- Fotók, videók mobillal
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Impressa
őstag
Csinálj print screen-t (PrtSc) és illeszt be paint-be, utána mentsd el jpeg formátumban. Vagy használod a képmetszőt. win 7 saját beépített programja.
-
Impressa
őstag
Swap fájlal nem sokat érsz, fizikálisan RAM-ra van szükséged. A HDD tehermentesítése nem egyenlő a tuningolással, csak a gördülékenységén javít, azaz nem fog akadni annyit, mint most. Amit fradi81 is említett, továbbra is szűk keresztmetszet a processzorod, ezt nem írtam. Most az egyik Acer gépemről írok (TM4670) 1.6 Ghz-es proci, 3 GB rammal win 7, és szó-szó elfut a rendszer, de a procit így is eszi rendesen a böngésző.
A Ccleaner biztonságosabb.(#10127) fradi81 van itt a PH-n pár szervizes kolléga, őket kellene megkérdezned. Küldök pü-t.
-
Impressa
őstag
Hali!
A memória bővítésre mindenféleképpen szükséged lenne, mert a böngészők is zabálják a memóriát rendesen. 1 GB-os modul simán elférne a másik mellett ( vagy 2x1 GB-os ahogy a tárcád engedi ) így kevesebb virtuális memóriát használna a géped, azaz kevesebb adatot kell írnia/olvasnia a merevlemezről, ez is javítana a rendszer gördülékenységén.
A hosszabb boot oka lehet, hogy a rendszerrel együtt több program is automatikusan indul, ezzel lassítva az indulását. Vagy az msconfig-ban tudsz pár automatikusan induló programot letiltani, vagy használod a Ccleanert, amiben szintén van ilyen lehetőség, de egyúttal a böngésződ után maradt szemetet is, ki tudod takarítani vele. -
Impressa
őstag
válasz
rondabogancs #10061 üzenetére
-
-
Impressa
őstag
válasz
mobileman #9858 üzenetére
Igen, ez így van, ez amolyan költői kérdés akart lenni a részemről, de nem ment át.
Az a legdurvább, hogy az ilyen szervizek, még mindig működnek, még mindig van munkájuk. És miután az előző helyen jól átverték, a következőnél már teljes bizalmatlanságot érzel az ügyfél - részben jogosan, de erről persze nem te tehetsz -
-
Impressa
őstag
válasz
s3toraph #9687 üzenetére
Szia!
Most így hirtelen nézz rá HD Sentinellel van-e vmi probléma a HDD-vel. 4.40-es verziót tedd fel. Aztán meglátjuk milyen eredményt hoz. -
Impressa
őstag
válasz
terencehill2 #9647 üzenetére
Szia!
Nyugodtan megveheted, menni fog vele. Kétféle töltőfej-csatlakozó létezik hozzá egyik az egyenes végű a másik derékszögben hajlított végű, de ennek nincs jelentősége a gépre nézve. -
Impressa
őstag
válasz
norgetroll #9635 üzenetére
Az jó enne.
azért mindenről legyen mentésed a biztonság kedvéért.
-
Impressa
őstag
válasz
norgetroll #9633 üzenetére
Igen meg tudod nézni: START --> számítógép-kezelés-t beírod rákattintasz és a felugró ablakban lemezkezelés feliratra. Ott meg fogod látni a rejtett partíció(kat) is. A meghajtó neve alatt amit látsz azt a Sentinel rakta ki figyelmeztetésnek. Mivel becsült élettartamról van szó, így nem tudni mikor lesz neki kaput. Lehet még pár hónapot is elmehet így a HDD.
-
Impressa
őstag
válasz
norgetroll #9631 üzenetére
A lemezvezérlő verziója az jó, így sajnos marad a HDD hiba, amit remélhetőleg cserélni is fognak neked.
-
Impressa
őstag
válasz
norgetroll #9629 üzenetére
Azóta nincsen gondom vele, semmilyen hibát nem produkált eddig szerencsére
Bár adattárolót csináltam belőle, SSD hasít helyette.
Ez jó kérdés, hogy cserélik-e vagy nem, arra készülj, hogy egy formázást fognak csinálni a vinyón, és elvileg tesztelik is, de erre nem vennék mérget. Azt esetleg nézd meg milyen lemezvezérlőd van fent.
Ez a jó lemezvezérlő:
Lemez vezérlő,"Intel(R) 7 Series Chipset Family SATA AHCI Controller
Ezt a HD Sentinelben meg fogod találni az információk fül alatt.
-
Impressa
őstag
válasz
norgetroll #9622 üzenetére
Konkrétan emiatt Emiatt másolás közben nem lehetett böngészni, annyira nem bírta a vinyó.
-
Impressa
őstag
válasz
norgetroll #9620 üzenetére
Szia!
Nekem is volt gariban a gépem, HDD csere volt rajta. Nekem kedden vitték el a gépet, és még azon a héten pénteken vissza is kaptam. Sajnos Tommy Da B1G, már nem volt ilyen szerencsés. Ha gondolod itt is rákérdezhetsz a topic-ban, mert ott is említették páran a szervizt.(#9617) Tommy Da B1G az elképzelhető, hogy a bios-ra harapnak, de ezt nem merem biztosra mondani neked.
-
Impressa
őstag
válasz
TommyNagz #9615 üzenetére
Szia!
Igazából ezeknek a módosításoknak nincs köze az általad említett hibához. Szóval nem lesz belőle gondod. Azt, hogy melyiken milyen op.rendszer van nem fognak vele foglalkozni. Bár pl. mikor én az Asus-t vittem szervizbe, akkor kivettem belőle a HDD-t a bizalmas adatok miatt. (nem szóltak érte ) nem tudom ez Acer-éknél működne-e vagy nem. -
Impressa
őstag
Akkor próbáld meg az sm-busz resetet-et.
Esetleg a RAM-okat felváltva kipróbálod, de gyanúsan bios vagy alaplap hiba( BGA ) Ugye neked nincsen semmilyen gomb beragadva a gépeden, vagy eltörve? -
Impressa
őstag
válasz
pjani01 #9557 üzenetére
El sem indulhatna a rendszer, reconvery módba kellene lépnie. Azt esetleg mepróbálhatod, hogy kiveszed a HDD-t és úgy próbálsz belépni a bios-ba.
Három funkciója van a Novo gombnak: 1. reconvery mode 2. bios setup 3. boot menü
(4.) Neked meg, betölti a windows-t, egy így elég érdekes. Ha nem kapsz senkitől választ, akkor marad a support, mondjanak erre ők valami okosat. -
-
Impressa
őstag
válasz
ObamaHD #9545 üzenetére
Eddig jónak tűnik a dolog. Meg kellene figyelned, hogy mikor ezt a szaggatást tapasztalod, akkor van-e vmi háttérfolyamat, ami ezt okozhatja.( pl. vírusirtó ellenőrzést végez, ha van). Esetleg a RAM-okat felváltva kipróbálod ( mindig csak az egyik ram van bent ) úgy tapasztalsz-e ilyet.
-
Impressa
őstag
Ez csak abban az esetben lenne igaz, ha a gép alja le van szedve és közvetlenül éri egy erős venti. ( magas fordulatszámú, és emellett a statikai nyomás hatására sem csökken a légszállítása.
Teljesen el van szeparálva(szigetelve) a hűtőpadtól a heatpipe cső, emiatt nem tudja olyan erősen(megfelelően) hűteni, mint amire szüksége lenne a procinak.
Egy multiméterrel meg kellene mérned kap-e feszültséget a vetni, vagy sem.(#9523) kreten67 +1 ezzel kellett volna kezdenem
-
Impressa
őstag
Szia!
Vesszők nélkül érdekes a mondanivalód.Na szóval, pontosítsunk kicsit, mikor a régi procival használtad a vasat, akkor működött a ventilátor, bekapcsolt? A leírásod alapján, feltehetően túlmelegszik, emiatt a hővédelem lekapcsolja a gépedet. A hűtőpad nem fogja helyettesíteni(kiváltani) a hőcsőnél elhelyezkedő ventilátort. Ugyan úgy le fog kapcsolni a géped.
-
Impressa
őstag
válasz
taylorzz94 #9500 üzenetére
Ebben az az esetben, csak tűzoltás a hűtőpad, de a valódi okát nem szüntetted meg. A lényeg, hogy újra kell pasztázni a gépet, és nagy valószínüséggel megoldódik a túlmelegedési problémád. Nem hiszem, hogy hűtőt kellen cserélni rajta. A védelem, ami lekapcsolja a gépet, hogy nem károsodjanak az alaktrészeid. A túlmelegés miatt fogja vissza a CPU, GPU teljesítményét a rendszer, emiatt esik le az fps is.
-
Impressa
őstag
válasz
taylorzz94 #9497 üzenetére
Szia!
Nézni kellene egy hőmérsékletet először ( CPU,GPU,HDD ) utána lehet okosabbak leszünk. -
Impressa
őstag
-
Impressa
őstag
válasz
bocsika #9404 üzenetére
Hú, Ravail kolléga kimerítő választ írt neked
Nagyobb kapacitású akkunál a töltési időd fog meghosszabbodni , de fel tudja tölteni.
Nem véletlenül nem repair módon készítik őket, és igen roncsolás nélkül nem megoldható a javítása/cseréje.
Az akkuban lévő chip is törölhető, azaz írható ( EEPROM ) de ez is macerás lenne. Szóval nem nagyon éri meg mókolni vele. Jahh és van még benne hővédelem is ( hőbizti), mert ugye a Li-ion hajlamos felrobbanni, és ezt hivatott megakadályozni -
Impressa
őstag
válasz
bocsika #9400 üzenetére
Szia!
Szerintem, itt az aprón fogsz találni hozzá bontottan ventit. De ha már az akku reinkarnációját választod, akkor a venti kenése is megoldást jelenthet számodra - a kenés után kiderül, hogy életképes-e a dolog -
A cellák cseréje sem rossz megoldás, viszont árban ugyan ott lennél, mintha az utángyártott akkut vennéd. -
Impressa
őstag
válasz
asdfghj75 #9375 üzenetére
Ez a hőmérséklet még nem indokolná, hogy lefagyjon a gép, de lehetne alacsonyabb is. A win 7 a géppel együtt jött, vagy virágbolti? A frissítések rendben feltelepültek a gépedre? Az eseménynaplóban van vmilyen bejegyzésed erre vonatkozólag? A lehet legjobb lenne egy live linux CD-vel letesztelni a gépet, így kizárható lenne a szoftveres probléma.
-
Impressa
őstag
válasz
Murphistic #9363 üzenetére
10K
akkor inkább a használt alkatrész, remélem itt rálelsz, és igazán nincs mit
csak óvatosan a kortyokkal
-
Impressa
őstag
válasz
Murphistic #9361 üzenetére
Közben már leesett a csótány üzemmód
A trafópákát, mi csak pillanatpákának hívtuk, a jó kis izzójával együtt, van még belőle otthon valahol.
Szóval azzal, csak akkor állnék neki, ha elég vékony lenne a hegy vége
Hát, lehet érdemes lenne itt az aprón keresni hozzá bontottan ilyen panelt. Jó kis lyukgalván, de jó is abból kiforrasztani a lábakat. Már nem szedem szét őket, elfogyott a türelmem. Nem a notiknál kellett sokszor kacsolót javítanom. Legtöbbször csak a csere segít, mivel van benne egy kis fém domború membrán, ami eltörik és sanyi. -
Impressa
őstag
válasz
Murphistic #9358 üzenetére
Szia!
Emlékszem
ha a kapcsoló rövidre záródott, akkor sajnos nem nagyon segít rajta a víz. Anno volt hozzá türelmem és szétszedtem a mikrokapcsolókat és kitisztítottam. (sz@r meló, jobb a csere
)
Ötletes megoldás, mivel a kapcsoló csak egy impulzust ad az alaplapnak. De szért hosszútávon érdemes lenne szerezned olyan kis panelt.Mi jelent az, hogy "csótány üzemmód"? mielőtt beleömlött, ahhoz képest rosszabb lett?
Mázli, hogy az inverter a kijelzőben van, mert most szabad kilátásom van a kijelző szalagkábelére is és ami még nagyobb flash vizuálisan is tudom ellenőrizni a hűtőventillátor működését
gondolom számolod a fordulatokat is
-
Impressa
őstag
válasz
Vasinger! #9313 üzenetére
Lehet az a pedrive-al van a gondja, milyen fájlrendszerre formáztad le? FAT32-re kellene formáznod.
Ezzel az ultra ISO-val hogy csinálok live CD-t?
beteszed a lemezt, a programban bal fent fájl, ott bootolható CD/DVD
A programban alul kikeresed az ISO fájlt, és áthúzod felülre, utána CD kép felírása ikont választod.
De lehet ez egyszerűbb megoldás
-
Impressa
őstag
válasz
Vasinger! #9310 üzenetére
Le kellene tölteni az Ubuntut innen, és az ultra iso-t innen.
Ultra iso-t feltelepíted, és ezzel a "programmal kiírod" a pedrive-ra az Ubuntu-s iso fájlt.
A pendrive-al bebootolsz, és teszteled. Én youtube-ot használok, HD videókat játszok le 2-3 ablakban folyamatosan. De ezt akár most is tesztelheted.
A feladatkezelőben figyelni tudod a hálózatod kihasználtságát is. -
Impressa
őstag
válasz
gyvince #9302 üzenetére
A töltőcsatlakozó aljzat okozza a hibát, "elfáradt" az anyag. Fontos lenne minél előbb cserélni, mert nem tesz jót. Ahogy látom az alaplapra van forrasztva a csatlakozód.
-
Impressa
őstag
válasz
kkoornel #9295 üzenetére
Pedig jó lenne ha meg lenne, mert kérdéses, hogy a szervizben csak töltőcsatit cserélnek, vagy azt mondják alaplap csere, persze, ez szerviz függő. A K sorozatnál többször találkoztam töltőcsatlakozó hibával, nálunk is ez volt a probléma.
Szerk.: szar a bill. és lassú a gép, emiatt rosszul írtam elöbb töltőcsatlakozó szót: egybe kell írni, mert jelöletlen birtokviszony
-
Impressa
őstag
válasz
Aldo Novares #9274 üzenetére
Ha tényleg ez volt a baja, akkor szerencsépd volt
Azért nézd meg időnként kézzel, mennyire érzed melegnek.
-
Impressa
őstag
válasz
Aldo Novares #9272 üzenetére
Érdekes, amit írsz, maradjon is így.
-
Impressa
őstag
Szia!
Mivel írtad, hogy külső monitorra kötve jó, így a VGA kizárható, marad a kijelző és a szalagkábelhiba. Vagy itt az aprón keresgélsz ilyen kábelt ( most nézem itt egy hirdetést, ebben lehet jó még a kábel ) érdemes lenne írnod neki.
Vagy itt megérdeklődöd. -
Impressa
őstag
-
Impressa
őstag
válasz
Murphistic #9236 üzenetére
Ohh ez semmi, simán visszateheted, szólni fog rendesen - egyébként papírmembrános.
Örülök, hogy segíthettem!A jó, gyors reakciódnak köszönheted, hogy nem lett nagyobb baja.
-
Impressa
őstag
válasz
Murphistic #9234 üzenetére
Most már két órája folyamatosan működik a notebook és eddig minden rendbennek lévőnek tűnik. ( kopp-kopp )
Maradjon is így.
De ha van még kedved, akkor újra átnézheted a biztonság kedvéért.
Ha a hangszóró papírmembrános, akkor nem érdemes visszarakni, ha műagyagból van, akkor tisztítás után, szerintem visszateheted. -
Impressa
őstag
válasz
Murphistic #9232 üzenetére
Szia!
"A tippem egyébként az, hogy azért kapcsolt ki, mert zárlatos lett a bekapcsoló gomb és úgy érzékelte, hogy folyamatosan nyomva tartottam."
Azt nem írtad az elején, hogy a kikapcsolás akkor következett be, amikor leöntötted, vagy a mosást, és szárítást követőn történt. Mert, csak annyit írtál, hogy te kapcsoltad ki gépet.
Egyébként okozhatja. A tisztítás óta kikapcsolt a gép magától?
-
Impressa
őstag
válasz
LaptopSystem #9230 üzenetére
Szia!
Milyen hőmérsékleti értékeket mutat Aidával a CPU, GPU ? Mennyi idős a gép?
-
Impressa
őstag
válasz
TommyNagz #9222 üzenetére
"Mac-en annyira egyszerű CarbonCopyClonerrel image-et megcsinálod, kimásolod külsőre, et voila."
Ezt szeretném én is, vagy hasonlót. Ha azt meg tudnánk oldani pl. OKR programmal mikor helyreállító-lemezt készítesz, akkor ne csak az ODD-t ajánlja fel, hanem bele lehessen állítani külső USB-s meghajtót is.
Gondolhatod, mikor SSD-re váltottam, nem húztam újra, a már "jól belakott" rendszeremet, és a helyreállító-lemezek mennyisége is nálam az "eget súrolta" közel 13 db DVD lemez.Amit a többiek is linkeltek programot használtam az SSD-re való költöztetéskor, de Fire/SOUL/CD módszerrel:
1. Ezt a képet veszem alapul a leírásban
2. Fontos, hogy minden műveletet(klón- és partícióműveletek) boot-os eszközről végzünk, nem OS alól és sosem indítunk el OS-t, ha a HDD és SSD is csatlakoztatva van
3. 2 boot-os eszközre lesz szükség, az egyik a Macrium (bejegyzésben linkelve az ISO, abból legyártani a boot eszközt), a másik a Mini Tool Partition Wizard Home bootos eszköze (pwhe77.ISO, ugyanúgy UltraISO-val készíthetsz boot-os eszközt)
4. Macrium boot-os eszközről boot-olva, a HDD összes partícióját klónozod egyszerre az SSD-re, Sector by Sector üzemmódban, kivéve a C partíciót
5. Ha ez sikeres, akkor Mini Tools boot-os eszközről bootolva áthelyzed az SSD "végére" a PBR_DVR majd LENOVO cimkéjű partíciókat
6. Újra a Macrium boot-os eszközről bootolva, klónozod a C partíciót az SSD nem partícionált területére, ezt már nem Sector by Sector üzemmóddal
7. HDD kiszed és SSD-ről próbanekem ezzel tökéletesen sikerült
-
-
Impressa
őstag
válasz
Aldo Novares #9218 üzenetére
Kb. 3-4 napig szoktak a gépek ott lenni. Nekem kedden vitték, és pénteken hozták. De többen is hasonló időtartamról írtak.
-
Impressa
őstag
válasz
Aldo Novares #9216 üzenetére
Jah Lenovo. Akkor felhívod a supportot, felveszik az adataidat, és ki fognak küldeni egy futárt (UPS) a gépért, a megbeszélt időpontban.
Semmilyen papírt ne tegyél bele a dobozba. Ha a saját dobozával küldöd el, akkor azt nem kapod vissza. Én másik biztonságosabb dobozba csomagoltam. Lenovo-ék minden esetben formázzák a HDD-t.
A szállítási költség nem téged fog terhelni, ezt a Lenovo fizeti, mivel csak Lengyelországban van szervize. -
Impressa
őstag
válasz
Aldo Novares #9214 üzenetére
Max. úti költséged lehet. Beviszed a számlamásolattal és a garanciapapírral együtt a vasat, és majd várod, hogy értesítsenek. Inkább ne említsed meg, hogy a ramokat cserélgetted. Mind két RAM-ot a géppel együtt vetted? milyen márka?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- MacBook Air (15-inch, M2, 2023)
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest