Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• P-egyenlo-NP

csendes tag

válasz Dell XPS #8988 üzenetére

szia,

koszonom a valaszt. a kerdes megfogalmazasakor probaltam leirnai mindent, amit tudok, ugy latszik nem sikerult teljesen.

ATSZERKESZTETTEM.

igen, abszolut csavaraserzekeny a laptop, minimalis erohatasra is elfeketedhet a kepernyo esetleg csak megfagy, es bar a power led egve marad, kikapcsolni nem lehet, csak az akku eltavolitasa utan.

dos alatt ha mozditasra lefagy, akkor a kepernyo megmarad, de a kurzor villogasa helyett szines csikok ugralnak a kornyezo karakterek helyen. power led marad egve, es csak akku eltavolitasaval lehet kikapcsolni

- 2 memoriam is van, mindkettot probaltam kulon is. a hibak maradnak. mivel alapbol az also slotot hasznaltam a kulon-kulon probalgataskor, most csak egy memoriat hasznalok a felsoben, ezzel stabilabbnak tunik a rendszer. elkepzelheto, hogy csak ennyi baja lenne? mondjuk nem tul jo hir, mert egy memoriaval joval lassabb a gep. ez javithato valahogy? (gazdasagosan :) )
    ---------------------------------------------
    eredeti komment:

-a laptopot szet tudom szedni, e szet is szedtem, hiszen tavaly mar lemondtam rola...(ha akkor utana olvasok, mar 4x megcsinaltathattam volna...)

-hoelvezetot nem csereltem (meg), de szerintem nem a melegedes a baja (legalabbis nem a processzore) ezt onnan gondolom, hogy terheles nelkul stabilan 40 fok korul van a processzor, nem ugral vagy ilyesmi. leterhelve(7zip benchmark) szepen felugrik 70-re, agyonterhelve(core damage) meg 85-re. ha javitasra kerul a laptop, akkor termeszetesen atkenem a processzort, de ebben az esetben valoszinuleg uj proci is megy bele - tehat mindenkepp meg kell tenni.

-a chipset felett csak egy hutoborda van, eddig nem gondoltam ra, de esetleg azt is le lehetne szedni es kenni ala uj pasztat (egyebkent szerintem o lesz a ludas - nem a paszta, a chipset proci - , de nem nagyon hiszek a google ondoktorkodasban) amugy nem jatszok a geppel, szoval egy ideje nem terhelem a gpu-t (ha ezt az integralt csodat lehet annak hivni)

- dos es linux alatt is megfagyaszthato
    -kekhalal, nem kek halal: igen mindketto elofordul
    -eltavolitasok: winchester el lett tavolitva, linux pendriverol: ugy is megfagyott. 2 dolgot nem szedtem meg ki belole soha (mert ahhoz mar banyaszkodni kell) a dvd olvasot es a wifi kartyat. ha van ertelme, megprobalhatom ezeket is kiszedni
    - normal homersekleten is fagy (de szep mondat ez magyarul...), sot ez a jellemzo.

Új hozzászólás Aktív témák