- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zó
aktív tag
De éppen ez az, hogy a körökre osztott játékok 99,9%-a más, és ne is legyen 100%-uk Clair Obscure! Meg amúgy semelyik sem, különbözzenek csak szépen. Vannak, melyeket jól belőttek kontrollerre, vannak melyeket jól be lehetne, vannak melyeknél szuboptimálisan lehet, és vannak, melyeket nagyon nem, a dizájnba is bele kellene hozzá nyúlni. Nyilván ez utóbbiak már kifejezetten rétegjátékok.
Műfajtól és konkrét játéktól függ, mivel szeretem játszani. Vagy akár adott esetben vegyesen. És kötöttem már konzolra is bill+egeret, nem csak fordítva.
-
_drk
addikt
Nekem ne mond, mindig budget gépem volt. Amíg médium és High között (low-on már nagyon csúnyulnak a játékok)és felesleges dolgok kikapcsolásával (amit úgyse látsz) meg van a 40-50 FPS addig jó.
Csak ugye ez 1080p és TV-n azért jobban néznek ki a játékok egy konzollal. Egyelőre. -
.LnB
titán
Majdnem több pénzt költöttem most perifériákra, mint a többi hw-ra, hogy majd jobban fogok célozni (CS2-ben).
HE-s bill, modern wireless egér, új egérpad, 240Hz-es monitor. Még nem vagyok hajlandó elfogadni ezt az öregedés dolgot.
Pedig...
Á nem, veszek majd másik egeret, meg egérpadot, azzal majd jobb lesz..
-
.LnB
titán
És én pont ezért mondtam mindig azt, hogy konzolon ne legyen már grafikai opció! És mára már egyre több van. Legyen minden 60fps, és a többi nem érdekel. És ha ez így lenne, akkor a rohadt pro gépekre se lenne igény.
Na jó, nekem nem lenne igényem rá. Na jó, a 60fps is csak az én preferenciám. De legyen minden úgy, ahogy én akarom!
-
Mike
veterán
Nekem az tetszett bemne hogy kényelmes. Ami megjelenik rá, fut, nem kell aggódni, hogy mi van ha nem megy a gépemen. Nem basztat minden nap a frissítés, a virusirtó stb. Nem kell kinlódni a driverekkel, hogy elinduljon egy játék. Nem kell polipként nyomkodni a billentyűzetet. oké meg kell szokni a kontorllert, sosem leszek olyan jó fps-ben vele mint egérrel, de már viszonylag tudok célozni így 6 év után
-
Mike
veterán
Csak én nem a Stadiáról beszélek. Plusz engem nem kell lebeszélni, ugyanis próbáltam a Geforce Now-t és a Shadow-t és az Xbox cloud-t is. A Shadow-val kapsz egy teljes értékű Windows-t amin azt csinálsz amit akarsz. Ennyit irtam. Mindenki azt kezd ezzel az infoval amit akar.
Kicsit zavar, hogy csipőből minden szar, de hát csak hozzátok önmagatokat.
Ha szar, ne élj a lehetőséggel. Sajnos nem kapok jutalékot, felhajtott előfizetők után, innentől kezdve pedig nekem édesmindegy, hogy a Stadia miatt szar szerintetek mindegyik.
-
Zó
aktív tag
Persze, a gigabitezés csak a miheztartás végett jó. És kivel Mike is megemlítette a gigabitjét, nem árt tisztázni, hogy másnak az valamiért mégsem "elég".
De egyébként tényleg nagy a hullámzás játékok között minőségben (ugyanazon játék viszont nagyjából ugyanolyan tűrhető vagy vállalhatatlan szokott maradni), így nem akarnék a legrosszabb élményekből kiindulni, azoknál előrébb tart az infrastuktúra.
Mindenesetre a felhő vagy másfél milliós PC dichotómiáért jár a 10 pont
-
opr
nagyúr
Amúgy melyik PS-ben volt olyan chip, amit a sony teljesen egyedül fejlesztett, magának, célra? Ps1-nél még a nintivel dolgoztak össze, ps2 esélyes, ps3 IBM, ps4-5 amd. Plusz tegyük hozzá, hogy ps1-2 idejében azért sokkal könnyebb volt ez, ma már semmilyen szinten nem reális szerintem felvenni a versenyt egy amd-vel. Vagyis de, arm alapokon, csak irdatlan költsége lenne, meg hallgathatnád a fejlesztők siralmait folyamatosan.
A cél az egyszerű, gyors, fájdalommentes portolhatóság ma már, nem az innováció. Pláne nem az innováció az innováció kedvéért. Mert más okot nem igazán tudok mondani, hogy miért állnának neki egy ekkora kockázatnak.
-
_drk
addikt
Megnyerték a konzolháborút és most aratják a babérokat.
Persze ezt is szarul, de nem nagyon van más.
Ott a micro ami ebben az évben jobb választás volt eddig mint a Sony, generációban még nem.
És nincs más, max veszek PC-t. Ők adják a gépet és a lehetőséget gamingre. Ennyink van.. -
opr
nagyúr
"Valaha volt, amíg létezett hardverfejleztés náluk, de ez már generációk óta nincs."
Azert ez egy eleg eros kijelentes pl a DualSense ismereteben.VR: Ezt nagyon elcsesztek. Magat a szemuveget is, azt is, hogy nem vezetekmentes, a kinalatrol meg ne is szoljunk. Ezt is meg lehet koszonni amugy a teljesen agyatlan GaaS penzhajhaszasnak.
1st party AAA: Szinten, GaaS faszsag. Azota megvolt a hatraarc, PS6 gen szerintem mar sokkal jobb lesz ilyen szempontbol.
Remaster: En ezt ugy latom, hogy egy ketsegbeesett lepes, hogy legalabb valami legyen, ha mar a mindent felrakunk a GaaS lapra baromsag ekkorat bukott.
-
_drk
addikt
Akkor leszek az ördög ügyvédje.
Messziről azt látom, hogy 200ból veszek egy gépet amin egész jól néznek ki a játékok a TV-n. Nyilván nincs akkora fejlődés, de azért csak jobb mint PS4en átlagban. Viszont a töltési idő az sokkal jobb.Store-ban bár volt ár emelés, de kb mint mindenhol a világban. Előfizul havi 3000-ért már lehet játszani egy csomó szarral. De vannak akciók amúgy is és tényleg fosásig van a Store mindennel is.
Tehát lehet játszani mint mindig is.
Ha nem védő ügyvédeskedek meg kb 10 éve egy helyben toporgunk. De ez meg nem csak a Sony sara.
És akkor bele se menjünk hogy a sok retardált miért mikrotranzakciókra költ és fifa kártyákra, mert ez meg húzza a többieket, tehát az emberekkel is van gond bőven, nem csak a kiadó/stúdiókkal.
-
Zó
aktív tag
Pedig vicces megnézni, hogy portok és remasterek nélkül mennyi játékot adnak ki mostanában, és mennyit régen. Aztán lehet lelkendezni, hogy direkt jó így, mert mindre jut idő
Persze más kiadók is hasonló cipőben járnak, ha - kiadótól függően - kevésbé látványosan is, de ez azt is jelenti, hogy lényegében az indie-k nélkül kevés a megjelenés. Nem mindenkinek tetszik minden (stílus), így kell a választék, hogy abból minőség legyen. Tizenegy játékosból sem lesz erős válogatott, a merítés szükséges.
-
hombre[EU]
veterán
a fogyasztók már úgyis megszokták a szemetet. lassan állva tapsolnak egy programnak,ami közepes, de day1 elindul,kész van esetleg ingyen belerakják,amit nem sikerült időben befejezni...
lassan vége a generációnak és nagyjából a ps4/xone gen végét hozzák éppen aktuális, elterjedt grafikai megoldásokkal. olyan évek vannak,hogy nehezemre esik top3 összerakni tripla A-ból -
Zó
aktív tag
2024 szeptember végéig volt Game Passom, addig a Play Anywhere-es címek mentek több platformon, mikor melyik volt kéznél, és a tőleg vett, ma már szintén nem nagy piaci értékű VGA (3060) nem vallott szégyent, a PS5-ről nemrég portolt Rebirth alá is elég. Elhiszem, hogy rosszabb lesz vele a helyzet, de engem kifejezetten az lep meg, hogy nem előzte le az XSX. De ha adsz 700 ezret a PC-mért, csak szólj!
És persze az sem tett jót, ha éppen nem VRR-képes kijelzőre kötöttem a konzolt, mert a 60 fps nem mindig 60 fps, és olyankor már látszik. (De a tesztek is igazolják ezt.) És valahogy a Halo Infinite hullámzásait jobban megéreztem kampányban VRR mellett is, de nem volt vészes.
Ami beugrik fejből, az említett 30 fps-es listához hozzá lehet még csapni a Hellblade 2-t, illetve a Starfieldhez és a Redfallhoz jött patch formájában. (Hogy most melyik játék mennyit ér, az más kérdés, ezek mind saját címek.)
De nekem a legnagyobb a fájdalmam, amire te is céloztál a régi játékokkal, hogy FPS Boost nem jutott "elég" régi/prevgen játéknak, voltak 30 fps-es élményeim. Az RDR különösen dühítő, hiszen PS-re kapott 60 fps-es patchet, jött már PC-s port is, a boxos verzióm maradt úgy, ahogy. Sajnos az Xbox One X Enhanced csak 4K-t jelent, na pont felbontás izgat kevésbé.
Amúgy jobbak ezek a konzolok a korábbi genekhez mérten, és már az előző is használhatóbb volt, a PS3 mint gép egy pokoli élményként égett az agyamba, az XSX meg tök jóként. A nem éppen rám szabott előfizetéses modellel és a játékokkal több bajom van, mint hardverrel. De két Play Anywhere-es játékot vettem a generációban Boxra: a Vampire Survivorst és a Doom 64-et
Én senkit nem akarok beszélni a konzolokról, nekem is van, és szeretném, ha a jövőben is lenne még új, de bőven a bedobott nagy számoknál kedvezőbb áron is lehet egy darabig még releváns PC-t építeni, ha te annál feljebb is lőnél. Meg hát nyilván az is felmerül, hogy a nulla gépigényes indie- és retróhegyek mellett kinek hány AAA van, ami alá valóban kell a kurrens konzol vagy PC teljes ereje. (Persze lehet egy indie vagy AA cím is gépigényes, de szerintem mindenki érti, aki akarja.)
Mindezt csak azért fejtettem ki, mert ebből a szemszögből máshogy festenek is a konzolárak, mint az aktuális látszatfejlődéses Nvidia-kártyák árazását nézve. Az 5090 árától nem fogom alkalmi vételnek érezni a PS5 Prót. Inkább az érdekel, mit ajánl majd a PS6.
-
.LnB
titán
Engem pedig borzasztóan zavart a sok 30fps-es játék ebben a genben. Meg a sok grafikai opció. Ezért nem tartottam erős gépeknek ezeket. Én elvártam volna, hogy mindig alap legyen a 60fps.
#18571Döglött Róka
Azért nem segít az ahogy a gaming alakult az években. És egyáltalán nem jók a kilátások szerintem. A sok stúdió bezárás, az árak emelkedése, stb stb.. Az mellékes, hogy egyre jobban elkapott a bringa. Ahogy egyre jobb teljesítményeket értem el, hajszoltam magamat hogy "na még ezt is meg tudom csinálni.." Aztán megtudtam. Ezért jött össze tavaly 9510km és 87000m szinttel. Azért az jó érzés, hogy azok után, hogy világ életemben kocka voltam, nem sportoltam aktívan semmit. Felülök a bringára és letekerek 100km-t egy normál péntek délután. Vagy kevesebb mint 7 óra alatt körbetekerem a Balatont. Elmentem megmászni a Kékest, de ha már ott voltam megállás nélkül felmentem mindkét oldalról, meg ilyenek.. Idén már a Gloßlockner-re megyek. Az kemény falat lesz.Bakker! Tényleg, azt a bringás játékot sem próbáltam ki!! Az jött volna GP-be is. Az megjelent már?
-
Zó
aktív tag
Pedig a 3060-tól nincs nagyon messze teszteken az RX 6600, arról meg első kézből tudom, hogy magamnak gyakran jobbat tudok kihozni, mint XSX-szel. Főleg, ha nincs performance mód. Nem látom azt az egetverő különbséget. Ugyanígy a proci sincs nagyon messze az Intelemtől (a töb szál miatt bizonyos alkalmazási területeken jobb is lehet). Valószínűleg az igen-igen nagy különbségen mást értünk.
De ha konzolekvivalens vasra lett volna szükségem játékra, akkor valószínűleg kipótlom pár tízezressel. Persze VGA-ból nehéz olcsón sokkal feljebb lőni, csak hát konzolos kontextusban valószínűleg nem is kell, legfeljebb a PS5 Próhoz, de az meg nem olcsó.
Az XSS nyilván jó ajánlat, ha akad olcsón, de az, hogy sem nem erős, sem magamnak nem tudom belőni a beállításokat, nálam nagy hátrányba hozza. De mivel XSX-em van, a Game Pass meg lecsengett, így az engem speciel nem érint.
A lényeg az lenne, hogy 500-700 ezres VGA nem elvárás (ha legalább tudnám, mi a fenéhez kéne nekem...), és visszafogottabb, de szolid vasakat lehet venni meglepően jó áron. Amikor 45-60k-ért mentek a PS3-ak, akkor szerintem tágabb volt használtpiacon az olló, mégsem emelték a konzol árát. (Ennek persze nyilván több oka van, csak érdekes ebben a kontextusban is nézni.)
-
opr
nagyúr
Nekem osszevissza random szenvedett, keptelen volt normalisan lekovetni, kesett is, meg a kezeim-labaim trackingjet folyamatosan elcseszte. Kibaszott vicces volt latni, hogy elvileg milyen gyorsan tudom porgetni a karom konyoktol lefele, csak a valosagban meg siman ott logott a testem mellett es neztem, hogy wtf.
-
stoon
addikt
-
_drk
addikt
Switch-et nem zabálta fel, ezáltal a handheld piacot se és vannak még ott részek ahová a Nintendo nem nyúlt.
AAA játékok meg megbuktak mobilon, nem nagyon van rá kereslet, máshol meg nagy kereslet van rá.Mobil teljesen más piac, máshogy is kell kezelni. Nyilván a nagyon könnyen hozzáférhetősége miatt vannak akiknek ez elég és nem váltanak más platformra innen sokat buknak a többiek.
De nekem egyre jobban hasonlít pl a közlekedésre, hogy össze hasonlítjuk a buszt, rollert a hagyományos benzinessel, ehhez hozzá jön az EV, nézzük a jó új dolgokat meg a balfaszkodast. Aztán úgy is az dönt, hova mi kell, mire van igény és elég igény van-e rá, amihez a gyártók alkazmodnak, vagy legalábbis megpróbálnak. -
GEIL
addikt
Pontosan.
Nálam még a controllerrel 3D lövöldözős játékot játszani a szenvedés...és ott is 15 perc után kezdek émelyegni ahogy a jobb stickkel csak ide oda lődörgök mert célozni nem tudok.....a bal stickes mozgással nem tudom összehangolni a jobb stickes célzást.
fortnite, warzone, the last of us.....stb stb.....ezeknél végem van
, de az Astrobotot eljátszogatom, mert ott "nem kell célozni"
.....viszont verekedős és autós játékokhoz pedig csak controllert használok és az áll kézre.
-
opr
nagyúr
Yapp, pontosan igy.
Es persze nem csak a futomu (bar kivalo pelda), hanem az egesz viselkedese a kocsinak, futomu, nvh, stabilitas, minden szar kozrejatszik a dologban.
Aki ult mar igazan fasza kocsiban, plane nagy sebesseg mellett (itt olyanra gondolok, mint pl S merci, 7-es BMW, Lexus LS), az tudja, hogy ezekben a kocsikban ugy mesz 200-al, hogy eszre se veszed. Mig mondjuk egy (hogy sajat peldakkal eljek) daewoo matiz-ban a 90 is durva, vagy egy Nissan Micra-ban a 130, mig egy kozepes luxusautoban, mint pl az 5-os BMW, a 160-180 is stabil, csendes, teljesen elheto, a 130 meg olyan, mintha allnal kb. -
kazuma921
aktív tag
Ez világos, a Sony ezèrt is kezdett kiadni játèkokat PC-re, de mègis az Xbox az egyetlen, ami sokszor a saját termèke ellen kampányol, mintha elakarná engedni, de nem tehetnè. A Nintendonál ès a Sonynál ezt nem látni. Majd meglátjuk mi lesz, èn is csak a platformon való vásárlást szüneteltetem, nem a konzol használatát.
-
Döglött Róka
veterán
Van akinel megfer
De annyira mas az irany hogy mar nem tekintheto szerintem egymas konkurenciainak. Az MS idoben kapcsolt es rament arra amihez "ert", erobol szoftvert es szolgaltatast arul. A penz dol, a fanboyok meg le vannak szarva.
A sony meg.. nez meglepett villampatkanykent hogy milyen draga lett az AAA es nem igazan jo a ROI rajta es az utobbi idoben hibat hibara halmoz.
Csak hat jobb a sajtoja mert ugye az MS sosem volt egy szexi ceg
-
negyven2
veterán
Szerintem az is célcsoportja a Pro-nak aki nem állít át soha semmit (lévén nekik az egy új konzol, ami drágább, tehát jobb), de abban igazad van, hogy belepörgött olyanba ami annyira nem lényeg. Amúgy felvetődött bennem még egy... kérdés??? Ezen tegnapi 75%-os dolog kapcsán, hogy ők hogyan értelemezték azt, és nem azt, hogy mint mondtak nyelvtanilag. Vagyis lehet, hogy nekik az, hogy 75% állította performance módra, az valójában annyi, hogy ennyien használták. De ez csak szőrszálhasogatás már. Amúgy ingame telemetriában szerintem lehet mérni mindenféle opcióállítást, és ezt lekérheti a Sony is...
Én tényleg csak arra lettem volna kíváncsi, hogy ha a játékok alapvetően milyen beállításban indulnak el. Tehát ha pl. egy Spider-Man 2-t elindítok PS5-ön, mindenfelé menü nélkül (tehát csak next-next-game), akkor melyik módban indul a játék.
Amúgy a 40fps opció, ha jól tudom, akkor a legtöbb esetben az csak 120Hz képes kijelzőn jelenik meg... -
Moby
veterán
Arról nem lehet statisztika, hogy a játékon belül mit állít be, mert ilyen adatközlésre nem lehet kényszeríteni a stúdiókat, másrést sok játékban kettőnél több mód is van, ergo erre sincs direktíva. Magyarán a sonynak egyetlen helyről lehet erre statja: a gépen beállított preferált módból. Ott aki nem állított semit, az a statisztikai nulla. A töbiekből lehet mondani valamt.
-
negyven2
veterán
Én értem, de ez csak érdekességképen érdekelt volna. Mármint maga megfogalmazás alatt mit értenek, mert sok mindet bele lehet magyarázni. Erre állítja be, vagy ezt használja. Vagy igazából a kettő ugyan az, mert ha a tudta nélkül vagy a nemtörődömsége alapján állítja be valaki az ugyan az a szint mint te aki szándékosan állítja be a performance-ot. Mármint ha a játék az indulásakor kiírja, hogy válasz performance vagy fidelity mod között, akkor a "next-next-finish", szintű játékos arra fog nyomi ahol alapból áll a menü (ahol ha alapértelmezett a performance van akkor arra). Ugye ez is választás már, de nem biztos, hogy tudatos.
De ne menjünk bele ebbe. Mert ez fölösleges. És ahogy írtam, arra lettem volna kíváncsi, hogy mit az alapértelmezett mod egy ilyen játéknál, és nem arra, hogy fölösleges a performance mod. -
oriic
HÁZIGAZDA
CNET cikk alapján de kell frissítés:
"An AI-assisted upscaling mode, called PlayStation Spectral Super Resolution, works across the whole game library but requires games to update via a patch, adding in details to upscale to 4K. It'll also work on PSVR 2 games in the future, Cerny said."
-
Szamokat nem tudok, de erzesre nekem is gyenge a sony felhozatal igy a gen elo feleben. Volt egy Ragnarok, Spiderman 2, Ratchet & Clank es ugy nagyjabol a tobbi elment mellettem. Ebbol 3/3 folytatas, uj utos ip nalam nem volt reflektorfenyben, mikozben pl PS4-nel ott volt a Horizon Zero Dawn, Days Gone mint uj Ip-k amiket nagyon szerettem, bar igaz hogy azok is inkabb felidoben jottek (2017-2018).
En pl egy utos Uncharted jatekra vagynek, olyan UC4 szinvonalra PS5 alatt.
PS5 Pro se tudom mire jon majd, mert hacsak nem tortenik valami hatalmas valtozas backward compatibility teren, ami lehetove teszi hogy az eddigi 30 fps lock jatekok plusz effort nelkul automatikusan fussanak 60fps-el (mint box eseten az fps boost), akkor sok ertelmet nem latom.
-
_drk
addikt
[link]
Bungie főnök oldtimer aukciós beruházásai. Több 10ezer dolláros verdák.https://iddqd.blog.hu/2024/08/09/checkpoint_now_2024_07_juliusi_rosszhir-csokor_nemi_doommal [link]
Havi chekpointban pont erről beszélnek, amíg kirúgnak több 100 embert, arról beszélnek hogy kajára nincs pénz megjelenik a cégvezető, hogy gyertek nézzétek milyen fasza kocsikat vettem.WB games pénzre ügyekre hivatkozva bezár 3 stúdiót, majd vesz másik 3at
Ilyen vezetőseggel minden halálra van ítélve.
-
.LnB
titán
Járt itt már bohóc, de..
Na!Na, na! Jó lenne ha ebből engem kihagynál!
Egyébként a viccet félretéve, én tényleg csináltam ezt, hogy a PS4 érában beléptem a konzol gamerek közé. És full fals kép alakult ki a fejemben róla. Majd később meg értetlenül álltam a Sony lépéseit, és a szar Playstation 5-ös helyzetet látva. Szóval magamra ismertem. És akkor is azt hiszem, hogy te magyaráztad el, hogy a Playstation 4 előtt se volt kolbászból a kerítés a Playstation fronton. Kicsit mintha _drk is ezt csinálná most.
Szerk.: Annyival nyugodtabb az életem, mióta el tudtam engedni ezt a gaming témát. És nem próbálok harcolni egyik oldalért sem.
Ilyen király külső szemlélőnek lenni ma, a gaming iparral kapcsolatban: [link]
-
opr
nagyúr
PS eseten konkretan lehet tudni, mi van:
Jim Ryan eroltette ezt a hulye "mindenki IS csinaljon GaaS jatekot" marhasagat, aminek a vege lett az, hogy a projektek nagy resze kaszalva lett az elszallo koltsegek (meg egyebek) miatt, aztan ott vagyunk, hogy minden studio dolgozott, mint a barom, eredmeny meg sehol. Penz meg nem is talicska, hanem duplapotos kamion szinten lett egetve erre a marhasagra.
Na, itt lehet is tudni, hogy ennek az lett az eredmenye, hogy Jimbo a konyvelo ment zabot hegyezni (azert meg a basznagy layoff hullamot neki kellett megcsinalnia), jott a helyere Hermen Hulst a Guerilla-tol, akinek azert nem esik ki a kontroller a kezebol. Meglatjuk, mi lesz az eredmenye, csak ugye az van, hogy mire meglatjuk, mar boven arrol fogunk beszelgetni, hogy kinek figyel a nappaliban a PS6.Ez amugy egy gyonyoru pelda arra, mekkora karokat tud okozni egyetlen dontes. 19-re lapot huzott a csavo, elvakitottak a hatalmas szamok (meg szerintem rohadtul megijesztette, hogy az MS csak ugy kivagott az asztalra 70mrd dolcsit) nem jott be. Remeljuk tanultak belole.
-
-
_drk
addikt
Nem tudom a te véleményed mivel jobb mint az enyém de okés.
KB ugyan ez a gond, a játékiparban, hogy a sok vízfej aki oda lett téve azt hiszi jobban tudja, aztán mégse. (Nem te vagy a vízfej mielőtt félre értenéd!)
Rengeteg olyan project fut amit látatlanban megmondok én is, meg mindenki, hogy ez kevés.De azt vágod, hogy mindig ilyen volt?
25 éve játszok voltak jobb és szarabb évek. Előtte meg még szarabb, vagy jobb attól függ honnan nézed. Mellé rengeteg faszság.
Konzolok jöttek mentek, Stúdiok és kiadók nyíltak és zártak. Rengeteg jó dolognak már oda van. De lett helyette más.
PC 20 éve halott, aztán még mindig itt van!
Single játékokat is sokszor temették már.Elég kutató munkát végzek ahhoz, hogy tudjam a 2-300 millió (csak azért is annyi amíg nem ír pontosat valaki)jelenlegi felhasználó miatt ez 20 év múlva is itt lesz.
-
_drk
addikt
Ne személyeskedj! Majd ha iszunk valamit talán, de addig kuss! Hogy mondja a korosztályod? Nem őriztünk együtt libát!
Ez egy nyílt fórum ugyan úgy le írom a véleményem mint ti.
18ban is ugyan úgy tele volt hulladékkal a store, csak akkor még több rendes játék volt, nagyobb volt kontraszt.
A legfájóbb, hogy egyre kissebb a különbség.Bad Pitt:
Legyen mibe belekötnöd. Írtam már...Faszom fog mindig kutató munkát csinálni nektek, amit nem is lehet mivel alig publikus valami.
100 millió PS, 50 millió Xbox, 80 Switch+ egyéb és korrekció.
Ebből mennyi az aktív és nem csak FIFA, tehát vásárol.
Hasra ütve hirtelen 2-300 millió.De nyugodtan leirhatod mennyi, ha annyira tudod. Sőt kezdheted volna azzal, nem az alternatív valósággal.
-
hombre[EU]
veterán
a legnagyobb probléma,hogy nincs (sikeres) innováció a konzol gamingben. az utolsó igazán nagy dolog az xbox live/psn bevezetése volt...azóta ugyanazok a dobozok csak nagyobb számítási kapacitással jönnek-mennek.
jelenleg tényleg az a "csoda",hogy a zsebedbōl játszhatsz codot online a haverral...nem pedig a raytracing
a software-ek pedig túl sok pénzbōl készülnek,túl sok ideig és túl kockázatos befektetések. a nintendo negyedannyi pénzbōl csinálja és ~50%-kal több profitot rak zsebbe. nem is kell elzavarni a dolgozóit -
_drk
addikt
Ez nem generációs szakadék!
Mindig is megvolt ki mivel szeret játszani. Mindig is többen voltak a Codos, Fifás, GTA-s emberek.
Fiatalon meg persze, hogy a multi, mi is csak a CS-t nyomtuk anno.
Majd ha felnőnek és elegük lesz nekik is az emberekből majd mennek single játékot nyomni, vagy nem. -
opr
nagyúr
Hat, ez eleg szomoru.
Nalunk az van, hogy a gyerek magasan a PC-t preferalja (annak ellenere, hogy eredetileg PS-en, kontrollerrel "tanult" jatszani), tobb okbol: A sajat gepe a sajat szobajaban van, tobb dologra tudja hasznalni, eger+billzet>kontroller.
Szoval nalunk az a modi, hogy ha valamit egyutt jatszunk (ertsd: egy kijelzon, valtott kontival), es/vagy PS ex cim, akkor egyutt toljuk a nappaliban a PS-en, minden mast meg PC-n. -
_drk
addikt
Anno túltolták. Mindig is az A-AA játékok mutatták a generáció vagy időszak tech szintjét.
Erre tettek mindig egy lapátot a nagyobb stúdiók és kiadók, több idő/pénz/energiaval olyan dolgokat oldottak meg ami csak 2 generacioval odébb volt automatikusabb. Sokszor ugye ezért nem is látjuk a fejlődést.
Csak ezzel elkezdtek egy olyan gödröt ásni amit nem is láttak vagy nem akartak látni. Legjobb példa még mindig a Witcher 3, hogy rengeteg olcsó lengyel munkaerő, rengeteg crunch-al tudták megoldani amit ma már nem is lehet.Ehhez hozzájön, hogy nem generic íze kéne. Szerintem a tudás sincs meg sok esetben. Ötletek is szarok
.
Mindemellett meg telített a piac! Túl sok az eladó.
Az átlag ember meg mindig is árérzékeny volt. Még ha pénze van sincs ideje ennyit játszani. -
opr
nagyúr
Az en kerdesem ezzel kapcsolatban az, hogy szeretnenek ezek a gyerkocok amugy kenyelemben, nagy kijelzon jatszani, csak nincs meg ra a lehetoseg (anyagi vagy akarmilyen okokbol), vagy nem is akarjak, le se szarjak.
Ha az elobbi, akkor ez 18-25 eves korukban legkesobb ki fog derulni, mert akkor amikor vegre megtehetik, meg fogjak venni.
Ha az utobbi, akkor szar van a palacsintaban.En a sajat gyerekemen es kornyezeten azt latom, hogy mobilon az jatszik, akinek nincs mas. De ez nyilvan nem reprezentativ, siman lehet, hogy mashol mashogy van. Idovel kiderul.
-
opr
nagyúr
Felreertesz. Mondjuk eleg fosul is irtam le igy visszaolvasva.
Nem azt mondom, hogy nem kellenek a nagy ivu, komplex jatekok. Azt mondom, hogy nem kell mindennek annak lennie. Meg azt is mondom, hogy sokszor ugy latom, hogy van egy jatek, ami tok jo lehetne egy csomo extra marhasag nelkul, de beletuszkoljak, mert az ma mar "elvart". Es sokszor ez baromi felesleges. Lattam mar par telemetriat, amikor nezik, hogy a jatekosok nagy resze a jatek funkcionalitasanak kb a 20%-at hasznalja ki, csomo dologra ra se kattint, aztan megy a pingvinezes, hogy ez miert lehet. Esetek nagy reszeben azert, mert eleve felesleges faszsag volt belerakni.
Illetve, ebben dolgozva, egyre inkabb az az erzesem, hogy sok (felsobb) vezeto fejeben kicsit osszeolvadt a minoseg es a komplexitas fogalma, es ez nem jo.
En sem tudom, mi lehet a megoldas, sajnos nincs se a fejemben tokeletes, mindent ativelo kep a problemakrol, nem is latok ra minden folyamatra, es plane nem tudom mi lehet a tokeletes megoldasa a helyzetnek. Ami biztos, hogy -ahogy irod is- a jelenlegi helyzet, hogy tobb szaz fos studiok 8 evig dolgoznak valamin, ami vagy bejon, vagy nem, az nem tarthato.
Regen ment ez 1-200 fovel is 3-5 alatt is, valahogy ide kene visszatalalni. Aztan hogy ezt hogy lehet... Hat, szerintem ezt biztosra meg nalam sokkal okosabbak (es tajekozottabbak) se tudjak igazan, mindenki csak vergodik. -
opr
nagyúr
Tegyuk hozza, hogy en sokszor ugy erzem, hogy nem is a minoseget, hanem a komplexitast hajszoljak a komplexitas kedveert a studiok/kiadok, aztan csodalkoznak, hogy arany aron, irgalmatlan ido alatt egy bugos szar a vegeredmeny.
En tovabbra is tartom, hogy egyszerubb, de minosegibb jatekokra van igeny. Jo peldanak tartom az Astro-t. Remelem a mindjart (mindjaaaaaart!!!) megjeleno AAA Astro jateknal is maradtak a kaptafanal.
Francnak se kell 600 fajta fejlodesi fa meg hasonlo baromsagok egy sima lovoldozos jatekban, de valamiert megis ezt a baromsagot eroltetik sokszor meg a nem mikrotranzakcios/battlepassos jatekoknal is.
-
hombre[EU]
veterán
mivel a raszter is jóval erōsebb lesz, ezért egy alan wake-et (utóbbi évek egyik legjobb tps-e btw,must have) már nem sub fullhdrōl fog skálázni (=élesebb kép) és a gyorsabb RT miatt nem fog megállni 30-nál, ez azért garantált (elég megnézni az 5000-es és 7000-es radeonok közti különbséget rt-ben).
szóval a jelenlegi ps5 quality mód élesebb lesz és gyorsabb...az nem olyan rossz na -
consono
nagyúr
Megköszönném
Tényleg plusz egy szoba hiányzik, mióta külön szobába költözött a két kölök
Döglött Róka: végül is a földre még lehet, hogy elférne... De az van, hogy egy gyerek íróasztalon van most a monitor, a céges, meg a privát gépem, billentyűzet, egér, meg felváltva a PS4 vagy a Series S. De igazán a földre sem fér mert ott meg annyi helyem van, hogy a szék elférjen, mert ott a zongora. A másik oldalon meg az ágy
-
Catman
aktív tag
Ennyire azért szerintem nem rossz a helyzet. Persze én nem PS5 fat-ről váltottam, hanem PS4 slim-ről, és ahhoz képest sokkal halkabb a PS5 slim. (Kivéve a lemezt, mert az hangosabb.) Alapból szerintem nagyon halk, ha elindul egy játék, akkor kicsit jobban felpörög, és van egy kis berregő hangja, de engem így sem zavar (ha meg fejhallgató van rajtam, akkor főleg nem)
-
-
.LnB
titán
Arra se tettem volna valóban..
Igaz, én a PUBG óta nem lepődök meg nagyon semmin már.#16715Bad Pritt
Nem tudom, hogy általánosan mi volt a helyzet. De az Overwatch már a második rész előtt is elkezdett hanyatlani kompetitív szinten ha jól tudom. Szóval lehet, hogy a zsáner fullad ki. Na meg a Valve is jön most majd egy ilyennel. (Bár az még moba beütésű is.) -
.LnB
titán
-
markknight
veterán
Nem értelek, ki akarná azt beállítani, hogy a dashboard ne legyen HDR?
-A probléma, hogy állítólag nem HDR az Xbox dashboard ezért a tv-m módot vált mikor kilépek a játékból és zavar. Ezt sehogy nem tudom megugrani, hogy ez ne legyen.
-PS-en bekapcsoltam, hogy a HDR automatikus legyen, ilyenkor a dashboard is HDR és az a játék is ami támogatja. Pont. Ha állandóra kapcsolom be, akkor azok a játékok is HDR-rel fognak futni amikbe alapból nincs, csak valami fake cuccot nyom rá, nem tudom de akkor sincs ez a villanás, hogy módot vált a tv. Ennyi. -
Zó
aktív tag
A játéksztorik túlértékelésében egyetértek, de a blockbuster filmeknél (és mellesleg a megjobban zabált könyveknél is) ugyanez megy. MCU, DCU, Transformers, Pacific Rim, Godzilla, Expendables stb. vonalon amit gyárt Hollywood, azt elég könnyű megugrani, de az Indiana Jones 4 sem látom, hogyan verné az Uncharted 1-3-at. De a Jagged Alliance 2 is jobb válogatott csapat a csúnyák ellen sztori, mint az Expendables (már amennyire összevethető egy körökre osztott stratégia egy akciófilmmel).
Sok nagy filmes vagy könyves produkció pedig a klasszikus mese, mítosz vonalát követi, ezért "felnőttesen" sokan lesajnálják (lásd eredeti Star Wars-trilógia). Ha meg elővesszük Kuroszavát, Bergmant vagy Fellinit, ugyanúgy nem tömegfilmekről beszélünk. Persze van jó történetű blockbusterek is, de ami olyan "videojátékos" (és ezért jó analógia), mint a Mátrix, az a folytatásokban - vagyis gyakorlatilag az alapötleten túl - ki is siklott, mint egy videojáték. A Shawshank Redemption és a Lord of the Rings meg tök jó filmek, de a népszerűségük túlértékeli őket ebből a szempontból. A Fury Road is frankó, szerintem az egyszerű sztori is jól működik, de nem egy megugorhatatlan szint.
Viszonyítás kérdése is. A Hellblade pszichózisbemutatása nyilvánvalóan mélyebb élmény, mint egy akciófilm, de hasonló témában a marhára rétegfilm Tükör által homályosannak nem versenyezhet. Csak hát más médium, más közönség, interaktivitás stb. Egy Witchert sem tudok mihez hasonlítsak. Az átlagos akciófilmeket elveri, a fantasy műfajban meg Hollywood szemetet vagy mesét gyárt. Tolkien is inkább mese (akár a könyvekre, akár a filmekre gondolok), a Conan meg alapból ponyva (olvastam Howard összes írását a témában, a Schwarzenegger-filmeket is láttam). A Romero-zombifilmek vs Walking Dead már érdekesebb összevetés lenne.
Megjegyzem, a "B class action movie" egy kissé félreérthető kategória, hogy minőségi vagy költségvetési kitétel, mert ugye amit a filmes világban B-filmnek hívnak, azt bottal se, fórumokon meg csak egy sima leszólás. Azért a Michael Dudikoff-filmekhez képest még az általam nagyon nem kedvelt CoD-ok forgatókönyveit is Turgenyevek írják. De még ilyen mélységekbe kell süllyedni, a John Wickekkel is el lehetne ugyanezt mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Futás, futópályák
- Bittorrent topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Napelem
- Házimozi haladó szinten
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- További aktív témák...
- ROG ALLY (RC71L) - Z1 Extreme, 512gb SSD
- Új, bontatlan dobozos Nintendo Switch 2 Mario Kart World játékkal, 2 év gyári Nintendo garanciával
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Dual Sense Kontroller - Death Stranding 2: On the Beach Limited Edition
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű garanciával., Bp-i üzletből eladó!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest