- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen GPS-t vegyek?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RVR400
veterán
válasz
RedCactus #31980 üzenetére
Valójában az Improve system stability, az Improve memory compatibility és az Enhance compatibility with some PCIE device, és a legalább 15 BIOS-frissítés pedig semmire sem jó.
Gondolom egy reinstall sem lett megpróbálva, de végülis mondjuk meg a tutit a legalapvetőbb próbálkozások kihagyása nélkül. Nincs ezzel baj, csak kíváncsi lennék, hogy vajon melyik megoldás lesz az, ami tetszhet.
(#31979) CoolMan81: Szerintem, ha akartad, akkor értetted az iróniát.
-
BRIKLY
veterán
válasz
RedCactus #31968 üzenetére
Az nem,nem szoktam BIOS-t frissíteni,amíg konkrét szükség nincs rá,és minden jól működik.
(#31969) IstvánLászló: Köszönöm,hogy segíteni szeretnél,de ha már a hiba leírását tartalmazó hozzászólásomat nem sikerült elolvasnod,akkor nem tudom,hogy hogyan. Leírtam,hogy a teljes gép ott van az adatlapomon,kivéve a VGA,de azt külön leírtam 2x is...
-
logitech25
tag
válasz
RedCactus #31891 üzenetére
Szia.
CPU nem vettem ki a foglalatból.
Intel gyári hűtésem volt, vettem egy vízhűtést és ki cseréltem,azóta jelentkezett a probléma.A1/A2 üzemel a memória (két modul) Hyper X Furi 1886MHz
Ha be rakom dualba, indul, leáll és ezt csinálja folyton.
Másik probléma, hogy nem is bootol be, be kapcsolom, ki írja a CPU és memória adatokat, alatta azt, hogy CPU Fan error. (CPU Fanra van dugva)Nyomom kell mindig F1-et, navigál egyből biosba és ott nyomok Ft-ot és így áll fel a Windows.
Szerinted mi a gond?
-
syC
addikt
válasz
RedCactus #31860 üzenetére
Hali. Mint írtam, a vga volt a ludas. Csak azt nem értem, hogy ha
szarnem jó a vga, akkor miért postol be vele a gép.Úgy látszik kijöttem a pc bütykölős gyakorlatból ..
mod: meg az volt még nagyon fura, hogy bios reset után, amikor be tudtam lépni biosba, akkor a hardware monitoring-ot elindítva megmekkent a mutatvány, lényegében lefagyott a bios.
-
Lablovezel
csendes újonc
válasz
RedCactus #31563 üzenetére
Megneztem a kabelt jonak tunik. Igazabol nem is vagom hogyan tudna elmozdulni egy zart hazban raadasul biztonsagi pöcökkel ellatva hogy ne csusszon ki. most megint ott tartok hogy se win7 se win8 telepito nem talal hard drive-ot. (illesztoprogramot sem az alaplap cd-n.) Szarok az egeszbe veszek valami 60gb-s ssd-t a win-nek aztan megnezem mi menteheto meg a regirol. Egyebkent 3 ev garancia van a gepre (kulon osszeallitott) ami meg el csak nem tudom ilyen eseteben ervenyes-e, hogy formataltam a vinyot stb.
-
bandita31
csendes tag
válasz
RedCactus #31564 üzenetére
Igen próbáltam meg a Delet-et is (neten F2-öt írtak ennél a modellnél) Lehet a bios be is jön mert a win nem tölt be olyankor de kép nincs továbbra se csak a windows-ba.. Neten se találtam semmi megoldást de még ilyen hibát se mert másnak egyáltalán nincs kép vagy be se kapcsol a laptop.. Én már kiégtem majd javaslom neki vigye szervízbe..
-
Colos1
őstag
válasz
RedCactus #31483 üzenetére
Kb. 6x próbáltam újraindítani utána a gépet. Egyszer le is volt áramtalanítva pár másodpercig. Amikor kivettem, nem volt forró, a kezem állta. Pár hónapja picit zörgött rajta az egyik venti, pont örültem, hogy végre megszűnt. Lehet leállt? De tudtommal a GDDR5 megvédi magát, és ezek a hibák RAM -ra utalnak.
A boot -kor a két csík mindig ugyanott volt. Meg volt az a másik, amikor "kockásan" lett csíkos. Meg volt olyan, amikor úgy nézett ki a monitorom, mint egy modern festmény, mindenféle színes ábrázatok voltak elszórva a monitoron
Amúgy 3,5 éves a videokártya.
Soha nem volt semmi baja, ez minden előzmény nélkül jött.
Bááár voltak az utóbbi hónapokban fura fagyásaim, de annak ehhez szerintem köze nincs, azok mindig idle állapotban jöttek, sosem DCS World alatt, amikor a GPU 65..100% és a 3 GB VRAM utolsó bitje is használva van.
-
dajkapeter
senior tag
válasz
RedCactus #31446 üzenetére
Na ez az... Épp a múlthéten néztem meg és a sentinel azt mondta, hogy 100/100. Igaz, van benne egy pár óra (asszem 4 évnyi működés összesen). Elképzelhető, hogy vinyó baja van?
Talán más. Van egy 500-as sata3-as vinyóm. A múltkor beleraktam, de nem akart csinálni vele semmit. Még a bios se akart bejönni. Elképzelhető, hogy nem tudja kezelni a gépem?
-
GLaca8911
csendes tag
válasz
RedCactus #31319 üzenetére
Így konkrétan hogy Windows + P nem, de a képernyőfelbontásban igen, és ott látja egy ideig majd eldobja... Acer szervizt felhívtam mókuskám világáról nem tudott így tippem sincs... Múltkor összejött úgy a kép, hogy összedugva a TV géppel, VGA driver frissít gép újraindít és lőn volt kép a tv-n. Kábel kihúz gép újraindít kábel bedug és megint nem jött át a kép... De a vicc az egészben, hogy ha össze van dugva a gép és a tv, újraindítom, belépek a BIOS-ba és a lapiról átvándorol a kép a tv-re... majd onnantól ott is marad. Windows logó betöltése közben pedig visszamegy a kép a laptopra és a tv-ről el... Ezért bátorkodom azt gondolni, hogy magának a portnak semmi baja egyszerűen valami megbassza az anyját ... már bocs a kifejezésért de már rohadtul idegesít... A gép egy Packard Bell Easynote TV 43, a tv pedig egy LG smart tv... pontos típus passz....
-
domewalker
csendes tag
válasz
RedCactus #31277 üzenetére
Szia! Már túl vagyok rajta, kivettem az elemet kb 3-4 percre, továbbra is pocsék a helyzet. Az sem segített hogy az egész előlapi usb+hang panelt lehuztam az alaplapról. Ha egyéb tipp nincs, akkor gondolom innentől már csak az alkatrészek egyesével való tesztelése maradt, meg az imádság hogy a lehető legkevesebb hardver menjen tönkre.
Hasonló esetekben az alaplap+proci kézenfogva szoktak elmenni nem?
-
IstvánLászló
őstag
válasz
RedCactus #31250 üzenetére
Köszönöm hogy örülsz a sikernek, ez neked is köszönhető.
A rammokkal sakkoznom kellett...
BIOS frissítést megcsináltam mind az összeset igen tényleg igaz............
A lényeg valami logikai gubanc lehetett, nem is tudom az okát, tényleg nem mert sosem volt még GEIL-rammal problémám.......
Már hulla fáradt vagyok és lassan megyek majd később pihenni.....
Üdv, István László -
IstvánLászló
őstag
válasz
RedCactus #31241 üzenetére
Szia! RedCactus
Köszönöm a válaszodat ismét és szép jó reggelt kívánok.
Köszönöm az útbaigazítást de még próbálkozom mielőtt kérdeznék az azonnali alaplapos kérdések topikban.
A BIOS-ban ram időzítést megpróbálom beállítani, tudom nehéz menet lesz.
A lényeg ebben nincsen tapasztalatom még, de hát neki kell fogjak hogy mi sikerülhet talán??
A proci és alaplap válogatós írtad, még porci cserén töröm a fejemet mert van itthon kéznél egy és próba cseresznye elven hátha jó is lesz de majd kiderül.
Most megyek és nekifogok a proci cserének, de előtte ram időzítéseket megpróbálom beállítani.Üdv, István
-
IstvánLászló
őstag
válasz
RedCactus #31239 üzenetére
Szia! RedCactus
Köszönöm a válaszodat.CMOS resetetet és már minden lehetőséget-megcsináltam, mielőtt segítséget kértem itt a fórumon.....
A BIOS frissítést a legújabbra is, egyesével ki is próbáltam, de hiába minden semmi új változás nincsen.
A lényeg valami ram időzítési gondra gyanakszom, mert mindent amit tudtam már ki is próbáltam....
A lényeg gépem most is stabilan működik is, külön külön mid a két-darab 1Gb -os ram modullal, de 4 modullal egyszerre nem akar jó is lenni??
A BIOS-ban kéne ram időzítést állítanom, de ebben nincsen tapasztalatom, mert sosem kellet piszkálnom idáig??
A kérdésem ram időzítést hogy kellene beállítanom, milyen értékekre??
A lényeg esélyem legyen elérni hogy mind a 4x1Gb modul duálba tudjon működni, és ne fütyülje ki őket.Üdv, István
-
bope87
aktív tag
válasz
RedCactus #31216 üzenetére
Ilyet hogy ErP nem találtam, csak az Advanced/APM alatt egy Deep S4 opciót ami alap esetben disabled volt, enabled-re állítottam.
Volt még egy olyan opció, hogy EPU (Power Saving Mode), alap esetben disabled. Melyikre gondolsz ErP alatt? Mert az alaplap kézikönyve szerint sincs ilyen funkcióm a BIOS-ban, csak hasonlók, amiket írtam.Hibernálást kikapcsoltam, ahogy le volt írva, már a BIOS módosítás után nem tudott újraindulni a gép. Fekete képernyő, 4 sípolás. Power gomb ki, utána újra bekapcs és elindul. Nem tudom mi lehet a hiba forrása ezek után :/
-
_ak_
addikt
válasz
RedCactus #31152 üzenetére
.2012-est az utolsó megjelent és felrakott BIOS, azzal ment pár van keresztül.
Nem emlékszem már, hogy mik voltam az első jelek, mert a ramok, vagy legalábbis az egyik, bedöglött és a Kodiban elkezdett néha szétesni a kép, ami pont egy időre esett a switch kiesésével, így azt hittem, hogy amiatt és azért bosszankodtam sokat.
Szerintem a ki-be kapcsolós probléma utána érkezett, de másról nem tudok, értem ezalatt, hogy sem villámlás, sem asztalról borulás vagy bármi hasonló nem történt.
-
bdio
újonc
válasz
RedCactus #31101 üzenetére
Feltételezem, hogy ilyen probléma esetén sose lenne kép. De ennél van. Csak sokat kell gombot nyomogatni. Amúgy a monitoron valóban van 1 hdmi meg egy vga bemenet de ezek közül a vga-t használom az r7 360 dvi-i portján- átalakítóval. A kártya hdmi kimenete(ezért vettem az egész hóbelevancot) a tv-be megy, hogy ott tudjak filmet nézni.
-
Mister X
tag
válasz
RedCactus #31084 üzenetére
Igen bent van. Annyi változott hogy egy újraíndítás után újra van kép de a GTX még mindig sehol. Ráadásul még a billentyűzet is köddé vált... ott most még elemet csekkolom először meg a kábelt. Az eszközkezelőben viszont találtam ilyeneket: egyéb eszközök--PCI egyszerű kommunkikációs vezérlő (ismeretlen)
SM buszvezérlő szintén ismeretlen. Alaplapi cd-ről próbáltam frissíteni őket de nem sikerült. -
Mike88
senior tag
válasz
RedCactus #31040 üzenetére
Köszi, közben megoldódott a dolog. Hogy mi volt a problémája azt nem tudom, de még mindig baromira érdekelne. Kivettem a lemezt USB-IDE kábellel rádugtam egy másik PC-re, itt ugyebár 2 partíciót látott, mert a win8.1 korábban 2-t csinált (ill. hármat szokott) no mindegy, töröltem az elsődleges partíciót, a rendszer számára fenntartott partíciót, s leformáztam a hdd-t, ezután már továbblépett az indulási képernyőn, így feltettem egy win7-et, mivel eredetileg az volt a tulaj kérése, s még egyszer nem akartam a 8.1-el próbálkozni, nem hiányzik ez a tortúra még egyszer. Hetes feltelepült rendesen, minden OK.
Egyszerűen nem értem... -
hundavid80
csendes tag
válasz
RedCactus #31011 üzenetére
igen-igen, ezen sajnos túl vagyunk.
Gyönyörűen állnak a lábak az alaplapon, a cpu tiszta, pormentes, a foglalatban szépen ül. Paszta pont elég, sőt inkább kevés, de most nem raktam rá pluszban. Tápcsatik újraillesztve, RAM a szürke foglalatokban, akadálymentesen bepattant.
Tökéletes minden, csak nem indul. -
CWorm
aktív tag
válasz
RedCactus #31004 üzenetére
Hát, nem tudom... milyen driver (vagy hiánya) okozhat olyan jelenséget, hogy kikapcsolt állapotban "fúj a szél" a hangfalban?
Azt is elfelejtettem megemlíteni, hogy leveleztem a MSI-vel ezügyben, de azonkívül, hogy küldtek egy néhány napos BIOS-t, másban nem tudtak segíteni (az új BIOS-szal is jelentkeznek a dolgok). -
CWorm
aktív tag
válasz
RedCactus #31002 üzenetére
Szia!
Amikor a házból kivéve teszteltem a dolgot, akkor ezek is megvoltak. Nem volt rádugva az USB hangkártya, illetve a másik tápegység egy másik hosszabbítóba volt dugva, ami egy másik konnektorból jött (ez nem tudatos volt, csak kényelmi szempontból csináltam így.
) Illetve a tápok esetében mindig a saját hálózati kábelüket használtam. Tehát vagy hibás mindkét kábel és/vagy mindkét elosztó és/vagy mindkét fali dugalj, vagy valami más lesz...
-
Taru
tag
válasz
RedCactus #30975 üzenetére
Köszi a tippeket. Lecseréltem a PSUt, azóta nem produkálja magát (kb 2 órája telepítgetek vissza és egyenlőre semmi jele a hibának). Tettem be még 1 ventit, bár a hőmérsékletek jónak mondhatók, de +1 venti nem árthat és elfér (CPU:minden mag 40C alatt, VGA: 36C körül mozog). BIOS csere is megfontolandó, gyári van rajta.
HDD kábelre nem gondoltam, de megér egy cserét. HDD-ket még biztos fogom nyaggatni mert furák voltak a fagyások (ráadásul most nyáron HDD csere is azért volt mert leállt egy HDD (az is így kezdte).
Az előlapi USB-vel mi a gond? Az egér mondjuk ha nem tesztelem (és darabokban van épp a gép) akkor hátul van, de az infra érzékelője a billentyűzetnek állandóan elől van. Milyen gondot okozhat?
Pyrandus: Érdekes ötlet, de gondolom akkor más is újra indult volna, de azért majd figyelek rá, Kösz a tippet.
-
demars
addikt
válasz
RedCactus #30946 üzenetére
Szia!
Köszi a tippet... átmozgattam ismét mindent (majdnem letörtem egy kondit a lapról...), vissa tettem a vinyót és jó lett. Bekapcsolásnál most a hdd led villogott, nem pedig folyamatosan világított. Attól félek hamarosan beadja a kulcsot a hdd. Keresgéltem a biosban amit mondtál, de nem nyúltam hozzá mert elindult! Ennek ellenére válasszam ezt az AHCI módot??
-
h.adam.92
őstag
válasz
RedCactus #30911 üzenetére
Memtest megvolt. 45 percig hibátlanul futott, egy végig is ment hiba nélkül. A másodikat nem vártam meg. Fast boot nem volt bekapcsolva. BIOS-t még nem frissítettem. Kezdek a windows-ra is gyanakodni. Holnap újra teszem. Mellesleg ma még szintén nem kapcsolt ki, de ami késik nem múlik.
-
Melon87
tag
válasz
RedCactus #30845 üzenetére
Legfrissebb BIOS van rajta (2,40) és első nap működött hibátlanul utána lelte "halálát".
Most már nagyon nincs ötletem mert ha csak rádugom az alaplapra a táp csatit meg CPU csatlakozót proci meg memória van csak benne én nem ad képet sem!
Sikerült kipróbálni egy Giga lappal is de ott is ugyan ez a jelenség!Esetleg nincs valami védelem az alaplapon, esetleg valami csatlakozó amit kötelező rádugni esetleg jumper vagy bármi?
Válaszokat köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OTP Bank topic
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest