Új hozzászólás Aktív témák
-
_drk
addikt
A definíció a példa előtt helyezkedik el.
De direkt azért nem írtam fentebb példákat csak párat mégis legyen hova helyezni, de bármit szét lehet szedni.
Az AC széria jelenleg hogy él a fejekben több mint 10 éve?
Tetris...Döglött Róka:
Szarkazmus?
De Ma már szerintem sokkal jobb állapotban vannak a játékok technikailag. -
.LnB
titán
Fú ez a konzolozás ez a fiamnál (11) se megy egyáltalán. Pedig itt is volt már minden féle konzol. Mostanra a Series X maradt mert 2025 februárig van GP. De csak én használom, Eurosport nézésére (bringaversenyeket nézek)
. Játszani február óta nem játszottam semmivel. Fiam PC-n játszik a legtöbbet, meg mobilon. De mindkettő korlátozva van. Utóbbi jobban. Karácsonyra vettem kormányt meg wheelstand-et. Mostanra már eladtam azokat is. Annyira nem használtuk.
Pont a napokban gondolkodok rajta, hogy mi legyen ha lejár a Game Pass? Első gondolatom az lenne, hogy eladom az Xbox-ot, és veszek megint PS5-öt. Mert ott van pár játék amit nem játszottam végig. Viszont ha 5 percig belegondolok, hogy valóban játszanom is kellene azokkal a játékokkal, akkor valahogy el is megy a kedvem. Az Alan Wake 2-t leszámítva, amiket próbálgattam az elmúlt időben, elég hamar meguntam. Mert nincs semmi újdonság. Mindegyik játéknál deja vu-m van, és fejben fel tudom építeni, hogy mi fog következni, látom magam előtt az egész játékot. És elkap az érzés, hogy én ezt nem akarom. Láttam már ilyet, láttam százszor..
Én hobbit váltottam. És úgy látom, hogy kvázi próbálnám magamra erőltetni ezt a gaming-et. A régi idők miatt.
Pedig semmi, de semmi nincs benne mostanra, amit élveznék. Az országúti kerékpár viszont megy nagyon. Most vettem egy új bringát. Most már abból is van kettő. És tekerek mint az őrültek.
Kíváncsi lennék, mert még nem nagyon gondoltam át, hogy azért távolodtam el a gamingtől ennyire, mert pont ráéreztem az ipar hanyatlására. Vagy ez csak egy véletlen egybeesés. De a lényeg az, hogy cseppet sem bánom. Mert figyelem felületesen a híreket, és elég nagy a baj.
De egyébként azt látom, hogy a kettőnk véleménye valamennyire egyezik. De sokan jól elvannak ebbe a gaming hobbiban most is. Találnak maguknak szórakoztató játékokat. És rajtuk nem látom azt, amit én érzek. Szóval lehet, hogy csak mi károgunk ketten.
-
F-ECT$
titán
Nekem a nagyobbik lányom 8 éves, és mivel engem látott a PS-en játszani, ezért ő is szeretett volna vele játszani, amit 5-6 éves korában már megengedtem neki (Paw Patrol, Spyro, stb.). A szomszéd lánynak van Switch-e, rendszeresen átjár oda is játszani, és persze mondogatja, hogy nekünk is kellene venni.
Lineáris TV-t már nem néz, de streamet igen (Netflix, YT), és ha teheti, akkor ezeket a TV-n teszi. Amikor erre nincs lehetőség, akkor persze "elég" a pc/mobil is, és utóbbin játszik a Stumble Guys-zal is, mert az osztálytársai is azt nyomják. Ez egyébként nemrég megjelent PS-re is, és ott is szeret vele játszani a kontroller miatt.Szóval én azt látom, hogy bár a fogyasztási szokásai messze eltérnek az én gyerekkori szokásaimtól, de attól még simán belefér neki a konzol és a TV is. (És az osztályban több gyereknél is van konzol.)
Mondjuk nagy fájdalma, hogy a képernyőidő korlátozva van (90 perc), azt kell beosztania mindenre, és ebből még persze a büntetések levonódnak ha úgy alakul, mert ez eléggé tud neki fájni, így jó fegyelmező eszköz.
-
_drk
addikt
Másik oldalról megközelítve meg ahhoz képest milyen szarul csinálják és mennyi szarvihar rosszul csapódott le, nem is állnak olyan rosszul.
Ez a konzol generáció röviden egy szar! Egyedül 2023 volt amikor jött több nagyobb játék, eddig 24ben Dragons dogma 2? Meg 3 PS ex cím ami az okés szintet is alig üti meg. 20 vége nyitó címnek kb semmi, 21-22 legsoványabb évek szinte a történelemben.
Alig van olyan cím aminek tényleg hívó ereje van.Mellette azért csak drágább lett a konzol, csak drágábbak lettek a játékok és csak egy kis válság is van mindenhol.
Covid ugye jól odavert az egész fejlesztésnek, de most a visszacsapás az, hogy az emberek meg kurvára nem akarnak otthon ülni játszani...
De ha már otthon vannak, bejöttek a streaming szolgáltatók mint otthoni entertainment, ez biztos sok pénzt elhúz.Elofizus modellek is inkább több pénzt visznek el, mert amit nem tudnak mérni az vastagon ott van, hogy mit nem veszek meg, várom mikor kerül be és akciókra se lesek mert mindig van mivel játszani...
Ehhez képest Xbox előrébb van mint a One-val, PS5 majdnem ott van és még van egy harmadik szereplő is aki előző generációban ott se volt csak később Nintendo...
-
negyven2
veterán
Az, hogy az év első 3-4 hónapjában elég sok helyen temették az Xbox-ot. Aminek igazából nem kéne nagyobb ügyet keríteni, hiszen én is tisztában vagyok ezzel a jelenlegi piaci helyeztettel. De amikor olyan helyről hallom vissza (igazából 2-3) ezt az Xbox-nak vége van dolgot aki esetében tudom, hogy full casual gamer (de annyira, hogy akár még egy PS3/X360-at is simán el tudnának neki passzoln0i, mert ezekere is sok játék van), akkor elgondolkodok azon, hogy vajon mennyire van hattással az átlag, vagy átlag alatti konzol vásárólra, tulajdonosra azok a hírek amik arról szóltak az interneten, hogy semennyire sem érdemes már Xbox-ot venni. De jártam már úgy MM-ben amikor kerestem az akciós Xbox One-os kontrollereket, hogy a kedves eladó csodálkozott azon, hogy Xbox One-om van, hiszen arra nincs szinte semmi játék!
-
negyven2
veterán
Tudom, rosszul fogalmaztam, de magát a 'PlayStation játékot', ahogy a Sony beszél róla nem akartam használni, mert azt meg úgy lehet félreérteni, hogy PS-en fogyott el ennyi. Talán a PlayStation Studios által kiadott játék jobban leírja... esetleg a Sony Interactive Entertainment által kiadott játék...
-
_drk
addikt
Mikor csinálsz ket nagy játékot akkor lesznek eladások, csak gondolom 10+10 milliót várták nem csak 2+2-őt.
(Nem tudom az FF eladásokat)
Felnéztem most a honlapra milyen játékaik vannak, alapból a 90% kuka. Nevetséges címek.
A Final Fantasy mennyire releváns cím ma? Megéri ezt a fejlesztési költséget? Ezen kellett volna gondolkozni és az epizódikus megjelenés amúgy eddig mikor vált be úgy egyáltalán?
Én nem tudom, mert nem vagyok benne mennyire jók és jrpg-khez képest mennyivel kerülnek többe de szerintem sokkal.
Ilyenkor meg maximalizálni kell a profitot, meg switchre is kiadni 360p-be... -
_drk
addikt
Nem a nagy pénzekkel van a baj, hanem nincs meg hozzá a rendszer és a szakértelem mit kéne ezzel kezdeni.
Az biztos hogy amit felvázoltál jelenlegi működés egy szar.
De legalább rengeteg vámpír rátelepedett erre az iparra.
A rengeteg vízfejű menedzsernek meg fogalma nincs hogyan kéne ezt de biztos van annyi belőlük mint fejlesztőkből...Legjobb példa a múltkori sweet baby Inc hogy így is bajok vannak, de pont ez kell még ennek az egésznek és nem hiszem, hogy 1-2 dolláros oradijon adnak tanácsokat...
De nem őket, hanem akik felbéreli ezeket pofoznám fel... -
negyven2
veterán
10-15 éve az már a mai világ volt főleg (2009-14). Az amit te írsz az inkább a 20-25+ évvel ezelőtti lehetett. Amúgy igen, nagyon sok a kvázi feleslegesnek tűnő poszt.
Pár hónapja volt, hogy kirúgott fejlesztőkkel csináltak valami riportot, és a riport olvasása közben kiderült, hogy a kirúgott fejlesztők között volt több PR/Community/Social Media worker, meg vagy 2-3 valamilyen gender HR worker. Akinek a nagy része telesírta az egészet, hogy most mi lesz a megélhetésükkel...De ezt már talán írtam, hogy szintén egy olyan ember aki valami személyzeti részen volt, hogy nekik is most spórolni kell, mert Kaliforniában egy fizetésből nehéz megélni a mostani helyzetben. De ők maradnak és inkább a családban lévő Tesla-ból eladják az egyiket. -
negyven2
veterán
Persze, hogy ők teremtették, én ezt nem vitattatom. De gondolom ezt sem kell magyarázni, hogy ennek az oka leginkább még mindig az ami mindig is volt. Mégpedig, hogy nagyobb szebb jobb legyen a stúdió következő játéka. És a kedves stúdió akkor megpróbál nagyobb szebb, jobb játékot csinálni. Ami persze azzal jár, hogy elszálnak a költségek, miközben a bevételük nem igazán nő (mivel annyival többen nem veszik meg).
És bár az elmúlt években láthattuk, hogy kvázi fillérekből összerakott játékok is tudnak nagyon sikeresek lenni, de ez nem biztos, hogy működne egy blockbuster Sony/MS vagy más nagy kiadó játékai esetében. Mármint csak meg kell nézni, hogy bár a Sony PS5-re érkező folytatásai esetében azért elég gyakori volt az, hogy nem látni a fejlődést, és igazából ez a játék simán elmehetet volna egy DLC-nek is. Pedig ezek a "DLC-k" volt, hogy kétszer háromszor annyiba kerültek.
Amúgy ez csak poén, de ha tartani akarják a követelt "minőségi fejlődést", akkor az egy megoldás lehet, hogy hasonlóan az elektronikai dolgokhoz ezeket is kiszervezik Banglades-be vagy Kongo-ba... igaz lehet, hogy ekkor előfordulna az ami a PoP remake esetén, hogy látszani fogsz, hogy hol készült... -
Zó
aktív tag
-
Zó
aktív tag
Nem, de máshogy érintette volna a kosárrajongókat, ha Michael Jordant zavarja el annak idején a Chicago Bulls, mintha Dávid Kornélt
És ezzel nem Dávid Kornél ellen ebszélek, ő teljesen korrekt szinten nyomta, ha nyilván nem is volt világklasszis, és el is volt utána európai szinten nagyon jól. Aki elég tehetséges, az reményeim szerint most is talál magának munkát, meglepődnék, ha Johanas azonnal nyugdíjba vonulna.
Az NT eleve még csak egy elméleti felvetés, de ők adták el magukat az MS-nek. Mindenesetre a Double Fine bezárását jobban sajnálnám, bár Tim Schafer valószínűleg megint össze akarna rántani egy csapatot, akár nagyjából ugyanazt, ha akarna. De mondjuk mutathatnának is már valamit, hogy léteznek még egyáltalán a gyakorlatban.
Mindenesetre az NT létezése az én személyes játékfogyasztásom szempontjából jelenleg irrelevánsnak tűnik, ami csak ténymegállapítás, nem ellendrukkerség.
-
gyimger
őstag
"Nem gondoltunk bele, hogy nem mindenhol elérhető a PSN és hogy a Steam úgy dönt, ezekben az országokban elérhetetlenné teszi a játékot. Valamint a refundok és az értékelések átlépék a józan ész határát, ezen okokból visszakozunk. Tegyünk úgy, mintha meg sem történt volna. Oks?"
-
Jazz^
tag
Te modtad, 170k ember az mind egytől egyig azon a véleményen van, hogy ez így egy szar, beszéljek nyugodtan mindenkivel. Szerintem meg van egy hangos mag, akinek ténylegesen van véleménye, kritikája a dolgokról és mögéjük beállnak rengetegen, olyanok is, akiknek fogalmuk sincs, miert is vannak ott, de ez a trend, nem akarnak kimaradni. Ez megy minden bombingnál, nem gondoltam volna, hogy ennyire ki kell fejteni.
Egy szóval nem mondtam, hogy nem értek egyet vele. A probléma valós, sőt. De le is írtam, hogy melyik része megmosolyogtató számomra ennek az egész dolognak.
Amúgy engem se érdekel különösebben a játék, nem játszom vele, de érdekel, hová fogja a sony kifuttatni ennek az egésznek a végét. -
balazs025
senior tag
Ha nem is általános, tudomásom szerint azért elég sok játéknál jelen van. Fifa, GTA online, Battlefield, COD stb.
Én továbbra is fenntartom, hogy ha normális visszatérítés lesz, akkor nem jogos ekkora hőbörgés. Az már más dolog, hogy úgy néz ki a sony egy ígéretes címet elbarmolt azzal, hogy utólag tette kötelezővé. Ha az elején már így indul, akkor emiatt nem hinném, hogy bukott volna.
-
Jazz^
tag
Szerintem ha nem is elenyésző, de kisebbségben vannak ezen játékosok száma, akik ennyire tudatosan vásárolnak és óvják a fiókjukat. Vagy csak én mozgok rossz körökben.
Nekem az a tapasztalatom(ez persze nem kivetíthető mindenkire), hogy a legtöbb embert nagyon nem érdekli a biztonságtechnikai része a dolgoknak. Kis túlzással veszik a Zimbabwei szükreimportos, vpnnel szarakodós kulcsokat, aztán majd lesz valahogy.nem hogy utánanézzenek még, hogy xy szolgáltatónak mennyi és milyen szintű security breache volt a múltban és az alapján inkább nem vásárolják meg a kinézett és várt jatékukat.
Nem hiszem, hogy azért nem akarja az átlag helldiver játékos hozzácsatolni a psn fiókját a steamhez, mert volt a sonynak már dataleakje és bejelzett a vészcsengő, hogy "megvan az esélye, hogy..." -
Jazz^
tag
Aktív steam felhasználó is vagyok, szeretem is, de valahogy sose okozott gondot, hogy hozzacsatoljam a microsoft, ubisoft, rockstar, ea, square enix, stb fiókomat, ha az adott játék kiadója megkövetelte.
Ilyen alapon bármelyik nagy nagy kiadót érhet security breach (és több-bel meg is történt) bármikor és megvan az esélye, hogy odalesz minden.
Ennyi erővel minden vásárlásának csinalhatnék külön steam fiókot es mindenhez egy valamit linkelek, hogy ha biztonsagtechnikai gubanc van az adott dologgal, akkor legalább a többi dolog ne menjen a lecsóba.
Nekem ez már túlontúl paranoia. -
balazs025
senior tag
Nem úgy értettem, hogy a Helldiversnél miért most jött elő, hanem hogy ez egy általános dolog volt másoknál. Tudomásom szerint pegig eddig is hivatalos volt, hogy erre lehet számítani itt is. Az tény, hogy elrontották, hogy nem a megjelenés napjától van, de ezt leszámítva semmi kirívó nincs a dologban.
-
balazs025
senior tag
Ez rendben van, de miért most lett a fiók összekapcsolás ekkora probléma? Értem, hogy azzal, hogy utólag vált kötelezővé kissé komplikálta a dolgot, de ha erre hivatkozva normálisan megtöténnek a visszatérítések, akkor ezzel a hatalmas felháborodással már nem tudok egyetérteni. Amennyiben nem, úgy persze az érintettektől jogos.
-
Moby
veterán
Még a nótidognak is csak az Uncharted2-re jött össze, hogy úgy használták a SPE-ket, ahogy azt a sony eredetileg tervezte. Aztán ezzel promózták szét a sonynál a világot, hogy hát így kellene ezt, de csak keveseknek jött ez össze ilyen szinten.
[link]
Inenn nézve az X360 felépÍtése sokkal tradicionálisabb volt, egyszerűbb is volt rá fejleszteni, és a CELL körüli szenvedés szerintem erősen hozzá is járult, hogy a konzolok jó messzire hajították ezeket az egzotikus architekturákat örökre. Persze a userek még most a sokadik architekturálisan agyonismert konzoloknál is nagyon várja, hogy majd a generáció végére "kiismerik" a hardvert, és nem hajlandók észrevenni, hogy ez nem jön már el, és azért nem, mert ténylegesen nem volt az jó senkineksem. -
-
_drk
addikt
Sorozat minőségétől is független szerintem a hype.
Alapból egy érdekes koncepció ami sok embert érdekelt volna.
Falloutnak a sztorija, hogy egy posztapokaliptikus, atomháború után játszódik már érdekes de ezt megfejelték azzal hogy egy alternatív, teljesen egyedi világot mutat be. Most utána is olvastam, talán atompunknak hívják.Lenne egyébként bőven mihez nyúlni még aminek a koncepciója is már érdekes.
-
.LnB
titán
Hát ha nem érted... nem érted. Drága az én óradíjam apám, hogy téged tanítsalak...
Na, de a viccet félretéve. Itt a rajongók nem számítanak, és valószínűleg nem ők vették a játékokat, hogy top 10-ben vannak az eladások között. Erre most a laikusok ugrottak rá tömegével. Ennyire a Cyberpunk, és a The Witcher se ugrott meg. Valamiért ez most nagyon betalált a casual nézőknél.
Nem tudni, hogy mikor mi talál be. Az Ucharted film se ment ekkorát, na meg a ZSENIÁLIS Assassins Creed film se..
-
NyMRooD
őstag
Szerintem meg tök jó lenne az apró, semmire nem jó dlc-k helyett (amivel csak hergelni akarnak, hogy anélkül nem teljes a játékod), lehet jobb állapotban jönnének a játékok, pl cyberpunk nem kapott volna egy fillért se, most meg, hogy kipofozták lehet menne egy kis apró.
szerk.: bár nem tudom, hogy élnék-e vele.
-
.LnB
titán
Jó, csak akkor a te véleményed a játékról kvázi értékelhetetlen. Mert ugyan a társaság elviszi a hátán a játékot. De ez az objektív megítélésedet már csorbítja. Nem valami profi hozzáállás ez tőled!
Főleg úgy, hogy ezt az apróságot, csak most, így "utólag" tetted hozzá a véleményedhez.
Mögöttem is van sok ilyen játék. Ettől függetlenül sosem tartottam jónak egy rossz játékot, mert a társaságunkkal jót játszottunk vele.
-
Döglött Róka
veterán
Nálunk az FM-et két dolog nyírta ki (csak open seriest toltunk vagy 4-en, minden héten új autót építettünk):
A büntetési rendszer. Inkább ne lett volna, de mostanra már azért élhetőbb.
Az állandó random crashek, Xbox játék Redmondból ne fagyjon már. Szerintem ez nem nagy elvárás -
.LnB
titán
Pedig ezzel is lehetnél pont olyan kritikus, mint a FM-el kapcsolatban. (ott is és itt is jogos lenne) Mert olyan dolgok, mint hogy talentek, és a komplett resist rendszer nem működik megjelenéskor. Már az is legalja egy ARPG esetében. És ez csak a jéghegy csúcsa volt. Tisztán látszott, hogy hozzá nem értő emberek készítették. Meg is vetem magamat így utólag, hogy a beta alatt nem mélyedtem el jobban a mechanikákba, csak élveztem a játékot. Mert akkor lehet kiderültek volna a turpisságok, és meg sem veszem. Megjelenés után meg bíztam benne, hogy lesz endgame tartalom... Hiba volt mindkettő.
ui.: Nem emlékszem már, 160 körüli órám lehetett benne. És egy SZAR. Borzasztóan megbántam, hogy fizettem érte.
A Diablo széria az egyik legjobb kórkép, hogy hogyan is változott a gamint ipar az idők alatt.
-
Döglött Róka
veterán
Én sosem gondoltam magamról, hogy szakértő lennék videojátékozásban
"Van benne vagy 250 órám, nyilván nonszensz lenne leszarozni, de azt sajnálom, hogy lehetett volna 2000 is. De ugyanígy vagyok a BF-ekkel, meg szinten mindennel." - Ez viszont érdekes, ha mindennel így vagy, meg ahogy elnézem nagyon sokan így vannak, akkor nem biztos, hogy a zsemle lett túl kicsi.
Nekem van egy olyan érzésem, mintha a nagy franchiseokkal szembeni irreális elvárásokban az elveszett tinikorukat/masszív függéseket keresnék az emberek. Az ilyenek állítják hogy a pl a D2 mennyivel jobb mint a D4. Ami akárhogy is nézzük nagyon nem egy objektív állítás.
A másik amit nem értek, az a lehetett volna jobb. Ha összevetem az előző felvetésemmel akkor kicsit olyan mintha egy érzést keresne a nosztalgiára vágyó ember. Hogy megkapja a régi kedvencét szebben jobban és jujdejólesz minden, közben kiderül, hogy a 20-30 éves játék alapjai rohadtul fapadosak és már nem biztos hogy 40 körül már lekötnek. Persze hogy nem lesz olyan jó, hogy 2000 órát beletoljak.Én speciel a D4-ben kigrindoltam az 5 kasztot, minden szezonban más karaktert kezdtem, elvoltam vele két hétig és otthagytam. Nem váltotta meg a világot, de jól szórakoztam.
Ha viszont tényleg szart kell mondanom akkor ott az új Forza.: Tök élvezetes vele menni, de a release quality tönkrevágta az egészet a félmegoldásokkal és nevetséges, hogy 7 update után lett ténylegesen játszható a játék.
-
Bad Pritt
félisten
A Blizzard North bezárásával a know-how jelentős része is elpárolgott, legalábbis ami a Diablót illeti. Kedvenc szösszenetem annak idején ez volt, mikor David Brevik beleállt egy kicsit a Diablo 3-ba és vérig sértette szegény fejlesztőket, akik nem restelltek kommentben visszaszólni.
-
Döglött Róka
veterán
Én is beletartozom az internetbe elvileg és nem röhögtem rajtuk.🤷
Hót leszarom, hogy mi megy a youtubeon meg az állítólagos HC gamer communityben. Rákerestem erre az az Asmongoldra hogy tudjam egyáltalán ki az.
Ránéztem gyorsan egy videójára, megint egy random streamer aki affektálva kurvaanyázik és ettől véleményvezér lett az incel körben. Taps. Az ilyenekre nem adok.
A rajongótáborokat meg hagyjuk, undorító amit leművelnek az állítólagos fanok manapság. Felmész redditre és ömlik a mindenszar, de itt is ugyanez van.
-
Bad Pritt
félisten
Ezer és egy ilyen sztorit lehetne hozni Blizzard alkalmazottakról az elmúlt 10 évből. Olyan szinten flegmák cégszinten, hogy az nem lehet véletlen és a legrosszabb, hogy elhiszik magukról, hogy ők a Blizzard, mikor már rég nem azok dolgoznak ott, akik naggyá tették a nevet.
Iszonyat vicces volt kívülről látni a Diablo 3, Overwatch League, Diablo Immortal körüli vergődésüket, de az Overwatch 2 meg most a Diablo 4 idején már inkább kínos volt az egész. -
ρσгτσ
addikt
Én sem igazán foglalkozom ezzel, mert meséken kívül más nem nagyon megy. Annak meg nincsenek nagy igényei. De TV -s topikokban, AVS Forumon azért látom, hogy akadnak problémák. Akár ezzel, akár más jellegű problémával. Pl. akadás, hanggal kapcsolatos problémák...stb.
Szerk.:
Mondjuk igaz, hogy egyszer nekem is sikerült belefutni a Bogyó és Babócánál, ami például az LG lejátszóján nem ment túl jó.De azzal más gond is volt, így váltottam másik verzióra.
-
-
_drk
addikt
Demon Soulst kiadás előtt már a Sony nagyfejese is fikázta mi ez a szar. Ezért nem is terjesztették sehol se csak Japánban.
Aztán persze csak kikerült és egyfajta kult játék lett, hogy ez rohadt nehéz meg mennyivel másabb és ügye még kapni se lehetett(tiltott gyümölcs).
De aztán akkora érdeklődés volt, japánból rendelték őket, hogy csak ki adták mindenhova is.Bad Pritt.
Amúgy le írtad már a lényeget, hogy kickstartek kellett nekik, tehát semelyik kiadó nem látott fantáziát benne.
Ez nem csak a jó hely, jó idő. Jól van megcsinálva a játék és sokkal magasabb szinten mint a többi.
Nyilván kellett hozzá a hype de mint kb mindenhez amit nem nagy kiadó csinál.
Én nem vagyok nagy grafika buzi de a legtöbb crpg-re ránéztem és abszolút nem vonzott be. Legtöbb olyan szintű, hogy inkább olvasok egy fantasyt mert ugyan úgy csak a szöveg a lényeg. -
Bad Pritt
félisten
Én egy címet nem emelnék ki, de az tuti sokat segített a reputációjukon, hogy két éven belül kidobták a Dark Souls 2-t (majd a SotFS változatot), Bloodborne-t és Dark Souls 3-at. Mindhármat imádták a játékosok és szinte állandóan volt valami, amiről lehetett beszélni a játékaikkal kapcsolatban, jöttek egymás után a hírek, trailerek, ott voltak a legnézettebb díjátadókon, egyre több embert kezdett el érdekelni a munkásságuk és ez aztán a DS3 eladásain meg is látszódott, az már nem csak zsáneren belül volt impresszív.
-
Moby
veterán
-
opr
nagyúr
Igen, szerintem minimalis a metszet azok kozott, akik megvesznek az elso par honapban egy AAA jatekot akarmilyen platformon, meg azok kozott, akik a candy crush saga n+1-edik klonjaba olik a mikrotranzakciot.
Persze ha nem igy van, elfogadom, csak akkor arrol kerek valami olyan adatot, ami ezt igazolja.
-
opr
nagyúr
Nagyon meglepne, ha ez a tipped bejonne. Az utobbi bo 20 evben ezt annyi embertol hallottam mar, kicsitol meg nagytol is, aztan a vege mindig az volt, hogy 5 eves atlagolasban folyamatos novekedes van.
Fejlesztesi koltsegeket kell kicsit megfogni meg a szemleleten alakitani es kesz. -
_drk
addikt
Az a zsákutca ahogy az elmúlt években hozzá álltak az iparhoz.
Azzal nincsenek tisztában hogy a jó játék vagy bármilyen szórakoztató termék igenis megosztó! Erre ők próbálják csinálni a mindenkinek megfelelő játékokat ami igazából senkinek se tetszik.
Ugyan ez megy Hollywoodban, vagyis már az haldoklik már nem is tudom hova költöznek a filmstúdiók.Aztán mit csinál az igazi játék ipar?
Visszafele kronológiailag.
23ban éljeneznek a BG3-ért, ami egy olyan műfaj ami 20 éve meghalt. Pedig annyi történt hogy normálisan megcsináltak egy játékot.
22ben megkoronázzák Mijazakit, egy olyan műfajú játék miatt amit 10 évvel azelőtt konkrétan elásták, úgy kellett kiásni, hogy Európaba és amerikába is eltudják adni. (Demon Souls)De mondok jobbat. A Nintendo swtichet megjelenés előtt senki nem értette, a fele halálra is ítélte az egész Nintendot a gyenge hardver miatt, mondván mit akarnak ezek egy ilyen szar vassal...
Aztán amire épült az egész, hogy legyenek egyre szebb játékok megfulladt a saját verejtékében.
Semmiféle zsákutca nincs csak a sok vízfejű managernek akiknek halvány lilafingjuk hogyan kéne ezt csinálni!
Opr.
Szerintem kis kissé túlzó ez a mobil megöl mindent.
Van több 100 millió "komolyabb" gamer aki azért ha megteremti az egzisztánciát akkor tovább lép. -
opr
nagyúr
"Szerintem egyébként ettől valójában rosszabb a helyzetük, mert nincs már idejük visszakapaszkodni sehova. Én azt látom, hogy a hagyományos konzolozás a mai méretekben és a mai értelmezésben már zsákutca. A felhasználói réteg öregszik, ennél fogva a játékokkal töltött idő csökken, a fiatalokat meg már nem sikerül ilyen tömegben megszólítani."
Ez eleg fura, de en pont nem ezt latom. Lanyom 13 eves. Naluk kb mindenki jatszik az osztalyban valamivel, altalaban vagy PS (altalaban 4), vagy PC. Akiknek nincs ilyen cuccuk, azok telefonon nyomjak, de kb univerzalisan igaz az, hogy akinek csak telefon van jatszani, az irigykedik azokra, akiknek legalabb egy PS4-et vettek a szulei.
Meg anno mikor en voltam gyerek es dino haton mentunk a suliba, alig volt par gamer. Fiuk 50%-a max, meg elvetve 1-2 lany 1-2 osztalyban es ennyi. Ezek nagy resze meg felnottkent mar abszolut nem jatszik.
Persze egy minta nem minta, siman lehet, hogy ez a kornyezet a statisztikai outlier, csak mondom a sajat tapasztalatokat.
Elszallt arak meg a gazdagasag jelenlegi allasa se segit, szulok nem vesznek a gyerekeknek videojatekot, ha az annal sokkal fontosabb dolgokra is alig jut penz.
-
_drk
addikt
Hála a mobilnak ma már majdnem mindenki gamer! Ezt így kell nézni.
Ez egy jó induló szám, ahhoz képest hogy ezt az egészet olyan generációk indították el, ahol jó ha 1-2 gamer volt a 10ből. Sokan titkolták is!A számok azért se növekednek, mivel covid alatt megnőttek ahogy mindenki otthon volt. Most meg inkább megy mindenki mindenfele mert megteheti, a legtöbb beszámoló arról szól, hogy minden rendezvény tele van szerte a világon.
Streaming is az otthoni entertainmentet darabolja, ahol látjuk ott is kezd ki durranni a lufi. Most vagy sorit darálsz vagy játszol, bár egy haverom egyszerre csinálja, nem is értem hogy...
Mindemellett van válság is, hol kissebb, hol nagyobb, de az emberek most nincsenek tele és bizonytalan sok piac.
A felhozatalnál majd a GTA6ra leszek kíváncsi, mennyire fogja megdobni az eladásokat.
És akkor ott a PC, (bár nem tudom mennyire hitelesek a számok), hogy most oda vándorolnak az emberek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan Xbox Series X 1TB eladó / Media Markt garancia 2025.08.25-ig/beszámítás van/Ingyen Foxpost
- Tom Clancy's The Division - Sleeper Agent Edition Xbox One
- MSI Claw A1M 036 Konzol
- Xbox Series X, újrapasztázva, tisztítva, dobozában, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- PS VR V2 + 2 db PlayStation Move motion controller + PS VR Aim controller + ajándék dockoló
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged