Új hozzászólás Aktív témák
-
P-egyenlo-NP
csendes tag
válasz
Dell XPS #8988 üzenetére
szia,
koszonom a valaszt. a kerdes megfogalmazasakor probaltam leirnai mindent, amit tudok, ugy latszik nem sikerult teljesen.
ATSZERKESZTETTEM.
igen, abszolut csavaraserzekeny a laptop, minimalis erohatasra is elfeketedhet a kepernyo esetleg csak megfagy, es bar a power led egve marad, kikapcsolni nem lehet, csak az akku eltavolitasa utan.
dos alatt ha mozditasra lefagy, akkor a kepernyo megmarad, de a kurzor villogasa helyett szines csikok ugralnak a kornyezo karakterek helyen. power led marad egve, es csak akku eltavolitasaval lehet kikapcsolni
- 2 memoriam is van, mindkettot probaltam kulon is. a hibak maradnak. mivel alapbol az also slotot hasznaltam a kulon-kulon probalgataskor, most csak egy memoriat hasznalok a felsoben, ezzel stabilabbnak tunik a rendszer. elkepzelheto, hogy csak ennyi baja lenne? mondjuk nem tul jo hir, mert egy memoriaval joval lassabb a gep. ez javithato valahogy? (gazdasagosan
)
---------------------------------------------
eredeti komment:-a laptopot szet tudom szedni, e szet is szedtem, hiszen tavaly mar lemondtam rola...(ha akkor utana olvasok, mar 4x megcsinaltathattam volna...)
-hoelvezetot nem csereltem (meg), de szerintem nem a melegedes a baja (legalabbis nem a processzore) ezt onnan gondolom, hogy terheles nelkul stabilan 40 fok korul van a processzor, nem ugral vagy ilyesmi. leterhelve(7zip benchmark) szepen felugrik 70-re, agyonterhelve(core damage) meg 85-re. ha javitasra kerul a laptop, akkor termeszetesen atkenem a processzort, de ebben az esetben valoszinuleg uj proci is megy bele - tehat mindenkepp meg kell tenni.
-a chipset felett csak egy hutoborda van, eddig nem gondoltam ra, de esetleg azt is le lehetne szedni es kenni ala uj pasztat (egyebkent szerintem o lesz a ludas - nem a paszta, a chipset proci - , de nem nagyon hiszek a google ondoktorkodasban) amugy nem jatszok a geppel, szoval egy ideje nem terhelem a gpu-t (ha ezt az integralt csodat lehet annak hivni)
- dos es linux alatt is megfagyaszthato
-kekhalal, nem kek halal: igen mindketto elofordul
-eltavolitasok: winchester el lett tavolitva, linux pendriverol: ugy is megfagyott. 2 dolgot nem szedtem meg ki belole soha (mert ahhoz mar banyaszkodni kell) a dvd olvasot es a wifi kartyat. ha van ertelme, megprobalhatom ezeket is kiszedni
- normal homersekleten is fagy (de szep mondat ez magyarul...), sot ez a jellemzo. -
P-egyenlo-NP
csendes tag
sziasztok,
az aldozat egy Lenovo 3000 C200 c2duo processzorral, integralt csodaval.
remek dolgokat csinal, mint lefagyas (kikapcsolas csak aksi leszedessel lehetseges), kek halal, esetenkent villodzo szines vonalak az lcd bal felen. neha lefagyas utan nem is indul ujra egy darabig.
tobb mint egy eve hulyult meg, nem is hasznaltam utana egy evig, amikor tettem vele egy kiserletet, akkor viszont stabilan ment a memtest, orakig mukodott normalisan - azutan kedtuk elorol.
-kiszedtem a porcicakat, de nem is melegszik extrem modon (cpu burn-t is birja egy oraig, felmegy 85-90 fokra, de ott is marad)
-memoriakat mindenfele kombinacioban neztem
-kulso monitorhoz epp nem jutok hozza, de tvout-on is ugyanolyan.
-win fuggetlen a dolog
-csak aksival es csak tappal is ugyanilyenami a legerdekesebb, hogy szinte mindig a magara hagyott gep fagy ki, hulyul meg, mintha a fagyasok jelentos resze valamilyen energiakatarekos moddal lenne osszefuggesben. pl. tegnap gond nelkul lement egy film a tvouton, ment egy oran keresztul a 7zip teljesitmenymerese, majd lement a teljes hdtach (ekozben nem piszkaltam), majd vmikor ugy maradt
olyan is elofordult, hogy akkor indult ujra, fagyott le, amikor megmozditottam az lcd-t
mivel reg volt mar, nem emlekszem az elso esetre, de nem elkepzelhetetlen, h valahogy rovidre lett zarva rajta valami, mert az akkor benne levo winchester belebadsectorosodott az elso leallasba.
oszinten, ha mentheto gazdasagosan, akkor kapna egy ssd-t, t7200 procit (5500 helyett), es 2x1 giga memoriat, programozni kellene, meg neha ezzel nezek filmet (bar ez a netbookon is allati szorakoztato...)
PROBLEMA: jelenleg allati messze vagyok Tokoltol
(konkretan maltan), az itteni szerelok pedig nem szeretnek ingyen arajalnatot adni
barmilyen erdemi javaslatot orommel fogadok. koszonom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged