- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
wjbhbdux
veterán
Elképesztően sok játékos van. Akkora lett a játékos bázis, hogy eloszlik, minden kis játékra jut játékos, ha az minőségi és megérdemli. A Steamen pl. az elmúlt 24 órában 3113 olyan játék volt, amivel több mint 100 játékos játszott egyszerre.
A Humble Bundle töltelékekről meg annyit, hogy ezek a játékok már általában elkeltek 10-100+ ezer példányban, mire az életcilusuk vége felé bundleba kerülnek, jellemzően amikor már jön a folytaásuk vagy vmi más az adott fejlesztőtől.
-
hombre[EU]
veterán
ugyanolyan,mint az elmúlt 5évbōl bármelyik új konzol...egy hardware upgrade. csak MKW-t játszottunk, nagyon szép,nagyon éles,jól fut, de nincs olyan érzés,hogy már nem tudnék leülni S1 elé MK8-at játszani.
majd jön 3d mario és zelda aztán meglátjuk mit tudnak ebbōl a gépbōl kihozni a nintendo fejlesztōi -
.LnB
titán
Sok sok éve téma már ez, hogy a Microsoft simán erővel kiteheti a Steamet, a Windows-ról ha akarja. Ez azóta téma, amikor a Valve elkezdte csinálni a Linux alapú SteamOS-t még anno. Már azt is ezért kezdte el. A Microsoft már rég elég jó helyzetben van a DirectX-szel, Windows-szal és a Windows Store-ral.
Szóval annyira nem kell könnyen lesöpörni ezt a témát az asztalról. Elég jó poziban van azért a Microsoft is e téren. -
Moby
veterán
Obskúrus Klára mostanában ment le, nem hiszem, hogy a jobb grafikán kívül bármi többet kaphattam volna pc-n. Mondjuk óvatosan fogalmazva sem az én csésze teám a turn based játékok, szóval nem élek vele rendszeresen, de ennél én nem érzetem a bármi hátrányt gameplay tekintetében a konzolos oldalon.
-
Wesder
titán
-
-
Moby
veterán
>Nekem az a tapasztalatom, hogy a xx60-as konfig éppenhogy jó 1-2 évig kb bármire és utána kell vele baszkódni.
Ez a teljes tévút alapja. Nem "kell". Ez csak a PC-ről konzolra áttérők teljes vaksága miatt kialakult torz valóságkép. Pc-n sem kell, csak lehet. És mivel fomo miatt képtelen a userek szembenézni azzal, hogy visszább kell évek múltán a beállításokat, ezért rohannak új hardverért. Aztán átváltanak konzolra, és mivel ott nem látják a setup menüt, a készítők visszaveszik helyettük a settinget, így nem jelentkezik a fomo.
Semmi sem jobb konzolon sem tovább (mégis hogyan lenne ez lehetséges?), az egyetlen ami jobb, mindaz, ami rejtve marad. Tehát mindenEzért akkora az ellenállás meg az utálat a DF-el szemben a konzolos topikokban. Ők azt a bűnt követik el feszt, hogy felfedik a rejtett tényeket. Ebből élnek. Ezek főképp ilyen személyiség meg önismereti problémák, semmi köze a technológiához vagy informatikához. Karcosan úgy is meg lehet ezt fogalmazni, hogy a pc részben azért nem való mindenkinek, mert napi szinten lóbálják a user képébe a méteres e-péniszeket, emiatt sok a gyötrődés. Konzolon ez nincs. Ott mindenkinek mikro van
-
.LnB
titán
Az a bajom ezzel, hogy ennek a PC hw - konzol dolognak nincs megoldása. Mert ez nézőpont kérdése, ki mire használja. Minenkinek mások az igényei. A képletben a konzolok sem fixek. Mert sokaknak (nekem is) csalódás a mostani generáció teljesítménye. Na most egy PC-nél szinte minden egyes komponensnek ezer változója van.
Vannak olyanok, akinek a konzol felbontása se jó. Én meg ezzel úgy voltam mindig is, hogy leültem a tévé elé, és olyan nagyban nem érdekelt a felbontás. Szép volt minden. (Engem az fps szám zavar). PC-n is tök elég a FHD nekem (a 240hz volt a szempont). És ez csak egy nézőpont.
Erre a konzol - PC képletre nincs egy egyetemes megoldás. Mert ízlés, és nézőpont kérdése az egész. És még mérés alapon sincs, mert minden játék máshogy fut a konzolokon és a pc-ken is. Azonos felbontáson se nagyon lehet összehasonlítani, mert PC-n nem használsz olyan felbontásokat, amiket a konzolok.. -
Mike
veterán
200k játékra? nem, nem jó, max office-ra, Onnan indul hogy egy normális proci 180k, de ok legyen amd akkor 120k. alaplap, ram, stb, csak röpködnek a százasok. Egy valamire való RTX kártya minimum 400 de inkább 600 és persze van drágább is, de oké, ne high-end. Sporolósan kijössz 1 millió alatt.
Ryzen 5-öst nem vennék játékra. Szerinted miért hagytam abba a PC gaminget 27 év után? Mert elegem lett etetni a Gépet, mint egy feneketlen kút. Igaz soha nem krumplim volt, igényes voltam, minőségi alaktrészek, az ár sokadlagos volt. Szerencsére egy konzol nem egy VGA ára, be is baszna
-
F-ECT$
titán
Ránéztem az imperium oldalára, és ott nem 400k-ért, hanem 470k-ért látok ryzen 5 + 5060 ti kombó gépet, és ez most éppen csak hogy elég az 1440p-re. Az elmúlt években nagyon elszállt a vga-k árazása, és bár az elmúlt hónapokban szépen csökkent mindennek az ára, egy jó ár/érték arányú gép 1440p-re, ami mondjuk 4-5 évig ki tud szolgálni (mint egy konzol), az inkább 600k környékén van (ryzen 7 + rtx 5070 (ti) / amd 9070 (xt)).
Tök jó lenne, ha lenne működő havi előfizetéses modell ehelyett, de játékra igazán jót még nem láttam.
Szóval nekem marad 200k-ért inkább a konzol egyelőre. Aztán majd meglátjuk a PS6 árazását, azért remélem, hogy a PS5 pro ára alatt nyit, de az valószínű, hogy a PS5-nél drágább lesz. Most betippelek egy remélem jól öregedő 299k-t rá
-
Mike
veterán
xbox cloud alatt játszottam a Hifi Rush-sal ami egy ritmus játék, érzékelhető input lag nélkül, Lenovo tableten, ds4 kontrollerrel. Haverom használja a Shadow PC-ből a RTX-es csomagot, onnan ismerem, simán játszik vele. Igaz, mindkettőnknek gigabites nete van, de volt Vodafone, úgyhogy semmi csoda nincs benne. Szóval nem kell ehhez 20 év. Ettől függetlenül vehetsz 1.5 millióért is PC-t, ez csak egy lehetőség
-
opr
nagyúr
A fénysebességet nem fogja megváltoztatni a következő 20 év sem, szóval a cloud marad szükségmegoldás. Kivéve persze, ha szinte mindenhova leraknak egy szervertermet. De akkor már továbbmegyek! Hogy igazán, tényleg faszán működjön a cloud, kompromisszumok nélkül, legyen minden lakásban egy saját szerver! Öööööö, oh... Mindegy.
-
Moby
veterán
>de ezt meg kvázi az egész iparnak köszönheti
Ahogy a sony is. Az a csak plussz az exkluzívoknál az jelentette a platform személyiségét. A playstationnek az egyetlen azonosíthatóságát a saját múlja jelenti, ami mára a piacon nem is beárazható. Akinek jelent valamit, az röhög rajta, a többinek meg nem jelent semmit. A sony (és vele a nagykonzolozás) is csak azért nem tűnt el a névtelenség lápjába, ahova most a MS éppen bugyborékol alá, mert az nvidia beárazta a pc géminget az elérhetetlen kategóriába, az AMD meg követte őket (sajnos leginkább csak ebben). Amire még rakott a pc-s platformtöredezettség (epicsonymsmindenki). Ha nem száll ki minden potens, a sony mostanra halál nedves nemiszervében lenne, és ők is kiadónak mennének át. Mondjuk nem nagyon tudom mi adnának ki. Concordokat gondolom.
Ez az egész sony dominancia, amit nem győzől kézzel-lábbal kimutatni ez a valóságban a "vakok közt féleszű a király" címú átalam kissé átalakított szólás írja le a legjobban
Ezt a háborút az nyerte meg, aki nem csinált semmit. Az nem ásta magát még mélyebbre. Éshát a sony a semmitnemcsinálásában világbajnokká vált. Sőt. Olimpikonná -
NyMRooD
őstag
Arra a vezetésre gondolsz aki nagyon sok pénzért bérelt felhőszolgáltatást az MS-től? Persze az ABK felvásárlás elleni támadásnak biztos nem örültek, de a végén megvehették az ABK-t a Sony pedig aláírt egy MS által felajánlott szerződést.
Mondom olyan ez mint az Apple vs Samsung szét perelték egymást a 2000 évek végén a 10-es évek elején, de közben meg az Apple volt a Samu egyik legnagyobb bevételi forrássa. A vásárlók között meg ment a vita, hogy melyik teló kijelzője a jobb, közben meg lényegében ugyan az volt mind a kettőben.
-
-
Moby
veterán
>és most aratják a babérokat.
Én nem tudom mit aratnak, babérokat biztos nem. Láttam már babérokat aratni, az nem ilyen
Az egészben a legijesztőbb az, hogy ha az isten ne adja bejött volna ez a live service stratégia, az még nagyobb pusztítással járt volna a playstationre nézve, ráadásul visszafordíthatatlanul. Olyan jövőt építettek fel, aminek a kimenetele csak a nagyon rossz, és a még attól is rosszabb volt, úgy, hogy killer megoldókulcs már ott volt a kezükben, azzal másztak ki a gödörből néhány generációval azelőtt. Ez nem aratás, hanem a kóválygás abban a bizonyos erdőben. Ott meg nem terem a babér.
-
Zó
aktív tag
Az biztos, hogy a "csak beteszem és játszom" utáni a konzolgenerációk kényelmetlenebbek voltak, az frame rate és a régiókódok pedig előtte is okoztak problémát. (És párhuzamosan a PC is nyűgösebb volt.)
Most az a jó, hogy sok minden elérhető, pár kattintással megszerezhető az emúlt sok évből, ha éppen nem is jön adott évben remake/remaster/reboot belőle.
Ez komoly előny számomra, csak a kiadókat nem dicséri túlzottan, és nehezen látszik, hogy így mivel tudják nekem eladni az újabb hardvereket és szoftvereket.
-
Moby
veterán
Mindebből mi a sony teljesítménye? Nem értem...A sony egyetlen ponton lett volna képes teljesíteni. A játékok terén. Na ott van akkora hátraarc, hogy a fal adja a másikat. Az összes többihez meg már semmi köze a sonynak. Valaha volt, amíg létezett hardverfejleztés náluk, de ez már generációk óta nincs. Azt veszik meg a piacról, amit mindenki más. Vagy bevásárolni már teljesítmény lett?
Senki a piacon nem hullott olyan magasról olyan mélyre, mint a sony.
Vagy most annak kellene örülni, hogy a store tele van fosásig egyenhulladékkal, amiknek szintén semmi közük a sonyhoz?
Hol a tökömben vannak a VR játékok? Hol vannak a sony 1st party AAA single játékok? Hol vannak a sikeres multi játékok, ha már az előbbiek nincsenek?
A remaszterek a teljesítmény? A bukott live service szarságok? Évek óta olyan rohadt unalmas lett minden State of Play, hogy már a rajongók sem nézik, mert már várni sincs mit. Vagy az a teljesítmény, hogy ezzel a semmivel is piacvezető lehet valaki egy olyan piacon, ahol már csak ő van?
Hát ez tényleg megsüvegelendő teljesítmény
A playstation egy unalmas, érdektelen szar brand lett. Ez van. Nem emeli feljebb egy centivel sem, hogy az egész géming ez lett. -
Moby
veterán
"azért még mindig nem annyira rossz a Sony külső szemmel."
Mennyire külső szemmel? Mondjuk a naprendszer kívülről? Onnan lehet, hogy nem annyira rossz. Itt a földbolygón még a szánalmastól is rosszabb. Ennyire szar egyik generáció sem volt, de még csak megközelítőleg sem. Ez maximum olyan neokonzolosknak oké, akik semmit nem tudnak milyen volt a sony bármikor azelőtt. Összehasonlítva mondjuk a PS2-vel meg...inkább nem is kéne összehasonlítani. Nincs mit összehasonlítani. A 4 betű ugyanaz és ezzel kb vége is.
-
opr
nagyúr
Fogalmazzunk ugy, hogy mikorra mar ugyse erdekel senkit, beszelhetek rola.
Belso hangulat: Ez egy erdekes kerdes. Minden, amit lentebb leirok, az csak az en velemenyem, szemelyes taspasztalataim/gondolataim.
Egeszen az elso nagyobb leepitesekig (2024 eleje) mindenki ugy volt vele, hogy igen, tudjuk, hogy van baj, de egyutt megoldjuk, kerul amibe kerul. Egy nagyon osszetarto, jo hangulatu dolog volt az egesz, globalisan is, amennyire en lattam. Plane, hogy egeszen addig ezerrel nyomta a vezetes minden szinten a mantrat, hogy "mi vagyunk az egyetlenek, akiknel soha nem volt leepites, nalunk biztonsagban vagy", stb.
Bovebben:
2022-ben volt az elso tores, mikor mindenki unnepelte a covid veget, plane, hogy szinte minden mas ceggel ellentetben nalunk nem volt "vissza az irodaba" faszsag. Megvoltak a metrikak, kijott, hogy osszessegeben nem romlott a produktivitas az otthonrol dolgozassal, sot, sok szempontbol meg nott is (kiveve azt a par reszleget, ahol tenyleg nagyon kell a kozos munka legalabb heti 1-2 napon), szoval altalanossagban marad a wfh, kiveve ahol muszaj, hogy ne maradjon. Viszont ezzel egyutt elkezdte nyomni a management, hogy mi amugy mennyire globalisak vagyunk, mukodjunk egyutt jobban, stb stb stb. Ami akar jo is lehetne, csak ez igazabol ugy tortent, hogy egyre tobb dolog kerult at az USA-ba. Ami sose jo. Egyre tobb es tobb teruleten lehetett erezni azt a tipikus amcsi managerizalodas jeleit, az agyatlan penzhajhaszast, azt, hogy sokszor olyan emberek dontenek jatekokkal kapcsolatos kerdesekben, akik eletukben nem fogtak meg kontrollert, viszont a furdoszivacsuk is egy kinyomtatott excel tabla.
De itt meg ugy voltunk vele, hogy kibaszott eros a mernok (es egeszen felso-kozep szintig a vezetoi) csapat, megoldjuk.
Aztan jottek az elso hirek 2023 kozepe fele, hogy Jimbo bb gg, akkorra mar lehetett erezni, hogy van baj. Akkor is, ha belsoleg, csendben amugy ezzel kb mindenki egyetertett, hogy egy jo hir. Annak ellenere, hogy amugy szemelyesen Jim Ryan az egy nagyon jofej arc, mi szerettuk. Plane, hogy ugyan hibat hibara halmozott, de a dolgozokat, a dolgozoi, kreativ szabadsagot meg stb vedte a vegsokig. Viszont tenyleg sok volt a hiba. Es belso szinten mar akkor tudta mindenki, akinek van szeme meg fule, hogy a Kedves Vezetok elbasztak mindent, amit el lehet. De tovabbra is ugy voltunk vele, hogy kirugasok nem voltak, leepitesek nem voltak (pedig addigra kb mindenhol mashol voltak mar), a tehetseg ott van, a penzugyi jelentesek lehetnenek jobbak ugyan, de abszolut profitabilis a ceg tovabbra is, megoldjuk. Ha kell, erobol, de egyutt megoldjuk. Tenyleg olyan tarsasag volt, olyan osszetartassal, hogy az valami hihetetlen.Aztan 2024 elejen jott a kurva nagy leepites. Na ez valamit eltort. Megszunt a biztonsag meg a sebezhetetlenseg mitosza. Moralisan ugy szetcseszte a ceget, egyik naprol a masikra, hogy arra szavak nincsenek. Vagy ket honapig alig tortent valami munka, konkretan merges volt mindenki. Bonusz, hogy sok, nagyon nagyon kiemelkedo tehetsegnek olyan szinten tette be a kaput az, hogy fel evvel az elott meg a melluket vertek, hogy nalunk sose volt leepites, hogy leleptek a picsaba, annak ellenere, hogy oket nem epitettek le. Plane, hogy senki nem ertette, miert pont xy ember lett elkuldve. Hogy ertsd: Ebbe semmi beleszolasa nem volt a tech lead/lead dev-eknek, (de meg felettuk kettovel sem) hogy a csapatukbol ki lesz elkuldve. Ezt szerintem baromira elcsesztek, mert nem is a leepites utott nagyot a moralon, hanem ez, hogy ennyire felulrol vezerelten tortent a dolog. Ugy erezte mindenki, hogy egy random generator excel makro dontott a sorsarol. Szoval ez szar volt. De... Szep lassan tultettuk magunkat a dolgon, ok, volt egy kurvanagy leepites, tuleljuk valahogy.
Aztan jott a concord. Ahol kiderult, hogy a regi, jo PS kulturabol ott konkretan semmi nem volt meg. Sot, a teljes ellentete volt az egesz. Egy rossz szot nem mondhattal semmire, mert azonnal betamadott a szivarvanyzaszlo-kommando (igen, belsoleg, csendben, amikor senki nem hallja, magunk kozott igy hivta oket mindenki, meg azok is, akik amugy elvileg reszei a dolognak - csak normalis modon, nem ilyen hulye verengzos modon).
Es az van, hogy a mindenki mas meg csak nezett, hogy ez, nalunk, megis, hogy a faszomba tortenhetett meg? Ok, sokszor lehetett latni, hogy vannak elegge... khm, bal-liberalis arcok, de azert ilyen szinten senki (aki nem dolgozott a konkret studioval) nem szamitott ilyenre. Valszeg az tortent, hogy importalt nepek voltak, es nagyon szabad kezet kaptak.
De ok, nagyot utott, gyorsan ugrott is mindenki, hogy ilyet meg egyszer nem szabad, concord csapat egy az egyben el lett kuldve tehetsegtol fuggetlenul (erzesre szerintem azert, mert rettegett tole mindenki, hogy ha nem igy csinaljak, ez a fajta labujjhegyen lepkedunk es nem merunk megszolalni kultura beeszi magat a tagabb cegbe is, az meg katasztrofalis lett volna), vettunk egy nagy levegot, es azt mondtuk:
Ok, tuleltunk egy tortenelmi szintu leepitest, meg egy tortenelmi szintu buktat, akkor mostmar csak az lesz, hogy levonjak a megfelelo tanulsagokat fent, mert ok, hogy nyugaton nem divat felfogni a dolgokat meg szemellenzovel menetelunk elore kulturalis es moralis fennsobbrendusegunk teljes tudataban az armageddon fele, de a japanok nem ilyen barmok. Jottek is hirek, hogy kicsit el lesz tavolitva a ceg az USAkosodas felol, hiba volt, megyunk inkabb kicsit vissza japanosabb iranyba, mert az mukodik. Plane, hogy kozben jottek is ki jatekok, amik mind nagyon sikeresek lettek, es hat egyikuknek se eppen a woke politikai kultura volt a zaszlojara tuzve (stellar blade, helldivers pl).
Aztan jott a 2025 eleji (joval kisebb) leepites, ami foleg a creative arts reszleget erintette. Most nem volt szerencsem, most engem is erintett. Ez olyan szempontbol nem okozott nagy torest a cegen belul, hogy el volt magyarazva a "business reason" rendesen, aminek amugy raadasul ertelme is volt. En nem is haragszok a SONY/PS-re emiatt, mert most tenyleg lattam ertelmet annak, amit csinalnak (meg szemely szerint nekem fel is volt ajanlva vagy harom masik pozi, amibe atmehetek cegen belul, ha akarok - de nem akartam, de nem azert, mert elegem lett a cegbol vagy valami, hanem mert egy ideje pedzegettuk, hogy at kene koltozni Svajcba, es ehhez a vegkielegites eleg jokor es jol jott - most eppen ezen a koltozes dolgon dolgozom).
Ami viszont biztos, hogy a felso vezetes ezt is elbaszta azzal, hogy nem kuldott ki egy ceg szintu belso levelet rola. Igy amikor kollegaknak szoltam, hogy le lettem epitve, utolso tali meg sor meg stb a ceges kantinban ekkor meg akkor, akkor ugy felbasztak az agyukat, hogy fustolt a fuluk. Nem azert, mert en szemely szerint el lettem kuldve (a nagy reszuk ennek se orult, meg probaltak ravenni, hogy maradjak, ami nagyon jol esett), hanem azert, mert miert egy kollegatol kell hallani a leepitesrol, miert nem a cegtol. Amennyire tudom, emiatt eleg kemenyen nekialltak a felso vezetesnek, hogy mi a fasz van. Nem tudom, lett-e belole valami.Osszessegeben en amugy ugy latom, hogy ugyan nagyon sok ido lesz ujjaepiteni a ceges belso hangulatot olyan szintre, mint volt, most ezzel a tavolodjunk az USA-fele managementtol, azzal, hogy az uj CEO latott mar (sot, valszeg mar hasznalt is, raadasul onszantabol) kontrollert, meg hogy kicsit szetbontottak a dolgokat jatek meg nem jatek reszekre, szerintem ujra jo utra lepett a ceg.
Es ahogy ereztem, mikor eljottem, osszessegeben a cegen beluli hangulat is pozitiv, bar mar nincs meg az a szintu bizalom, mint 3 evvel ez elott.
Jo hosszu lett, sorry.
-
hombre[EU]
veterán
hosszú távon sokat,mert a firstparty nélkül az is csak egy olcsó (hardware), de kiherélt pc lesz
úgy nézem a sony és micro is a pc felé tereli,akarva-akaratlanul, az embereket. én a seriest már rég lecseréltem pcre,gamepass olcsóbb, jobb a minőség csak drágább a doboz (cserébe rtx,nem másodosztály amd gpu). ps fatet eladtam, most bagóért adták a slimet ezért vettem egyet...de nem sokat pörög. extrából majdnem mindent láttam,ami érdekelt...olyan meg nem jelenik meg,amiért 80ojrót fizessek
elég lesz a switch2,amire elverhetem a casht -
alratar
addikt
Ha lettek/lennének exklúzizvok, többet eladnak - szerintem egyébként így sem sírnak - a probol, kivéve, ha mind Concord szintű, mert akkor nem.
És biztos csökkenti az ex hiány a brand értekét, de nem hiszem, hogy számot tevően. Aki konzolos, az úgyis meg veszi,. exek ide vagy oda.
-
Moby
veterán
Ma már semmi szükség nincs ilyen kőkorszaki, infrával való bénáskodásra. Egy mosógép elektronikájában is bőven van annyi számítási kapacitás, hogy egy szimpla webkamera képén követhető a kéz/arc/ember/bármi mozgása. Csakhogy igény nincs már ezekre, legalábbis széles körben. Pont a VR-okban van handtracking, meg muzsikuseszközök használnak hasonlót, de a konzolokból érdeklődés hiányában kikopott. PS4-en még volt pár táncolós izé, ami használta a kamerát, de hamar vége lett ott is. Ma meg már az appok nem is használhatják a kamerát, mert nép besz*rt, hogy megfigyelik
-
alratar
addikt
Ne vagy gonosz, csak realista.
Meg láttunk már ennél kevesebbért is bezárni studiot - igaz Xbox és Bethesda és EA?
De az a baj, és én azért sajnálnám őket, mer megint a grafikus, programozó etc. fogja megszívni, és nem a döntnök, akit valószínűleg csöndben átraknak egy másik studióba, -
Moby
veterán
Nem zabálta fel, csak annak is a növekedéspotenciálját. Az is ott tart, ahol már a DS-el tartottak. Ha azt nézem , hogy korábban még egymás mellet ment a WII meg handheld, akkor már ott sem. Az egész klasszikus konzolosdi helybentopog 20 éve. Ha volt potenciálja (valszeg lett volna), annak kárára futott fel a mobilgéming.
-
Moby
veterán
De a többi szereplő simán azt "hitte", hogy ezt a mobil piac fogja felzabálni, vagy legalábbis próbálkozni
Fel is zabálta, csak nem a földig csupaszra(és sokan ezt így interpretálták magukban), hanem felzabálta az összes növekedést ami oda ment, emitt meg stagnált minden. Ennek a hatása látszik mindenhol a gémingben, nem csak itt. -
.LnB
titán
Grath nagyon jól csinálja. Kezdjük ott, hogy az ő véleménye. Nem az enyém, nem a tiéd, az övé. Ezt el kell fogadni. Másrészt, én sokszor keresek rá (szinte mindig) játékokra amiket említ. Így legalább van információm az ilyen indie, radar alatti címekről. Nem játszom velük általában, de legalább felhívja rá a figyelmet.
Egyébként tavaly a Checkpoint miatt játszottam végig a Dave the Dive-t, és egyáltalán nem bántam meg. Ezt a Balatro-t sem ártana kipróbálni. Azt is rengeteget emlegették, most meg szét is nyeri magát a játék díjakkal. -
hombre[EU]
veterán
mondjuk én azoknak a véleményére sem adok sokat, akik szerint a wukong goty szintet képvisel.
2évvel az Elden Ring és Ragnarok után jelent meg, 4évvel a DMC5 és Nioh2 után, de még a 10éves Bayo2 is köröket ver rá. a saját kategóriájába egy generációval le van maradva az a játék (grafon kívül, az is az epic érdeme)
astron kívül ott volt a Rebirth,ami egy rohadt jó jrpg ill. a Metaphor,ami pont az ellentéte: nem jó graf, de mégis mindenki 90+ -ra értékelte a gameplayt...de még az erdtree is többet ért,mint az a szerencsétlen bossrush -
Zó
aktív tag
Senki nem játszott mindennel, senki nem látott minden filmet és sorozatot, senki sem olvasott minden könyvet. Sem szakmabeliek, sem kritikusok. Ez nem is várható el, de nyilván a másik véglet, amikor valaki merítés nélkül okos. Korlátozott az egyén megismerési lehetősége az élet minden terén, saját magát illetően is. Ez van.
És bár a fentebbiek elsősorban az adott évre vonatkoznak, valójában időben visszafelé sem árt a nagyobb tapasztalat, sőt. Lehet annak véleménye az új CoD-ról, aki sosem játszott még más FPS-t, de más a szemszöge, tapasztalata annak, aki már a Wolfenstein 3D-nél beszállt.
-
F-ECT$
titán
-
Bad Pritt
félisten
Sok játékban legtöbb dolog nem egyértelmű, hirtelen azt se tudod hogy és mit csinálj. Az mindenkinek meg van itt szerintem, hogy elindítva a játékot még fél órát kell nézni a mapot vagy a questeket, hogy merre tovább. Aztán sokszor nem is nagyon történik semmi.
Erre reflektálva: idejét se tudom, mikor játszottam olyan AAA játékkal, pláne RPG-vel, ami annyira könnyen kezelhető és egyértelmű lett volna, mint a FFVII Remake. Minden okosan ott van a menüben, ahol játékosként várnád, nem kell küzdeni az irányítással, nem tévedsz el a menüpontokban, használható és egyértelmű a térkép és minél fontosabb valami annál kevesebb gombnyomással érhető el. Starfield, HZD Remastered és Stalker 2 után különösen látványos a különbség.
Tök egyszerű példa: HZD-ben egy menüben cserélgeted a fegyvereket és ruhákat és egy tök másikba át kell lépkedni, hogy cserélgesd a buffjaikat. Ezzel szemben FFVII-ben egy menüben ott a felszerelés és materia, mert a derék japán kollégák józan paraszti ésszel belegondoltak, hogy valszeg ha fegyvert cserélsz akkor a képességeit is át akarod nézni és ez az átgondoltság a játék minden szegletére igaz. Abszolút masterclass, egyszerűen simogatja az ember lelkét, annyira intuitív. -
Zó
aktív tag
Nekem a PS1-2-3-hoz képest csalódás, ami ott van. Igen, éppen ezért. És valami autós dolog is lehetne ott a GT-n kívül, valóban. Persze most más a piac, amúgy is szokás a fősodratban, hogy minden legyen részben nyílt, sztorifókuszú és RPG-elemes, tehát általában az iparnak is szólhat a kritika, de kiadóként sem a Sony a legváltozatosabb.
-
ldave
félisten
Helyes az, a megjelenés és az oda írt dátum között eltelt napok száma, nem pedig az összes nap máig. Tehát a Returnal esetében a 0,56 millió azt jelenti, hogy a megjelénés utáni 80 napban ennyi fogyott.
Ahol több érték van, ott az utolsó az összes, a Spider-Man 2 összes 10 millió 107 nap alatt (és 5 millió volt 11 napa alatt). -
Lehet, hogy a gaming népszerűbb, mint sok más szabadidős tevékenység, de a filmek és sorozatok mellett szerintem nem fog labdába rúgni, mert azoknál sokkal nehezebben befogadható szórakozás. Hiába tűnik hasonlónak (villogó képernyőt néz az ember), igazából teljesen más. A játékok nagy általánosságban sokkal hosszabbak, mint a filmek, jellemzően sokkal jobban bele kell invesztálni az időt, ha az ember mindent látni akar. Ezt ráadásul tovább bonyolítja az, hogy eltérő platformok és stílusok vannak. Ha valaki napi 4 órát játszik, az édes kevés ahhoz, hogy mindennel képben legyen. Nem beszélve az anyagi invesztálásról.
Ellenben a filmekből ugyanennyi idő napi kettőt is meg tud az ember nézni, és összességében messze nem kell annyi időt és pénzt beleinvesztálnia abba, hogy a piacon lévő kínálat nagy részét meg tudja nézni. Ráadásul amíg a filmek passzívabb szórakozást nyújtanak, az ember ugyanúgy le tud ülni bármelyik elé, addig a gamingben ott van az ezernyi játékstílus, és szerintem a legtöbb ember nem mozog annyira könnyen köztük.Tény, hogy egyre többen játszanak, viszont a statisztikák olyan szinten becsapósak, hogy a szüleim is biztosan szerepelnek benne, pedig csak napi pár percet Candy Crushoznak.
-
negyven2
veterán
AC-k esetében eddig talán csak a Rogue volt ami esetében talán helytálló a nem teljes áras, mainline AC játék kifejezés. Far Cry-ok esetében viszont volt eddig 3 (Blood Dragon, Primal, New Dawn). Ezek nem bár nem fogytak olyan jól mint a számozott részek, de cserébe nem is kerültek annyiba.
A Mirage is olcsóbb volt mint a Valhalla. És játékok esetén azért ott van néha egy olyan tudatalatti kis dolog, hogy ha egy újmegjelenésű, franchise játék új része olcsóbb mint az addigi, akkor az általában nem azért van, mert kedves a kiadó, hanem mert tartalmilag kevesebb az a játék, mint a drágább. És a játékosok egy része elvárja, hogy egy játék következő része többet tudjon mint az előző általában ugyan azért a pénzért. Vagyis ha kevesebbe kerül a "következő" rész, akkor az nemhogy nem tud többet, de valószínűleg még kevesebbet is. -
negyven2
veterán
De igazából az Ubisoft-al sincs gond. Mármint nem úgy azt ahogy ez a véleménycikk és ahogy a netes dolgok állítják. A Ubisoft-nak a legnagyobb gondja az, hogy még nem jött ki az új teljes értékű AC és Far Cry rész. Ugyanis mind a 2020-as Valhalla, mind a 2021-es Far Cry 6 a legsikeresebb, legtöbb bevételt termelő játékaik között van. És bár volt egy Mirage, de az nem egy teljes értékű játék (nem Ubisoft-nál, de más cégeknél, az ilyen standalone DLC-nek is felfogható részek általában sokkal rosszabbul teljesítenének, mint a fő részek).
Az Outlaws és az Avatar is főleg azért teljesített rosszabbul mint várták, mert nem AC és nem Far Cry.
Rockstar-nál is mindig is látható volt, hogy ami nem GTA az nem is hozta azokat az eladási számokat... csak ugye ők Rockstar Games, és ők részben más ligában számolják ezt a rosszul fogyott dolgot (RDR2 6 év alatt 65 millióban fogyott, míg a GTA V 6 év alatt 115 millióban).
És amit hallani lehet a korai AC Shadows előrendelésekről ott az lehetett látni, hogy a Shadows produkálta a legjobb előrendelési számokat eddig. -
opr
nagyúr
Munkahoz valo hozzaallas... Hat, mint ebben dolgozo ember, mondom neked azt (aztan vagy elhiszed vagy nem), hogy minden fejleszto, designer, stb, akikkel en dolgozok es beszeltem az utobbi idoben, az mind szerelembol csinalja. A felsovezetes ugy altalaban a gamingben mindent megtesz, hogy ezt kizsigerelje a nepekbol, de egyelore nem igazan sikerult.
"A felsovezetes ugy altalaban a gamingben mindent megtesz, hogy ezt kizsigerelje a nepekbol":
Errol amugy majd egyszer irok bovebben, ha mar nem az iparban dolgozom. Mert azert egyelore szeretnem a munkam megtartani.
Remelhetoleg ez jovo ev elejen fog bekovetkezni valamikor, mert tele van a hocipellom sok dologgal annyira, hogy en is ugy dontottem, hogy ezt mar, igy, ebben a formaban nem eri meg.Tudod ennek mi az oka?
Az, hogy aki eleg jo ahhoz, hogy jatekfejleszto legyen, az eleg jo ahhoz is, hogy kb az ipar barmi mas teruleten is helyt alljon. Es az ipar barmi mas teruleten kozel dupla fizuk vannak. Aki ennek ellenere is marad, az azert marad, mert imadja. Az egy masik dolog, hogy ettol fuggetlenul van csalad, pasi/csaj, gyerek, akarmi, es akarmennyire is szereted a munkad, azert ezek fontosabbak. Aki ezt nem erti meg, az meg kinyalhatja a... Tejfolospohar aljat. -
opr
nagyúr
Röviden: bejött a nagytőke, elszívták a tehetséget a kis-közepes stúdiók elől magasabb fizukkal, plusz a kis stúdiókat minden oldalról szopatják.
Ha független, azért. Mert kb lehetetlen normális befektetőt találni. Pláne olyat, aki nem akar mindenbe belepofázni de úgy, hogy életében nem játszott még 10 percet se semmivel a saját fütyijén kívül.
Ha meg nem független, akkor meg esélyük nincs, mert megjön monetisation manager Béla, és mindent megfojt, ami eredeti lehetne, pláne ha nincs benne mikrotranzakció.Látszik is az eredmény, roskadozik az egész ipar saját maga alatt.
Ami so-so működik, az a crowdfunding meg az, ha pár lelkes arc csinál valamit, ami valahogy kap akkora médiavisszhangot, hogy kapjanak befektetést. Bármi más meg eltűnik a zajban. Nameg versenyezzél a nagyokkal úgy, hogy nekik több a marketingbüdzsé egy darab játékra, mint neked a teljes több éves költségtervezeted, fizetésekkel, mindennel együtt.
-
Döglött Róka
veterán
Nem ulok fel a clickbaitnek. Ilyen egyszeru.
"AC-nál a japán kultúrális elemeket sértik meg. Annyi szerencséjük van, hogy a Nintendot ez nem érdekli mert szarrá perelnék őket!" - nem tudtam hogy a Nintendo egyben japan kulturalis fovednok. Ertem en, hogy az interneten szinte kovetkezmenyek nelkul lehet tudatlannak lenni, de azert vannak hatarok
-
Döglött Róka
veterán
Hogy vannak kozolve az elbocsatasok? :D Eleve nem lehet jol kommunialni egy elbocsatast.
Skull and bones egy elcseszett project volt, vajmi keveset szamitott a sajtoja.
Miert baj, hogy a bend nem akart days gone 2-t?
Milyen ac koruli balhek? Hogy van fekete szamuraj? Ja hogy a feher jatekosok megint hozongenek? Kit erdekel?
CDPR noi gyakornoki programot inditott. Ez egyaltalan nem ujkeletu az iparban, mas szoftverceg is csinalt ilyet mar es nem ma kezdtek. Ettol meg nem csak noi alkalmazottakat vesznek fel.
Erdemes ertelmezni is a hireket, akkor lehet nem ez lenne a vegso megallapitasod hogy a fele negativ, a masik fele fassag
-
negyven2
veterán
Miért kéne megszólnia minden ilyen ügyben? Komolyan ott szeretnénk tartani, hogy egy random social media felületre, egy random ember állt írt, nagy valószínűséggel random marhaságra kéne válaszolni egy cégnek... ráadásul egy olyan dologban, ami igazából nem tartozik senkire se? Mert ha ezt tennék, akkor azt biztosan állíthatóm, hogy az opr által felhozott kecskeáldozós szintű pletyka mindennaposok lennének, amire az internet népe azonnal választ vár a cégtől!
De a lényeg az, hogy nekünk a fogyasztóknak (játékosoknak), nem mindegy mennyibe került egy szupersikeres, vagy egy hatalmasat bukó project? Ezek nem a te adódból készülnek el, hanem a te általad, a te döntésed által odaadott pénzből, és nagyon gazdag emberek befektettet pénzéből.
És visszatérve az alap állapotra... csak nekem nem teszik az a trend, hogy pl. Átlag Pista valós vagy valótlan random, 0%-ban bizonyított Tweet-je, konkrétan szabadon terjedhet a neten, és tényként kezeljük. Más esetben meg egy csak részben bizonyított dolgot, egyből fake news-nak tekintünk?
Pár napos "hír" ugye, hogy a Take Two szerdán kiadta az újabb negyedéves üzleti jelentését amiben leírta, hogy továbbra is 2025 őszén jön a GTA VI... ezt villámgyorsan vette szinte mindenki (még nagyobb nevek és felületek is). Pedig ha csak annyit csináltak volna, hogy beleolvastak volna a dokumentumban (amire a random twitter-ező is hivatkozott, aki kirakta), akkor láthatták volna, hogy az a májusi jelentés, amiről a legtöbb olyan személy aki átvette ezt, már akkor írt. Természetesen páran azonnal korrigálták magukat, de ez a helyesbítés már valahogy nem ment akkorát a neten... sőt voltak akik ezután is az eredeti tweet-re hivatkoztak.
Végezetül, pedig, egy elmélet, hogy ha igaz a $400 milliós ár, akkor az lehet, hogy az hasonló a Halo Infinite állítólagos $500 milliós árához. Ott az állítólag a fejlesztési ár plusz a 10 éves üzemeltetés költségvetése lett volna a játéknak. Lehet itt is ez van ezen szám mögött. -
.LnB
titán
A hardcore multis játékok kivételével jó amit írsz. De szerintem ha a Sony nagyobb hangsúlyt fektetne rá, akkor csak sikeresebb lenne ez a zsáner. Aztán simán lehet az is, hogy terveztek ők nagy marketinget neki, csak most meg kellett húzni a nadrágszíjat, és vágtak a büdzsén. Szóval lehet, hogy rosszkor jelent meg pont az Astro. Viszont az tény, hogy a Nintendo-n kívül egyik platform sem próbálja nagyon megszólítani a családokat, a fiatalokat. Mármint a Fortnite korosztály alatt.
A konzol alkalmatlan esport szintű multiplayer játékra. Még mobilon is komolyabb esport versenyek vannak, mint konzolon. Ami megint csak egy szomorú dolog, de hagyjuk is.
-
.LnB
titán
Teljesen mindegy a platform. A Switch összes játéka olyan számokban fogy, hogy a Sony összetenné a két kezét (és most direkt nem írok durvább, obszcénebb példát), ha olyan eladásokat produkálna. A Nintendo-nál (némi túlzással), egy 10 milliós eladás szám, "nem fogyott rosszul" szint.
Ennek az Astro-nak egy jó marketing kellett volna. Nem azt mondom, hogy 10 millió fogyna belőle. De ebben sokkal nagyobb potenciál lehetett volna.
Szóval szerintem maga a zsáner sikeres. Csak a Sony nem hitt ebben a játékban.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Spórolós topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Milyen légkondit a lakásba?
- Videó stream letöltése
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- PS5 Digital Edition (+ajándék néha liftinggelős kontroller)
- 2 db PlayStation Move motion controller + PlayStation Eye kamera
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest