Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
Nem érzem jogosnak a szarkazmusodat, azt ígéri a survival és a perma hogy "more challenging survival experience". Ehhez képest kb. csak a kezdés az, meg hogy többet fogyaszt a launch thurster, ha épp nem ingyen felszállókáról indulsz.
Nekem azzal nincs bajom, hogy másoknak tetszik a normal meg a creative mode, csak a többiben legyen akkor nehezebb a dolog. Pl. ne ingyen freighter.A permával csak annyi gondom van, hogy még bugos a játék, és normalon volt olyan, hogy pl. trade terminalból való kilépés során (jobb egérgomb) belelőtt egyet és instadeath.. Aztán mégegyszer. Az egyik trading poston lett is így vagy 4 grave
Na ezt permával nem kockáztatnám. Pláne hogy valszeg ott is nerfelt dolgok vannak.
-
freddirty
senior tag
Egy éve raktam le a játékot augusztusban, most hogy megjelent egy új verzió gondoltam letöltöm steamen újra.
Pozitívumként éltem meg, hogy van végre anyahajó (freighter) ahol több cucc és több hajó tárolható. A bázisépítés is van akinek érdekes lehet, de én ettől hidegrázást kapok legyen szó bármilyen játékról (mmo swtor vagy egy bugyuta animal crossing).
Vannak új anyagok, de ezt még inkább csak idegesítő tényezőként élem meg. (pl. van amit nem tudok kitermelni mert kell hozzá vmi advanced cucc a toolba). A scanner hatékonysága valahogy szar lett. Idáig ha nyomtam egy scant egy bolygón, akkor a környéken biztos felhozott valamit. Most semmit. Sőt ha talál véletlenül valamit baromi messze, akkor van úgy hogy útközben elvesztem aztán kereshetem újra. Így ha alsóbb szintről indulnék hát jóval tovább tartana összeszedni a 48-as hajót vagy bármit... Persze lehet építeni vmi signal boostert, de ott manufacturing facility-t vagy crashed hajókat nem csak bázist, resourceot (amit úgyis látni levegőből), emg még vmiket lehet kerestetni.
A felfedezhető tehcnológiák is régen felvehetőek voltak épületekben, most már csak credit szerű pontokat kapni amiből vehetsz eladóknál blueprinteket. Ez egyrészt jó mert nem rnd, másrészt alig jön a pont tehát megint csak lassít. Vannak missziók amiket felvehetsz, kb. a wow ölj meg 25 vaddisznót secondary quest mintájára. De végülis vannak. A fő quest line végre jobban követhető lett.
De még mindig nagyon hiányolok vmi jobb tutorial/howto részt mert el lehet veszni, én most egy év után még nem jöttem rá steam contollerrel hogyan lehet futni. Vagy miért nem lehet törölni anyagot még mindig csak úgy, ha átállítom a controller jobb tapipadját...
Az engine-t csiszohatták, mert steam link-el TV-re streamelve régen nagyon szar volt a bolygó feletti repkedés teljesítménye. 10-15 fps-re leesett pedig PC-n stream nélkül ment 100+ fps-el egy 1060-on. Most sem az elvárt 60fps de 30 stabilan ami már jónak mondható.
Pár órát még eljátszogatok, így megér már némi pénzt a játék, mostanra kiforrott és ajánlható a felfedező típusú játékosoknak. Az akcióhaszhászok kerüljék -
_drk
addikt
Az első részt kéne megcsinálni először
De amúgy még mindig van benne sok lehetőség. Kapna 1 minimális értelmet, vagyis sztorit.
A fejlesztése rendszer és a bolygók még úgy ahogy működtek is, jó pár órára lekötött, de miután x bolygó után mindent láttál már. volt egy rohadt nagy facepalm érzés az embernek hogy ezzel hogy lehetett ennyi időt elbaszniDe még is sikerült.
Volt benne egy hihetetlenül jó relaxációs érzés. Gondolkozni nem kellett, csak mentél előre, kiírta hogy 1 perc mire odaérsz pont megnéztem a telómat, 1-2 üzenet váltás, majd már a bolygón el lehetett azért császkálni.
Teljesen más játék de:
A Diablo 3-hoz tudnám legjobban hasonlítani, Ahogy elején szintezel, kipróbálod a dolgokat, monoton csak mész előre és hentelsz, de ha egy idő után ugyan az akkor azért abba bele lehet unni.
D3 online kontent azért teszi a dolgát hogy végtelen idő se legyen elég. Ami MNS-nél nagyon nincs. -
danih
veterán
-
-
Vesa
veterán
-
danih
veterán
-
danih
veterán
Ez fantasztikus, pont most mentem volna oda. Eltűnt az összes posztom. (Amúgy nem hivatalos sub volt, "csak" a legnagyobb. A normális része már rég itt van: /r/nomanshigh)
Itt egy reakció a Reddit részéről, nézik hogy mi van.
Azért voltak előjelei a dolognak, tegnap este elég keményen shitpostoltak a modok, néztem is hogy mi van, ennyire halott az egész vagy csak részegek?
Sean M közben azon gondolkodik Ferrarit vegyen-e vagy egy Lambo-t. Vagy mindkettőt. -
Omli85
őstag
A legnagyobb gond itt a teljes csend a csapat részéről. És most a sebtében kiadott alibi hotfixet és alibi "development-update" hírezést ne vegyük annak mert nem az. Engem ez az ami elszomorít és részemről esélytelennek látom, hogy ebből valami is lesz valaha.. Nekem 60+ óra után kiégett a játék egyszerűen nem tud lekötni és arra se tud rávenni, hogy elindítsam mert egyszerűen nem tud újat mutatni hiába a hatalmas világ amit felfedezhetek nekem ez kevés így hogy minden más a végletekig egyszerűsített és igazából semmi lényeges szempontja nincs se a fejlesztéseknek se a kereskedésnek sajnos. Sajnálom mert hatalmas lehetőség lett kihagyva és így keserű szájízzel és ugyan toltam bele játékidőt így nem igazán mondhatnám de még is így érzem, hogy 18K-ért ez PS-re mod support nélkül nettó lehúzás akár, hogy is szépítjük a dolgot
(de még PC-re is).
-
tesztuser
kezdő
2. a videóban is van olyan, hogy elrepülsz olyan épületek mellett, amin nincs címke (az előzetes szkennelés ellenére)
Nekem ez eléggé zavaró és frusztráló, mivel nem tudom, hogy miért nem mutatja az épület címkéjét: a) már jártam ott korábban? (nem, mert ismeretlen területnél sem címkéz minden épületet, illetve meglátogatott épületet is újra felcímkéz), b) kihagyja/elfelejti a program? c) egyéb ok?
Lehet, hogy ezeket a fejlesztőknek kellene megírnom.
OK, akkor meglátogatom ezt a bolygót, ha sikerül (az NMS Location programnak aktívnak kell lennie a játék alatt, vagy az elég neki, hogy megadtam neki az azonosítót, amit a videó után írtál?) Hogy választom ki a célt, azzal a bizonyos "X" gombbal a galaktikus térképen?
"Átadás" alatt először arra gondoltam, ami az űrruha és az űrhajó között van: az "X" gombbal át lehet vinni tárgyakat, de ez csak kósza ötlet volt.
Az átadáshoz előbb az kell, hogy a portál mintegy felkínálja, hogy mit kellene csinálnod vagy adnod. Gondolom kell valamit adni neki, ami beindít egy folyamatot."Space anomaly" vagy "Space port" állomáson még nem jártál? Vagy kereskedőnél? Ott van olyan, hogy át kell adnod valamit, amit kér és cserébe ő is ad valamit. Vagy a gyáraknál aktiválnod kell valamit. Ezeknél általában egy rövid menüben ki kell választani az adott dolgot (pl. 10 szén, vagy 100 heredium átadása). Persze először az illető fejénél vagy az épületnél kattintani kell az "E" gombbal, amivel jelzed, hogy interakcióba akarsz vele lépni.
-
tesztuser
kezdő
Jó kis videó lett, ezek után lehet, hogy teszek még egy kört és meglátogatom ezt a helyet a jelzett MOD-dal.
Pár kérdést felvet a dolog:
1. ha jól láttam, a portált nem jelezte felirat
2. (más építményeknél is előfordul, hogy nincs felirat, ennek okát jó lenne tudni)
3. említed a videóban, hogy ez a csillagrendszer a galaxis peremvidékén van, lehet, hogy beljebb a középpont felé már nincsenek portálok?
4. érdekes, hogy elmondásod szerint ezek a portálok egy vonalban találhatók a bolygón (ez nehezíti a megtalálásukat szerintem)
5. a felirat hiánya ellenére viszonylag pontosan és hamar megtaláltad a portálokat, ezek szerint jó memóriád van...
6. nem használtad a szkennert a videóban, ez azért volt, mert már így is sok volt az építmény-címke?
7. a portáloknál semmiféle interakció nem volt, tehát nem jelent meg párbeszéd felirat? (a játékban vannak ilyen szövegek, mint: "Most egy portál előtt állsz" és hasonlók, ezért kérdezem)
8. lehet, hogy az Atlasz követ vagy valami mást át kellett volna adnod a portálnak, hogy aktivizálódjon (különben egy arrafelé bóklászó bennszülött élőlény is aktiválhatná véletlenül). Ezt majd kipróbálom. -
Madwe
nagyúr
Alap esetben én is utánajárok mindennek, amit veszek, legyen az játék s belőle gameplay, review, vagy bármilyen technikai eszköz. Ugyanakkor sokan nem így tesznek, hanem bemennek a boltba s megveszik azt a tv-t, amit ajánlanak nekik, megveszik azt a játékot, amit ajánlanak nekik, hallottak róla - s ez esetben igenis fontos az a steam page. Ugyan én is elítélem valahol ezt a mentalitást, de nyilván valakinek nincs kedve/ideje/energiája/hozzáértése (lol) ahoz h utánajárjon ezeknek a dolgoknak. S ők bizony igencsak sokan vannak!
-
tesztuser
kezdő
Discovered on: 09/09/2016
Region: Ezcateronaw Expanse
A rendszerórát visszaállítottad 9-10 nappal, vagy csak most töltötted fel a képet?
Nem tudom, hogyan lehet régiókat keresni és mi ez egyáltalán. Galaxison belül egy terület? Nekem teljesen más neveket írt ki a galaktikus térképen, amikor bóklásztam egy darabig. Melyik galaxis, vagy abból csak egy van, az "Euclid"? Legutóbb átmentem egy fekete lyukon és mintha valami más galaxisnevet írt volna ki...
Volt egy "x" gombos javaslat is a csillagrendszerek(?) megjelölésére, hogy később vissza lehessen találni, de nekem nem működik ez a gomb, illetve a billentyűkiosztásnál sincs felsorolva (csak a fegyverváltásnál).
-
_drk
addikt
Piros napos rendszerben egy hold-al rendelkező bolygón találtam 1 -et én is. Gondolkoztam nem-e kéne minden monolithot aktíválni mondjuk vagy ilyesmi, de inkább nem szenvedtem vele
De mikor aktiválsz egyet és nem az amelyik 1 szót ad! Hanem ami fejlesztést, vagy ajándékot ad, akkor 1 fényes valamit lő ki az egekbe. nem-e az van hogy így kell szépen lassan aktiválni mindet? vagy az az csak hogy kaptunk attól vmit? Örök rejtély? Az a baj hogy ha így kellene akkor is túl bonyolult és időigényes.Amit észre vettem hogy mintha a piros napos rendszerbe vagy csak úgy általánosságban jobban kinéző monolithokkal találkoztam. Az egyiknek a tetején ugye azok a furcsa körök,forogtak, az nagyon jól nézett ki.
Megfordított a hegyén álló piramis, vagy gúla.De ha elhagyom a rendszer akkor vissza lehet találni? Egyszer próbáltam 10 perc keresés után meguntam!
-
Rison77
senior tag
Amúgy elnézve a trailerben bemutatottat alaposabban még csak nem is hasonlítanak, oké, hogy ott van az a nagy monstrum. A trailerben is látható, de annak semmi funkciója nincs, körülötte körbe vannak ilyen kis aktív portálok. Amikor átmegy, az meg szintén nem hasonlít az eddig látott monolitokra.
-
tesztuser
kezdő
Ez alapján hogy találom meg?? Úgy látom, a bolygót átnevezted, de eleve nem multiban játszunk, tehát egyik játékos sem látja a többiek dolgait.
Nekem az lenne segítség, hogy egy bolygón mit keressek? Monolitot, adótornyot, obszervatóriumot vagy valami egyebet, ami egy portálhoz vezet? Vagy egy idegen lény mondja meg, hogy merre találom? Van a portálnak külön grafikai jelölése?
-
_drk
addikt
3rd level or above. Akkor egyből kell a 3. szint gondolom.
Amúgy pénz csinálásra: találtam egy kopár bolygót de tele van Vortex cube-al. De így egymás mellett 5-6. Gyorsan fel is vettem sokat majd szaladtam majd megint felvettem 1 kupacot. Kb 10 perc alatt lett vagy 700k +
Tényleg a kombót ismeritek? Szaladsz, ütés és gyorsan jetpack, kap egy jó nagy boostot. Így elég könnyen el lehet szaladni ha nagyon betámadnak.
-
Vesa
veterán
Sztem kifejezetten jó az ilyesfajta optimizmus, de tartok tőle, hogy a játék egyszerűen nincsen készen a portálok pedig nem működnek. Ezt a feltevésemet számos olyan, korábbi trailerekben látható feature hiánya támasztja alá, mleyeket láthattunk SM demózásában, mégsem látjuk a játékban, mely arra utal, hogy bizonyos tartalmi elemek, funkciók, a sürgető határidő miatt egyszerűen kimaradtak a megjelent játékból.
-
Rison77
senior tag
60 óra után nálam most kicsit szünetel a játék időhiány miatt. Ebből az elsődleges célom volt, hogy meglegyen a maxos hajó, upgrade-ek, stb. Ezalatt megcsináltam az atlas küldetést is. Utána úgy 20 órát csak felfedeztem, járkáltam az arra érdemesnek talált bolygókat. tanultam a szavakat. Azután az utolsó 10 óra pedig már csak avval ment el, hogy fekete lyuk, új rendszer 1-2 bolygó megnézése alapanyagért, ha olyan modul hibásodott meg, utána ismét utazás megint 1-2 bolygó átfutás. Egy idő után meg már csak fekete lyuk-fekete lyuk volt, és innen elég monoton lett, ezután elspoilereztem a végét is, hála annak hogy a ph-n nincs spoiler
Innentől már nem voltam olyan lelkes, persze nem azt jelenti, hogy nem fogok majd 1-1 esős hétvégén belépni felfedezni 1-1 új bolygót.
-
_drk
addikt
Multi-tool hány slotos lehet? Most nekem 15-os van nagyon jó fejlesztésekkel de Max csak 17es ad de inkább 14-15os amikre cserélni lehet. De mire arra is kifejlesztek mindent.
Amúgy én beleoltem már vagy 40 órát biztos. Most van hogy kezdem unni mert új fejlesztéseket nem szerzek, ha igen olyan kell hozza
ami ritka vagy még nem is találkoztam vele.
22 slotos a hajóm na innen ugrás szerűen megnőttek az árak. Ami kicsit logikus mert csak többet tudok elhozni.
Ami idegesít az exosuit fejlesztések
Van 1-2 alap! De ami igazán jó lenne bizonyos szituációkban nehéz kifejleszteni pl gravity ball ami ha nincs a bolygón nem fejleszted ki!Akarok még egy upgrade-et mindenből aztán csak felfedezni! De sztem el se jutok odáig.
-
Hunbeast87
senior tag
oké Pistike, nem ez volt a lényeg, kezdjed csak elölről---> akkor az a játékos is elrontott valamit, aki már a 20. alkalommal ment egy új galaxisba és ugyanezt kapta?
Nem kell mindent belebeszélni a játékba, az egy zs kategóriás new game plus.
Mint ahogy 60 euróért annyit kapsz amennyit. Pár hónap vagy év és máris megérte a játék az árát, mikor megvetted hozzá az összes fizetős DLC-t.
Bocsi, a részemről ez vélemény a játékról, nem sírás: előbb a játékot kellene megtölteni tényleges tartalommal, hogy tudjun miről egymással kommunikálni. Sajnos kb. a játék egészét kibeszéltük már a fórumban. -
Rison77
senior tag
Egy párhoz nekem is volt már szerencsém, de miután végignéztem egy 2 órás twitch live streamet, arról ahogy próbál valahogy rájönni "valamire" ami nem is létezik, nem is nagyon időztem túl sokat náluk. Tele volt táskája mindenféle reliccel, atlas stone 4db, odament nem történt semmi. Próbálgatta leolvasni a jeleket mit mutatnak, ami szerintem teljesen felesleges egy random generált létesítményen. Napokat időzött a bolygón, hogy netalán az árnyék ami megnyitja ha 1 vonalba lesz a középen kettészelt lyukon. Utána kitalálta, hogy talán 5 db atlas stone kell hozzá, elment szerezni még, persze ezután az is nehezére esett, hogy visszataláljon a portálhoz.A környéken felfedezte az összes ruin-t, hátha azok aktiválják stb. Semmi nem történt bármit is próbált. Azért az ilyen egyszerű feladványok után amikor jobbra-balra tologatod a számokat, nem hiszem, hogy e mögött valami hatalmas nagy misztikum lenne. Szerintem csak szimplán félkész feature volt, ami még messzemenően nem működött stabilan, ezért kivették a többivel együtt.
-
Brett001
aktív tag
Hát lehet, hogy sok a sírás, de én pl. a sírás ellenére már közel 100 óránál járok.
Mondjuk én elég sok időt el tudok tölteni bámészkodással is, amióta feltettem a Mountains meg Big Thing modokat nagyot dobtak a változatosságon (szerencsére az utóbbi esetében a modder hallgatott a kritikákra és kisebb változatban is megcsinálta), de még is teli vagyok hiányérzettel. Ott van pl. a atlas v2 kártya. Mivel elég sokára kaptam meg mondom vajh milyen titkok vannak a szigorúbban őrzött ajtók mögött. Hát semmi különösebb. Én simán el tudtam volna képzelni, hogy ilyen ajtók mögött pl. térképdarabok melyeket össze kell gyűjteni, majd összeillesztve elmenni a megadott helyre valami cool cuccért. Vagy ha már csak ennél a játékmenetnél maradunk, akkor lenne Omegon, Lemmium meg ilyen ritka cuccok mögötte.
-
Madwe
nagyúr
Attól még h a múltban voltak élőlények, miért hallanánk a hangjukat? Szerintem csak programozási baki
Mellesleg ha a portál közepére állsz, ott semmijen hangot nem hallasz. Szerintem programozási baki ez is
Nomeg szerintem a portálok nincsenek kész, gyenge hoax.
Szóval elnézést a negatív tartalomért, de én tényleg így látom. Mellesleg az ilyen easter egg szerű rejtvények megtalálására ált. 1-2 hetet kell mindig max várni.
-
baphomet
senior tag
Sőt, az is számít, hogy hány azonos típusú szomszédja van. A level3-4-eseket kell szépen körbepakolni a kisebbekkel.
Itt egy leírás, a bónuszmaximalizáláshoz ajánlott elrendezésekről.
-
-
Mister_X
nagyúr
Én telepakoltam a 22-es multimat, még a legnagyobb kristályok is eldurrannak 1mp alatt és a legkeményebb érceket is lebontom egy szusszra - fegyver mód meg érdekes rapid shotgun jelleget vett fel, akkora recoillal, hogy csak az első lövés megy célba, a többi meg 60 fokban felfele
Ha majd lesz időm, elkezdem a hajóm is logikusan tuningolni meg a ruhám is.
-
duvi
nagyúr
Érdemes rápillantani magyarítások oldalon az egyes címek letöltésszámlálójára...
-
zharkanyi
tag
Van. Én magamnak is gondoltam már rá, hogy az engem érintő részeket lefordítsam magamnak.
Én pl. olyan típus vagyok, hogy a filmeket is szinkronosan szeretem nézni, vagy minimum magyar felirattal. Hiába érteném meg angolul is az engem nem kapcsol ki. Koncentrálnom kell a szövegre és akkor az már nem olyan kikapcsolódás, mint magyarul lenne.
Persze ez nyilván visszaüt abban, hogy nem is tanulok meg úgy angolul, mint ha bevállalnám a filmeket/játékokat angolul. -
Ofanaht
csendes tag
Egy dolgot jól jegyezz meg.
ÁLTALÁBAN ha valaki fordításra adja a fejét, az azért történik, mert vagy szeretné ezzel a kis dologgal is támogatni a közösséget, vagy szimplán magának akarja lefordítva látni, amit megoszt másokkal.
Azért van kiemelve az általában, mert nem minden esetre igaz ez. Felhozom az animét, ahol rengeteg (leginkább új/fiatal) csapat a népszerűségre megy. Ami szarvashiba. Kb. fejjel a betonfalnak.
Bár nem játszok már annyit, szinte semmit, ellenben bőven adott nekem régen a magyar fordítóközösség annyit, hogy úgy érezzem én is szeretnék hozzáadni valamit.
Viszont ez nem válasz a kérdésedre...
"Mennyi értelme van egy-egy magyarítás elkészítésének? Komolyan kérdezem, mert mindig is foglalkoztatott.
Ekkora bázisa van? Sokan nem tudnak még alap szinten sem angolul, emiatt hajlandók letölteni egy magyarítást?"Ha belegondolsz mindennek van értelme, amíg adott személy értelmet lát benne. A bázisról nem tudok nyilatkozni, hisz régóta nem játszom, ellenben igen, van értelme, példát is hozok fel.
Barátom németes, házra jár angolt tanulni, nemrég kezdte. Na, adj neki oda egy Skyrim-et, angolul. A magyarok egy része németes, véletlen sem fog angol közelébe kerülni. Igen, játszhatna németül, de abból kiindulva én mennyire szerettem amíg tanultam, gondolom páran osztják a véleményem, hogy isten ments, hogy németül játszak. (Tisztelet a kivételnek és jó szórakozást nekik!)
Amíg van 1 ember, aki megköszöni, nekem bőven elegendő.
(Amiért én személyesen belementem a fordításába, hogy ez nekem a "Spore 2". Imádtam a Spore-t, viszont nem volt olyan játék, ahol ezt a nagy világot újra láthattam volna [Minecraft kötött le egy darabig], erre most, bár hiányosan, de itt van egy, amiben egy [több?] teljes galaxis van, mely bejárható, felfedezhető. De ahogy mondtam, bár hiányosan, nagyon sok dolog nincs benne, de nekem egy jó kezdeményezés az, hogy már az alapja megvan, a többi a bővítésen múlik.)
-
"2 óránként újra kell indítanom, mert egyik pillanatról a másikra 5 fps-em lesz"
Ez nálam is szokott lenni, igaz nálam olyan 20 fps lesz az 50-ből.
Amit nem értek viszont, mondták (írták) külföldi fórumon hogy ha ssd-re rakod az is dob rajta. Na mondom oké, átraktam ssd-re és most az eddigi 40-50 fps-ből (amit vinyón produkált) az ssd-n 28-35 fps lett.
Ha nem dobnak ki hozzá valami javítást akkor megveszem inkább ps4-re, mert nem szeretek szenvedni. Persze tudom pc mászterrész meg yoloswag, de b#szhatom ha nem tudom élvezni a játékot
-
Uyuarasy
tag
Eddig egyaltalan nem. Viszont olyan 3-4 jatek ora utan leszalltam a bolygora, es kicsit visszabbesett az FPS, ekkor mar 8GB memoria folott allt a fogyasztasa, nem lehet hogy ez okozza sok helyen a lassulast? Olvastam, hogy tobb helyen is memoria tulcsordulasra gyanakodnak (amit az ujrainditas valoban megold).
-
Omli85
őstag
Sajnos így van ha cserélsz akkor újra le kell kraftolnod a modokat. Ez akkor zavaró ha az ember relatíve sűrűn cserélgeti a hajót vagy a fegyvert de amúgy annyira nem vészes. Igazából akkor necces mikor lekraftolsz pár komolyabb modot amihez már ritkább alapanyagok is kellenek.
Ezért is írtam célszerű csere előtt bezúzni mindent így legalább visszajön valamennyi mati. Cserélni igazából akkor kell ha egy jóval nagyobb inventoryval rendelkezőt találsz. Azt mondjuk nem is néztem eddig, hogy van e külön alap statja a hajóknak fegyvereknek, vagy csak a rajta lévő modok alapján változik. Outpostokon lehet találni multitoolt kreditért lehet cserélni illetve néha van, hogy npc is felajánlja a cserét ingyen.
-
Vesa
veterán
Hát nem tudom...De akkor minek alakítsak ki jó kapcsolatokat egy fajjal, ha kvázi soha többé nem látom amint odébb állok? Nem kevés idő volt a kezdő bolygón megtanulni a nyelvüket és jobb viszonyba keveredni velük. Ennek így nincs sok értelme, ha nem tudok visszatalálni szinte soha többé. Persze az még lehet egy megoldás, ha más rendszerekben is találkozom majd velük -és megjegyzi egyáltalán a program a viszony mértékét-, de az sem az igazi, mert a szerencsén múlik, hogy mikor futok beléjük ismét.
Sok apró idegesítő dolog van még, de reméljük, javításra kerülnek. Bevétel az volt rendesen, úgyhogy lenne miből foltozni, nem bukott be a game... -
Romvr
őstag
Ezt eddig értem, de normál tempóval még ha 15 csillagrendszerenként is haladok, sem hiszem hogy még ebben az életben elérném a közepét. Ezért próbáltam Black Hole-okat keresve ugrálni, mert talán úgy sikerülhet. Meg izgalmasabb is mint csak warpolni ide-oda, feltankolni, majd menni tovább...
-
Nagytoll
senior tag
-
Brett001
aktív tag
Mivel az nem víz, hanem más folyadék, aminek esetleg más a fagyáspontja, mint a vízé
Erre én is gondoltam, de víz volt. Mert a csávó aki játszott vele craftoláshoz vizet keresett, meg is találta a víz alatt két tartály formájában.
Egyébként eddig három csávó streamjét kísértem figyelemmel, mind a három szakállas volt. A "15 órás" csávókám ott nyomta be a pizzát meg a Red Bullokat...igazi kocka!
-
BoB
veterán
Látom nem egészen érthető hogy van ez a procedurális dolog.
Van egy matematikai függvény, ami egy bemenetre ad egy kimenetet. A bemenetet szokták variálni egy seed segítségével, amit random - is - szoktak generálni más játékokban. De ugyanarra ugyanazt adja vissza a függvény.
Itt, a galaxis seed-e fix. Nem központilag generálódik a galaxis, hanem mindenkinek az egyéni gépén (meg a szerveren), de mivel az említett tényező mindenkinek ugyanaz, ezért a matematikai függvény mindenkinek pontosan, tökéletesen ugyanazt generálja.
Nem random univerzum jön létre, hanem egyetlen adott univerzum, ami a igen változatos és hatalmas köszönhetően a létrehozás mikéntjének.
Ezt egyébként az 1.03-as patch-ben megváltozatták, ezért aki azt nem teszi fel, nem ugyanabban az univerzumban fog mászkálni, és nem lesz kompatibilis a többiekkel (meg a központi szerverrel).
"The Universe – we changed the rules of the universe generation algorithm. Planets have moved. Environments have changed biomes. Galaxies have altered shape. All to create greater variety earlier. Galaxies are now up to 10x larger."
-
Vesa
veterán
Mint írtam, választható! Azt már eleve közölték, hogy PS PLus nem kell hozzá. Gondolom a HG-nek lesz valami szervere ahova _aki akarja_ feltöltheti az adatokat, de ez nem lesz kötelező!
Multi lesz benne, ezt is elmondták már többször. Ugyanakkor a játék nem az online tartalmakra épül, elsősorban single player játékról van szó. A multi nagyrészt kimerül abban, hogy feltölthetőek adatok. Elvileg össze is lehet futni másik játékossal, de ennek esélye konvergál a nullához, direkt multis fícsörök pedig kvázi nincsenek. -
Romvr
őstag
"Én úgy tudom, hogy PC-n (hiába jelzi single player játékként a Steam adatlap) felhő támogatású, MP lesz a játék (azaz találkozhatsz más játékossal, csak iszonyatosan kicsi eséllyel, gondolom ezért is kapta inkább a SP jelzőt); és ha ez így lesz, akkor bármikor resetelni tudják a teljes univerzumot."
A szakállas fazon pont azt mondta hogy Single Player a játék, de dönthetsz úgy hogy feltöltöd a felfedezéseidet meg azt amit elértél és akkor más is rátalálhat Romvr-Falva bolygójára, ha arra téved de erre kicsi az esély.
Na meg ha kötelező lesz a folytonos online kapcsolat akkor kihúztam a játékot a listámról. -
oriic
HÁZIGAZDA
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez! (másolt tartalmak, másolásvédelem kijátszása, stb.)
● Profil értékesítés tilos! (Steam, GOG.com, PSN és PH! végfelhasználói szerződése alapján)
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- LEGO klub
- Xbox tulajok OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kuponkunyeráló
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű garanciával., Bp-i üzletből eladó!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged