive-ot, egyből megjelenik, h ubuntu telepítés, stb.
MI tévő legyek most?Szerk: Egyébként proci használat szűz win7-nél folyamatosan felugrál 100%ra, a hőmérséklet pedig ilyen 67-75°C között ugrál. Lehet Win7 túl sok neki? Elég lenne egy xp?
-
Petyus87
aktív tag
válasz
Dell XPS #8783 üzenetére
Hosszabb távon még nem figyeltük, csak filmezés közben csinálta rendszeresen. Én össze szoktam kötni a sajátomat hdmi híján vga-val és nekem még soha nem csinálta ezt. Rengeteg filmet megnéztünk már így, pedig az én gépem minden tekintetben alul marad a párom gépével szemben. Lehet, hogy a vga-val lesz a probléma?
Vigyük vissza garanciába? Egyébként mi az a CCC?
-
Petyus87
aktív tag
válasz
Dell XPS #8781 üzenetére
Szia!
Nem volt előzménye, senki sem buherálta, a gép nincs 1 éves, most raktuk ki először a képet LCD-re HDMi-n keresztül. Az Avatart néztük és a film nézése közben kb 4-5-ször csinálta ezt meg.
Probléma mentes a gép, de nem hiszem, hogy ezt a tv hibája, mert bemenet váltás után visszaáll ill a HD box is hdmi-vel van összekötve. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Dell XPS #8761 üzenetére
Nem tudom mi volt a gond, a Live cd is fagyott folyamatosan. :S Másik vinyóval meg nem csinált semmit, többszöri próbálkozás után sem.
Valahogy sikerült egy partícionáló progivel elgpusztítanom a fő partíciót, így aztán sikerült a win telepítés. Köszi segítséget, mégsem meg eladósorba a gép.
-
Baszics
csendes tag
válasz
Dell XPS #8765 üzenetére
Ha jól értem, ez a teszt úgy működik, hogy én adom meg, hogy éppen mit terheljen, ő pedig írja a hőmérsékletet, ergo nincs egy futási idő ami után eredményeket dob. A stress CPU, GPU-n konstan 79 fokot írt a cpu-ra. Most, hogy minden mást is stresszel, fpu, cache, system memory, local disks, emelkedik, 82 körül van. De amúgy ez a forró kijelző hátulja dolog, ez akkor is megvan, ha csak elinditom a gépet, és nem fut semmi durva program. Meg ugye erősen koncentrált a probléma, mert csak bal oldalt, szinte legalul tűzforró.
-
Piazza
tag
válasz
Dell XPS #8712 üzenetére
Szia,
Ezt nem tudom mi "S.M.A.R.T -ból többet meg lehetne tudni ( adatmezőt Decimális)"
Nem mondanám hogy lassú, fagyni néha fagy (egy egy weblap betöltésekor, de csak ha már sok van megnyitva és telt a memória) ilyesmit régebben nem igazán csinált. Meg ugye most nem megy a touchpad scroll része, pedig frissítettem az illesztőt. Az akkumulátoromat tegnap megnéztük egy másik gépben és nem vesz fel töltést, úgynézki hogy zárlatos lett. Adatokat már mentettem. Amint lesz rá időm valószínűleg újra formázom és telepítem, talán jobb lesz mint most.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 5400, 14" FHD Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia
- LOQ 15ARP9 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4060 32GB 512GB NVMe gar
- Hp Elitebook 840 G8 CSAK 1DB POFÁTLAN ÁRON ÚJ KIJELZŐ!!!!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged