-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
d@minator
addikt
-
Submarine
senior tag
válasz
perge666 #46134 üzenetére
Nem kell azt a bekapcsológombot hosszan nyomogatni. Kb. mintha kihúznád a konnektorból.
Ez egy feature. Xboxokban volt hasonló régebben, hogy kikapcsolás után lehűtse a gépet.
El is porladnak a nyáklapok szépen lassan. 5 év után már jelentkeznek a gondok, bár abba a folyamatos tájfun is jócskán bejátszik.
Mondjuk az én véleményem, hogy minél lassabban melegedjen fel, és lassabban hüljön le egy elektronikai eszköz. A hőtágulással jobb békében lenni, főleg mióta a forraszanyagból hanyagolni kell az ólmot.
Szóval utána kell nézni az alaplapnak, és hogy mi ennek a neve, és ki lehet-e kapcsolni.
Valahol az energia beállításooknál kell matatni. -
Petya XT
senior tag
válasz
perge666 #37237 üzenetére
Szia,
Bár nem írtad, hogy milyen lapról van szó, ilyenkor, használt lapnál érdemes alaplapi elemcserével indítani, és CMOS resettel. Asus lapoknál láttam hasonló hibákat, ahol valami nagyvad procival használták, és utólag került bele kisebb, beállítások maradtak, ettől letérdelt a lap.
Ha a reset ellenére is csinálja, akkor lehet nézelődni másfelé is, mert használt lap lévén nem zárható ki, hogy van valami sunyi hibája esetleg...
-
perge666
veterán
válasz
perge666 #23033 üzenetére
Na ràjöttem a gèp kínjàra.
Bele raktam a mostani konfigomból a 4gigàs DDR3 memóriàt,és minden tovàbbi nélkül bekapcsolt.
De valamit akkor sem értek!
A lap kezeli a DDR2 és DDR3 memóriàt is,és nekem van ithon 2 ddr2-es is,amiből az egyik tudom hogy nem jó.
Beleraktam,ki is sípolta a gép ahogy kell,és nem adott képet.
Beleraktam a màsik memóriàt is,aztl nem sípolta ki,de nem adott képet.
Akkor most a màsodik memória is meghalt,vagy csak a biosban kell àtàllítani valamit??A DDR3 memória segítségével màr oprendszert is varàzsoltam a gépre.
-
törölt tag
válasz
perge666 #23033 üzenetére
BIOS reset legegyszerűbb módja: vedd ki a gomb elemet, ÉS húzd ki a tápegységből a tápkábelt. Hagyd így egy percre legalább.
Közben azért érdemes lenne megnézned, hogy default beállításnál az IGP-t fogja e használni a lap.(elvileg igen).
xsanyi77: Első körben egyesével teszteld meg a ramokat. Egyszerre egyet hagyj a lapon és azt próbáld ki minden slotban. Ha nem lesz hiba jelenség, akkor mehet a híres MEMTEST86.
gyurci11: Melegedés7 anyagok tágulása. Próbáld meg kivenni, vissza tenni a procit, lehet, hogy a melegedéskor kontakt hiba lép fel. Meleg proci kevésbé tűri a + feszültségeket. Próbáld meg a tápegységet kicserélni próba erejéig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest