Hirdetés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bloodrayne2
tag
válasz
Bloodrayne2 #1899 üzenetére
vagy ha valaki tud nekem egy compaq n800v alaplapot akkor kérem írjon nekem privibe,nagyon megköszönném
Üdv:Sándor -
Bloodrayne2
tag
halli!
hát bevittem szervizbe ott aztmondták elsőnek hogy szalaggkábel,de felhívták az egyik szerelő ismerősüket és azt mondták hogy a grafikus kártya vagy chip szált el a compaq n800v-be -
buherka
addikt
válasz
Kadi Laci #1895 üzenetére
Dehogy van harag...azért van a fórum, hogy kitaláljuk a legjobb é legoptimálisabb megoldást.
Most írták a másik totyikba, hogy lehet nem is jó az a venti nekem, ami a képen van, mert az L7300-as gépben teljesen más formájú a légkavaró.
Lehet, hogy aztán az lesz ami te mondasz és pucolgatás-zsírozgatás lesz a dologból.
De nincs kedvem ezzel szórakozni. Rengeteg időt el lehet baxni az ilyen szöszölős melóvalTaláltam egy-két ilyen ventit itthon, csak az a gáz, hogy szinte az összes használt. Ami meg új, az horror áron van.
-
Kadi Laci
tag
válasz
buherka #1894 üzenetére
Szia !
Viccesen reagáltam a kérdésedre, nem akartalak megsérteni, arra utaltam, hogy hosszú távon be kell szerezni 1 ventit. A kenés (olajozásnak írtam és jól javítottad) sajnos rövid időre oldja a gondot, ha már kopott a belekerült szennyeződéstől a siklócsapágy. A kérdésre válaszolva a link szerint, jó hozzá ez típus.
Nálunk sajnos sokszor 2x 3x annyit elkérnek az alkatrészekért mint ami indokolt volna (ebben sajnos Állam bácsi keze is benne van) .
A takarítást tapasztalatból javasoltam, megpróbáltam teljesen körüljárni a problémát.
Harag meg végképp nincs!
Igaz nem tudom mi a szakmád...hogy a vicces stílusnál maradjunk...
-
buherka
addikt
válasz
Kadi Laci #1893 üzenetére
Ha enyém volna a gép, akkor lehet, hogy nekiállnék küzdeni ezzel a venti-tuniggal amit te is javasolsz.
Venti javításban otthon vagyok, mert már jó párat felturbóztam én is, hogy elkussoljon.
Csak itt már szerintem oválisra van kopva a rézpersely és annak ilyenkor már köszöntek. Már jó ideje (hónapok óta) így használják sajnos.
Úgy vagyok, hogy kicserélni kicserélem még a légkavarót, de hogy én nekiállok most ott buherálni, azt felejtsék el.Amit te írsz azzal csak az a baj, hogy ventit nem olajozunk, hanem zsírozunk (lítium, fehér vagy szilikon zsír ajánlott) . A ventilátor végeredményben egy nagy fordulatú csúszócsapágy. Csapágyat soha-de soha nem szabad olajozni, mert a maradék zsírt is "kimossa". Egy ideig valóban elhalkul, de aztán amikor az olajat kiveri magából a magas fordulat még durvább hangja lesz, mint volt. ....félre ne értsd nem akarlak kioktatni, csak van a családban, aki ehhez sokkal jobban ért mint te vagy én, mert ez a szakmája
-
Kadi Laci
tag
válasz
buherka #1892 üzenetére
Szia!
Ha nem zavar a hangos kerepelés akkor ne cseréld, de ha hirtelen elhallgat, akkor feltétlenül !
FUSI-k hajlamosak a túlmelegedésre kell a hűtés nekik. Ha hallod a ventilátort, biztosan pörög! Javaslom az új beszerzését, lehet "javítani" is őket egy csepp olajjal és csuda halk lesz ismét egy ideig. Egy takarítás is csendesít a zajon, hihetetlen mennyi szöszt beszív a hűtőbordához és azok elérik a lapátokat, ezzel a zajjal idegesítve a felhasználót. A sorrend szerintem: takarítás, olajozás, csere. Cseréhez be kell szerezni egyet... -
buherka
addikt
Szasztok...
Nagy kérdés:Adott egy FuSi Amilo L7300-as noti. A veni totál csapágyas benne, mint egy mákdaráló kb olyan a hangja.
Tehát venti csere kell...
Néztem ebay-en ezt a jóságot: [link]. 4K körül lenne, cakk-pakk.
Most a kínai azt írja, hogy Fujitsu L7300-as gépbe jó....remélem egy és ugyanaz, mint az Amilo L7300-as.Itthon csak 12K-t mondanak a ventire + munkadíj...betegek ezek.
Mint gondoltok vegyem, ne vegyem.?
-
alexus1
csendes tag
Közben megoldodott a gondom.A vista nem latta de a telepitö latott egy 10 gb-os particiot aminek a neve: PQSERVICE volt.Arra gondolok hogy ezen a particion valamifele virus volt (esetleg valamifele bios virus)Partition Magic-el formaztam ,töröltem es hozzaadtam a d particiomhoz idaig azota nem kapcsolt be a gep.Remelem nem lessz kessöbb sem gond vele.
-
válasz
Bloodrayne2 #1886 üzenetére
LCD vagy LCD kábel.
-
Tim82
félisten
válasz
Bloodrayne2 #1886 üzenetére
Azért nem privátban írok választ, mert az mások hasznára is lehet, ha a topikban olvasható.
Ez úgy hangzik, mintha a videokártya forrasztása kezdene elengedni az alaplaptól.
BGA reball, azzal lehet javítani. Az nbook.hu-nál csinálnak ilyet, de szvsz nem éri meg, gyakorlatilag annyiba kerül, mint az N800V jelenlegi használtpiaci ára.
-
Bloodrayne2
tag
helló mindenkinek!
Olyan problémám van,hogy van egy Compaq N800V laptop,amely olyat csinál,amikor bekapsolom ,hogy bejön minden faszáúl,de elkezd remegni a kép elfut meg ugrál amikor már bejött az oprendszer.és ha nagyon ugrál a ép akkor lefagy,de valamikor nem csinálja,de az nagyon ritka,meg mozgatás hatásra csinálja,és ha nem mozgatom akkor is csinálja,de ha nem ugrálna akép akkor meg működne.MI LEHET A GOND?Tanácsokat inkább privibe kérném inkább
thx -
alexus1
csendes tag
Sziasztok!Remelem tudtok nekem segiteni?
Szoval van 1 Acer 6530G tipusu lapim,es az a gondom vele hogy önallositotta magat es teljesen rendszertelenül bekapcsol magatol es megnyitja a media centert de nem törtenik tovabb semmi aztan egy ideig bekapcsolva marad es aztan kikapcsol magatol(valtozo ideig marad bekapcsolva)Mar olvastam sokat utana mindenfele forumon de meg nem sikerült helyre allitani a hibat.(biosban nincs wake up funkcio,az energia semak jol vannak beallitva,kiprobaltam masik bios-t is de semmi)Minden hardver rendesen müködik es telepitve van.A gari novemberben lejart es nem szivesen küldenem szervizbe,merzt nem sok jot halottam rola.Talan tud valaki segiteni!?Os: Vista ultimate 32 bit
Elöre is köszönök minden segitseget.
-
pilota
tag
válasz
Kadi Laci #1882 üzenetére
Laptop: Lenovo „B” ThinkPad SL510 NSLQ3HV
Core 2 Duo T6670 (2,2GHz, 6M), 3 GB RAM , 320GB HDD /5400rpm, DVD±RW DL, Mobile Intel GMA 4500MHD (GM45,
384MB), 15.6' HD/WXGA glossy, 10/100/1000 hálózati csatlakozásIntel 1000 BGN (1x2), Bluetooth, kamera, újlenyomat
olvasó (FPR,) 6 cellás akkumulátor, 7-in-1 (MMC/MS/MS Pro/SD/SDHC/XD/XD Type H), Express Card ,Windows 7 PRO
operációs rendszerrel, 12 hó garancia. szervizben érvényesíthető 191.000na itvan ami a kaetériás füzetben levan rolla irva.
-
Kadi Laci
tag
Szia!
ThinkPad SL510 (NSLQ9HV)
Processzor: Core2 Duo T5870 (2000/FSB800)
Memória: 3 GB
HDD: 250 GB
Kijelző:15,6" HD LED (1366x768)
Optikai meghajtó: DVDRW SM
LAN:10/100/1000
USB 3 db
Wireless: b/g/n 300 mbps
Videokártya: Intel GMA 4500MHD
Egyéb portok: VGA; e-SATA; HDMI; Express Card; 7 az 1-ben kártyaolvasó; Webkamera; Bluetooth
Akkumulátor: 6 cellás
Garancia legtöbb helyen: 1 év
Akciós ár:
Nettó: 124.720.-
Bruttó: 155.900.- -
válasz
gonci89 #1879 üzenetére
semmi... de mivel ilyenkor arra az alkatrészre, ami cserélnek újra indul az egy év. Tehát ha tegyük fel megint beszarik, de már kifutottál az 1 évből a lap akkor is garis, és ki kell cserélniük.
de szerintem a procit sem ártana cserélni a lappal, mert gyanús, hogy elviszi a proci a lapot. -
gonci89
csendes tag
MSI notebookban intel SpeedStep hibával találkozott már valaki?
ha SS enabled, akkor winbelépést követően a gép 2-3 perc múlva 100fokos procival kikapcsol, ha SS disabled, akkor 60foknál nem megy feljebb a CPU hőmérséklet, de ugye teljesítmény is a nevetségest közelíti...
garis a gép, de mivel 09 júliusi vétel, és most megy vissza ugyanezzel a hibával másodszor fél év alatt, ezért. Múltkor alaplapcsere volt, de ha most megint kicserélik mi a garancia, hogy 3-4 hónap után nem lesz szar megint?
-
-
válasz
Ahanybika #1866 üzenetére
hárt azért ciánt ne vagyél rá
, láttam én már olyan "IC hibás" gépet ami a word.ben néha karaktereket írogatott mint egy szellem
egyébként lehet. végülis egy vénycső, és mint ahogy otthon is úgy az is ki tud égni... de ezért írtam, hogy mérd meg az inverterre jutó veszt.
-
Renszi
csendes tag
Hali.
SeniorTilla.vásároltam tőled 1 HP Pavilion Dv5-ös gépet,ami most a 10.újratelepités után is ugyanazzal a hibákkal küzd.Ha este kikapcsolom a gépet,reggel kb a 5.újrainditás után tölti csak be a Windowst7-et,prob már 32b/64bit oprendszerrel is.Mind1iknél ugyanez.De ha betöltötte utánna nincs gond vele,csak ha pár órát áll a gép. -
Kadi Laci
tag
Szia!
A Lenovo márka a legendás IBM utódja! Az utód szerintem nem rossz, ha kicsit engedtek is a minőségből.(az árból is)
Ismerősi körben pár modellel előfordult kijelző probléma, de többnyire garanciaidőn belül. Más hibákat nem nagyon hallani, ami a többi márkával elő ne fordulna.
Kafetériára meg pláne jó... -
Kadi Laci
tag
válasz
F4llen4ngel #1862 üzenetére
Szia!
Nem mindig az inverter a rossz, van mikor a kijelző megvilágítás rakoncátlankodik...Zseblámpás módszerrel ha látszik a háttér, illetve ha külső monitorra ad ki képet akkor a grafius kártya jónak mondható. Invertert nagyon buheráli nem érdemes. -
-
Ahanybika
csendes tag
IC hiba?!
Hmmm nem hiszem, hogy az lenne a hiba, mivel az eddigi tapasztalataim tanulsága szerint, ha egy IC rossz akkor végleg rossz.
Tehát nem működik egy ideig "tökéletes" módban, mivel ha a benne lévő logikai kapu kiég akkor ott szakadás van és nincs áram vezetés, na de mind1...
Olvastam valahol olyat, hogy maga a megvilágítás rossz, amiben látok némi fantáziát, mivel hosszú pihentetés után észrevehetően tovább van világítás aminek "periódus ideje" persze rohamosan romlani kezd.Szerinted ésszerű ez a megközelítés Pulsar?
ui.: Az első hozzászólásomban elfelejtettem megemlíteni, hogy mielőtt jöttek a problémák, a képernyő felnyitás- gép bekapcsolás- után stb stb ... , után vöröses árnyalatban pompázott ami persze később kitisztult.
-
válasz
Ahanybika #1861 üzenetére
hát énis invertert mondtam volna elsőre...
de így lehet a vezérlő IC.
mérd meg, hogy az inverter mekkora feszültséget kap amikor válozik a fényerőd. ha ott is változik, akkor az alaplapon lesz a gáz, ha nem akkor a kijelzőn.persze, hogy ott jó, mert a kimeneteken nem állítasz fényerőt.
-
válasz
F4llen4ngel #1858 üzenetére
Ha elmegy a kép, illetve elsötétül, akkor pl. egy lámpával rávilágítva sem látni halványan? Illetve mit csinál ilyenkor külső monitorral?
hoppá, most olvastam tovább, látom, már más feltette ezeket a kérdéseket...
-
pilota
tag
Helosztok lenne egy olyan kérdésem.Kapok Kafetériára egy lenovo sl-510-es laptopot valaki tudni informálni milyen gép menyire jo vagy mik a hibái köszönöm.
-
Ahanybika
csendes tag
Sziasztok!
Az ASUS A6M típusú laptopommal lenne egy olyan problémám, hogy a kijelző szemmel látható vibrálás után elsötíti magát, elősször csak magas fényerőnél csinálta ezt, de kisebb idő után már egyre kevesebb fényerő kellett ahhoz, hogy ezt megcsinálja, tehát már a minimumon is kikapcsol.
Visszakapcsolánál az fn+f7-es kombinácót 2x kell benyomni /ugye egyszer kikapcsolni az elve sötét kijelzőt, utána meg vissza/ , hogy visszakapjam a világításomat.
Elősször inverterre gyanakodtam így vettem egy haszáltat, aminek hatására nem történt semmi, maradtam ott ahol kezdtem /lehet hogy selejtet vettem?/
Gyanakodtam a VGA-ra de mivel a rákötött TV, monitor tökéletesen működik így az sem lehet az.
A segítségeket előre is köszönöm! -
válasz
F4llen4ngel #1858 üzenetére
dugj rá egy monitort, és klónozd a két kijelzőt. Amikor elmegy az LCD-n a kép, elmegy a külső monitoron is?
a nincs kép mit jelent most? ha elemlámpával megvilágítod a kijelzőt, akkor sincs? -
F4llen4ngel
csendes tag
Sziasztok!
- HP NW9440 (quadro fx1500m vga)
-kb 3+ éves, egy éve kezdte csinálni, hogy 3ds játék futtatása esetén befeketedett a képernyő, de a gép még ment kb. de csak restart segített (power btn > 4sec) Megtisztítottam a hűtőket szépen, kicsit ritkult az esemény, aztán átváltott a jelenség villogásba: van kép -> fekete képernyő és így tovább..
Cserélgettem biost, drivert, oprendszert megmaradt a jelenség és már nem is kellett hozzá 3d-t futtatni. Aztán rendeltem hozzá egy kompatibilis ati x1600m-et, amivel másfél napig ment hibátlanul ezután ismét jött a villogás. Invertert is cseréltem, de azzal meg egyáltalán nem sikerült működnie a képernyőnek, most itt tartok, aszem már a régivel sincs kép, uh valamit elnézhettem szerelés közbenNem járt még szervízben, mivel leleményesen megvártam míg lejár a 3 év gari. Ötletek?
Köszi előre is.
-
m-gor
csendes tag
Köszi. megpróbáltam mostmár bejön a Bios, de amint kilépek a Bios-ból, röktön megint kéri a kódot. vagy valamit nem jól csináltam? köszi.
-
m-gor
csendes tag
Üdv. tud nekem valaki segiteni? 1 IBM Tinkpad R30-as tipusú laptopot vettem. és a probléma hogy bekapcsoláskor, IBM felirat bejön, és utána bal sarokban, megjelenik 1 kis monitor és lakat ikon. na innen se tovább. Gondolom le van kódolva. valaki ha tud segitsen. Köszönöm.
-
válasz
udimension #1847 üzenetére
akkor marad a gari
-
Csaba.no1
tag
Azt hiszem megjavult, bár próbáltam más torrent progités akkor sem lett jó, most a 2.0val úgy fest megcsinálja az újraellenőrzést hiba mentesen.
-
Csaba.no1
tag
Sziasztok!
Nekem van egy pár hónapos Asus K70AB notebookom és egy hibát tapasztaltam, azt is utorrentbe, mikor újra kéne ellenőriznie egy torrentet elkezdi és csontá fagy az egész gép. Próbáltam más torrent is, de mindegyik újraellenőrzésnél fagy, sima letöltésnél nem, és még akkor sem ha egész éjjel tölt! Elindítottam csökkentett módban is és akkor is ezt produkálja újraellenőrzésnél. Valakinek ötlet, tapasztalat, esetleg megoldás?
A vinyót lecsekkoltam, hibátlan.
Üdv
-
Kadi Laci
tag
Szia!
Ha inverter probléma van akkor a kijelzőn látszik a kép ha kicsit megvilágítod alulról.Másik teszt, ha visszakapcsolás külső monitorról (Fn+F4 leggyakrabban) és kiadja egy pillanatra a képet a kijelzőre. Inkább a megvilágításra gondolok, hogy elhasználódott. Most próbáltam javítani 1 15" kijelzőt, hát elég macerás. A töröttből kivenni a megvilágítást az rendben, átrakni a másikba is megoldhat, de a fóliák és lapok összerakása hullám mentesen az nem ok. (kb. 4 óra próbálkozás a hibátlan összerakással elvette a kedvem, komplett kijelzőt cseréltem). Jó tanácsom, egyedül neki ne vágj! Inverter cseréje nem vészes az könnyen beszerezhető és több típus is jó lehet bele.Vétel előtt először próbáld ki melyik rossz. -
Akkari
csendes tag
sziasztok!
van egy Compaq Evo N800v notim, és minden arra utal, hogy a kijelző invertere hibás (bekapcsoláskor egy pillanatra felvillkan a kijelző, aztán tök sötét, külső kijelzőre dugva azonban hibátlanul működik a gép). van esetleg vkinek tippje, hol lehet a legolcsóbban beszerezni/megjavíttatni? a neten sajna elég káosz, ami infót találtam az alkatrészről...
köszi!
-
válasz
udimension #1841 üzenetére
hát szerintem kábeles... de mivel garis vidd vissza mindenféleképpen...
azt azért megpróbálhatod, hogy megnyomkodod a kijelző közepét, mi törétnik... -
udimension
csendes tag
Sziasztok! Próbáltam sok helyen lekérdezni, de nem jutottam semmire, ezért hát: van egy Fujitsu S. V5505-ös masinám, egy éves és három hónapos. Még tavaly gondom akadt vele, gariban volt javítva. A kijelzőn a kép összetört, vibrált. Ha másik kijelzőt csatlakoztattam, akkor jó volt. Néha nem csinálta mondjuk egy-két napig, valamikor pedig szinte tíz percenként. A készülék ejtve, ütve nem volt, most sincs, a lakásból is alig vittem ki... szóval szinte asztali masina. Akkor elvileg lcd kijelző cserét írtak a munkalapra. Két hónapig bírta, mert most már másfél hónapja ugyanez a gondom. Törik a kép a kijelzőn, ugrál. Egyre sűrűbben, most sincs agyon gyepálva a masina, de nagyon bosszant. Elvileg két év garit írtak rá, tehát vissza lesz küldve, de azt kérdezném, hogy volt ilyen tapasztalata Valamelyikőtöknek? Mi lehet a gond? Sokszor hiába próbálom meg mozgatni a kihajtható kijelzőt, semmi sem változik, van amikor pedig órákig jól műxik.... help
-
Viperator
őstag
Szia! Köszönöm a választ!
A chipset drivere már telepítve van.
Utánanéztem az Everesttel (Számítógép/összegzés alatt) és az ismeretlen pedig az akkumulátor (Perifériák alatt, kétszer Akkumulátor - ismeretlen). Minden bekapcsoláskor mindig megjelenik egy hibaüzenet (sosem lehet bezárni) és az üzenete pedig: A Windows nem tudja betölteni a Battery telepítőprogramját. Segítséget a hardver gyártójától kaphat."
Utánanéztem és nem találtam megfelelőt.
Üdv!
-
Viperator
őstag
Sziasztok!
Egy ismerősöm megkért, hogy karbantartsam a laptopját (azaz újratelepíteni az xp-t)....
A laptop típusa: Fujistu Siemens Amilo Pro V3405
Telepítés után három problémát kaptam, hardverrel vagy annak driverével van gond, idemásolom a hibaüzeneteket:
ACPI\ACPI0003\5&1A41F741&0
ACPI\PNP0C0A\1
PCI\VEN_8086&DEV_4222&SUBSYS_10018086&REV_02\4&192AC53F&0&00E0
Mik ezek a hibák és mit lehet javítani?
Előre is köszönöm a választ!
Üdv!
-
fabko
tag
válasz
SeniorTilla #1836 üzenetére
Köszi a választ!
A laptop még garis, ezért nem akarom szétszedni. Érdemes lenne visszavinnem garoztatni, vagy lehet csak egy beállítás probléma? Esetleg próbálkozzam az oprendszer újratelepítésével? -
-
újoncrs
csendes tag
Ok
Sajna másik gépbe nem tudom bedugni mert be kell szereznem egy átalakítót és ez még várat magára egy kicsit
De a fejlemények szerdán megjött az új egy samsung 120 gigás felraktam rá az xp-t müködik is rendben de egy ponton elakadtam,,nem tudok vezeték nélküli kapcsolatot beállítani ami egy sweex wireles lan pc card 54mbps-rol müködne legelső gond az volt hogy nem ismerte fel az xp ,letöltöttem a driver-jét telepítettem igy már felismerte utána mikor elinditom a hálózat beállítás varázslót akkor azt irja ki hogy az eszköz le van választva és igy nem tudok tovább lépni .
Mi lehet vele a gond???
Ja azt hozzátenném hogy kábeles megoldással megy a net.
Meg még annyi hogy mikor telepítettem az xp-t akkor a legelejétől fogva a sweex be volt dugva a helyére,lehet ez nem tett neki jót??Vankét kis led a sweex-en egyi a status ez akkor villog mikor nem ismeri fel az xp a másik pedig activity mikor felismeri az xp akkor mindkettő egyszerre villog ,és smc rutert használok. -
fabko
tag
válasz
RobCarlos #1833 üzenetére
Átnéztem tüzetesen, nem találtam külön beállítást a beépített hangszórókra. A jack hüvelyben kell lennie egy "kapcsolónak", ami zárja az áramkört a kimenetben, egyúttal bontja a hangszórók felé menőt, s ha kihúzod a dugót akkor pedig a hangszórók felé zárja. Talán az romlott el, de ilyen hibával még nem találkoztam semmilyen eszköznél. Nem tudom mi lehet vele
-
fabko
tag
Mi lehet a laptoppal, ha nem szólnak a hangszórói? Ha bedugok a fejhallgató kimenetbe egy hangszórót, akkor szól, de ha kihúzom néma csend...
Mi lehet a baja?
Köszi a segítséget! -
BAM007
tag
Sziasztok!
Tegnap vásároltam egy Gigabyte M1022 netbookot. Külső billentyűzettel használtam eddig, de most ha a netbook billentyűzetét akarom használni, akkor pl.: a i betű helyett, 5-ös karaktert üt le, a . helyett pedig , karakter látszódik. Külső billentyűzettel nincs probléma. Letöröltem a gyári oprendszert (Windows XP Home) és feltelepítettem egy saját Windowst (XP Professional). A probléma itt is jelentkezik. Mi lehet a probléma? Talán az, hogy külső billentyűzet volt bedugva USB-n keresztül telepítés közben? Esetleg valahogy meg lehet oldani a Windows beállításai között? Driver CD-n pedig nem találtam semmit, ami a billentyűzetre utalt volna.
(Teljesen új gép, magyar nyelvű billentyűzettel és magyar oprendszerel.)
Egyik ismerősömnek is ilyen hibája volt, igaz, az egy 3 éves ASUS laptop volt.Gyári Windows XP alatt nem volt ez a hiba. Újratelepítette, de a billentyűzet neki is pont ugyan ezeket a hibákat produkálta, de Win7 telepítése megoldotta a problémát.
-
válasz
Janos48 #1826 üzenetére
itt egy gyártói leírás, hogy miként azonosítható be a notiban lévő kamera típusa; link
utána a noti letöltési részlegéből a megfelelő illesztőt kell letölteni, és telepíteni; link
(general download -> please select the product -> selesct product; notebook -> select series; x50 -> select models; x50r -> search -> please select your operating system; vista (32 bit) -> search -> camera -> azonosító/típus szerint a megfelelő illesztő letölt és telepít! -
Janos48
csendes tag
Sziasztok
Asus X50R Beépitett vebcamerához keresek illesztő programot USB,2.0 /1.3 mp VISTA van rajta
Az internetről amit a gép autómatikusan letöltött nem jó hozzá,fejjel lefelé jelenik meg a kép
A beálitásokba lett nézve de nem lehet be álitani, nem jelenik meg a menübe az a része -
akhill11
csendes tag
Sziaztok!
Nekem egy Acer Aspire 5720ZG laptopom van és a következő a problémám. Egy xp újratelepítés után elkezdtek szaggatni játékok,meg a elég sokszor előfordul,hogy filmeknél is elkezd akadni(mintha húzná a szalagot). De előfordul,hogy semmi nincs megnyitva és csak szimplán az egér is akad,ahogy húzom el.Több op rendszerrel ki lett azóta próbálva,de semmi javulás. Pl. a FIFA 10 maxon simán futott,semmi gond nem volt vele,most pedig ha teljesen levan véve minumumra,akkor is úgyanúgy akad. Nem tudom mi lehet a probléma. Az összes drivert leszedtem,az összes friss,nem megy semmi olyan a háttérben.
Please help! -
kisskrix
csendes tag
Újraindításkor van hogy a kijelző nem mutat semmit csak fekete kép és másodszor általában jó volt, ettől eltekintve használható. A probléma ott van hogy ha bejelentkezett az xp és betöltött mindent akkor ha az ember nem használja kb 10mp múlva elsötétül a kép és nem lehet visszaváltani. Alaplap hiba és vga hiba énszerintem azért kizárt mert akkor se kép se hang nem lenne és kikapcsolgatna. Mi lehet a hiba?
-
decisurex
csendes tag
válasz
xcbiker #1816 üzenetére
Na megnéztem, hogy van-e feszültség a töltőn. Kicsit barbár módszerrel de működöt. Bedugtam két szálat a töltőbe és összeérintett és szikrázott. Ez azt jelenti, hogy van áram.
Utána kíváncsiságból elindítottam a gépet és láss csodát elindult. Az aksi teljesen fel volt töltve, tehát nem azzal biztos nem volt baj és ezek szerint a töltővel sem. Akkor vajon mivel lehetett a probléma? Nekem fogalmam sincs. -
decisurex
csendes tag
Hello,
Nekem egy Asus A6m laptopom van két és fél éve. Ma délután elindítva hagytam és este mikor hazamentem a lapotop ki volt kapcsolva és utána többet nem tudtam elindítani.
Kipróbáltam akkuval és akku nélkül de semmire sem reagál semmit.
Ha valakinek volt ilyen problémája vagy esetlg tudja, hogy mi lehet a baj az legyenszíves irjon.
Én arra gyanakszom, hogy a töltővel lett valami és fullba lemerült az akku.Mikor bedugom a laptopba nem gyúl ki a vörös led ami mutatja, hogy tölti az akkut. Vagy vajon a táp,proci, alaplap hármasból romlott el valamelyik? Ha valaki tud segíteni az légyszi irjon, -
bajbal
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.A problémám a következő:
A 2 hónapos laptomomon a win7 különböző időközönként csonttá fagy az egér nem mozdul semerre csak a reset gomb megnyomása segít, amely hosszútávon azért nem egészséges. Ez a probléma egyébként a kezdetektől fent áll. Másik op.-rendszerrel nem próbáltam ki.
Az eseménynaplóban azt a hiba üzenet hogy kernel power 41 mondjuk ez szerintem a reset gomb megnyomása miatt van. Gondoltam esetleg arra hogy driver gond lehet mivel az amd-s chipset-et nem sikerült feltennem amit megjegyzek sehol sem találok (rs780m).
A netem sok helyen nem találkoztam ezzel a problémával de néhol előfordult. Valaki a HDD-re gyanakodott valaki a tápra. Sajnos a Hdd állapotát eddig nem sikerült ellenőrízni mivel a Hdd sentinel nem működikennek úgy hallottam az az oka, hogy a win7-ben AHCI módban nincs smartinfo.
Ha valaki válaszolna nekem az nagyon jó lenne mivel ez a munkaeszközöm és igen zavarnak a fagyások(napi 2 általában)
Előre is KÖSZÖNÖM!!u.i: a win7-et újra raktam ide módban és mostmár van SMART info is ami 100%-ot ír
-
fabko
tag
Sziasztok!
Mi lelhette az IBM T30 laptopomat, ha bekapcsolás után kb. 5mp múlva leáll... Ramokat cseréltem, hiába... Mi lehet vele? Mire utal ez a hiba?
Köszönöm a segítséget!
-
válasz
Erasmus #1797 üzenetére
szóval javallatok a kollégákkal összeülve :
- bios reset
- bios frissítés
- live windows, és főleg live linux kipróbálása, hogy úgy mit produkál...
- a hibát előidézve a bill lehúzása, majd visszadugásával mi a jelenség?
- végső esetben délihíd csere. van aki hasonló hibával találkozott már és az megjavult rá.ha nagyon nem bírsz vele elvállalom (ezzel foglalkozom fusiba)
és mivel érdekel a dolog, akár ingyen is, mert érdekel...
-
Oracle
senior tag
Üdv!
Egy régi laptoppal gyűlt meg a bajom valami clevo d870p az a hiba hogy pöttyök vannak a képernyőn random itt-ott mindenhol, de csak akkor ha a vga driver fent van(ati mobility radeon 9700) driver nélkül nincsenek pöttyök. Mi lehet a gond
-
Zoliric
csendes tag
Akinek hűtés gondjai vannak, érdemes tudnia hogy valószínűleg nem jól hozták össze a gépét. Ami annyit jelent hogy nagyon melegedő videokártya és proci párosításban komoly hőt tud termelni egy laptop. És így rövidebb az élet tartalma is.
[ Módosította: dabadab ]
-
Zoliric
csendes tag
Hát én megcáfolnám ezt a szervizes témát. Mert nálunk ilyen még véletlenül sem lehetne. Bár ez a főnökünkön is múlik. Mármint az hogy korrekt a cég. Nincs becsapás stb. Kicserélgetés.
Minden egyes notebook típusnak megvan a típus hibája. Sajnos ez a technikai megoldások miatt vannak. " Forrasztások , Hűtés, Túl áram. Ja és nem utolsó sorban a felhasználók figyelmetlensége.[ Módosította: dabadab ]
-
hardverarc
csendes tag
az a helyzet,hogy megvan tisztítva a gép telhessen(alkohollal is át van törölve a hűtő,szóval semmi kosz-ilyesmi),szóval nagyon para.Meg a venti állandóan zúg,eszméletlen hangos.
beviszem...elméletileg az akkura 1év gari van külön,aztán rendeletésszerűen használtam mindig
áhhh esküszöm,többet nem veszek nevesincs sz*rt.... -
válasz
hardverarc #1802 üzenetére
vidd be!
nem küldhet el.. de szerintem megadta magát az aksi, a hűtés a normál koszolódástól és porolódástól koszolódik, és romlik a hatékonysága!
-
hardverarc
csendes tag
sziasztok,nekem olyan problémám lenne,hogy van egy albacomp eco trvl. v8,és 47%nál mindig kikapcsol a gép! egyszerűen nem tudom felfogni,hogy mi baja lehet, 50-100%ig való töltés meg órákig tart! szerintetek bevigyem szervízbe?(2év van rá még majdnem) vagy egyből elküldenek engem a francba ilyen dolgok miatt?
és még olyan probléma is van,hogy 70-75 fok alatt szinte nincs is a gép! állandóan ventilátoros-hűtéspadon van! szóval a legoptimálisabb esetben is ennyi...pedig egy normális gép nem megy fel 65C fölé...
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- Gitáros topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB DDR5 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Remek áron dobozos új Hp Envy x360 garanciával /2in1/i7-1355U 16GB 1 TB SSD FHD IPS Touch 15.6"
- X1 Carbon 10th 14" 3K OLED i7-1260P 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Apple Macbook Pro Retina 14" 2021 ELADÓ (M1 pro/32/512)
- HP 2013 ultraslim dokkoló tápegységgel
- Apple Macbook Pro Retina 16" 2021 ELADÓ (M1 pro/16/512)
- Garanciális Asus Vivobook / Ryzen 7 5800H / 16 GB RAM / 1 TB SSD / RTX 3050
- Garanciális, hibátlan MSI Sword 16 HX / i7-13700HX / RTX 4070 / 16 GB RAM / 512 GB SSD /
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest