- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FunPro
őstag
válasz
AliceWhat #47842 üzenetére
Én ugyan nem így csinálnám, de ez is egy járható út.
(Csak a végső telepítés előtt ne hagyd a gépre dugva mind a két adattárolót)
Amúgy én elég bizalmatlan vagyok az SSD-kel kapcsolatban. Szépek, jók, gyorsak, de hogy fontos adatot nem tárolnék rajtuk, az is biztos.
Láttam már sok hdd-t futni 20 évig és láttam már sok SSD-t bedögleni 5 év után.
-
FunPro
őstag
válasz
AliceWhat #47835 üzenetére
Egyébként ha fizikailag nem szopódott be az SSD, akkor simán le lehet menteni a cuccokat.
1) Akár egy portable ubuntu-val, amit futtathatsz pendrive-ról vagy akár lemezről, ha még tartasz olyat a gépbe. Ennek az a hátránya, hogy kell egy külső tároló, amire lemented az adatokat.
2) A másik megoltás lehet egy bootolható partíciókezelő, mondjuk egy gparted.
Ezzel simán létre tudsz hozni egy windowsnak elegendő helyű partíciót (ha van elég hely), amire utána fel tudsz rakni egy friss windows, elméleti adatvesztés nélkül. Azért elméletben, mert a particionálás során hozzányúlhat az adatokhoz a progi, viszont ez nem lesz 100%-os adatvesztés. Én már többször csináltam ilyet, sikeresen, szóval nem félteném tőle az adataimat.Ha nagyon fontosak az adatok, akkor az első opciót preferálnám.
(Amúgy biztos vannak még bootolható portable os-ek, amikről nem tudok. Körbe kell nézni.)U.I.:
Magával a windows telepítővel is tudnál partíciót létrehozni, én azt csak azért nem szeretem, mert nem grafikus. Elvagyok a parancssorral, de amikor létfontosságú cuccokról van szó, jobban szeretem látni, mit csinálok. -
FunPro
őstag
válasz
AliceWhat #47837 üzenetére
Annyira nem követtem most a folyamot, de ha jól értem, az SSD-det megtartottad egy régi gépből.
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy az SSD mellett volt esetleg egy HDD is?
Már csak azért kérdezem, mert én már szoptam be úgy windowst, hogy amikor telepítettem a rendszert, akkor a rendszernek szánt háttértár mellett volt egy másik is rádugva a gépre.
A szemét windows arra is pakolt cuccokat, így amikor bedöglött a másik meghajtóm, aminek amúgy semmi köze nem volt a winhez, meghalt a windows vele együtt.
Itt tanultam meg, hogy windowst csak úgy szabad telepíteni, hogy a rendszernek szánt háttértáron kívül semmi más egyéb háttértár nincs rákötve a gépre.
-
d@minator
addikt
válasz
AliceWhat #47829 üzenetére
Ezeket cseréltem nemrégiben és nem lett Win10 újratelepítve az SSD-ken, hibátlanul mennek.
Phenom II X4 --- i3-12100
Ryzen 5 3600 --- i5-12400A 12100-hoz 2x8GB Fury Beast vettem egyből ment is arra nem emlékszem, hogy az XMP-t be kellett e kapcsolni vagy alapból felismerte. Az utóbbi rémlik.
Én is őstagtól vettem G-vel kezdődik a neve.Szerintem hívd fel de címet azért küldött, mert gondolom garanciális ügyintézésnél el el kell küldeni először a hibás terméket.
-
Essejó
veterán
válasz
AliceWhat #47825 üzenetére
Én tavaly raktam össze új gépet. Az előd egy Hp mini tower 4-ik gen intel i3 8 Gb ddr3 rammal, az utód Ryzen 1600 16 Gb ddr4 a videokártya ugyan az a 1050 Ti, a W10el telepített ssd-t raktam át. Az első bekapcsoláskor fekete képernyő de a hdd led erőst villogott, majd kb 1 perc után kék képernyőn kiírta, hogy a szükséges kiegészítők beszerzése, kb 2 perc mojolás után újra indult, és azóta is megy, csak egy új aktiváló kódot kért.
-
AliceWhat
csendes tag
válasz
AliceWhat #47824 üzenetére
Megvolt a cserélgetés tegnap, a ramkit a ludas.
Nem tudom, mennyire gyakori ez (tök új, gyári 2x8 Kingston fury), de mindkét stick rossz, másik kittel indul szépen.
Az ssd-t viszont csak felismeri biosban, de a Windowst nem tölti be sajnos, gondolom ezek szerint mégsem csak kihuzom-bedugom alapon megy, ha tök más rendszerre volt telepítve.
-
FunPro
őstag
válasz
AliceWhat #47821 üzenetére
Én azért nem gondolnék komolyabb bajra, mert amúgy a gyártók sem hülyék. Amikor én belefutottam ez volt az első, amit gondoltam.
Mármint, ha valami olyan jellegű baja lenne a gépnek, miért tekerne fölöslegesen? Komolyabb bajnál szerintem csak szimplán csipog párat, és leáll. Vagy be sem kapcsol.
Jó, mondjuk a ram hiba is tud ilyet produkálni, és ott sem áll le a gép, de szerintem proci nélkül nem erőlködne.
-
FunPro
őstag
válasz
AliceWhat #47817 üzenetére
Nekem legutóbb nem volt kedvem vesződni egy gép összeállításával és összeszerelésével, így összeszereléssel együtt vettem egy gépet.
Lementem az üzletbe, végigmutogatta az emberünk a biost. Hazavittem, rádugtam a monitort, csipogott mint a hülye, képet viszont nem adott. Ugyanígy giga alaplap.
Néztem a hibakódokat, nekem is olyan furán csipogott, de a végén abszolváltam, hogy ez csak 5 csipogás lesz, ami proci hibára utal a nagykönyv szerint. Gyanús volt a dolog, mert előtte láttam, hogy ment a gép, hát csak nem halhatott meg ilyen gyorsan a proci?!
Majdnem betojtam, amikor rájöttem mi a hiba. A gépházon van egy kis lekerekített fém rész. A vidkarit az emberünk a lap "felső" pci slotjába rakta. Az üzletben dvi kábellel volt tesztelve, viszont a hdmi kábel magasabban csatlakozik.
Amiatt a szemét kiálló fémcsík miatt a hdmi kábel nem ment bele teljesen a kártyába, csak látszólag. (Elsőre igazából nem is láttam mennyire dugom bele, csak érzésből bedugtam a gép hátuljába, látszólag tökéletesen). A hülye gigabyte meg ugyanazt a hibakódot használja a procihibára meg a "nem tudok képet adni hülyegyerek" hibára. Megigazítottam a vidkarit, belement teljesen a kábel, működött minden gond nélkül.
Azt a gyakorlatban nem tudom, hogy a lap akkor is vinnyog, ha a monitor oldalon van valami gebasz a kábellel/csatlakozással (gondolom igen), vagy csak akkor vinnyog, ha a vidkarinál van gebasz, de nekem sanszos, hogy nálad is a hdmi kontakt lesz a ludas.
-
Submarine
senior tag
válasz
AliceWhat #47817 üzenetére
Gigabyte B660M DS3H támogatott CPU / BIOS verzió
Core i3-12100F - F2 : N/A = Not support - vagy jó, vagy nem, jelen esetben: nem
Nem sikerült kihámozni, melyik van a lapodon. Szerintem az F2 az alap.
BIOS verziók (F2,F5,F6)
Kelleni fog hozzá egy tuti jó VGA. Anélkül nincs kép.
A legjobb egy tiszta telepítés lenne. De odáig is el kellene jutni, valahogy.
1. Monitor nélkül is kellene bootolnia.
2. Q-flashelni kell F6-ra.
G B660M DS3H manual
Ramokat a kellő helyre raktad?
Innen a fotelból többet nem lehet tudni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest