Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Így távoltól én sem értem, de a S.M.A.R.T -ból többet meg lehetne tudni ( adatmezőt Decimális). Ott kiolvashatók olyan értékek, amely alapján értékelni lehet a merevlemez állapotát, de az 59% kondíció az már erősen nem megbízható HDD. Amennyiben letiltod, abból annyi gondod lehet, hogy nem tudod mikor valós igazán a kötet ellenőrzés.- Egyébként nem lassú a rendszer, nincs lefagyás, egyéb rendellenesség? E
Ez az érték nem fog javulni, sőt lehet, hogy hirtelen erőteljesebb romlás is bekövetkezhet, ami a rendszer összeomlását is eredményezheti, illetve "értékes" adatvesztésre számíthatsz. Egy mentést mindenképpen el kellene végezni, majd egy esetleges újra telepítés után formázással (lehet, hogy rosszabb lesz), még lehet használni, természetesen a fentiek figyelembevételével. Volt már példa arra is, hogy ilyen kondícióval még egy évet simán ment probléma nélkül a merevlemez (nálam).
Szóval, ha úgy látod, akkor elképzelhető, hogy be kell ruházni egy új, vagy hibátlan merevlemezre.
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Amennyiben jól értelmezem, akkor most minden rendben a merevlemezzel a HD Sentinel szerint (100/100??), és a kötet ellenőrzés is lefutott. Elsőre azért akadt meg, mert használlatban volt (programok futnak..), ezért csak az első újra indítás után tud lefutni. Írtam egy dos parancsot, amivel le tudod tiltani, de nem igazán szokott magától elindulni, csak indokolt esetben ajánlja fel a kötet ellenőrzést. Beírva: chkdsk /? az összes lehetőséget kiírja Neked és tájékoztat.
-
Dell XPS
veterán
Szia,
1,"Egy ideje nem hajlandó a gép elindulni csak úgy hogy elkezd file ellenőrzést csinálni. Ezt minden bekapcsoláskor és az eredmény mindig minden rendben "**
Szóval nincs minden rendben, ezért van az állandó ellenőrzés vagy nem a legfrissebb verzióval nézted meg (a régi mindig téves adatot hoz).
Kifelejtettem: futtatás->cmd->enter, és a "dos-ablakban" kellene beírnod: chkdsk
Mivel így ez elég érdekes, nézd meg újra légy szíves, mert a kiírt kondició az nem megnyugtató.
-
Atos23
senior tag
Ha egy cella hírtelen zárlatos, szakadt lesz, vagy a kifolyó sav elmar egy vezetéket onnantól vége van az akkunak. Mivel sorosan vannak kötve a cellák, a leggyengébb láncszem határozza meg a lánc erősségét.
Innentől kezdve csak szétszedés utáni, darabonkénti feszültségmérés a mérvadó, semmi más.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Classic / Xbox 360
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- VR topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Villanyszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- MSI GP66 Leopard 10UE 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Asus A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest