- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moby
veterán
válasz
Wesder #10591 üzenetére
Ennek a piacnak független stúdiókra lenne szükség. Ezekre a technológiai cégekre addig volt szükség, amíg ők tették bele a technológiai fejlesztéseket, de ma már csak mások fejlesztéseit (hardver és szoftver) dobozolják be, rakják rá a plusz hasznukat, és zárják el a piac különböző szegmenseitől. Véleményem szerint a sony és az MS nélkül is ma egészségesebb viszonyok uralkodnának. Nem nagyon járulnak ezek hozzá semmihez, ami ma még jó, ellenben szinte mindenhez, ami felesleges, és rossz. Az, hogy továbbra is ott pöffeszkednek, mint valami talmi kompetenciacentrumok, csak tovább ássa azt az árkot, ami a nagyprojekteket elvágják a függetlenségtől, vagy a függetlenedéstől. A géming uzsorabankárai lettek, rosszabbak már, mint a kiadók.
-
_drk
addikt
válasz
Wesder #10529 üzenetére
Túl becsülitek szerintem a Microt.
Mármint nem a pénzt, mert az van bőven.
Csak hogy az Xboxtol nem várnak semmit. Pont a pénz embereket fogja egyre jobban zavarni, hogyha idővel nem csordogál vissza valamennyi pénz és/vagy nem úgy növekednek a mindenféle számok pl előfizető szám és hasonló.
Nyilván ez nem most lesz a 70 milliárdos AB felvásárlása után, de 2-3 év múlva ha még mindig nem jók a számok lehet nem lesz következő nem tudom milyen nevű Xbox.
Mert ezt is megtehetik ha már van bőven pénz.
Elsőre nyilván csak a stúdiók kevesebb pénzt kapnak, majd be is zárják őket.
Most is voltak már nagy leépítések pedig volna min dolgozni. -
Moby
veterán
válasz
Wesder #10531 üzenetére
Ezen a kijelentésen a világ legtöbb játékát értékesítő Gabe Newell most rettenetesen röhög
Ja, hát aki hülye, az így csinálja. Az MS a világ barma volt akkor, amikor dedikált hardvert csinált ehhez, a legnagyobb platformját meg odadobta a pufisrácnak. Ezek meg azóta is küzdenek a másik barmokkal, mint malac a jégen, pedig ott volt a zsebükben az aranytojást tojó tyúk. Most meg már vissza se tudna szállni a saját hajójukba. -
Moby
veterán
válasz
Wesder #10529 üzenetére
Senki nem a konzolját akarja eladni. A konzol eladás a legrosszabb üzlet a gémingben, még akkor is, ha haszonnal adod el. Mindenki a tartalmat akarja eladni, ha lehet inkább másét, mert semmi nem jobb üzlet annál, hogy nem csinálsz semmit, más gyártja a tartalmat, más vállalja a rizikót, más csinálja a befektetést, Te meg leveszel 30%-ot a haszonból. A konzol ahhoz kell, hogy az áruházad le legyen választva a vörös óceában, ahol akkora cápák úszkálnak, akik megesznek reggelire.
-
opr
nagyúr
válasz
Wesder #10492 üzenetére
Kizártnak tartom, hogy a leginkább titkolt specifikációk át lennének adva idő előtt.
Tegyük hozzá, MS oldalról teljesen felesleges is, mert winre megcsinálod, minimális melóval menni fog az boxon is. Aztán majd később patch-eled, belefér. Ps-nél nagyon más a helyzet általában, bár tény, hogy ilyen téren a ps5 gen más, mint az elődök, relative könnyű a ps4-pa5 port, nagyon magh része azonos az SDK-nak. -
negyven2
nagyúr
válasz
Wesder #10492 üzenetére
Illetve ott van a 2014 óta birtokolt Mojang, ott vannak a Bethesda játékok. Viszont a Sony érve valós, és ebben igazuk van. Más kérdés a körítés hozzá, amit a Sony mutat kifelé.
Ugyanis itt az van, hogy ha sikerül a felvásárlás, akkor CoD (és minden más cím, amit ki akarnak hozni) simán lesz anélkül is PS6-on, hogy az MS, vagy bármelyik stúdiója bármit is tudjon arról, hogy mi lesz konkrétan benne. Maximum a hivatalos bejelentés után kapják meg a Dev kit-et az adott fejlesztők. De ott van az lehetőség is talán, hogy olyan titoktartási szerződést kötnek, hogy az Xbox hardver divizó bár nem, csak a PS6-ra fejlesztő stúdiók láthatnak rá. De a legegyszerűbb megoldás, hogy akkor majd akkor a játékok csak BC-ben futnak futni addig amíg piacra nem kerül a következő konzol, és majd utána látnak neki az optimalizációnak.
De én is azon vagyok, hogy ha csak önmagában nézzük, akkor ebben a kijelentésben semmi olyan nincs, amin fel kéne háborodni. Csak ott vannak mellette a többi nyilatkozatuk! Vagyis igaza van a Sony-nak abban, hogy PS6-on akár rosszabbul nézhet ki és futhat majd a CoD, de ez főleg azért lesz mert az Activison nem kapta meg időben a fejlesztői eszközöket.
Bár általában egy fél-évvel a konzol megjelenés elött azért nyilvánossá teszik a konzolok tudását, és ennyi idő alatt, ha nem is tökéletes, de normális natív kiadást össze lehet hozni.
-
opr
nagyúr
válasz
Wesder #10459 üzenetére
"Imadom" ezeket a kitakart faszsagokat. Most akkor vagy kiadjuk az infot, vagy nem. Mert igy, ebben a formaban a kitakart cucc lehet az is, hogy menjenek le kavezni, vagy az is, hogy minden vagyonat oda akarja adni drogfuggok rehabilitasara, vagy lehet az is, hogy elmeseli, hogy thai ladyboyokat tart a pinceben lancon a kokainos malacpersely mellett, meg az is, hogy szerinte az AB meg a tobbi felvasarlas utan xy even belul akkora mammut lesznek, hogy ki tudjak csinalni a PS-t, vagy legalabbis szamukra irrelevans meretuve zsugoritani.
Szoval ez igy lofasz esti feny, nem jelent szart sem.
-
negyven2
nagyúr
válasz
Wesder #10451 üzenetére
Inkább olyan 22-25 millió között lehet valahol (2008 júniusa alapján).
De amúgy a számok kicsit máskép működnek, hiszen akkoriban még bevet szokás volt az országonkénti eltérő launch. Ugye 2005. november 22-én indult el a 360 az USA-ban, és kb. fél éven belül a világ nagy részére is hivatalosan eljutott. A PS3 japánban 2006. nov. 11-én, USA 17-én, míg a világ többi részére számára csak 2007 márc. 23-án lett elérhető. Ezért is van az, hogy 2008 júniusa környékén még csak olyan 15-16 millió ment el (bár ekkora már az Eu-ban megelőzte a X360-as eladásokat).
De volt még a Wii is ami 2006 november-december környékén jött ki, és abból eddig olyan 30+ milliót adtak el,
Ott voltak a kézikonzolok:
- a 2005-ben megjelent PSP-ből elment addig olyan 41-43 millió
- 2004-2005-ben megjelent Nintendo DS konzolokból olyan 78 millióDe ugye volt még a 2000-ben megjelent PS2 is, amiből még a 2008 üzleti évben is elment vagy 13 millió (a X360 megjelenése óta meg olyan 50+ millió.
Úgyhogy szerintem a konzol piac nem volt sokkal kisebb, max sokkal kisebb bevételt termelt. Az átlag AAA játék $60/€60/£50, és bát mtx-ek nem voltak igazán, de DLC-k még elég szép számmal.
-
negyven2
nagyúr
válasz
Wesder #10443 üzenetére
Xbox 360 First Gaming System to Reach 10 Million in U.S. Console Sales This Generation (May 14, 2008)
"Microsoft Corp. today announced that the Xbox 360 video game and entertainment system has sold over 10 million units in the U.S., making it the first current-generation gaming console to break the 10 million mark in the U.S. The U.S. install base contributes to global sales of over 19 million."
-
opr
nagyúr
válasz
Wesder #10443 üzenetére
Ezzel az a problema, hogy mi az, hogy "xbox business". Erted, ebbe a konzolosokat erti, vagy mindent, ami MS es gaming? Amikor igy fogalmaz valami great leader, nalam azonnal bevillan a veszjelzo, hogy itt valami sunyulas van, mert ha nem lenne, akkor nem ilyen kodos baromsagokat mondana, hanem vilagga kurtolne a sikeruket ertheto, egyszeru, kezzel foghato modon es adatokkal.
-
_drk
addikt
válasz
Wesder #10313 üzenetére
Megéri amúgy egy új brand/franchise-t csinálni amúgy nekik?
Starfield kapcsán merült fel most bennem hogy erre most rengeteg időt és energiát fordítottak.
Ugyebár a már 7-8 éves fejlesztési idő ilyenkor már vissza rúg, hogy kéne az új TES ami még akkor innen legalább 3 év, de lesz az 5 is szerintem.
Fallout volt, kis felejtés jót is fog tenni de akkor az még 10 év, csak addigra az egész franchise elfelejtődik, mert ami igazán jó volt, akkora már 20 éves lesz.
Tehát 2 jó brand a szakmában sokat "csúszik". Ez a starfield amíg a 4-5 fejlesztési idő volt, jó ötletnek tűnhetet, de most nekem kérdéses.
Ráadásul most mindenki tőlük várja a csodát... -
ρσгτσ
addikt
válasz
Wesder #10306 üzenetére
Nálam több mint sanszos, hogy ezt az évet sokkal jobban hozza le az Xbox, mint a PS.
A tavalyi év meg úgy volt szar ahogy volt exkluzív oldalon... Számomra.
Szerk.:
Szerintem lesz egy rövid Hellblade 2 gameplay. Megjelenés pedig 2024. A Stalker 2 pedig biztos nem lesz a mostani show -n, azt már megerősítették. -
negyven2
nagyúr
válasz
Wesder #10175 üzenetére
Alapvetően nálam is, de itt igazából annyi a lényég, hogy hivatalosan április 1-től csak azoknak a tweet-jei jelenek meg a "For You" részen (az általad követetteken kívül), akiknek valamilyen előfizetési rendszerben vannak. És ez működött is, egészen úgy két héttel ezelőttig, amikoris ismét megjelenetek a kék és a zöld oldal lovagjai. Akiknek van kék pipája és azok is, akiknek nincs. Igazából annyira nem zavarnak, hiszen pár kattintás és meg van oldva a probléma, csak az a furcsa, hogy elvileg nem kéne látnom őket (bár így lemaradok olyan hírekről, hogy az MS több olyan játékot is be fog mutatni, amitől leesik majd az állunk
)
-
negyven2
nagyúr
válasz
Wesder #10170 üzenetére
Vagy igen, vagy voltak olyan ügyesek voltak a Nixxes-nél, hogy sikerült megoldani azt, hogy 5400-as 2,5" HDD-n is működőn a játék... (csak még mielőtt valaki komolyan gondolja ez nem valószínű, hogy így lesz)
De ugye ott van a pár napos FFXVI cikk is, miszerint a tervben volt a ps4-es változat is, és csak amit veteték el, mert az megnövelte volna a fejlesztési időt. Korábban viszont még azt nyilatkozták (elég valószínű, hogy nem ugyan az a személy), hogy a játék eleve a PS5-re lett tervezve, mert csak annak a hardverre elég erős, hogy fusson a játék.
btw. az elmúlt egy-két hétben ismeét tele lett a Twitter "For You" falam Pony és Xbot emberkékkel, és azok baromságaival... ráadásul ezek döntő részének nincs is kék pipája. Ugye nemrég életbe lépet az a szabály, hogy a "For You" részbe csak kék pipával rendelkezők kerülhetnek (vagy ha valaki like/retweeteli őket). Ez működött is 1-2 hónapig, de most megint takarítani kell a feed-et...
Bár az tény, hogy így eltűnnek a mulatságos írások is (Spider-Man "watergate" ügy, vagy a másik oldalról az, hogy a Sony nem akarja kivégezni az Xbox-ot, mert akkor azzal az ABK ügyben csak maguknak ártanának).
-
-
-
opr
nagyúr
válasz
Wesder #10135 üzenetére
Az, hogy jövőre meg az után érkező játékok vannak, amiket nem mutattak meg, az meg annyira nyilvánvaló, hogy ahhoz felesleges itt insiderkedni meg így bohóckodni. Van vagy 20 stúdió, mind dolgozik valamin, sőt, általában egy stúdió párhuzamosan több, mint egy dolgon is dolgozik. Ez nem is kérdés, soha nem is volt az.
Ez a showcase kb idénről szólt, meg picit a jövő évről. Az, hogy jövőre jön olyan játék, ami itt nem szerepelt, az szerintem kb teljesen biztos. Azt majd megmutatják jövőre és kész. -
hombre[EU]
veterán
ez nem soulslike. ennek még csak az elején vagyok szóval maradjunk a botw-nél. abban fél/1 órát tartott átjutni a questeken/ puzzle-kön a bosshoz és a bossfightok olyan 2x90mp alatt megvoltak.
nem ismerem még a totk-t, de nem gondolom,hogy egy olyan op cuccot összeszedni,odajuttatni hatékonyabb,mint 2 fōzettel lecsapni
és ganonon kívül a bossok szintén opcionálisak. most volt egy srác a switch topikban,aki 150óra után ment el az elsō divine beasthez a botw-ben -
Bad Pritt
félisten
Én értettem.
Elden Ringnél pont azt éreztem, hogy ott a potenciál egy top kategóriás sandboxhoz. Persze, többet sebzel villámmal, kevesebbet tűzzel, ha esik az eső, többet sebez a fire pot, ha előtte összekened a bosst olajjal, lehetett használni itt-ott tereptárgyakat harchoz, de valahogy nem volt mélyen integrálva az egész, ha észrevetted, tök jó, ha nem, az se baj. Pedig mennyire epic lenne már, ha összeszedsz egy eső spellt, majd a vizes genyókat megpalpatinozod.
-
Farkassacred
őstag
Ezzel játszani kell, csak utána fogod megérteni amit mások mondani akarnak. Ennek a játéknak nincs párja, de ezt fél éve még nem is gondoltam volna.. csak azt sejtettem, hogy jó játék lesz. Az új résszel kb játszottam eddig 5-6 órát és még mindig nem értem, hogy ezt hogy tudják így összerakni..
-
l.skywalker
titán
De ez nem a "gameplay"-en múlik. Minden eszközre kell optimalizálni még a "kenyérpirítókra" is. Hidd el Switch-re is ki lehetne adni szarul készített játékot, ami még a sztori sem ment meg. Az összkép a lényeg, az, hogy valakik világokat hoznak létre és szinte már alkotnak, míg mások kiadnak egy játékot félkészen és 80€-ért bétáztatják, úgy, hogy még a sztori is szar benne. Akkor ezzel az erővel az MS elkezdhetne 360-ra fejleszteni, hiszen ha a Nintendo-nak bejön, bejön nekik is és kész a világszám.
-
opr
nagyúr
Es akkor meg is van magyarazva, miert eri meg a jatekfejlesztes, majdhogynem mindegy, mennyi az annyi. 3 nap alatt 10+ millio, 70 dollaros aron, sajat store-ban eladva...
Ezt mindegy mennyibe kerult megcsinalni.Mennyi lesz igy a vege vajon? Meglepne, ha 30 milla alatt maradna a vegleges szam ilyen nyitas utan. Plane, hogy ennyit eladtak, es nincs tele az internet meme-ekkel, hogy mekkora fos, tehat biztos, hogy baromi jo jatek, ami raadasul jol is van megcsinalva. Nintendo meg nem arrol hires, hogy idovel csokkentene a jatekok arait, szoval teljesen realis, hogy bejojjon nekik tobb, mint 2 milliard dodo csak ebbol. Brutalis.
-
opr
nagyúr
Akkor plane nem ertem, mit csinal 2000 ember. Plane, hogy azert AC amennyire tudom olyan igazan nagyot nem ujult mostanaban. Valszeg csak iszonyatosan felre van az egesz managelve, tele hulye vezetokkel, akik szerint 9 no megszul egy gyereket 1 honap alatt. Mas tippem tenyleg nincs.
-
hadam98
senior tag
Én ezzel a 20 éves grafikával se értek egyet. Egy játék nem csak attól lesz szép mert tű élesek a textúrák. A fények, a pálya dizájn és a grafikai stílus. Rengeteg mindentől függ. A Zelda hiába 30 fps és alacsony felbontás, az mindig is jól fog kinézni a művészi grafika miatt. A stílus gyönyörű és egyből magával visz. Nagyon kevés játékot tudok mondani ami ilyen. Ez a nincs 60 fps akkor nem is játszok vele mert az alatt gagyi elég nagy hülyeség. Az új generáció óta van ez. Csak azt kell megérteni itt már 4K felbontás van, és nem 2 milliós gépről beszélünk… Az olyan játékok mint a Last of us, nem nyílt világgal mehet bizonyos felbontás mellett jobb teljesítménnyel, de én megeszem a kalapom ha egy Starfield 60-al fog menni. Komolyan.
-
Farkassacred
őstag
Az Open world részére pár gondolat amikre emlékszem a ps5 fórumról. Fantasztikus játék, de a közepe/vége felé repetitívvé vált, ezért kicsit unalmasnak érezték páran. Én még nem játszottam vele, viszont idén már tervben lenne. De, ha csak bemásolták az open world részét a játéknak valahonnan (még ha a korábbi játékaikhoz mérten újítás is ez, akkor is) erősen kétlem, hogy olyan érzés lesz vele játszani, mint most a Zeldákkal.
-
Farkassacred
őstag
Gondolom ő se oled paneles, dettó mint a steam deck.. Az újabb switch után én már se néznék ezekre a hagyományos kijelzőkre, főleg nem handled módban.. Telefont se nézegetném már sima lcd kijelzővel, nemhogy ezt. Bár úgy egyébként sem értem ezeknek a létjogosultságát, kicsit amolyan felesleges pénzégetőnek érzem.
-
Bad Pritt
félisten
-
hadam98
senior tag
2021-es hírek
IO Interactive may be working with Xbox on an exclusive fantasy RPG, codenamed 'Project Dragon'
Report: Certain Affinity is working on an Xbox-exclusive 'Monster Hunter'-like codenamed 'Suerte'
Project Belfry: Xbox is working with 'The Banner Saga' dev Stoic Studio on an exclusive
Project Shaolin: Xbox may be working on a Wu-Tang themed action RPG led by BrassLion Entertainment
Ezekkel mi van?
-
opr
nagyúr
Hááát... Vagy... Igazából egy ügyesebb cég ennyi erőforrás feléből már rég említésre méltó konkurens lenne.
MS meg a világ összes pénzéből 3 év alatt lerakott az asztalra egy olyan halot, hogy hónapokig azon röhögött a fél világ, egy hi-fi rusht, ami fasza, meg egy redfallt, ami... Amin most röhög a fél világ. Nem érzem úgy, hogy a sonynak annyira erőlködnie kell, hogy leölje a boxot. Ölik azok magukat segítség nélkül is...
-
hadam98
senior tag
Valaki rendelkezik azzal az információval, hogy az Xbox és a PS milyen szinten fejleszti meglévő stúdióit? Azt tudom, hogy a PS lassan építi fel egyre nagyobbá. Például vannak olyan stúdiói ami több mint 500 főt nyom. Azért így lehet haladni és nagyobb projekteket csinálni. Van valami összehasonlítás azokról, hogy a két cégnek melyek a legnagyobb stúdiói illetve hány főt nyomnak?
-
hadam98
senior tag
Az előző hozzászólásodra válaszolva szerintem a Starfield siker lesz. Azért az más kategória. Eddig amiket mutattak a játékról az több mint meggyőző. Majd meglátjuk. Ráadásul ami ennyi ideig készül címük az nem szokott olyan rosszul elsülni. Ez lényegében egy akkora szabású projekt mint a következő Elder Scrolls.
“The overhaul on our engine is probably the largest we’ve ever had, maybe even larger than Morrowind to Oblivion,” proclaims Starfield game director Todd Howard in a rather candid interview from the tail end of 2020“. -
NyMRooD
őstag
Ez ugyan olyan butaság mint az, hogy az MS ex címé tenné a CoD-ot, ha két szereplősé válna a piac akkor megtehetné a Sony, csak értelme nem lenne mert az eladott játékokból élnek ahhoz meg nagy piac kell. Max kevesebb lenne a saját cím és meg jobban menne a for the payers.
-
hombre[EU]
veterán
nincs azzal semmi baj. kapnak még több casht, kapnak marketinget szóval több marad a fejlesztésre, esetleg know-how, egyéb segítségek (zene,mocap stb) bizonyos feltételekért cserébe.
ott a stalker2, annak is biztosan jót tesz,hogy van mögöttük egy micro (fōleg egy ilyen helyzetben).
az xbox nem azért hagyta abba, mert "befürdött egy tomb raiderrel" hanem azért,mert akkor kezdték el a firstparty stúdiókat erōsíteni...miután leépítettékplussz alig volt ember xone-on,nem érte meg ez a fajta befektetés sem a micronak, sem a nagyobb kiadóknak
-
hadam98
senior tag
Itt már ez nem lényeg szerintem. Mindenki hisztizne akinek nincs pc vagy xbox, hogy pl az Armored Core nem jön PS-re. De attól senki nem fogja bojkottálni. Azt fogják látni, hogy ott van nekik az a húzó cím meg még egy starfield és meg fogják venni mert nincs választásuk. Egy kis hiszti aztán ennyi. Ezt már csak ilyen agresszíven lehet játszani, hozzáteszem jelenleg az ms valahogy már most így nyomja.
-
opr
nagyúr
Hulye lenne, meg akkor is, ha teljesen egyedul maradna a piacon. Minel tobb hw van, annal tobb szoftvert meg dlc-t ad el, es a szamok nagyon szepen megmutatjak, hogy ebben van a nagy penz. Es nem most eloszor mutatjak ezt a szamok, hanem mar nagyon regota. Szoval az van, hogy minel nagyobb es erosebb valaki, minel tobbet keres, annal inkabb az az erdeke, hogy szarer-hugyer adja a hardware-t, mert ugy tudja lefedni a letezo legnagyobb tomeget.
Hidd el, ha megtehetnek, konkretan inkabb ingyen adnak a konzolt megjelenes napjatol, csak legyen szo szerint mindenkinek. Hulye lenne hw arat emelni, amikor 5-7 ev egy konzol elettartama, es az alatt az ido alatt onti bele a penzt a nep a mikrotranzakciokba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest