- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Wesder #18828 üzenetére
15 eve lebontottam a PC-met es eladtam. Napi 8-9 oraban eger billentyuvel kapalom a gdp-t. Ha ezek utan ezeket basztatva kene kikapcsolodnom... nem tennem.
Nekem ezek munkaeszkozok, nem tudok mar ra ugy gondolni, hogy de konnyu lesz vele a headshot. Es akkor jon, hogy de kothetnek ra kontrollert. Azert se, enterprise IT infrakat javitok, olyan tavol akarok kerulni ettol platformtol amennyire lehet -> konzol.
-
.LnB
titán
válasz
Wesder #18828 üzenetére
Hallod, én most kihagytam nagyon sok évet pc-n. És időközben lett egy csomó grafikai opció, meg feature, amiről nagyon nem is tudom, hogy micsoda. És csomószor olyan mosott fos a grafika még magas beállítás mellett is, hogy nemigaz. Nem tom mitől. Meg jól megfogalmazni sem tudom..
-
Moby
veterán
válasz
Wesder #18721 üzenetére
Pitchfordnak sosem volt szüksége külső segítségre, ha fullba kell nyomni a kretént
Meghát a 80 dodóhoz sem kellett. Most épp ők kezdték el(ninty), ezért mindenki rájuk fog mutogatni évekig, de bárki más is elkezdhette volna. Időben úgysem lett volna kimutatható eltolódás.
-
opr
nagyúr
válasz
Wesder #18642 üzenetére
Szerintem (de ez tényleg csak tipp) nem mertek nagyon belenyúlni, sok erőforrást áldozni rá.
Plusz a platformer amúgy is lassú műfaj. Ha már a sorozatban a harmadik rész lesz, ami még mindig jó, nyeri a díjakat, hozza a profitot, és nem fordul unalomba az egész, akkor rá lehet feküdni mario szinten. Hatalmas kockázat lett volna az első komolyabb astro-ra sokat költeni, és annyi lebőgésük volt, hogy szvsz nem mertek kockáztatni.Következő rész szerintem azért már fog kapni egy kis hátszelet, ha nem is tlou szinten.
-
opr
nagyúr
válasz
Wesder #18639 üzenetére
Szerintem nem rossz számok ezek.
Mert:
A játék nem AAA költségvetésű volt
3 év fejlesztési idő
Kis csapat (asszem 65 fő mindennel együtt)
Platformer eleve erősen réteg műfaj
Nincs akkora neve (még) mint egy mario-nak
Szinte zéró marketing volt mögötteEz egy kísérlet volt szvsz a sony részéről, és így is volt kezelve. Ha van eszük, a következő astro hasonló minőségű és hosszúságú lesz, agyon marketingelve.
-
opr
nagyúr
válasz
Wesder #18590 üzenetére
Persze, csak ez a magyarazat nem allja meg a helyet, ha holnap is ott akarsz dolgozni, es ki kell allni a board/stakeholderek/akarki ele es elmagyarazni, hogy ha mindenki mas is emel, mi ugyan miert nem.
Plane, ha kozben evek ota azt nyomod nekik, hogy milyen faszan halad a reszleg. -
negyven2
veterán
válasz
Wesder #18547 üzenetére
Mondjuk az is vicces (lehet valahol), hogy a Nintendo of America elnökét Bowser-nek hívják!
Amúgy még amit mond az nem is lenne olyan hülyeség, de azért azt nem szabad elfeledni, hogy a Switch 2 alapvetően egy prevgen tudású konzol lesz, amire technikailag, javarészt prevgen szintű játékok fognak majd megjeleni (nem a játékmenetre értem ezt). Vagyis egy Nintendo ex. cím költségvetése, valószínűleg nem lesz ott ahol egy jelengenerációs, $70-be kerülő játéknak! De valószínűleg még a blockbuster szintű PS4/One játékok fejlesztési költségeit se fogják majd elérni!
A Nintendo-nak azért kellett emelni valószínűleg ilyen mértékben, mert nem szerették volna, hogy az amúgy nagyon nagy profitjuk csökkenjen (ugye náluk azért náluk sokkal nagyobb profitszázalékot szedtek ki a konzoljaik, tartozékaik, játékaikból, mint az MS és a Sony! -
-
negyven2
veterán
válasz
Wesder #18525 üzenetére
Szerencsére még itt nem jött elő, hogy:
igazából nem is drága a $80-as digitális játék, mert ha az inflációt nézzük, akkor igazából még talán sosem volt ilyen olcsó a gaming mint most
*!
* Random netes influencer wannabe: közgazdász/klímatudós/biológus/játékfejlesztő/filmesztéta/etc. (a megfelelőt kérjük aláhúzni!) -
Bad Pritt
félisten
válasz
Wesder #18520 üzenetére
Így van és a te döntésed hozzájárult egy ilyen következményhez. Nem kell itt a meglepett Pikachut játszani, a szolgáltatók és gyártók akkor emelnek árakat, ha azt az inputot kapják, hogy a felvevőpiacnak van pénze arra, hogy megvegye a terméküket és a day1 deluxe vásárlásaid pl. pont ilyen inputot adtak nekik. Most egy döntéshelyzet elé fognak helyezni téged, hogy megveszed-e a standardot annyiért, mint a deluxe-ot korábban, vagy a deluxe-ot veszed még drágábban. Szerintem mind tudjuk a választ a kérdésre.
-
l.skywalker
titán
-
.LnB
titán
válasz
Wesder #18508 üzenetére
Én nagyon kíváncsi leszek a GTA VI árára. Nem lennék meglepve egy 100€ árcédulán se. Ráadásul ugye nagyon pletykálják, hogy a single és a multiplayer külön fog megjelenni. Akkor meg egy laza 70+70€ is szép lenne..
És igazából a R* simán megengedheti magának. Mert most a Nintendo-nál is ez volt az első gondolatom, hogy hát megtehetik..
-
NyMRooD
őstag
válasz
Wesder #18396 üzenetére
De fentebb kifejtette, hogy a Ninti játékok nem érdeklik: "Jómagam az ilyen máriókat, meg zeldákat bottal sem piszkálnám, de ha a micro kiadja rá a cuccait, akkor ennyiért még vonzó is lehet. Az, h mennyire, az majd az xbox handheld árától is függ."
Szóval az MS játékok miatt venne handheld konzolt, beleértve a switch 2-őt is, ezért érdekes kérdés az, hogy melyik MS játék sziccs 2 (sic!) megjelenése lenne az ami eldönthetné a kérdését. Az MS felhozatal elég heterogén, ezért nem mond sokat ha valakinek MS játék kell. Azért a Sony játékok alatt tudjuk, hogy külső nézetes, nyíltvilágú akció-kaland játékot ért az ember (nem szeretem így hívni, de ugye nem hiába van a Sony the game gúnyolódás), Nintendo játékok is egész jó behatárolhatóak, ha nem is feltétlen a játék típus, de mindenki tudja, hogy leginkább családbarát ügyességi / platformer játékokról van szó amikben mindig van valami extra kreatív ötlet, viszont MS, főleg a felvásárlások után már nem behatárolható, max külön-külön nézve a kiadóit.
szerk.: ezután #18398 szerintem már még egyértelműbb
-
Bad Pritt
félisten
-
NyMRooD
őstag
-
NyMRooD
őstag
válasz
Wesder #18236 üzenetére
Értem, szóval csak azért mert xbox 🙃
Szóval neked egy a series x-től erősebb hardver kell, ugyan azzal a tudással kb amit az xbox tud csak erősebb hardverrel, azaz egy series x pro-t szeretnél, nem azt mondtad, hogy hülyeség a fél generáció?
Ha egy gamingre optimalizált Windows lenne, akár xbox gui-val, de steam és a többi könyvtár elérhetőségével, felesleges sallang nélkül (felesleges driverek, háttér szolgáltatások) és menne rajta minden korábbi xbox game is, még lenne értelme. Ha viszont bezárna teljesen az xbox ökoszisztémába akkor nem lenne több mint egy diy fél generációs gép.
Szerk.: szerintem ha dobják a hardvert egy ilyen "steamos" szerű bohóckodás helyet menne minden a kukába, félig meddig már csinált ilyet az MS a Windows Live-os időkben (lehet más volt a neve), nem érné meg nekik fentartani, esetleg az a megoldás amit én is írtam egy gamingre optimalizált Windows. Nem lenne jó ha MS elengedné a konzolokat, mivel a cloud is azokra épít, talán nem is fogja.
-
NyMRooD
őstag
válasz
Wesder #18230 üzenetére
Random PC-re már van, Windows a neve, meg mi értelme lenne, megkapnád az xbox hátrányait a PC hátrányaival értsd nem lennének olcsóak annyira a játékok mint steam vagy epic esetében, nem lenne akkora a választék sem de cserébe semmi nem lenne optimalizált a te hardveredre és valszeg a driverekkel is szopó lenne (mivel az lényegében egy Windows lenne csak más desktoppal meg pár felesleges cucc nélkül, ami miatt talán minimálisan így kevesebbet enne, de semmi több). Vagy csak azért csinálnád mert xbox? Ha már PC akkor Windows annak minden előnyével és hátrányával.
Szerk. Amit negyven2 mond annak még lenne is értelme, mármint a gamingre optimalizált windowsnak, ha menne rajta a steam meg az epic launcher is (meg a többi).
-
_drk
addikt
válasz
Wesder #18051 üzenetére
Lehetne diverzebb, de nem annak mondani is hülyeség.
Attól hogy mindegyikre rá lehet mondani hogy cinematic, azért elég nagy különbségek vannak a játékot között.
Csak az évben egy Modern JRPG, hack&slash akció bögyösen, szamurajos openworld, meg egy platformer.
Most az a baj, hogy nem autós vagy RTS?Ennyi erővel a Nintendo is csak ugyan azt csinálja.
-
NyMRooD
őstag
válasz
Wesder #18023 üzenetére
Engedjük már el ezt a Sony template-et, attól, hogy tps-ek és a sztori mesélésre épülnek, még nem lesznek egy kaptafa. így alakult a dolog, hogy ebben érzik magát jól a legtöbb studió, cserébe egy egész jó minőséget hoznak. Más kiadóknál is meglehet ilyen zsáner preferenciát határozni, nincs azzal semmi baj, amíg hoznak egy minőséget. Jók azok a ip-k, de miért térjenek vissza hozzájuk amikor a mostaniak sikeresebbek, inkább új címek jöjjenek és (ha lehet) ne fps irányba lépjenek el.
-
Farkassacred
őstag
válasz
Wesder #18023 üzenetére
A Hifi is jön ps-re, tehát manapság már mondhatni csak ilyen timed ex. címekről beszélhetünk. Egyébként a gamepass-ra most bf alkalmával megnéztem volna egy akciót, érdekes hogy semmit se kapott.. ez nem túl jó jel. Ha nem viselkedik úgy mint a Sony, legalább próbálna egyedivé válni mint pl. a Nintendo. És ha mindent a felhő alapú játékba fektetnek bele a jövőben, akkor az könnyen a konzol végét is jelentheti sajnos..
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Wesder #17985 üzenetére
Pont szembejött instán ez az új posztjuk egy órája, nem tudtam eldönteni, hogy átlag 10 éves a követőbázisuk, vagy gyépésekre lőttek vele. Felnőttként mindenesetre ez nagyon kínos humor volt, de azért szerencsére Nintendo együtt játszik a család cringe videóinqk szintjét em érte el.
-
NyMRooD
őstag
válasz
Wesder #17983 üzenetére
Nem hiszem, hogy kínai stúdiókat néznének (politikai helyzet miatt, nem tudni milyen lépéseket tesz Trump, szerintem Kínával most óvatos lesz mindenki) és azt sem, hogy Japánt el engedték volna, egy japán kiadóval pl labdába tudnának rúgni. Japánt konzol eladásokban engedték el. De vannak ott még országok és India is Ázsia.
-
Zó
aktív tag
válasz
Wesder #17971 üzenetére
Én sem azért írtam a Forzát, mert lett volna más is, ugyanakkor pont arra jó példa, hogy minden licences játék erre a sorsra jut.
A DLC-s dolgot nem követtem szorosan, mert én már jó pár éve megvettem az Ultimate-et, akkor azért, hogy előfizetés nélkül is mehessen, a minden tartalommal együtt. Egyfolytában dobálta is fel az utóbbi időben a store "just for you", hogy vegyem meg, ami "owned"
Mindenesetre nálam most az látszik, hogy az alapjáték GP-s, a csomagok megvehetők, de a DLC-k nem. Nehezen követhető így göngészőből a felület, hogy nekem úgyis megvan. Nem tudom, hogy most az alapjátékot is tartalmazó csomag megvásárlása nélkül beszerezhető-e még.
-
F-ECT$
titán
válasz
Wesder #17932 üzenetére
Ha már Kojima... Készül az OD.
Semmi sem fekete-fehér. (Kivéve persze a feketét és a fehéret). Senki sem mondta, hogy a GP-be csak ilyen vagy csak olyan játék készül. Van olyan projekt, amire sokat szánnak, kiemelkedő, nagy előfizető szám növekedést várnak tőle és van olyan is, ami azért kell, hogy be lehessen tenni, legyen meg a darabszám a GP-ben.
Ha már szeretnek úgy hivatkozni a GP-re, mint a videójátékok Netflixére, akkor elég csak arra gondolni, hogy mi megy a Netflixen. Vannak giga projektek giga költségvetéssel (Stranger Things, Squid Games, Bridgerton, stb), de mellette százával vannak azok a sorozatok, filmek, amiket kevesebb pénzből készítették, és nem is várnak tőlük sokat, de be lehet tenni a katalógusba. (Meg vannak a kísérletezős cuccok, amik ha bejönnek, akkor jön a folytatás, ha meg nem, akkor a kasza. És még gondolom van pár egyéb kategória is.)
-
KKaresz45
senior tag
válasz
Wesder #17921 üzenetére
Te miért fizettél külön a napokban egy 5 éves Sony játék Xbox portjáért? Miért nem kaptál elő inkább egyet a több száz "ingyen" elérhető és természetesen ugyanolyan minőségi GP-s remekműből?
Nem törvényszerű, hogy rossz legyen egy GP játék. De az a modell, hogy a MS előre megfinanszíroz egy játékot hogy aztán day 1 GP-ba menjen, messze nem termelt ki olyan jó játékokat mint amiket korábban említettem. Ez az, amiről F-ECT$ beszélt hogy "oda készült".
A jobb GP játékok más körülmények között készültek és utólag kerültek be. Például a Death Stranding is volt PC GP-ban. De ahhoz, hogy oda kerüljön, a Sonynak előtte meg kellett csinálnia 100 millióból PS-re. Te is azért tudsz most vele játszani mert akkor ezt mások megfinanszírozták.
Vagy ott a HI-FI Rush. Az day 1 GP lett, de csak azért, mert az utolsó pillanatban megvette a fejlesztőket a MS és így be tudta tenni. De az egyébként nem GP-be készült, pénzt akartak vele keresni és ez látszik is rajta. Arról meg már ne is beszéljünk hogy mit csináltak utólag a stúdióval
-
NyMRooD
őstag
válasz
Wesder #17828 üzenetére
A Sony eladások az ABK-nál landoltak eddig is, most viszont az ABK bevételekből kiesik egy sor pc-s meg xbox-os, szóval ott nem kompenzálnak a PS eladások semmit, mivel azokra semmilyen hatással nincs a GP-be kerülés (max ront rajtuk mert inkább váltanak xbox-ra és gp-t használnak). Nyilván az MS azt is nézi, hogy milyen számok voltak az ABK könyvelésébe és most milyenek lesznek, hogy náluk egy éve, éppen ezért voltak az elbocsájtások és éppen ezért nem kezdenek el mindenből excímet csinálni (lásd egyéb felvásárlásaik, ott is visszafürdés lett). Szvsz az MS valszeg úgy van vele, hogy az ABK amíg független volt x összeget termelt akkor azt hoznia kell most is (akár közvetetten GP előfizetéseken keresztül), nem pedig úgy, hogy eddig nem a miénk volt úgy boxon 30% -ot hozzott csak, most meg a miénk így boxon 100% hoz PS-en meg 70%-ot jaj de jó.
Nyilván, hogy közvetetten így mennyit hoz az már egy fokkal bonyolultabb mert ott vannak a skinek, hogy mennyivel nő a gp előfizetések száma, mennyivel nőnek az xbox eladások, etc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Playstation5 (PS5) DualSense V2 Sterling Silver
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged