Új hozzászólás Aktív témák
-
negyven2
veterán
válasz
alratar #18619 üzenetére
De mióta lelépett Ubitól, ha jól tudom semmit sem csinált, csak szépeket nyilatkozott.
Azért őt a szakma alapvetően mindig is tegy tehetséges játékproducernek tartotta és nem csak egy "jó nő" volt. Csak a Ubisoft úgy döntött, hogy a kinézete miatt betolják ebbe a PR celeb státusba is, mert hát jól kinéző nőkkel, akik még játékokat is csinálnak az könnyen el lehet adni egy bizonyos demográfiai csoportnak...
Ubi-nál az utolsó project-je amiben közreműködött, az a Far Cry 4 volt. Azon kívül meg az EA Motive-nál, az a Battlefront 2.
De pl. Amy Hennig se sokat csinált az Uncharted 3 óta (2011)... Talán a jövőre megjelenő Marvel 1943: Rise of Hydra hozhat valamit, de majd meglátjuk. -
opr
nagyúr
válasz
alratar #18629 üzenetére
Jah, persze, nyilván. Talán jobb lett volna ha úgy fogalmazok, hogy a Jim Ryan "korszakot" nyögik? Nyilván nem egy ember elcseszése volt ez, kb a teljes vezetés hibás, csak ugye az ő neve alatt történt a dolog (miközben nyilván neki is volt felettese), szóval egyszerűbb így fogalmazni.
-
_drk
addikt
válasz
alratar #18314 üzenetére
Lehet gonosz leszek, de 7 éve nem adtak ki semmit, SW játékból még nem láttunk semmit. Ez lehet Disney sara, de ilyen projektnél ez benne van.
Megnéztem milyen játékokat adtak ki. Egyedül a Dustburn jutott el hozzám, hogy azt ki se kellett volna adni.
Ilyen eredménnyel és egy kitudja, hogy álló játékkal nem csodálom ha ma bezárnak egy céget.Azért sok ilyen cég van, hogy így nem csinálnak semmit és szerintem nem mindig külső tényezők miatt.
Ezeket nem tudom sajnálni. -
-
Jazz^
tag
válasz
alratar #16927 üzenetére
Egyszerre jelentették be őket, de nem egyszerre jelentek meg, ha jól emlékszem. A slim hamarabb jött vagy 2 hónappal.
De ezekre nem alapoznék, sok minden változott marketing téren is 8 év alatt. Én se jelentetném meg egyszerre a 2 gépet hogy saját magamnak állítsak konkurenciát.
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz
alratar #16116 üzenetére
Vannak ilyesmire példák, lásd Monster Energy az alap Death Strandingben, mikor a játék szerves részét képezi az ital. Más kérdés, hogy lore szempontból mindig problémás az ilyesmi, mert a fogyasztói társadalom embere rögtön elkezd gondolkozni, hogy hol a többi gyártó akkor, meg ilyenek, de pl. a Fallout a Nuka-Colával adott erre is egy választ.
Az már más kérdés, hogy ezt a Coca-Cola vagy a Pepsi sosem engedné lefordítani saját magára.A másik, ami működhet a cinematic játékoknál az on rail set piece szekcióknál valami reklám, mert azt nem tudod skipelni, nem tudsz félrenézni, de közben a játékmenetet sem töri meg. Kecske is megmarad, káposzta is jóllakik.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
alratar #16095 üzenetére
Beraknak pár helyre egy Coca Cola dobozt játékon belül. KFC plakát van a játékban. Van egy reklám banner a főképernyőn. Opcióként van benne egy-egy 15-30 másodperces reklám, amiért jutalom jár a játékban.
...stb.
Szerintem van pár mód, megvalósítás, amibe a júzer sem hal bele. Ráadásul mindegyik már hosszú évek óta működő dolog.
Eddig sem volt igazán jellemző fizetős játékoknál, hogy valaki nagyon túlzásba esett. Ingyenes játékoknál rengeteg rossz példa van, ha átnézünk a mobilokhoz.
-
Döglött Róka
veterán
-
opr
nagyúr
válasz
alratar #15930 üzenetére
"Viszont, ha szubjektív, nem jelentheted ki egyértelműen, hogy jó, csak azt, szerintem jó, mert sokaknak tetszik."
Ez addig igaz, amig egyenekrol beszelunk, nem tomegekrol. Ha tomegekrol beszelunk, akkor mar nem igaz. Egyenileg meg... Hat, izlesek es ficamok, azzal nem lehet mit csinalni, kinek mi.
"Egyébként, szerintem már az is pozitív előrehaladás volna, ha a kiadó nem szólna bele a fejlesztésbe."
Az mar egy hatalmas ugras lenne, igen. Meg ha nem akarnak elvarni minden jatektol, hogy GaaS legyen, meg hasonlo baromsagok.
A korlatlan kapzsisag es a hozza nem ertes nagyon egyedi kombinaciojat latjuk most a jatekiparban szerintem. -
opr
nagyúr
válasz
alratar #15920 üzenetére
Yapp, pontosan. Szubjektiv. Pl en nem szeretem a jrpg-ket. Pontosan ezert ha a vilag legjobb managere es jatekfejlesztoje lennek egyszerre, akkor se tudnek csinalni egy jo jrpg-t.
Tovabbra is tartom, hogy a recept ilyen rohadt egyszeru. Olyan csinalja, olyan hozza a donteseket, aki szereti az adott fajta jatekokat, es olyan jatek keszuljon, olyanok kezebol, akik szeretnenek is vele jatszani, es akkor nem lesz baj. Csak erre meg nem jott ra a nagytoke. Es soha nem is fog, mert egy SAP reportbol meg egy excel tablabol ez soha a budos eletben nem fog kiderulni. -
opr
nagyúr
válasz
alratar #15907 üzenetére
Jo, aki nem szereti a noket, annak meg a vilag legjobb noje se erdekes. Es?
Celkozonseget kell nezni, csak annak van ertelme. Akinek szanjak, az szereti? Ha igen, akkor az egy jo jatek.
Olyan szinten van ez tulbonyolitva, hogy az nem igaz. Pedig igazabol amugy szerintem rohadt egyszeru a recept. Ha olyanok keszitik, akik szeretnenek jatszani is vele, es meg van nekik engedve (penzugyileg, management ugyileg), hogy olyat csinaljanak, amivel ok is akarnak jatszani, abbol baj meg nem volt sose. Minden igazan kivalo jatek igy szuletett eddig. Mar csak az a kerdes, hogy a nagytokes ipar ezt mikor fogja fel vegre.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
alratar #14810 üzenetére
Ha van egyensúly és igazi boomer vagy, akkor nem is kell annyit költeni.
Szerk.:
Egyébként sok játéknál akkor lényeges igazán, hogy mennyit költesz, ha top PVP -s akarsz lenni. De ez sem igaz mindegyikre. Csak maximum több időbe telik.Meg aztán nem gondolom, hogy mindenki annyira vágyik például a top 10 -re. Vagy hogy mindenkit szétverjen a mapon, PVP zónában.
PVE -nél viszont nem mindenhol szükséges csillió dollárt elkölteni.
-
opr
nagyúr
válasz
alratar #14763 üzenetére
"Meg amíg az ai sz@r kodik egy összetettebb feladaton, a fejlesztő csinálhat most."
Na, ez az, ami nem igaz. Az AI nem szarakodik osszetettebb feladaton, hanem vagy semmit nem csinal, vagy orbitalis baromsagot. Az AI csak a legegyszerubb feladatokat tudja ellatni, es azt se megbizhatoan. Meg egy abszolut kezdo, 0 napos, komoly betanitast igenylo gyakornokot se valt ki. Egy juniort plane, ott mar akkora a szakadek, hogy az mar nem is vicces. Es a junior is az a szint, hogy kizarolag felugyelet mellett szabad dolgozni engedni, kulonben tobbet art, mint hasznal.Persze most megint AI mania van, mint minden mas, majd ez is megszedi az aldozatait. Nem tudom, van-e a dolognak jo oldala. Talan tisztul picit az ipar, bar erre keves eselyt latok, mert most is az van, hogy akik elbasztak (management, kulonosen legfelul), azok felveszik a sok millios bonuszukat, aztan vigyorogva mennek elbaszni mast is, a mindenki mas meg sziv studio meg vasarlo oldalon is.
-
opr
nagyúr
válasz
alratar #14759 üzenetére
Meglepne. Ha igen, akkor abbol nagy pofaraeses lesz.
Lattam en azt a kodot, amit csinal az AI. Szep es jo, amig az a feladat, hogy adjon ossze ket szamot, de ha elkezd bonyolodni a dolog, az a vege a nagy AI hasznalatnak, hogy tobb idobe telik kikonyorogni tole valamit, ami mukodik, mint siman megirni kezzel es kesz.
Arrol nem is beszelve, hogy nyilvan nem fogja betartani a coding standardokat meg nem epp karbantarthato a cucc, szoval jelenleg ugy mukodik az egyenlet, hogy minel tobbet hasznalsz AI-t, minel tovabb a projekt alatt, annal nagyobb bajban leszel, mikor ennek el kene kezdenie osszeallni egy egessze es jol mukodnie.Biztos vagyok benne, hogy lesz jopar ceg/management, akik minden letezo tanacs meg figyelmeztetes ellenere eroltetni fogjak a nagyon aktiv AI hasznalatot, es abban is biztos vagyok, hogy ezek a projektek nagy bajban lesznek par evvel kesobb. Bugok, kesesek, kaszalt projektek, csodbe meno studiok lesz ennek a vege. Tippre mostantol ugy 2-4 ev mulva fogjuk ezt latni.
Persze amig mario meg flappy bird szintu jatek kell, az AI ugy tunik, mint isten ajandeka az emberisegnek, szoval ezt szerintem sokan be fogjak szopni.
Ahol tenyleg van ertelme az AI-nak, az az AI alapu auto code completion a fejlesztoi kornyezetben. Az valami zsenialis, meg ugy is, hogy az ido feleben akkora baromsagot tippel, hogy ihaj. A masik feleben viszont tenyleg jo, es akkor sokat gyorsit a mindennapi munkaban, de ennyi. Addigra mar ugyis tudod, mit akarsz, ott mar csak annyi segit, hogy nem kell begelepni, hanem csak nyomni egy tab-ot. Es akkor sporol 1-2 percet. Jo, ez osszeadodik, tehat a munka legtrivialisabb resze ilyen szempontbol gyorsul, de ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS routerek
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Playstation5 (PS5) DualSense V2 Sterling Silver
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest