- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morris
veterán
oké rég volt a hsz, de nem tudtam megállni, hogy ne reagáljak!
-
Morris
veterán
Ezek szerint az igazgatónő egy igazi seggfej. Szerintem kicsit etikátlan beleszólni, abba, hogy ki mivel díszíti magát. Kinn Angliában, teljesen elfogadott a piercing illetve tetkó.
Addig amíg egy van rajtad (max kettő), de csak egy látszik, semmi gond nincs. jól néz ki, szolid, diszkrét, és mégis ütős.
de ettől nem szabad mást megítélni. Az természetesen más kédés, hogy ha van rajtad mondjuk 10 pierce, meg van 8 tetkód, ahol mondjuk látják is és kompromittáló lehet.
ergo. Egy hülye, ostoba szánalmas paraszt az aki nem hajlandó a világgal együtt csiszolódni, és fejlődni. Ehelyett inkább él a saját múltjában és konzervatív világában.Részemről ennyi a véleményem. Hamarosan én is visszatetetem a piercingemet és szerintem egy kis tetkót is csináltatok. Azért mert tetszik. És mindenki azt gondol amit akar. én leszarom.
Előítélet barátaim. előítélet. diplomám van, nyelvvizsgám, és piercingem is volt.Ja, tökéletesen egyetértek. csak kicsit hosszú
lett
-
eziskamu
addikt
válasz
Road Runner #186 üzenetére
Rajtam hülyén állna a harisnya
De lényeg, hogy CSAK egy kis testékszer miatt nem kellett volna kiborulni, női ruhán azért én is kiakadtam volna
. Csak azt akartam még kifelyezni, hogy a fülbevaló is testékszer, csak ''hagyományosabb'' .
-
Peet210
őstag
Tulzásnak érzem az igazgatónő hozzállását még akkor is ha neki nem tetszenek az ilyesfajta testékszerek.
Miért nem kérdeztél rá, hogy miért is kell eltávolitanod. Én biztos megkérdeztem volna és lehet össze is vesztem volna vel
Bár mondjuk ha én meglátnék pl. egy üzletkötőn ilyet, hááát... talán komolyan se vennám az illetőt.
Persze ettől függetlenűl mindenki azt visel magán amit akar. -
csapos2
addikt
válasz
Road Runner #186 üzenetére
magassarku cipo jozsikan jol mutatna szerinted?
Kb. így: [link] -
-
-
Road Runner
csendes tag
hat az igazsag az, hogy en nem tudom ez milyen iskola
de altalaban minden iskolanak/munkahelynek/ meg vannak a szabalyai
itt peldaul sosem fogsz talalkozni egy szallodaban, etteremben, szakallas pincerrel aki barna makkos cipoben szolgal ki
mert nem lehet szakallas es fekete cipot kell vasarolnia maganak/hacsak nem sajatja a kocsma/
ez van
de meg rikitoan kifestett, vagy hajfestett holgypincerrel sem
a szomszedban van egy kozepiskola, ott meg a lanyok egyenruhat hordanak
szepek, fekete szoknya fekete bluz, feher zokni, ott az aszabaly, aki oda beiratkozik, tudja
szoval altalaban vannak szabalyok, hazirendek, mert akkot lehet vitatkozni hogy 1 fulbevalo 15, egy meteres a szemoldokben , ketto a segedben, szoval el kell donteni, ogy piercing, vagy suli es ez mar a Te dontesed lesz -
fero02
nagyúr
Hát igen...
Mondjuk én a fülbevalókat nem tartom piercing-nek, pedig az is testékszer. Nekem is van a bal fülemben egy kis ezüst karika (régebben nagyobb is volt, nameg mindkét fülemben - kamasz, lázadó korszak - ). De az olyat már én is elítélem, h az egész füle teli van karikákkal. Csúnya is, meg akárhogyis nézzük, nyoma marad. A többi piercing ''helyről'' nem is beszélve...
A sajátommal úgy vagyok, h ha a környezetem ''megköveteli'', akkor kiveszem és el van felejtve. Már kb 1 évig nem is volt, aztán egy véletlen folytán rájöttem, h még nem forrt össze teljesen, ezért visszaraktam. -
tildy
nagyúr
válasz
#64791808 #24 üzenetére
Ez a fajta vélemény szerintme nagyon nem hiányzott ide. Mi az hogy szar a szemöldöködben? Mondanád azt, hogy szerinted hülyeség a piercing , de az attól még nem szar.
Különlegesség, vagányság? Ugyanmár, ma már lassna az a különleges, akinek nincs.
A szemöldökpiericing abszolúte nem kirívó, szerintem. -
Eastman
addikt
No, most egy ellentmondásos hsz. következik:
1. utálom a szabályokat.
2. ...főleg az ésszerűtleneket.
3. utálom a ''kiskirályokat''
4. de ha benne van a ''Házirendben'' és aláírod, aláírtad úgy, hogy tudod mi a pálya.
5. az OKJ-s képzés szolgáltatás, fizetsz érte, tehát nem nevelde.
6. a vendéglátás szolgáltatás, fizetsz érte, nem vagy kíváncsi önmegvalósításra, meg önkifejezésre.
7. tízszer voltam kés alatt, szerintem, ha egy egészséges ember - ha nem indokolt - átszúratja, felvágatja, megvarratja magát, fémet, műanyagot rakat a testébe, kiveteti a lengőbordáját stb, stb az egy hülye. (...ja, bocs, a hülyének már nincs értéke. F@sz)
8. Én még nem olvastam sokat laját tehát nem utál(hat)om. ...abban igaza van, hogy ha a szövegedből fogsz élni, vágd ki magad a helyzetből!
9. az egyik népszerű csajt a környékünkről most láttam a múlt héten tíz év után újra. Már jó sz@rul néz ki az elhízott felkarján az eltorzult, kifakult tetkó.
Gyerekkoromban néztem a Balatonnál a sok dagadt, kitetovált, agyonpiercingezett középkorú német nőt és puhos férfit. Felfordult a gyomrom. Nem tudok komolyan venni egy ilyen embert. Legyen az atomfizikus vagy vállalatigazgató.
10. ...amúgy meg tök mindegy. 40 év múlva sok piercingtől lyuggatott, műanyagpapucsos, tetkós, lilahajú, káromkodó, szemetelő, buzi nagypapa meg nagymama fog rohangálni Pesten.
Jaj de szép lesz, már várom.
...a természetes embereknek meg olyan értékük lesz mint a régi hangszereknek. -
deniro2
senior tag
Nem kell magyarázkodni szerintem, a felsőoktatásban tanulók nagyrésze sem beszélni, sem írni nem tud helyesen, ha ez határozná meg, hogy ránkdől-e a házunk 10 év múlva, beszarhatnánk rendesen...
Foglalt név kolléga nem gondolkodott még el azon, hogy a procit, amit a gépébe pakol pont a '70-es évek hippi nemzedékéből kikupálódott arcok fejlesztették ki nekünk, lsd-stől, hosszúhajústól, woodstock-ostól, behívóelégetésősditől, mindenestől...
-
m3tr0
őstag
válasz
Foglalt név #159 üzenetére
még annyit,hogy annyira osztod itt hogy hibázni a munkában,meg vezetés közben,mintha te soha nem hibáztál volna....bármiben is...
az előbb eírtam : votl=volt
Foglalt név kedvéért -
m3tr0
őstag
válasz
ember...csak most vettem észre hogy ban-t írtam és nem ba...de igazad van tényleg ezzel kell foglalkozni ,mert akkor az votl ám a lényeg...nem az hogy minél gyorsabban induljon a topik és elolvashassam mások véleményét...szóval igen.
elírtam...de nem azért ,mert nem tudok helyesen írni... -
Loha
veterán
Pár éve az első géprajz gyakorlaton a tanár mindenkit kiküldött az óráról, akiknek vmi fém volt a testében, vagy szakálluk volt, és addig nem jöhettek órára amíg, nem orvosolták a problémát
[Szerkesztve] -
deniro2
senior tag
Nem, ez egy okj-s szakképzés ahol pénzért leadják neked az anyagot, elmehetsz vizsgázni és ennyi. Általában felnőtt emberek számára és mindennemü nevelési szándéktól mentesen. Egyszerű szolgáltatás. Aki nem tud élni az itt megszerzett papír biztosította lehetőségekkel ilyen, vagy olyan okból az az ő problémája, az intézménynek nem feladata erre felhívni a figyelmét és főleg nem szankcionálni bármit is. Főleg, hogy ez saját érdekeivel is ellenkezik.
Ha középiskoláról beszélnénk, akkor igazatok lenne, de ez nem az.
Amúgy az is érdekes, hogy a felsőoktatásban mennyire nem jellemző, hogy ilyeneken vernék magukat... Nyílván hozzászoktak. -
brownus
veterán
válasz
én se nem előadok, se nem adok el semmit
ez egy okj-és képzés, nevetséges, hogy egy felnőtt embernek előírják azt, hogy mit viselhet és mit nem.
slendrián, mert? a testékszere miatt?? vagy mert rosszul ír le egy szót? lol
vagy én? az lehet
(#160) FehérHolló,mint írtam max nem veszik fel. az már az ő baja. de a mai világban már az ált. suliban is nehéz megnevelni a nebulót. ne egy 18 év felettivel próbálkozzanak
[Szerkesztve] -
FehérHolló
veterán
Címben tényleg ciki a dolog.
Egyébként a ''piercing'' helyesen van leírva. A baj inkább a -ba és a -ban közötti különbséggel van.
Szerintem jobb idejében tudatni a kedves, érzékeny lelkű hallgatókkal/diákokkal, hogy egy adott szakterületen milyen viselkedési és öltözködési normáknak kell megfelelni, különben nem fogják sehol alkalmazni.
Idegenforgalmi területen én személy szerint nem alkalmaznék olyan embert, akinek testékszer lóg ki az orrából, szeméből, nyelvéből, vagy látható helyen van tetoválása. Ha meg esetleg főnökként piercinggel... hát nem is mondom inkább...
[Szerkesztve] -
Foglalt név
addikt
Kezd tényleg unalmas lenni, hogy mindenki megeszi ezt a maszlagot, amit itt előadsz. Ha hibázol, annak általában mások isszák meg a levét. Ha itt slendrián valaki, máshol is az lesz. Ha vezetsz és hibázol, akkor legfeljebb meghal valaki. Ha a munkádban hibázol, akkor is lehet, hogy páran. De sebaj.
Adjunk mindenkinek jogosítványt is, aki kifizette, nem? Sőt, már az egyetemért is fizethet és akkor pofátlan alacsony pontszámmal felveszik, tehát lehet belőle pl. mérnök, aki majd megtervezi a házat, amiben laksz. -
brownus
veterán
válasz
Foglalt név #156 üzenetére
kezd kurvára unalmas lenni, hogy mindenki ezen pörög, hogy ha vki netalántán egy-egy szót nem helyesen ír le, ki nem szarja le?? egy logout -os cikk legyen rendben, vagy egy hosszabb komoly témájú hsz, vagy mittomén mi.
én se tudom, hogy kell leírni, hogy percing... tökmindegy, jövevény szó úgy is, nem magyar
olyan szó meg nincs, hogy autóbuzi, na tessék....
ez nem csak Neked szól hanem általában, mindenki rögtön lecseszi a delikvenst ha egy szót véletlenül rosszul ír le...
és a srácnak van igaza, ha fizet és teljesít akkor had tanuljon, max. sehova nem veszik fel... (ez nem ált.suli vagy gimi)
[Szerkesztve] -
Calibos
addikt
helyes
nem szeretem a piercinges fiúkat -
Foglalt név
addikt
válasz
EQMontoya #152 üzenetére
Tudod mi a vicc? A srác még a címben sem képes a helyesírásra és mindenki azon hülledezik, hogy testékszere van. Mert ezekszerint ez a fontos. Én sem vettem volna fel, igaz más lett volna az indok(persze nem kivételezés, a többi jóképességű is dolgozhatna, semmi szükség tudatlan diplomásokra, akiknek büdös a munka).
-
adalbert1
veterán
Ez meg mi lenne? Azért alapvető dolgokat tartsanak már be... Ha anno tiltakoztunk volna hogy nem akarunk tornasorba állni, kapásból magatartás 1-es esetleg megfejelve tesi 1-esel is...
Ha meg valaki nem képes egy nyomorult fehér inget meg egy fekete nadrágot magára húzni, akkor nem is való közösségbe. -
m3tr0
őstag
nah..sikerült beiratkoznom...
és az egyik óra után a szünetben beleolvastam a házirendbe..amiben benne van,hogy tilos testékszert viselni látható helyen...<------ há ez most milyen?
gondolom ez ellen nincs mit tenni -
bambano
titán
Ha már alá volt írva minden papír, akkor az ig.nő mehet a sóhivatalba.
Ha még nem, de már ki volt töltve, akkor is lehetne szerintem alappal kötözködni, mert a papírköteg kitöltése elég erős szerződéskötési szándékot jelent, utólag újabb elvárásokat támasztani vagy elállni tőle szerintem necces. -
Vamp
senior tag
Hidd el, ha turizmusban akar dolgozni, jóval a tanulmányai befejezése előtt el kell kezdjen majd gyakorlatot keresni magának. Hosszú távon háttérmelóban nem fog számítani hogy néz ki.
mod: Persze ha vendégfogadással nyomul majd, lelke rajta mit aggat magára, azonban úgy tapasztaltam, a fiatalabbik korosztálynak mindegy hogy nézel ki, elfogadnak (főleg a németek), az idősebbik felét pedig majdnem kizárólag az érdekli, hogy szakmailag milyen szinten állsz.
[Szerkesztve] -
spirit007
senior tag
inkább csak off-ba írom ...
Azt nem tudom mennyire konzervatív irány ez a szakma , de azt bizton állíthatom , hogy más területeken sem mindegy a ''kinézet'' .
Nálunk is volt már olyan akire ezért nem tartottak igényt és elküldték -próba idő alatt .
Ugyanis a vezető beosztásban lévők nem 15 éves feljett igazság érzettel megáldott gyerekek , hanem 40-50-60 éves emberek , akik valamilyen erkölcsi nevelésben részesültek anno . De az nem egyeztethető össze sem a tetkóval sem a piercing-el .
Szóval lehet széllel szembe pis@lni ... csak nem érdemes
A helyedben -ha tényleg fontos a tanulás- nyelnék egyet és másnap ismét elmennék beíratkozni ... -
Ricardo
titán
Ez főleg annak fényében érdekes, hogy megy a hiszti a tornasor miatt, és jelenleg azon rugóznak a médiában, hogy a gyerek nem kötelezhető ünneplő viselésére csak javasolhatják neki a viselését ünnepségeken
-
Vamp
senior tag
Nem feltétlen, ha nem közvetlen vendégfogadással foglalkozol.
Nem, ez naggyából annyit tesz, hogy nem recepciós, felszolgáló, se nem szállodaigazgató, stb, hanem mondjuk csomagokat állítasz össze, megvalósíthatóságot számolsz, ilyenek. Tehát nincs közvetlen kapcsolatod a vendéggel, ellenben a munkád egyáltalán nem lebecsülendő, sőt. BÁRMILYEN szakmai elbeszélgetésen elég hamar megbukhat egy ilyen ''ékkövet'' viselő, nem kell feltétlen a turizmust példának említeni.
Különben pedig a vasalt drótkerítésre fennakadt, hóbagoly által leszart bálnamakkhoz tudom hasonlítani a helyzetet, az igazgatót kivégzőosztag elé állítanám, a piercinges Urat megcsonkíttatnám. - nah jó ezt nem kell komolyan venni -
lajafix
addikt
-
Rive
veterán
Nem feltétlen, ha nem közvetlen vendégfogadással foglalkozol.
Ez így nagyjából annyit tesz, hogy 'nem kerülsz szem elé'. Nem csak a vendégek szeme elé, hanem pl. a partnereké elé sem. Azaz ha komoly a hely, akkor max eldugnak valami félreeső irodában, zéró karrierlehetőséggel.
Extremitások bizonyos területeken való létjogosultságáról SZVSZ majd akkor lehet komoly vitát nyitni, amikor mondjuk a könyvvizsgálók között feltűnik az első rózsaszín sztreccsruciba öltözött emberke. Bár akkor már valószínűleg a tányérsapka-strucctollakkal ékesített bőr ágyékkötő-háncsbocskor kapcsán.
[Szerkesztve] -
lajafix
addikt
akkor ha nagyon kötözködik halványan(ne ajtóstul mint itt egynéhány virtuális farok) világítsd meg neki, hogy lehet, hogy nem csak neked fontos a beíratkozás. Menedzser akarsz lenni, meg kell tanulni ügyesen érvényesülni, úgy hogy a másikban ne hagyj tüskét. Főleg úgy, hogy te csak jobban függesz tőle, még úgy is hogy te fizetsz.
szvsz az igazgatónő azért mondta neked, hogy kint vedd ki és úgy gyere vissza rögtön, mert a többi kollegája előtt nem akart a -vélt vagy valós- tekintélyéből veszteni, sőt egy kis példát akart statuálni így az év elején, hogy maradt aki volt (meddig tart a megbízása?, ha most jár le akkor ez az esetleges versenytársainak is üzenet). Mindig tudd, hogy kit mi motivál, többre jutsz vele, mint a széllel szemben történő erőlködéssel. -
m3tr0
őstag
én éppen vendég fogadással ill. vendégek regisztrálásával foglalkoztam.
emellett a szállásdíjak kifizettetése is az én feladatom volt,néha még a vendégeket is meg kellett látogatnom intézeten belül,hogy van-e probléma,minden renben van-e stb.
érdekes, ott senkinek nem szúrta a szemét a piercing. -
-
m3tr0
őstag
tényleg csak ennyi történt.
tényleg nem volt más...jah azt elfelejtettem,hogy éppen akkor raktam el azt a papírt amire már ki volt nyomtatva,hogy felvettek az iskolába,+hogy mennyit kell fizetnem+meddig van rá lehetőségem.
még 2 dolgott keleltt volna kifizetnem,egy ellenőrzőt,plusz sportköri támogatást,ekkor lépett be az igazgatónő.
lezajlott a párbeszéd...és mondta hogy adjam vissza a papírt mert ő így,hogy már lát is nem engedélyezni addig a felvételt amíg ki nem szedem
ekkor mondtam,hogy jó hazamegyek kiszedem.
erre ő:
-most menjen ki,szedje ki,jöjjön vissza és majd akkor folytatjuk.
erre én:
-nem tudom kézzel kicsavarni, mert amitóa bennt van azóta nem lett kivéve.
erre ő:
-akkor majd akkor jöjjön vissza,ha kivette.
és követelte,hogy adjam vissza a papírt.
visszadtam...ő elviharzott,a bennt ülök mosolyogva tanácsolták,hogy vegyem ki és holnap menjek vissza. -
Kicker
őstag
válasz
V.Stryker #108 üzenetére
Aki tanulni akar annak alkotmányos joga bemenni az iskolába.
Ennek a jognak az érvényesítése egy szemöldök piercing miatt csak akkor lehetne megtagadható, ha iskolai szabályzatban szerepelne... egy hóbortos igazgatónő inkább otthon az urát diszkriminálja, meg a saját gyerekeit...
mod: ja és előttem szólóval egyetértek, okos enged, szamár szenved...
mod2: Vandit: 119. LooL
[Szerkesztve] -
Sir McMonk
aktív tag
Hali m3tr0!
Olvasgatom a topicot...
Meglátásom szerint kár az embernek emiatt basztatnia magát. A rendszer ilyen. Akárhogy csűrjük-csavarjuk, ha úgy adódik a helyzet, hogy egy piercing és egy tanfolyam (ad absurdum munkahely!!!) között kell döntened, hát basszer, döntened kell, mese nincs. Sajna rengeteg hely van, ahol nem egy, de akár 25 aktuálisan magasabban lévő ember szubjektív véleménye határozhatja meg, oda jársz-e, ott dolgozol-e vagy csak részt veszel-e valamiben...
Szubjektív véleménye...
Ahhoz kétség sem fér, hogy az ember sem nem több, semnem kevesebb sem piercing nélkül, sem azzal. Jómagam egy böszme piercinggel a nyelvemben végeztem mikrobiológusként Debrecenben, s kezdtem el dolgozni egy állami laborban. A kutya - beleértve a rektort és a labor igazgatóját - nem kért meg egyszer sem arra, hogy vegyem ki vagy ''változtassak az állapoton''. Az ő SZUBJEKTÍV véleményük az volt, hogy leszarják, ha egyszer normálisan teljesítek.
Pedig megtehették volna, sőt a mai napig van egy pár ember, aki, ha akarná elküldhetne a halál náthás .....-ra miatta, ha nagyon akarná.
Az iginéni örül, hogy dönthet effelől, neked meg fontolóra kell venni a dolgot. Sztem nem ez lesz az utolsó ilyen eset, és még csak a piercingről beszélünk...
Az lenne a szép, ha nem ilyeneken múlna. Én úgy igyekszem, hogy semmi máson ne múljon, ha már ez a vasdarab a pofámban van. Ha mégis úgy lenne, hogy csak ez izgat valakit, aki helyzeti előnyéből adódóan alámvághat hát erősen el kellene gondolkodnom.
Kitartás!
Üdv,
Sir McMonk -
L|zsidoboz
őstag
Általánosságban A (mert nekem is van
).
Ha nincs benne az iskolai szabályzatba, akkor az adott szituációban is A.
De mivel az igazgatónő kelt ki ennyire ellene, így szerintem benne van.
A topocnyitó elolvasta ezzel kapcsolatban az iskola szabályzatát?
Mert nálunk ált. iskolában a szabályzatban is tiltva volt. -
Jadro
veterán
Nekem a sítlussal van bajom. Ebben a helyzetben el tudnám fogadni ha azt mondja az ig.nő hogy ebben az iskolában no piercing. Lehet választani. De ne legyen már ilyen lenéző! Normálisan is lehetne...
-
Kicker
őstag
iskolai kérdés van, a topic címe szerint...
beengednéd-e az iskolába tanulónak, vagy sem?
a munkahelyi diszkriminációt ne keverjük ide, se a romákat... tanulni óhajtó személyt beengedjük-e az iskolába vagy ne?
A. IGEN
B. NEM
eddig az igenek vezetnek... -
juliabrilke
veterán
Egy pipa az A jel mellé.
-
m3tr0
őstag
nagyjából pont ugyanilyenem van...emellett semmi más...se másik ékszer,se tetoválás,se raszta,sesemmi..
csak a félreértések elkerülése végett
[link]
[Szerkesztve] -
stangli
senior tag
Egy dologban egyezzünk meg. Tanár-e az illető? Igen. Akkor ez a Faj egyenlő (=) mint Értelmiségi Köcsög. Röviden és tömören…
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
adalbert1 #85 üzenetére
Figyelj. Ez egy iskola.Márpedig mindenkinek joga van tanulni. Az hogy vannak olyan állások, ahol később ez hátrány, az már csak az említett személyre tartozik,mert őt nem fogják felvenni és majd rájön,hogy ki kell venni. Mert a munkáltató megválogathatja,hogy kit vesz fel és milyen alapon. Az iskola ilyen alapon nem ítélkezhet...vagyis egy ilyen nyomorék igazgatónő, akiből kinézném,hogy ilyen alapon a faszt is zsebkendőbe fogja.
-
Rive
veterán
Érdekes, ahogy szép lassan összegyűlnek a romab@szogatós topik lakói és fikázzák a szabadon választott paraméterek szerinti diszkriminációt.
-
erdey_a
addikt
NEM! Az ilyen pircinges csókákkal mindig csak a baj van
Tedd inkább fel azt a kérdést, hogy felvennél-e a ghyereked mellé bébiszitternek egy roma jelentkezőt.
A igen
B nem
Ugye hogy erre már izgalmasabbak lennének a válaszok? Pedig a szitu azonos. Előítélet mindegyik.
[Szerkesztve] -
Kicker
őstag
szerintem mindenki 1 egyszerű kérdésre válaszoljon:
Beengednél-e egy szemöldök piercinges huszonévest OKJ-s tanfolyamra/turizmus, gazdasági informatikus, irodavezető stb/?
A. IGEN
B. NEM -
adalbert1
veterán
válasz
V.Stryker #81 üzenetére
Az egy dolog hogy primitív, de tényleg vannak olyan állások, ahol baromira nem mutat jól semmilyen testékszer/tetkó, ezt is el kell fogadni.
Régebben volt valamelyik műsorban egy 4 diplomás ember, aki rommá volt tetoválva és piercing se egy volt benne... Ő is azt említette, hogy azért származnak hátrányai ebből ha jól emlékszem (habár pár éve ment az a műsor, nem emlékszem már pontosan). -
EQMontoya
veterán
miért venné ki? ha az iskola felvételi tájékoztató füzetecskéjéban ott szerepel, hogy nem veszünk fel senkit, aki piercing-el rendelkezik, akkor igen, kiveszi, bemegy. ellenben ez esetben az illetékes szervnek lesz egy-két szava a felvételi tájékoztatóhoz, és azon dolgozókhoz, akikhez annak kiadása köthető, tehát ez az eset nem fog előferdülni. igy marad az első variáció, hogy mégis ki az édes jó k anyukája az igazgatónő, hogy eldöntheti valakiről ránézésre, hogy beiratkozhat-e, avagy sem, ha minden felvételi követelményt teljesitett?
a kritikámról meg annyit, hogy aki nem bir egy feltett kérdésre értelmes választ adni, csak másokat fikázni és megjegyzéseket tenni, az olyan, mint eunuch a háremben. csak belepofázni tud, érdemi tevékenységet nem végez.
[Szerkesztve] -
m3tr0
őstag
de milyen első 5 percről beszélünk...náluk érettségiztem le..SŐT egy rendőrségi nyomozásban is segédkeztem amikor az iskolában volt balhé..és akkor is behívatott u.e. az igazgatónő...bár visszagoldolva...akkor is érdekes szavakkal illetett
tehát ..ez nekem nem egy új közeg. ismétlem az ülők, dolgozók ,tanárok is elfordított fejjel mosolyogtak amikor kifakadt az igazgatónő -
törölt tag
Már épp indulófélben vagyok, de (és itt érezd magad megtiszelve) neked még válaszolok. Érveidre nem reagálok, csak annyit mondanék, hogy először nézz magadba, aztán gondolt át, micsoda ámokfutást végzel itt a ph-n. Mára elértél odáig, hogy mindenkivel csak vitában vagy, senki nem vesz komolyan, a legtöbben szánakozva, vagy röhögve néznek rád. Ennek ellenére te folytatod a dolgot, tényleg nem tudom, mennyi időnek kell még eltelnie, hogy észrevedd magad. Szvsz reggelj egy új nicket, a mostanit már soha az életben nem mosod tisztára.
Kalandor: hogy is gondolhattam, hogy megérted amit mondani akarok....
[Szerkesztve] -
V.Stryker
nagyúr
Miért? Miért vegye ki? Attól, hogy van neki, mivel kevesebb, rosszabb vagy jobb, mint te,én, vagy az a primitív igazgatónő??? Te melyik világban élsz ember? Akkor vegye ki azt, ha az bármelyik másik embert akadályoz a szabadságában! Addig amíg csak a szemed sérti, addig a kutyát nem érdekli. Ha nem tetszik lehet másfele tekintgetni.
-
erdey_a
addikt
válasz
SPDeluxe1.0 #41 üzenetére
Misi bácsi rulez
Témához:
A konkrét esetben úgy érzem, hogy az illetőnek küzdenie kell az igazáért, ilyesmin egy felvétel nem múlhat.
Ugyanakkor bizonyos területeken sem a tetoválást , sem az ilyen.olyan testékszereket nem tolerálom. Tudniillik én elzavarom azt a pincért/pincérnőt például, akinek a fején ilyen fibulák fityegnek és/vagy látható helyen tetoválást hord.
Szerencsére jobb helyeken eleve ezek alapján (is) szűrik a munkaerőt. -
V.Stryker
nagyúr
Hihetetlen a mai világban még mindig ítélnek/elitélnek/megítélnek embereket a külsőségek alapján. Mert a piercing egy külsőség, majdnem, mint egy ruha, csak az éccaka is rajtad,benned marad.
Aki mégis ez alapján ítél az csupán egy agyoniskolázott,tehetségtelen, akinél az esetleges tárgyi tudás nem találkozott és a büdös életben nem is fog találkozni az inteligenciával.
[Szerkesztve] -
m3tr0
őstag
tudom.
csak az a baj, hogy ilyen hülyeségekkel foglalkozik ez a nő ahelyett,hogy megnézte volna a papírjaimat..
plusz úgy beszélt velem mint egy kutyával...és mivel függök tőle...alázkodjak meg...
és ez engem bánt,és pont azért amiket áléltem és bántottak,megaláztak...pont azért vagyok ilyen amilyen...és megyek az igazam után.
kompromisszumot kötök...1napig. -
törölt tag
válasz
#51736960 #35 üzenetére
Kalandor, itt meg mi volt a bajod? Szánalmas ez a prohardver, leírom hogy **************, és már ki is moderáltak....
Mindegy, inkább megyek ki bringázni, ott legalább ha elfingom magam, nem ugrik nekem 8 moderátor. Ti, modok meg csak nevelgessétek szépen az egyformán gondolkodó, szépen beszélő, mindenféle önálló gondolattól mentes steril ph közösséget. Beeee, már hallom is a bégetést... -
EQMontoya
veterán
kutya nem kért, hogy gyere ide és pofázz idiótaságokat. látom, a matematikai logika ismeretlen.
beiratkozni ment: teljesitette az elvárt követelményeket, felvételt nyert.
piercingje van: valakinek nem tetszik, teljesen szubjektiv dolog.
kérdem én, szerinted a két állitásnak mennyiben van köze egymáshoz, és milyen összefüggés alapján indokolható ezekből a beiratkozás megtagadása? inkább gondolkozz, mielőtt osztod itt a hülyeségedet, nem kértem, hogy minősitsd a mondanivalóm stilusát. köszi. -
Vandit.
addikt
Az,hogy kinek mi a standard az mindenkinek a saját értékítéletén múlik.A tárgyalásai többsége sikerrel zárul,bár lehet,hogy ez nem a piercingen múlik,hanem a szakmai tudásán.
És az is lehet,hogy egy nőn jobban megtűrik,mivel fülbevalót is hord így ez fel sem tűnik.
[Szerkesztve] -
m3tr0
őstag
nos..nem kéne megítélni..de nem véletlenül nemírtam róla többet..és ha hiszed ha nem..
aki oda jár-járt iskolába,ott DOLGOZIK...90%-uk hasonló véleménnyel vannak róla..
és valóban az itt leírt vélemények közel állhatnak a valósághoz.az igazgató nőnek ha jól tudom még gyereke sin...bár nem vagyok benne biztos.
pedig elég sokat jártam oda...de nem egy olyan ember akit meg lehetne ismerni,adna esélyt rá,pont azért ahogy videlkedik...mindenkivel
a savanyú helyzetekről meg annyit,hogy elég fiatalon tapasztaltam meg olyan dolgokat,amiket más ember egy életen keresztül.persze nem azt mondom,hogy ezzel egyedül vagyok,biztos sokan vannak még így az életben.
''Az iskola nem pelenkázó, lehetnek elvárásai.''
Ezt tudom---------------------, legyenek is-----------,ez nem elvárás...inkább parancs..vagy nem is tudom mit mondanék rá. -
sasa311
veterán
Ez így elsőre jogsértőnek hangzik, mert diszkrimináció.
Megteheted, hogy elmész az oktatási jogok biztosához, beadod a kérvényed, akik valószínűleg felülbírálják az igazgató döntését.
Csak szvsz szerintem ennek nem sok értelme van, mert emberileg úgy megsértődik rajta az igazgató, hogy ahol tud keresztbe fog neked tenni ...
Én kivenném és megpróbálkoznék még1x, aztán max év közbe visszarakod, azt már úgyse nézi senki szvsz -
lajafix
addikt
1 piercingért nyitottál topikot? Hát öregem az életben vannak ennél savanyúbb helyzetek is 1000x ekkora kompromisszumokkal. Pl ha elvégzed és turisztikai menedzserként akarsz dolgozni, akkor megnézheted mit szólnak a piercingedhez a partnerek, márha felvesznek valahova piercinggel a fejedben. A turizmus elég konzervatív iparág.
Jót röhögtem az igazgatónőről alkotott véleményekről is, ez alapján nem kellene megítélni őt, ez 0ad rangú kérdés. Az iskola nem pelenkázó, lehetnek elvárásai. -
Kicker
őstag
ne haragudj, de egy piercingért???????? nem kell jogvédő meg stb. de most mit zavarja ez az igazgatót? te nem adsz enni egy piercingesnek? vagy nem engeded be az iskolába? szerintem meg az ország ezért tart itt ahol, mert még egy piercingest is érhet diszkrimináció... mi van ha tetkoja is van a lábán? bele se merek gondolni...
-
Vandit.
addikt
Barátnőmet felvették a külkerre piercinggel.Lediplomázott piercinggel kitűnőre.Dolgozik piercinggel és ő a legjobb a munkahelyén.Van két szakmai középfokúja piercinggel.És a szája felett van.
Ilyen alapon ne vegyük fel,mert barna a haja,kék a szeme v. alacsony.Hagyjuk már ezeket a hülyeségeket.Az iginőnek meg jól alá kéne szedni és megnyugodna. -
Shadows
senior tag
ha azt mondja nekem hogy a füllbevalóm miatt nem vesz fel!!!
Azt hiszem ezt írásban kértem volna indoklással együtt, és mentem volna olyan magasra ahonnan a kishölgy nem puhára esik és nem a seggére.
Milyen dolog ez hogy a piercing miat nem vesznek fel, és ha valaki csaj és van neki a köldökében és csiklójában van, esetleg a mellbibójában akkor mivan nem veszlek fel mert 4 lukkal több van a testeden!!
DISZKRIMINÁCIÓ -
Bibby
addikt
Mit értesz elfogadható alatt? Én pl elfogadnám, és megtenném, mert egy egyszerű emberi kérés. De még ettől sem lett volna joga hozzá, szóval ha valaki kevésbé megértő fajta akkor simán mondhat nemet. (Számolva azzal hogy ezután bármilyen kihágásért előveszik valószínűleg
)
-
deniro2
senior tag
Másrészt.
Ha jól emlékszem, pont te álltál ki többízben a hátrányos megkülönböztetés ellen és mi ez, ha nem az? Ha nem sérti a jóízlést, ha nem zavarja a viselőjét vagy másokat az adott munka elvégzésében, ha nem hordoz mások számára sértő tartalmat, akkor senkinek semmi köze hozzá. Mert ugye nemtetszés alapon hol a határ? Estleg az igazgatónő rossz házasságára tekintettel jegygyűrűt viselőket sem veszünk fel?
Nekem 15 éve van a fülemben egyszál fülbevaló, azt lehet vagy határeset?
Ne vicceljünk már... -
csapos2
addikt
-
Bibby
addikt
Elég érdekes hogy kirohantak itt páran a dolog ellen... szerintem feleslegesen. Nem elvi síkon kellene ezt nézni, hanem úgy hogy megteheti ezt az igazgató akárhol? Nem, mivel ez egyszerű diszkrimináció. Tehát jogtalan a dolog? Igen.
De amíg lesznek ilyen cerebellum véleményű robotok, addig a világ ilyen lesz. -
m3tr0
őstag
nos szerintem he komolyan veszik magukat,akkor ezt lehetett volna egy egyszerű kéréssel is índítani,vagy hogy nem lehetne kivenni addig amíg ott vagyok stb.
nem pedig,hogy addig amíg bennt van addig oda se menjek
ismétlem,elvégeztem már más ilyen képzést is,ami egy műszaki informatikai képzés volt,ott nem szólt senki
attól,hogy van ékszered,attól igenis tud az ember felnőttként viselkedni.
a rasztádról meg annyit,hogy azért az sokban különbözik egy egészen apró piercingtől.
ebben szerintem egyetértünk -
Pipó
őstag
válasz
#64791808 #24 üzenetére
Az a vicc jut eszembe a hozzászólásról, mikor Ivan Ivanovics elmegy a cirkuszba és kihívja a porondra a bohóc. Azt mondja bohóc:
-Te vagy a szamár eleje?
-Nem.
-Te vagy a szamár hátulja?
-Nem.
-Akkor Te magad vagy a szamár.(Mindenki nevet a cirkuszban)
Mikor ez még két következő nap is eljátszódik, a sértődött Ivan Ivanovics elmegy Szergej Szergejevicshez, a frappáns visszavágások nagymesteréhez, hogy tanácsot kérjen. A következő nap a bohóc megint kiszólítja Ivan Ivanovicsot a porondra, majd a szokásos szamáros kérdések és válaszok végén Ivan Ivanovics így szól:
-Szamár a jó kurva anyád!
(bocsi a trágárságért) -
SPDeluxe1.0
aktív tag
válasz
#51736960 #35 üzenetére
Nem kizárt hogy emiatt jött izgalomba az igazgatónő :D , de valószínűbb hogy a meggyőződése ilyen maradi.Nálunk szakközépben anno ,- habár én 2000-ben voltam ötödéves,- a vén szakrajztanárnál kellett kiszedni a testékszereket.Ő is rendíthetelen anti-piercing-es volt,meggyőzni senki sem akarta vagy tudta volna a testékszer 'hasznosságáról ':) ( tényleg arra való amúgy , amit írtak, az átlagtól való különbözőség és eltérés harsány hirdetésére)
-
m3tr0
őstag
válasz
#64791808 #24 üzenetére
érdekes amit írsz,főleg ahogy leírtad.
én mérges voltam,mégis kultúráltan beszéltem ott is..
és kultúráltan írtam a topikba is...
amiket leírtál,vagány vagyok meg ha van a szemöldökömben egy ''szar'' akkor mindeki bekaphatja...abszolút nincs erről szó. dolgoztam pár helyen,jártam több iskolába is,eddig sehol nem szóltak meg,pedig mitn már írtam volt olyan munkahely ahol tényleg szólhattak volna érte.de nem tették meg.egy kis segítség,hogy melyik cég is volt ez.(BAT) -
-Nemtom-
őstag
engem első középsuliban 1 fülbevaló miatt akartak kirugni, aztán végül csak meghúztak, mert az nem olyan feltünő....
utána pár év kihagyással és pár új fülbevalóval egy másik suliban senki nem szól semmit, pedig az igazgató jópár évvel idősebb volt mint az első suli igazgatója.
Egyébként nem mindenki hord azért testékszereket, hogy feltünősködjön, (sőt néha idegesítő h. bámulnak az utcán), én csak egyszerüen így érzem jól magam. -
dabadab
titán
''Te, mint egyik élharcosa a toleranciának, miért a rosszat látod, miért nem tudod egy kicsit naívabban szemlélni a világot és a jót meglátni az emberekben?''
1. Nem vagyok kulonosebb elharcosa a tolerancianak.
2. Nem en kezdtem el kocsogozni - sot, a magam szereny, szarkasztikusnak szant eszkozeivel arra probaltam felhivni a figyelmet, hogy talan igazsagtalanul egyszerusitesz az ugyben.
3. A naivsag es a josag meglatasa ket kulonbozo dolog: lehet naivan gonoszsagot latni a vilagba es ugy is lehet szepet talalni, hogy az ember a felszinnel vmivel melyebbre lat a dolgokba.
Kulonosebben nem akarom megvitatni a nevelointezetek mukodesenek problemait (es ha megis, akkor azokkal a szulokkel kezdenem, akik ott tartjak a gyerekeiket), a szemelyedet meg plane nem akarom tamadni (nem kovetnem el azt a hibat, hogy par forumos hozzaszolas alapjan dontsem el, hogy milyen is vagy), csak egyreszt zavart az ilyesfajta egyszerusites.
[Szerkesztve] -
csapos2
addikt
Te, mint egyik élharcosa a toleranciának, miért a rosszat látod, miért nem tudod egy kicsit naívabban szemlélni a világot és a jót meglátni az emberekben?
Igen, előfordulhat, hogy visszaélnek a ''hatalmukkal'', elő is fordul, de ahogy írtad is nem mindenki, és nem mindig. Ők pedig a nem megfelelő felvételi rendszer hiábái. De. Ez a rendszer azért alakulhatott ki, mert nem minden diplomás, csodagyerek álma egy kirakott, vagy elhanyagolt kisember gondozása (és itt minden szülő feladatot értsd), szóval kellenek az olyan töltések is, mint én.
De a hatalom lassan nem a mi kezünkben lesz, ahogy azt azt hiszem Viszlát egy cikkében felvetette. (tudom az egy másik helyzetről szólt, de alkalmazható esetünkben is) -
szjoci
őstag
most belegondolva nem egészen, mert én is középsuliba járás mellett végeztem el egy ilyen okj-s tanfolyamot (mondjuk ötödévben, szóval elképzelhető hogy felnőttképzés)
De írta a topiknyitó valahol hogy már dolgozott is, szóval több mint valószínű hogy túl van már legalább a középsulin
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
Nem kell feltetlenul magadra venni minden inget
Azt viszont eleg nehez lenne tagadni, hogy akinek a kezeben hatalom van (barmilyen hatalom), ott arra is van esely, hogy vissza fog vele elni. Nem mindenki es nem mindig - de kelloen nagy szamu embernel biztos lesz egy par, aki igen. Arrol meg nem nagyon tudnal meggyozni, hogy a neveloknel (nem csak most, hanem evszazados tavlatban is) olyan szigoru felveteli rendszer van, hogy az ilyenek meg csak veletlenul sem kerulhettek be.
-
csapos2
addikt
Tudom, te egy jólképzett, sokat tapasztalt, széleslátókörű tökéletes jellem vagy. Így, nem érhetek fel hozzád - nem mintha akarnék - de azért egyvalamit még nem tudok.
A nevelőintézet dolgozóiról alkotott képedet a szüleidnél töltött időben alakítottad ki, vagy esetleg láttál már olyat? -
gregorik
senior tag
M3tr0, az igazgatónak teljesen igaza volt, főleg ha ez egy idegenforgalmi szakmenedzser képzés, ahol komolyan veszik magukat. döntsd el, hogy hajlandó vagy-e felnőttként viselkedni, vagy maradsz feltűnősködő kölyök, de akkor felejtsd el a komolyabb kurzusokat. elnézésedet kérem.
én se vagyok öregfiú, de a rasztámat vágattam le nemrég pont azért, hogy komolyabban vegyenek.
[Szerkesztve] -
doc
nagyúr
írd meg a homárnak, az szokott kattanni az ilyen témákra
meg ahogy már írták előttem, az oktatási biztost is érdemes megkeresni az ügyben
Cerebellum:
azért ez nem így működik...
nekem ugyan sosem volt sem piecringem, sem fülbevalóm, meg nem is lesz, sőt, nem is tetszik, de akinek igen, ugyanmár hadd hordja
ilyen erővel abba is beleköthet, ha egy fiú vmilyen nyakláncot, nyakörvet, stb hord?
innen mi jön már, lányok csak bokáig érő szoknyában járhatnak?
ha nem megbotránkoztató a dolog (márpedig ahogy látom, nem az) Qrvára semmi köze hozzá
a bunkó stílussal meg már kapásból kiérdemelte magának a balhét az igazgatónő!
[Szerkesztve] -
törölt tag
Rive kolléga mindent elmondott. Ott az a szar a szemöldöködben, hogy mindenki azonnal lássa, te különleges vagy, te ettől vagány vagy, és bekaphatja mindenki, akinek nem tetszik.
Hát most te kapod be. -
-
adalbert1
veterán
Nekünk még általánosban volt olyan tanárunk, aki simán kitépte a fiú diákok fülbevalóját, meg azt hiszem az igazgatónk is ilyen volt. Nem is hordott sok srác ilyet, sőt a kérdéses órák előtt még aki hordott az is kivette.
-
Kicker
őstag
-
m3tr0
őstag
válasz
juliabrilke #13 üzenetére
idegenforgalmi szakmenedzser képzés...egy szakközépiskolában.
ez egy olyan iskola,vagy képzés,szerinted? -
juliabrilke
veterán
Ez olyan iskola, ahol esetleg zavarhat a viselése? (beleadkad valami, kiszakad. stb.)
Mert ha valami könyvelő vagy ilyen képzésnél már más a helyzet. -
Vandit.
addikt
Erre annyit mondok,ha cigány lennél tuti nem szólt volna érte.
-
KrAt
veterán
Hát ez komoly.. Én tuti felnyomnám az iskolát, azért szvsz ez kissé több a soknál
-
Rive
veterán
Egyrészt.
Test'ékszert' és a többi efféle cuccot legtöbbször azért pakolják magukra az emberek, hogy a többieknél kivágják vele a biztosítékot.
Mesmeg csodálkozol, hogy sikerült?
Másrészt lehet panaszt tenni illetékesnél, a dirit felül fogják bírálni. Más kérdés, hogy mennyire jó neked olyan diri alá járni, aki igazgatói movoltában megalázottnak érzi magát miattad, és jó eséllyel pikkel rád.
[Szerkesztve] -
m3tr0
őstag
sziasztok
Egy elég érdekes dolog történt velem a mai napon.
Szóval szerettem volna egy iskolába beiratkozni ma reggel...ment is minden mint a karikacsapás...aztán a regisztráció végén...a titkárság irodájába belépett az iskola igazgatónője..és meglátva engem.. hasonló szavakat intézte a velem foglalkozó hölgynek:
-A fiatal ember mit csinál itt.
Erre az ügyintéző hölgy:
-Most vettük fel a fiatal embert,éppen intézem.
Erre az igazgató nő:
-Nem nem vettük fel,szó sem lehet róla.
Mindenki nagyot nézett az irodában...mégis miért,aztán kimondta az igazgató nő: amíg ki nem veszi azt a micsodát a szemöldökéből,addig nem járhat ide!
tehát ma 2007.szept.19-én itt tartunk,hogy egy piercing miatt nem lehet beiratkozni egy OKJ-s tanfolyamra...mert az igazgató nőnek nem tetszik a testékszered.
Szóval ha valaki tud erről valamit...az írjon emailre,vagy ide.
Várom a véleményeket,linkeket,ötleteket!
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- Gitáros topic
- Hegesztés topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest