- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsi1987
őstag
Én nem adnám vissza 30 óra után 2 óra korrekt ezt bevezetném mindenhova ☺ 30 óra állat bármilyen játékot meglehet unni... Ezt most nem vita generálásból írom ☺ itt az a baj hogy sokan úgy vették meg hogy nem tudják mit vesznek én megnéztem az elmúlt fél évbe pl a ign first videó sorozatot ott csak olyanokat mutatot ami a véglegesbe benne van ☺ 2-3 éves videók nem érdekelnek mert megtanultam hogy 75%-ba kamuk akik az alapján vették meg és most tele sírják a fórumokat plusz meg se vették lehet ezek miatt fogják elhagyni a fejlesztők is a játékot..😕
-
Omli85
őstag
Hát jelenleg nagyon úgy néz ki :/.
A modderek előbb pumpálnak a játékba játékélményt javító modokat mint a készítők ez már biztos... mondjuk ennek előnyét csak PC-n élvezheti az ember... PS-en nem ilyen fényes a helyzet ott kb a hajamra kenhetem a heti "bug fix" patchet.. :] -
törölt tag
Meg lett mondva, hogy negatív kritikák nem jöhetnek a topikba, moderátori intézkedés is kilátásba lett helyezve, úgyhogy csak óvatosan. Egyébként amit leírtál, megtalálható az összes többi fórumon és review-ban is, nem vagy egyedül az érzéseiddel.
Amit nem értek, hogy mi a lópikuláért nem lehet várni pár napot egy játék megjelenésekor, és miért kell mindent ész nélkül preorderelni. Én is nagyon vártam ezt a játékot, emiatt is vagyok csalódott. Ettől függetlenül megveszem majd, de nem ennyiért ofc... -
oriic
HÁZIGAZDA
"Frakciók és azok pártfogása/támadása Nuku: Van 3 faj, meg a kalózok. A kalózok néha támadnak nagy hajókat. De ha lelövöd őket, ha segítesz nekik akkor is te leszel az ellenség."
Pedig milyen király lenne, egy ehhez hasonló (vagy akár fele ennyire látványos) űrharc a játékban:
-
Ofanaht
csendes tag
-
Vesa
veterán
Nekem is hiányzik a gravitáció szimulálása. PEdig pl. a viharokat jól megcsinálták, voltam olyan bolygón, ahol olyan mértékű stormok jöttek, hogy a pajzsot 20sec alatt, a suite-ot meg 10mp alatt lehámozta, gyakorlatilag képtelen voltam bármit csinálni amíg el nem vonult a vihar. Jók alatta a hanghatások is, tényleg érezni, hogy nagy gáz van az időjárással. Csak sajnos szinte ez az egyetlen olyan környezeti hatás, amit jól megírtak.
Gravitáció szimulálás nagyon kellene, persze sok mással egyetemben.
Kihagyott ziccer valóban, de a Hello Games egyrészt nagyon kicsi stúdió néhány fejlesztővel, másrészt gyakorlatilag nincs tapasztalatuk. Viszont ahogy az egyébként rettentő béna Minecraft is elhozta az igazán jó survival játékokat, úgy itt is azt remélem, hogy a komolyabb stúdiók is felfigyelnek az NMS körüli eladásokra és a műfaj iránti hatalmas igényekre, és megfelelő háttérrel talán idővel jobban kivitelezett játékokat is kapunk majd.
-
warcat
veterán
Az már nekem nagyon aimbotnak tűnt ezért ki sem próbáltam
De ennek kapcsán most pl elgondolkodtam,hogy milyen jó lenne ha egyrészt lennének igazán extrém bolygók,és ezekre lehetne, sőt kellene külön merev/külső vázas exosuitot építeni (gyakorlatilag egy mechet) csak ez bírná ki az atmoszferikus nyomást/lávát stb - nyilván a hasonló világokat meg lehetett volna pakolni ritka nyersanyagokkal.A harci verziót meg be lehetne vetni extrém Sentinel jelenlét esetén.
Nem,nem Titanfallt akarok a játékba csak szerintem passzolna bele,ja és a sima leszállás helyett akár drop podban is érkezhetnél a felszínre (Space Marines,attaaaack!
) És hogy ne mindenhova ezt használd,azt lehetne szabályozni megfelelő nyersanyagrendszerrel,pl antimattert fogyasztana jócskán,tehát csak megfelelő helyzetben érné meg bevetni.
Persze a nap végén ez is csak egy ötlet a rengeteg közül ,bőven lehetne még pakolni a játékba dolgokat,remélem lesz is valami komolyabb fejlődés. -
Brett001
aktív tag
- LOD-ra jó megoldás lenne, ha a Graphics menüben lehetne az értékét állítani. Így mindenki belőné a legjobbat attól függően, hogy mennyre combos VGA-ja van.
- Fejlesztéshez mekkora zsír dolog lenne, ha nem csak kis hajók hanem lezuhant csillaghajók is lennének (még ha jóval ritkábban is) a bolygókon. Egyébként a korai videókban láttunk ilyet, de kivették a játékból nagyon úgy tűnik. Pedig mekkora buli lenne már bejárni az elhagyott hajó folyosóit, cuccokat találni, az adott fajra jellemző dolgokat megismerni, lehetőleg olyanokat amik a monolithokban nem elérhetők stb.A magyar fordításhoz: nagyon jó ötlet, sok sikert!
Nekem is jól jön és is az oroszos/németes korosztályhoz tartozom. Nagyon alap az angolom, sok dolgot itt is csak kábé értek meg.
-
Omli85
őstag
A galaxy scan PS-en működik csak van amikor nem talál semmit, elvileg főként azt jelzi ha van a közelben olyan rendszer ami már fel volt fedezve, legalábbis nekem eddig ilyeneket jelölt meg. A felszálás bug engem is kezd irritálni mindig olyankor lő ki a végtelenbe mikor nem kéne
elvileg a héten érkező patchben ez javítva lesz.
És kb a többire is egyetértően tudok bólogatni.
Én még kérnék FOV állítási lehetőséget PS-re is! Mert a pc-s verzió tesztelgetése után szexuálisan ingerli a szememet a PS verzió default FOV értéke .. :/ -
Madwe
nagyúr
Szeirntem belekeveredtél
A fejlesztésért járó alap dolgokat természetesen megkapod, bárhol is legyen, azaz ha teszel fel cold resistet, működni fog. De ha összeér ahoz amihez kapcsolódik a fejlesztés, akkor bónuszt is kapsz (bal oldalt azonos színnel bekeretezi őket, jobb oldalt a kördiagrammokon pedig látod a bónusz mértékét is.) -
Omli85
őstag
Én ugyan más játékstílusban játszogatok de abban amit leírtál igazat adok, legalábbis azok akik kicsit is tempósabban játszanak ennyi lesz a játék max pár nap alatt "kijátszák".
De amit (#746) warcat is írt ezzel a "megoldással" elég sokat kihagytok a játékból, persze ti dolgotok meg mindenki úgy játszik ahogy akar. Én továbbra is szöszölök a nyelvtanulgatással lezuhant hajók és elhagyatott bázisok kutatásával stb stb
.
Az első képet látva viszont tennék egy észrevételt
.
Azt tudtad, hogy a lekraftolt modok bónusza akkor adódik össze ha egymással "kapcsolatban vannak" szóval az azonos kategóriák egymás mellé vannak pakolva ? Ilyenkor kapnak az ikonok egy szép kis keretet.Össze kötöttem vonalakkal hol megy az össze stackelés.
Ez alapján látható, hogy pl a sprint bónuszok nem adódnak össze, a jetpack bónusz szintén nem és a life support sem, illetve van a jobb felső sarokban egy radiatinon shield ami szintén kimarad a buliból.
Fegyver modokra szintén igaz ez illetve a hajó modokra is, az azonos kategóriába tartozókat ha egymást érintve pakoljátok kapnak egy szép kis keretet így a bónuszok összeadódnak. -
Malachi
veterán
ezzel el is ment a kedvem attól, hogy megvegyem. pedig nagyon szerettem volna, de ha ez tényleg igaz és 22 óra alatt ki lehet pörgetni, az semmi - de nem is ez a fő bajom, hanem amit írtál a változatosság hiányáról. ezért biztosan nem adok ki ~20k-t, hogy akár 300 órán át a magam nyugis kis tempójában ugyanazt lássam mindenhol, az egész galaxisban. szerintem az elsők között voltam, aki felfedezte magának a fejlesztőket és a játékot, de ez így nekem sajnos egy elég szomorú lufinak tűnik.
majd egyszer megveszem persze valami gyűjteményes leárazásban. szomorú.
-
warcat
veterán
A spoilert tessék gyorsan javítani,ha valaki most belefutott,megindul kapával-kaszával hozzád
Amúgy az a "kis segítség" pont amit nem szabad megejteni, a játék lényege az utazás és közben a felfedezés amit gyorsan lenulláztál.
Elvileg a fejlesztett hyperdrive segítségével elérhető,kék,zöld csillagoknál, illetve vörös törpe rendszerekben nagyobb eséllyel futsz bele extrémebb dolgokba (lush planéták illetve ritka nyersanyagok tengere), a galaxis középpontja felé haladva szintén növekszik erre az esély. (nem garancia az fontos,ott is sokszor átlagos dolgokba futsz bele)Nem tudom mennyire tanultad meg az idegen nyelveket,de a sima nyelvtanulós monolithok elmesélik a fajok történetét,sentinelekről is több mindent megtudsz és ez megmagyarázza a 3 faj jelenlétét is mint konstans állandót egy egyébként, khm változó galaxisban.
-
Omli85
őstag
Teljesen jó ötletek nem is ezekkel van a baj hanem, hogy ehhez kevesen vannak vagy voltak a fejlesztés alatt. És igen szerintem is jelenleg rengeteg kiaknázatlan lehetőség van a játékban de meg lájuk mi sül ki belőle. Egyelőre a kezdeti bugokat és teljesítmény problémákat kell kigyomlálniuk amik belerondítanak a játék élménybe. Aztán jöhet a plusz kontent csak kérdés bírni fogják e
.
Ha bővítik a brigádot akkor idővel tuti jön a fizetős kontent mert bevétel nélkül nemigen fog menni a fejlesztés (kérdés mennyi a tartalék amivel gazdálkodnak).
Ahhoz viszont valami olyat kéne letenniük az asztalra amivel elnyerik vagy visszanyerik a játékosok bizalmát.
Nincsenek egyszerű helyzetben az tuti de ezt részben maguknak is köszönhetik a fejlesztés alatti hiányos illetve félre tájékoztatás miatt van most jelenleg a legnagyobb hurrogás a vásárlók részéről jogosan hozzá teszem.Én azért egyelőre bízom benne, hogy ez nem csak ennyi volt és majd jön 30 euróért a DLC fél év múlva amiben lesz értelmes tartalmi bővítés...
. Ehhez az árazáshoz én azt mondom minimum egy évig free kontent update amiben látható a fejlődés és akkor ha továbbiakban is érdekel merre halad a game megveszem a dlc-t egye bassza persze ha nem 60 euró lesz xD... de ennyire azért ne rohanjunk előre egyelőre várjuk meg az első pár patchet hogy alakulnak a dolgok
.
-
edgR
őstag
FTL: Faster Than Light. Sokan hozzák összefüggésbe a két játékot.
-
Omli85
őstag
A bolygón történő építkezésnek szerintem simán van létjogosultsága.
Persze csak akkor ha hozzá adják azt is, hogy megjelölhető pont lenne a galaxisban így bármikor visszataláljon az embermert a jelenlegi formában ez kb lehetetlen xD.
Vagy űrbázis helyett egy nagyobb bejárható űrhajó amivel csak az űrben tudsz közlekedni a redszerek között nagy raktérrel amolyan mobilbázisként funkcionálna. A sima űrhajó meg maradna a rövidtávú közlekedésre és bolygók látogatására kereskedésre kalózírtásra stb kinek, hogy..ahogy Hunbeast87 is írja úgy eléggé adná magát a dolog
.
Kicsit amúgy szerintem nagyon túlgondoljuk a dolgot
szerintem kapunk valami alap építkezést és csókolom
én legalábbis nem számítok túl nagy extrára aztán majd meglátjuk...
-
Hunbeast87
senior tag
Az űrbázis macerás lenne úgy, hogy nagyon sokszor kell hiperugrást vagy mi a szöszt csinálni.
Viszont egy Ezeréves Sólyom-szerű hajót be lehetne járni és a rakterében elférhetne egy űrsikló, amivel a planétákat be lehetne repülni. A hajóban pedig akár trófeák is lehetnének a bolygókról, vagy növények.. Szép álom, majd meglátjuk mi lesz.
Pontosabb információk mikor fognak jönni erről a frissítésről? -
-
Omli85
őstag
Hát ilyesmi értékkel én is ki lennék békülve de ég a konstans 50+ érték is már bőven jó lenne valami árulás van mert azért nem hiszem, hogy 4.5GHz-n ketyegő FX meg az 1100/1600-ra húzott 390 csak 30 FPS környékére lenne elég 16GB ram társaságában SSD-ről futtatva
.
Szóval egyelőre marad a PS
-
LÁZ
addikt
köszi, közben kipróbáltam a virágboltit, a futást illetően, kicsit féltem, hogy mekkora kuka lesz, ahogy megy az oltás a steam-en, de a masinának / i54670k@4ghz-16gb-1060g1/ megfelelően fut, vannak minimális dropok, de nem vészes, kb 2 órát molyoltam vele, minden bizonnyal pár nap múlva be is ruházok a játékra, ahogy azt terveztem is.
-
Madwe
nagyúr
Na ilyet még nem láttam
Ezek a szorzók konstansok szerintetek? mert ha talál ilyet az ember akkor lehet megéri oda letudni pár kör tradeelést vmi közeli beszerzési helyről...
Egyébként ha láttok omegont, mindenképp vegyetek, nem drága de cserébe baromi nehéz beszerezni s sok upgradehez jól jön. Azon kívül kb soha semmit nem vettem még, de amint azt megláttam lecsaptam rá, fene se akar vacakolni annak a körülményes beszerzésével
-
Omli85
őstag
Pár napja tweetelte Sean, hogy hegesztik a 21:9 supportot PC-re.
(#286) baphomet : Köszi az infót
(#289) Cruzolka : A digitális megjelenés mindig átcsúszik éjfél utánra 2:00 körül szokták feloldani emlékeim szerint ezért is ír 10-ét a store
. Lemezesek előbb tolhatják ha hozzájutnak a lemezhez digitális mindig csúszik... nettó szemétség amúgy :/ többnyire drágább is a digitális és akkor még várni kell a feloldásra is...
-
Brett001
aktív tag
-
Vesa
veterán
Ezt nem probléma megoldani. Az Elite Dangerous is így működik, bár ott annyiban más a helyzet, hogy minden egyetlen szerveren van. A solo módhoz is kell netkapcsolat (utálom is), és minden soloban nyomuló játékos abban a galaxisban kóricál amiben a multisok, ráadásul hatással is vannak egymásra (de nem látják egymást, nem léphetnek interakcióba).
Rison77
Elite Dangerous-ban is megoldották ezt, bár ott ilyen típusú elnevezés nincs, viszont az első felfedező neve végérvényesen rákerül a rendszerre. Annak a neve szerepel majd a rendszer mellett, aki először leadta az adatokat! Aki nem feltétlen egyezik meg azzal, aki elsőként felfedezte! -
edgR
őstag
Nem kliensenként generálja a térképet procedurálisan, ezt nem is értem, hogy gondoltad
A központi szerveren 0. napon legenerál egy óriási univerzumot, és ennyi. Ott minden x, y és z koordináta rögzítve lesz, így mehetsz vissza ugyanarra a pontra többször is, így láthatod _ugyanazt_ a bolygót és lényt, amit már más felfedezett (vagy, valószínűleg kikapcsolhatod majd, hogy Te nem akarod látni és nem akarsz feltölteni semmit sem). -
edgR
őstag
Mikor mondta? 1-2 évvel ezelőtt? Sokan, köztük én sem, azt sem tudtam, hogy létezik NMS. Az is elképzelhető, hogy csak engedtek a nyomásnak, az óriási hypenak, ami kialakult a játék körül.
A véleménye neki is változhat,és ezektől az opcióktól csak fejlődik a játék, nem romlik. Biztos vagyok benne, hogy úgy fogják beépíteni, hogy kedvezzenek azoknak is, akik csak egymaguk szeretnének Vér Istvánok lenni.Arról is beszélt már korábban, hogy nem lesznek háziállatok, illetve idomíthatók a felfedezett lények.
"Feeding – creatures now have their own diet, based on planet and climate. Feeding them correctly will yield different results per species, such as mining for you, protecting the player, becoming pets, alerting you to rare loot or pooping valuable resources."Meg arról is, hogy nem lesz sem bázisépítés építés, sem űrállomás.
"Next up we’re adding the ability to build bases and own giant space freighters."Opcionális feltölthető felfedezések ettől persze még lehetnek, de a #240 miatt valószínűleg, ha meggondolnád magad, akkor ezt új játék indításáig nem változtathatod majd meg.
-
front3r
őstag
Az elég bizarr lenne, ha ezt meg lehetne tenni, hogy odamehetsz bárkihez, és találkozol vele. :S
Akkor miért single player?
Értem, hogy sokan szeretnék ezt, de akkor ez legyen teljesen külön az alapjátéktól, én se szeretnék harcolni más játékos ellen.Rison77: Na ez jó kérdés!
Romvr: Viszont másfelől nem gond, hogy keveset tudunk, több lesz benne a meglepetés! Sok játéknál pont az a gond a marketinggel, hogy nem játszottál vele, de már mindent tudsz róla. Itt még az is kérdéses volt, hogy mit is kell csinálnod pontosan a játékban?
Viszont ez már lassan napvilágot látott, de biztos van még rengeteg meglepetés a játékban.
-
Rison77
senior tag
Amúgy igen, ez szerintem még tisztázatlan, hogy lehet offline játszani, de az adatokat a központi adatbázisba a felfedezésről kötelező feltölteni? Ebben az esetben ha valaki offline játszik nem tudom 2 hónapot azután úgy dönt, hogy bekapcsolja az online módot, leszinkronizálja az adatokat, felfedezett dolgokat és netalán azon a területen más már járt, és ő hamarabb töltötte fel az adatokat, akkor mi a helyzet? Kiírja, hogy bocs ezt elvesszük tőled , mert valaki már felfedezte, vagy tényleg annyira kicsi az esély erre, hogy számításba se vették ezt a lehetőséget?
-
edgR
őstag
Ha feltölthetem a felfedezéseimet, az eleve azt mondja számomra, hogy egy közös univerzumban vagyok mindenkivel, csak eddig az általam felfedezett bolygót XIVOOT13-nak hívták, nem BARÁTFÜLE1-nek. Ha a többiek ezután látják a felfedezéseimet, akkor elég sanszos, hogy MP játékról van szó. Ráadásul azt is elhintette már Murray, hogy azt sem tudhatod, hogy a karaktered hogy néz ki, egészen addig, amíg össze nem futsz valakivel, aki csinál rólad egy screenshotot. Ez elég erős érv szintén amellett, hogy MP a játék. Engem pl. éppen az vonz ebben a játékban leginkább, hogy a ritka/új dolgokat elérjem/felfedezzem.
Nagyon sok mellébeszélés, csúsztatás van itt egyébként... Okosabbak természetesen csak akkor leszünk, ha kijön a játék, és meglátjuk, hogy valójában mit lehet és hogy működik a rendszer.
-
Vesa
veterán
Nekem GTX 970+i5+8Gb RAM mellett szinte tökéletesen megy. De ilyen 16perces töltést még a 650 Ti-vel sem tapasztaltam anno, úgy a v0.9.7 körénykén járhatott a progi. Kicsit vedd lejjebb a LOD-ot, lehet, hogy az volt a baj.
Ebben a programban az a zseniális, hogy egyetlen ember csinálja és alapvetően tudományos pontossággal (eredetileg sem játéknak készült). Már van teljes körű joystick támogatása, azóta hajóval is repkedek benne.
-
Vesa
veterán
Igazad van, de talán azért nem ennyire vészes a helyzet. A videókon a gyerek iszonyatosan arcade módon játszik, minden bolygóra úgy zuhan be. Talán ha rendesen, a valóságnak megfelelő módon, kicsit szimulátor-szerűen szállunk le, illetve úgy siklunk be egy bolygó légkörébe, akkor nem lesz ilyen durva a LOD sem.
Bár nem tudom ez mennyire lesz kivitelezhető, a játék alapvetően nem szimulátor, a hajók mozgása, a leszállás, dokkolás és minden más is, absolute arcade játékot idéz. -
Cruzolka
aktív tag
Az IGN cikkéből idézet: " valamint nekiláttak elkészíteni a No Man's Sky első tartalmi frissítését.
Hogy az Update 1 mit rejt, azt persze nem árulta el a szakember, de mi már azzal is elégedettek lennénk jelen pillanatban, ha a kezünkbe foghatnánk az augusztus 10-én PS4 masinákon és PC-n debütáló alkotást."
Szóval szerintem teljesen felesleges aggódni előre, főleg úgy, hogy a "Drágán megvásárolt példány" feltehetőleg nem is az aranylemezre került játék... (A Reddit hírei szerint)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez! (másolt tartalmak, másolásvédelem kijátszása, stb.)
● Profil értékesítés tilos! (Steam, GOG.com, PSN és PH! végfelhasználói szerződése alapján)
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű garanciával., Bp-i üzletből eladó!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged