Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fogtunder

nagyúr

Kingodm Battles röviden, előre is elnézést, hogy folyamatosan az XCOM-hoz fogom hasonlítani, de hát az egyik kedvenc játékom, és elég nyilvánvaló alap az összehasonlításra.

egyelőre még nincs benne sok időm, de a játék alapvetően könnyű. aki az XCOM-ot közepes, vagy magasabb nehézségi szinten játszotta, annak az eleje túlontúl egyszerű is, nyilván, ha új vagy a műfajban, nem baj, hogy hagy időt beletanulni, engem zavart, hogy nagyon limitáltak a lehetőségek. a hatodik fejezet az első, ahol újra kellett kezdenem egy csatát, mert az előzőben lesérültek a karaltereim és az utána következőben esélyem se volt, mert a behemót, akit bedobott, 1 hitelt akárkit. itt jön egy újabb sirámom, mégpedig, hogy a játék pár triviális dolgot a szádba rág, de például ezt, hogy a karakterek nem gyógyulnak fel két csata között, még véletlenül sem, ráadásul erre ahogy észrevettem, csak úgy van lehetőség, ha éppen találsz egy gombát, ami nem túl gyakori.
    a harcrendszer nekem nagyon fura, de szintén az XCOM-os múlt miatt. pl nincs overwatch, illetve nem mindenkinek, és akinek van, annak is speciális képesség, amin 2 kör cooldown van. szóval ha nem tudtál támadni a körben és a karakternek nincs ilyen képessége, vagy az előző körben használni kellett, akkor eldobtad a körödet, nem csináltál semmit. ez mondjuk még egy dolog, ami jobban zavar, az a hit % és a fedezék rendszer. ha fél fedezék mögött vagy, akkor 50% esély, hogy nem találnak el, ha teljes fedezék, akkor biztos, ha meg kint állsz a prérin, akkor tuti, hogy meglőnek. nincsenek átmenetek, nincsenek magaslati módosítók (sebzésre igen, de célzásra nem), ha fél fedezéket találtál csak, akkor coinflip, és eddigi tapasztalataim alapján az RNG ilyen szempontból rosszabb, mint az XCOM-ban, pedig ott azért párszor keményen anyáztam. a sebzés ugye itt is random, sokkal kisebb százalékban, de elég gyakran maradnak ellenfelek 10-1 HP-n, ami idegesítő.
    ami viszont nagyon jó, hogy a karakterek sokkal agilisebbek, ott a team jump, mozgás közben közelharci támadás, ez a része nagyon tetszik. a skill treek nagy részét még nem láttam, kíváncsi leszek, mennyire lesz változatos az endgame. a pályák ötletesen vannak felépítve, viszont ugye nem random generáltak, ez mondjuk az újrajátszhatóságnak nem tudom mennyire fog kedvezni, lesz-e random skirmish mód, amivel el lehet szórakozni majd a végén.
    a felfedezés rész jó amúgy, bár az ügyességi részeknél azért a kamerakezelés nem feltétlen a barátunk, de lehet csak Pro controllerrel kellene játszani és valójában a JoyCon stick érzékenységével van a gond. nekem ez a beszéd nélküli prüntyögés már a Zeldában se jött be, de ebben már-már idegesítő. backtrackelni sokat kell majd, ha mindent össze akar szedni az ember, már az első fejezetben voltak olyan dolgok, amiket nem tudtam megcsinálni, mert nem kaptam még meg a képességet és a hatodikig szintén, szóval lehet majd visszamászkálni keményen.

kicsit vegyes érzelmeim vannak. egyrészt jó, hogy megint tudok mit játszani a Switchen, maga a játék se rossz és látom benne, hogy vannak (lesznek) mélységei, de az árát kissé soknak tartom ahhoz képest, amit eddig mutatott. én részemről egy XCOM 2 portnak jobban örültem volna.

Új hozzászólás Aktív témák