Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
-
Robokutya
senior tag
válasz
MrDerekas
üzenetére
Van én nékem egy ilyen kis kütyüm ha a proci hűtés mögé bedugom a procihűtő probléma lehetőségét ezzel kizárhatom?
Viszont akkor még meglehet a táp és a vga közti probléma azt viszont csak a tápcserével tudom megoldani
Úgyis gondolkodom egy moduláris tápon.Bár elég régen pihen a szekrényemben ez a cucc
-
MrDerekas
addikt
válasz
Robokutya
üzenetére
Mivel a táp ventije is moroghat, de egyedül ugye nem számottevő, ezért lehet, hogy fokozatosan érte el azt a rezgési szintet, amivel már szinkronba került egy másik venti rezonanciájával. Nem egyszerű kinyomozni az tény. Én napokig tapogattam, meg fogtam le kézzel, mire rájöttem, hogy a vga és a táp ventije együtt adja ezt a szinuszos felbúgást.

-
Robokutya
senior tag
válasz
MrDerekas
üzenetére
őő ennek a lehetőségnek a megjelenése nem bontakozott volna ki az összeszerelést követő pár nap után?
Mert nálam hónapokig jól futottak a ventik.
Bár most van rajtuk egy kevéske porcica ideje lenne megfújni őket egy picit ezt még megteszem a közeljövőbe azt ha nem változik van egy ragyi 500 w-s tápom aminek csak annyi a gondja hogy pár sata csatival kevesebbje van mint amennyi kéne de egy pár napos tesztelésre talán elég lesz.
A proci ventit meg nincs nagy kedvem kioperálni a lapból
Gyanakszom a tápomra mivel igen régi darab és csoda hogy még leadja a teljesítményt ami rajta van írva.
A múltkoriban sikerült kimérnem bár a ventijét elfelejtettem lecseréltetni megcsinálták volna ha kérem
Köszi az infókat -
MrDerekas
addikt
válasz
Robokutya
üzenetére
Nem kell progi. Esélyesnek találom, hogy két ventilátorod összerezeg vagy "fázisba" kerül egymással. Legalábbis ez szokott egy szinuszos búgást/rezgést generálni. Ezt csak lekötésekkel tudnád kideríteni, megszüntetni pedig az adott ventilátorok egyikének, egy darab ellenállás közbeiktatásával való lassításával. Tehát a lényeg, megkeresni az összerezgő fordulatszámot és arról eltéríteni az egyik, másik ventit. Hűtéstopikban is érdemes rákeresni erre a szinuszos búgásra (ami felpörgetési zajnak tűnik).
-
Robokutya
senior tag
Srácok tudtok e nekem olyan progit ajánlani amivel terhelés közben játék alatt
tudom vizsgálni a ventilátor teljesítményeimet?
Gondolok itt proci vga és tápegység ventikre.
Az a bajom hogy most nem tudom eldönteni hogy biosz beállítási hiba hozzá nem érésből fakadó problémám van e vagy tényleg döglődik valamim terhelés alatt.
Valamelyik ventilátorom kegyetlen hullámzó fordulatszámra utaló hang effekttel jutalmaz meg játék közben.
ötleteket előre is köszi. -
endre166
tag
Sziasztok!
Vettem egy netezős gépet, összeraktam, csak nem ad képet.
Proci: ryzen 2200g
Alaplap: Asrock a320m-dgs
Nos, rájöttem, hogy ez az alaplap nem támogatja ezt a procit és kellene egy bios update. Csakhogy még a közelben sincs senkinek másik procija hogy behozzon valamit és le tudjam frissíteni. Egyszóval így esélytelen hogy helyrehozzam?
Valahogy lehetséges a bios update proci nélkül? -
törölt tag
válasz
stanagovic
üzenetére
Köszönöm.
1db ram van benne, azt át is tettem tegnap másik slot-ba.
Proc. és memória hiba ugye nem eselyélyes? -
stanagovic
tag
válasz
üzenetére
Szia!
Nem oly régen volt hasonló problémám, ott az alaplap volt a ludas, egy idő után le is állt teljesen.
Azért a RAM-okat megnézném a helyedben, érintkezőit esetleg áttisztítani.
Valahonnan csak kellene egy teszt tápot szerezned, anélkül nehéz lesz megmondani, hogy táp, vagy az alaplap. -
pureez
csendes tag
Hali!
Olyan problémám van, hogy gép bekapcsolásakor videokártya kivételével minden felpörög, de csak kb. 1 perc után kezd el bootolni a gép.
Illetve használat közben néha magától fekete képernyő, minden elszál, de ventik ugyanúgy pörögnek. (ilyenkor csak tápegység kikapcsolásával lehet lelőni a gépet) Ráadásul ez régebbi tünet, emiatt ruháztam be új alaplap/processzor/memoria-ra, de a hiba ugyanúgy fennmaradt.
Tápegységre eddig azért nem gyanakodtam, mert még nincs egy éves se és nem is olyan noname (chieftec).
SSD okozhat hasonló dolgokat? Az ami még viszonylag új benne, és annak idején pár hétre a beszerelése után kezdett jelentkezni a probléma.Válaszokat és a segítséget előre is köszönöm!

-
törölt tag
Üdv!
Az alábbi problémára kérnék segítséget.
Adott PC, 5 és fél éves.
Táp FSP Raider bronze 550W.
A gép nenehezen indul, van hogy 10 perceken át próbálom beindítani. A ventilátorok felpörögnek és ennyi. Ilyenkor a processzor hűtője is eléggé felmelegszik.
Tegnap reseteltem az alaplapot, de a hiba ugyanúgy fennáll.
Ha beindul akkor teljesen jól működik.Táp: 5 év garancia volt hozzá. Szétszedtem: nincs púpos kondi.
Alaplapon sincs púpos kondi.
1 gomb van: ez a bekapcsoló és a reset is.Nem szeretnék új konfigot, a legolcsóbb megoldást keresem. De amit a leginkább nem szeretnék, hogy pl. vennék egy alaplapot aztán kiderülne hogy más volt a baj.
Tápot nem tudok kölcsön kérni tesztre.Szerintetek melyik a haldokló elem? Köszönöm az ötleteket.
Ui: mindent (usb, merev lemez, optika, video kártyám nincs) lekötve is ugyanez a hiba
-
Sziasztok!
Egy számomra új jelenséggel gazdagodtam, de nem örömömre, inkább bánatomra.
Összeraktam egy gépet, elég régi típus, innen-onnan alkatrészekből. Egy Asus P5KPL-AM Se alaplap, benne egy E6300 proci. stb.
A lényeg az, hogy feltettem rá egy win7-et, majd miután látszólag minden rendben ment szerettem volna a másik gépemről eztazt átenni rá egy pendriveon. Felmásoltam a cuccokat, bedugtam a drágába és semmi. Se egyik port, de másik, de elöl, se hátul. Miközben az USB -s egér vígan működik bármelyikben.
És ezt tetézve már a saját gépemben sem működik a pendrive azóta.
(Volt egy kis micro sd adapterem, abban egy 32 GB kártya, azzal ezt eljátszottam szintén. Telefonban sikerült formázni csak utána, de a gép elvesztette.)
Telepítettem a chipset drivert, eszközkezelőben azt írja OK, Biosban engedélyezve.
Továbbra is csak az egér megy, a két pendrive KO, nem merek még eggyel próbálkozni.Ez mi a fene lehet?
-
törölt tag
-
tpower
tag
hi evribodri

adott asrock fm2a55m-hd+
több procival, rammal, táppal, stb kipróbálva a kövi szitut produkálja.
ram nélkül 3 hosszú ahogy illik
ha a cpu-hoz közelebbi foglalatba teszek bármilyen ramot akkor nem csipog, de nem is történik semmi
ha a második foglalatot használom vagy mindkettőt akkor 2*3 rövidet csippan és persze úgy se indul a lap
wtf lehet a probléma.u.i: bios reset volt az első, szóval azt már nem kell benyögni

u.i.2: minden más alkatrész megy egy másik fm2 lapban.......
-
maathe
senior tag
Adott az alábbi PC, amely a kikapcsolás után már nem volt hajlandó megfelelően működni, előtte semmi gondja nem volt. Azóta a bekapcsolást követően a ventilátorok felpörögnek (a CPU hűtő maxon megy, ami kicsit furcsa), hangból ítélve a HDD is beindul, viszont a monitoron semmi nem látszódik (az sem, hogy nincs jel), illetve a bill. és az egér sem kap áramot. Amit tudtam lehúztam, de sajnos a helyzeten nem változtatott. Táppal lehet gond?
i5-4670
Gigabyte GA-H87-HD3
HyperX 8GB DDR3
R7 260X
Corsair CX430M
Samsung 850, WD HDD -
-
MrDerekas
addikt
válasz
Karcub
üzenetére
Nem minden esetben, illetve attól is függ milyen teljes konfigurációról van szó., Optimális esetben kicseréled, első indításkor telepíti az újjonnan észlelt eszközöket, majd restart és menni fog. Illetve a win update segítségével behúzza magának az esetleg hiányzó pár drivert.
-
Karcub
senior tag
Hali.
Ha kicserélem az alaplapot, akkor ugye újra kell telepíteni a windowst? -
ron233
tag
Sziasztok
Tavaly vettem új gépet, és pár hete néha játék és filmnézés közben kattan a gép.
Utánakérdeztem azt mondják hogy a winchester haldokolhat benne. Egy samsung ssd és egy WD vinyó van benne. Letöltöttem a hd sentinel progit ami azt írja hogy 100%-os mind a két vinyóm. Ha ssd-ről játszok akkor is kattan néha a gép.
Nem hiszem hogy az ssd lenne rossz, de ha mondjuk rossz a WD vinyóm akkor kattoghat akkor is ha épp nem arról fut vmi? Vagy más állhat a kattogás mögött? -
ToxelKe
csendes tag
Nos, megnéztem , de elindulni így sem akart.
Kiszedtem a procit és úgy néz ki, hogy egy darab pin az valahogyan beferdült, amit nem is értek ,hogy hogyan mert eddig sosem ki volt kivéve a processzor :/ ja meg valahogy került egy nagyon pici paszta is a szélére ,amit szint úgy nem értek,hogy folyhatott be oda. -
MrDerekas
addikt
válasz
ToxelKe
üzenetére
Próbálkozz egy minimum konfig indítással. Csak a lap+cpu+1db ram+vga+billentyű. Első indításra ennyi elég, hogy meglássuk, betölt-e a bios rendesen. Ha így sem tölt be, akkor ki kell venni és ellenőrizni a cpu-t, hogy nincs-e alatta görbült/sérült pin vagy szennyeződés. (Hogy hibamentesen ment eddig, az nem zárja ki a tokozás környéki sérülést)
-
ToxelKe
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy szerintetek meghalt-e az alaplapom vagy valami más gond lehet?
A helyzet úgy fest, hogy az előző videókártyám eléggé elhalálozó félben volt, vagy legalább is úgy tűnt.
A játékok max 1-2 fps-el futottak annak ellenére, hogy aznap még teljesen jól ment, addig ameddig nem kapott egy fagyást a gép onnantól nem bírt be bootolni a windowsig csak úgy hogy újra telepítettem a gépet.
De ezek után a vga drivert sem bírtam feltelepíteni, mert mindig befagyott egy fekete képpel a gép, mikor telepítettem.Ezért vettem egy MSI GTX 1050 Ti-t.
Mikor belepattintottam a gépbe akkor az fogadott, hogy a boot splash logonál vagy alaplapi logó cuccnál ( ki hogy nevezi) befagy és nem reagál a gép semmire se, a billentyűzetet sem érzékeli. Így a bioszig sem tudok eljutni.
Visszaraktam a régi videokártyát hát ha azzal még talán elindul, de most már azzal is, pont ugyan az van, hogy pont ott befagy és tehetetlen vagyok.
Mindennel szórakoztam már, a CMOS resettel is, azzal hogy kiszedtem a biosz elemet, ramokat, merevlemezeket, amit csak lehet, de sehogy sem bírom működésre bírni a gépet.
Még hozzá tenném, hogy az alaplapon pirosan világít a boot_device_led.Az alaplom egy ASUS Sabertooth 990fx.
Proci egy AMD FX-8350
táp egy Cooler Master Elite Power 600W
a ramokat nagyon pontosan már nem tudom de 2x4 giga kingston-ok. -
MrDerekas
addikt
válasz
core i7
üzenetére
Ez megintcsak a merevlemezekre utal. Mindenképp kell az a hdd nélküli tesztüzem, akár pár napra is. Ha ezek a hibák megmaradnak, akkor pedig az ssd-t kell mellőzni egy időre. Keresztbe teszt szükséges, hogy kiderüljön a hiba. (Már ha a hdd mentességnél erre nem derülne fény.)
-
MrDerekas
addikt
válasz
core i7
üzenetére
Az nem gond, hogy van mellette hdd. Teljesen ésszerű is a létezése. A baj akkor van, ha a hdd miatt akad a rendszer. Ha hdd nélkül nem produkálja a hibát, akkor kénytelen leszel beszerezni egy másik hdd-t, mert ebben az esetben hibás az adott merevlemez. Esetleg sata kábel cserét is megejthetsz, hátha csak csatlakozási hibája van, ha van egyáltalán. Ez egyelőre csak tézis, majd a hdd nélküli használat megmutatja merre is gondolkodjunk tovább.
-
MrDerekas
addikt
válasz
core i7
üzenetére
Ettől még ha annak adatkapcsolatában van hiba, simán lefogja a rendszert és okoz érdekes beakadásokat, abnormális működést. Ugye te látszólag nem használod azt a meghajtót, de a rendszer még a háttérben bőszen indexel, keres vagy épp szivárogtat, területet készít elő egy függő frissítésnek.
-
MrDerekas
addikt
válasz
core i7
üzenetére
Memvezérlő a prociban van
A proci hiba meg kizárható nagyjából (Ha csak nem valóban a memória területen van alatta görbült pin) Van memtest progi win alá is, de az kb lepke puki. Épp az a lényege, hogy oprendszertől függetlenül kell tesztelni a modulokat, hogy más szoftver véletlen se kavarjon be. A win beépítettje nem az ajánlott progik közül való. Nem mellesleg a kérdéses játék optimalizációja igen hiányos, és akár annak a memória kezelése is okozhatja a hibát. -
MrDerekas
addikt
válasz
pHantom x
üzenetére
Inkább vga, vagy driver gond lehet, esetleg még a monitoré.
(#37245) core i7 A merevlemez/ssd tájékán néznék szét először. Sata és tápcsatlakozók stabilan üljenek. Ha a hőfokok rendben vannak, egy memtest-et is lehet érdemes lenne futtatni. Ahogy telik meg a memória és hibás részre futnak az adatok, az is okozhat ilyesmit.
-
core i7
addikt
Sziasztok PUBG nál mostanában olyan van ,hogy egyszer csak elkezd szaggatni a játék és a hang volt ,hogy ilyen kékhalál szerűsséggel és % számlálással jelent meg gépen ,hogy valami hiba történt szomorú smyli (ugye win10) mi lehet a gond? szoftveres vagy hardveres?
-
pHantom x
tag
Sziasztok. Nekem az lenne a problémám, hogy játék alatt naponta 1-2x egyszer csak elfeketül a kép, hang van, beszélni is tudok de nem látok semmit és csak az újrainditás segít. A másik 2-3x egy nap ugyanúgy játék alatt egyszer csak befagy és a hang átváltozik robottá... Én úgy gondolom, hogy vagy a VGA-nak van valami problémája vagy a tápnak.
Config:
Alapl.: gigabyte b85m-d3h
RAM:8GB
VGA: Asus Strix 1060 6GB
Táp:thermaltake hamburg 530W
CPU: i5 4440Elöre is köszönöm.
-
harusakura1
tag
Sziasztok!
A gép:
Alaplap: Asus M5A78-LM/USB3
Proci: AMD FX-6300
Proci hűtő: ID-Cooling SE214X
VGA: MSI GTX 970 Gaming 4G
Ram: 12GB, 4+4 kingmax, 4 kingstone
Táp: FSP Hyper M 600, 600W
HDD: 1TB seagate
SSD: 128GB kingstoneKb. egy hónapja csinálja a gép, hogy random újraindul, mintha megnyomtam volna a reset gombot. Volt már, hogy terhelés alatt, de volt, hogy netezés közben, ezért kizárnám a melegedést, mert van, hogy 4 órát játszok folyamatosan, CPU & VGA is 80%+-on van ez alatt, de semmi baja nincs, aztán netezésnél meg megint rossz.
Természetesen figyeltem a hőfokokat, normálisnak tűntek, proci olyan 65 C körül mozgott a VGA 70-75 max (terhelés alatt). Ettől függetlenül szétszedtem darabjaira és kitakarítottam, hátha.
Körülbelül 1-1,5 naponta fordul elő csak ez a jelenség, de eléggé zavaró, ha esetleg munka közepén vagyok...
Gyanakodtam a tápra (akkor még egy Chieftec CTG-500-PB, 500W volt benne, egy hete vettem az FSP tápot), de kicserélés után is megmaradt a probléma. Nyomattam egy memtest86+ 5.01-et, ment egy ciklust, de nem talált semmit. Az SSD-t kb 1,5 hónapja raktam bele, és úgy emlékszem, hogy utána kezdődött el ez az egész. Esetleg lehet valami köze hozzá? Most itt lesz a húsvéti szünet, lesz vele egy kis időm mókolni, megpróbálom megnézni nélküle, de hálás lennék, ha tudnátok mondani valami tippet még esetleg
Előre is köszönöm a segítséget!
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
Haverom szamitogepe megadta magat ugy nez ki.
Hibajelensegek:
1. Windows betoltesnel a logonal megallt. Egyszer volt ilyen.
2. Ment a gep, windows. Elment a geptol es mire visszajott lefagyott es nem reagalt az eger es a billentyuzet sem.
2. Bekapcsolas utan csak villogo kurzorig/folyamatjelzoig jutott.
3. Kovetkezo bekapcsolasnal a gep nem kuldott jelet a monitornak es szamitogep nem is dolgozott (piros ledbol itelve). Videokartyarol.Most eljottem hozza es memoriakat kivettem (masik memoriaval is probaltam), masik tapot tettem bele. A jelenseg ugyanaz, nem ad kepet billenytuzet sem villan fel pl. Beepitett videokartyaval is ugyanaz a helyzet.
Tap egy jo kis hypro... Az alaplap tipusa ha ez lenyeges lehet: Asrock N68C-GS FX.
Elore is koszi, ha tudtok segiteni!
-
Sziasztok !
Az adatlapomon szereplő gépemmel+Win 10) van olyan gondom azutóbbi időben , hogy a hangkomunikáció nem tökéletes. Discor és Teamspaeak3 ( Ts ) programokat használva akadozik a ki és bejövő hang is .Egy két hete upgradeltem a netem és így másik modemet kaptam . Nálam a gép közvetlenül csatlakozik a modemhez ,de a gyerek gép már a TP linken van rajta és ott az ő gépén tökéletes mind a két program , nem laggol nem akadozik semmi . Már cseréltem mikrofont is és a kimenetet is felcseréltem .A net elvileg stabíl , szóval nem is értem hol lehet a gond ?
-
perge666
veterán
válasz
Petya XT
üzenetére
Szia.
- MSI H61 P21 (B3) alaplap socket 1155Hajnalba kómás voltam és nem az F1-et hanem a sima 1-est nyomogattam,3:20-kor keltem.

Vagyis működik a billentyűzet,a biosba is be tudok lépni,mostmár az említett hibát sem írja ki de a win10 nem indul..........
Most visszaállítom alapállapotba és meglátjuk. -
Petya XT
senior tag
válasz
perge666
üzenetére
Szia,
Bár nem írtad, hogy milyen lapról van szó, ilyenkor, használt lapnál érdemes alaplapi elemcserével indítani, és CMOS resettel. Asus lapoknál láttam hasonló hibákat, ahol valami nagyvad procival használták, és utólag került bele kisebb, beállítások maradtak, ettől letérdelt a lap.
Ha a reset ellenére is csinálja, akkor lehet nézelődni másfelé is, mert használt lap lévén nem zárható ki, hogy van valami sunyi hibája esetleg...
-
perge666
veterán
Sziasztok.
Van egy régebbi I3-as gépem,néhány napja vettem használtan a lap+CPU+memóriát.
Eddig tökéletesen ment,de este nem kapcsoltam ki ( töltöttem visszafelé ) és hajnalba meló előtt mondom kikapcsolom,de hibaüzenet fogadott
Billentyűzetre nem reagált,ujraindítás után ugyanaz a hibaüzenet 3X is.
Melóba kellett indulnom,így nem foglalkoztam vele,szerintetek mi történhetett?Íme a hibaüzenet : [kép]
Billentyűzetre továbbra sem reagált.
Kihúztam a konektorból úgy hagytam otthon. -
vmatyko
tag
Van egy mini pc-m a TV-hez. Költözéskor reppent 1 métert, de látszólag semmi baja, minden rendben működik, kivéve, hogy kb fél óránként 1 mp-re elsötétül a kép, aztán visszajön és minden működik.
Kicsúszhatott valami? Sérült? Integrált VGA-s lap van benne.
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Bekapcsolt gépen akartam monitort cserélni, nem különösebben gondoltam, hogy ez bajt okozna, de úgy tűnik mégis. Kihúztam a DVI kábelt, majd még mielőtt visszadugtam volna a másik monitorral, a gép újraindult, miután helyreállt, kiderült, hogy ez egy kékhalál volt... Frissítettem a VGA drivert, de még ez után is volt 2db kékhalál illetve több driver összeomlás ("a képernyőillesztő nem válaszolt, majd helyreállt"), újraindulás nélkül, csak átmeneti kifagyással és/vagy program bezárással (pl. Rainbow Six Siege). Az alábbi fájlokat említi a BlueScreenView:
dxgkrnl.sys (DirectX Graphics Kernel), dxgmms1.sys (DirectX Graphics MMS), ntoskrnl.exe (NT Kernel & System), nvlddmkm.sys (NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 391.01).
Ezek lehetnek hardverhiba jelei vagy tisztán valami szoftver hiba történt? Bár időszerű lenne, de egyelőre nem tudom megoldani a teljes oprendszer (jelenleg Windows 7 64bit) újratelepítést, valahogy lehet a fent említett hibát enélkül orvosolni?Köszönöm
-
-
Sischo
tag
Sziasztok,
Egy kis segtséget szeretnék kérni.
Vettem egy használt barebone gépet. Eurocom Tornado F5, egy Msi alapra készült gép, alapvetően jókat olvastam róla a neten és az eledó is megbízhatonak tűnt.
Még csak egy napja van nálam a gép és próbáltam tesztelgetni, azonban Fortnite közben lefagyott a gép, fura színes pixelek jelentek meg a képen majd újraindult.Mondanom sem kell, hogy eléggé nyugtalanít a dolog, mivel gari már nincs rá és nagyon gondolkodom rajta, hogy visszavigyem.
Azóta leszedtem egy újabb Nvidia drivert és még nem jött elő újra a dolog, de félek, hogy napok kérdése.
Szerintetek ez lehet hardveres probléma? Köszi előre is aki tud mondani valami tanácsot!
Az event naploban ezeket találtam: -
Buncaman
tag
válasz
spanglee001
üzenetére
Köszönöm a választ. :/
-
spanglee001
addikt
válasz
Buncaman
üzenetére
régen nekem is volt ilyen gondom kín10 topikba sírtam is eleget mint mások is. komplett konfig csere oldotta meg. a hangkártya driverezés, sőt másik hangkártya sem oldotta meg. sokaknál az utorrent miatt csinálta, volt akinek bejött az utorrent helyett a delugét használni. de van akinél mint nálam sem semmi nem oldotta meg. amd-ről váltottam intelre ugyanezt csinálta
most az új konfigomon már fut normálisan a win10 is. de ha nem sírna a 8.1 hogy nem támogatja teljes mértékben a procimat, akkor még mindig a 8.1et használnám. -
Buncaman
tag
Sziasztok!
Az alábbi probléma van a gépemmel: Alaphelyzetben jó a hang, de ha megterhelem a rendszert, pl komolyabb játék, akkor a hang szaggat, akadozik, és ezzel együtt a kép, de az nem olyan szinten mint a hang (valszeg a komplett rendszer laggol be) is akadozik másodpercekre, vagy folyamatosan. Rome II: total War esetén szünetmentes hang és fps probléma, Mount & Blane Warbands esetén akkor ha sok a harcos a csatatéren (ez sajna már 10 egység esetén is előjön), de a League of Legends hibamentesen fut. Hozzá kell tennem, akkor is előjön a hiba, ha you tube-on zenét hallgatok, és közben megnyitok újabb oldalakat, vagy csak görgetek a kommentek között. Ekkor csak kicsi, 0,1-1mp-s szakadás van, de kép és hang együtt megint.Ha a you tube-ról elkattintok és sok ideig mást csinálok majd visszamegyek az oldalra, akkor a videó kép lefagy, megy egy kicsit még a hang és az is leáll.
Valamiért nem engedi felrakni az Aorus Graphic Engine-t a Gygabite kártyához, ezért az MSI programját használom, de nem hiszem hogy van köze a dologhoz.
Végig Windows 10 futott a gépen amióta megvan, és jó ideig nem volt gond. Egyszer csak ilyen lett, elvileg valami audió driver frissítés után (automata windows 10), de nem hiszem hogy ez a gond, mert próbálkoztam sok mindennel.
Eddigi próbálkozások:
-Teljes windowst újraraktam, de nem segített.
-Audió drivereket rakosgattam fel, töröltem le, de semmi.
-Új hangkártyát vettem bele, teljesen jól működik, de a hiba nem javult (természetesen saját driverrel fut).Létezhet, hogy a Windowst 10 a baja? De akkor korábban miért futott vele? Esetleg próbáljam megint újrarakni, van e értelme Win 7-et rakni rá?
Egy szervizes vagy a hangkártya cserére tippelt vagy arra hogy szoftveres a gond, esetleg valami kábel érintkezési hibáról beszélt.
Tudtok segíteni?
Gépem:
Proci: Intel Xeon X3330
RAM: 4x2GB @ 13330Mhz
Alaplap: Q43 azt hisztem
VGA: Gygabite GT1030 LP
Táp: Nem tudom, de ha kell ránézek, 300W-os (elég elv a rendszerhez) -
vis89
csendes tag
Sziasztok!
Egy laptopról volna szó, játék után egyszerűen fekete képernyő fogadott és azóta nem indul el a windows (10).
Azóta próbáltam mindent amit a fekete képernyős hiba esetén írtak. Ha safe módban kikapcsolom a dedikált videokártyát akkor normálisan is elindul a gép. Ha normális indítás után, ha vissza kapcsolom azonnal fekete képernyőt kapok.
Ez a videokártya halálát jelentené vagy van amit megpróbálhatnék csere előtt?
Van itthon másik mxm-a videokártya szükség esetén, de ha nem szükséges nem szedném darabokra a gépet most.Előre is köszi a segítséget.
-
LamaForce
csendes tag
Hali. Lenne egy Gigabyte AX370 K5 lapka, egy Ryzen 5 1600-as procival. 2 napja újraindítottam a gépet, aztán belekezdett egy "boot loop"- ba. A lapon pirosan világít a cpu led, illetve a debug kódoknál amint kiírja a 90-t, felvillan a dram is, majd kezdődik előlről. Darabjaira szedtem a gépet. Kipróbáltam minden létező memóriámat minden slotban, de ugyanez. Kiszedtem és újrapasztáztam a procit, de maradt a hiba. Csináltam cmos resetet 3 féleképpen is, de semmi.
1 hete kapott egy új Cryorig hűtőt a proci,a gyári helyett. (Igaz a gyárit, azóta még nem próbáltam visszatenni...) Sajnos semmilyen másik géppel és eszközzel sem tudom letesztelni a hardverjeimet. Valakinek ötlete? A monitor fekete, a boot nem indul el és semmilyen "beep" sincs. Szeptemberi a konfig amúgy. A memóriák is qvl listásak, illetve anno itt a fórumon segítettek összeválogatni a dolgokat bele. Köszi előre is. -
Nimda
addikt
Sajnos újra produkálja a gépem a hibát
random fagy a windows, ami reset után van, hogy el sem jut a biosig sem, csak a ventik pörögnek fel. Többszöri próbálkozásra indul és egy darabig nincs baja. Nagyobb terhelésnél, pl. játékoknál is random fagy. De van egy érdekes dolog, mégpedig a procit terhelve pl. orthossal, stabil a rendszer. A magfeszültség is érdekes, nem tudom, hogy melyiknek higgyek, a bios is ugyanazt mutatja mint az aida, de a cpuz nem:Most már csak a két vinyó van a gépben, odd nincs. Én most már a tápra gyanakszom, de lehet megint a lap is vagy az ssd.
Ötlet?
-
tomiivagyok
aktív tag
sziasztok.nem tudom, hogy jó helyre írok-e (remélem), de már egy ideje fennáll a probléma, és nem tudom eldönteni, hogy most a gépemmel van a probléma, vagy a telefonommal.szóval, helyzet a következő: ezt kapom másolásnál, ha telefonról akarok másolni gépre, viszont ha gépről telefonra, egy deka probléma nincs. azért próbáltam total commanderrel, mert elvileg az meg kellett volna, hogy oldja (sima fájlkezelőt használok btw), de végül nem volt hasznos (ez sem).nem tudom, hogy mi a bibi, szóval jó lenne megoldani, mert a vicces dolog az, hogy tesóm gépén meg például működik oda is meg vissza is.vegyétek semmisnek.
ui: mostmár tesóm gépén se működik.
-
Create.
addikt
válasz
spanglee001
üzenetére
Az egy élmény lehet 1080 után😂
-
Create.
addikt
válasz
spanglee001
üzenetére
azt értem, hogy befagyaszt mindent, volt már rá példa, de hogy ne adjon kèpet utána olyan még nem. Ha benne volt a vga, ha nem. Ott kínkődtem vagy 10 percig, kábeleket mozgattam meg mindent, majd tàpcsere utàn meg elindult. Aztán amivel nem indult táp azzal is. Már furmark is ment vagy 1órát. Aida teszt is megy és semmi tünet. Olyan mintha a 4tűs alaplapi csati nem lett volna rádugva az alaplapra, olyankor szokott ilyen ventifelpöfgést csinálni, pedig azt is megmozgattam. Komolyan nem értem, holnap lesz időm játszani, ha akkor se csinál hibát akkor betudom mégis valami érintkezési hibánsk.
-
Create.
addikt
Sziasztok, olyan gondom lenne, hogy a gépem egyszercsak megfagyott idle ment vagy 2órát utána meg indítottam pubg-t és lobbyban fagyott meg egy 10perc után, majd hiába indítottam újra a ventik pörögtek, de képet nem adott. Mondom fasza mert a vga friss benne biztos behalt, de integrálttal se adott képet. Tápot kihúz, van otthon egy hkc 550 táp azt rádugtam és minden jó, mondom csak megnézem az előzővel is, ami egy 500w-os chieftec eco és elindult, ráadásul 2órát játszottam is vele azóta. Csak azért idegesít, hogy mi lehetett, illetve ha megint előjön akkor hol kell keresni a hibát? A monitor se lehetett baj, mert laptoppal egyből adta a képet. Cpu 40-50 fok között megy, gpu 60-70 fok között, húzva semmi nincs.
Valakinek ötlet? -
-
molnaRm
csendes tag
válasz
MrDerekas
üzenetére
na sikerült szereznem egy tápot, sajnos másik táppal is ugyanez a probléma áll fent. memóriatesztek végigfuttatva, hiba nincs.
bekapcsológombok tesztelve azok is jók.
Maradt az alaplap és a proci. Proci csinálhat ilyen problémákat? mert ha nem akkor kizárásos alapon... Egyébként az új heppje, leállitásra rákattintok nem áll le, ha ujrainditásra nyomok leáll. -
dawez
tag
Sziasztok, lenne egy elég nagy problémám, bekapcsolom a gépem elindul viszont képet nem ad, az egér világít a gép megy, ventilátorok működnek, viszont képet nem ad, kipróbáltam másik monitorral azzal is ugyan ez, illetve másik táppal is megpróbáltam azzal sem jó.Mi lehet a probléma ?
-
Törzsúr
senior tag
válasz
stanagovic
üzenetére
Sanszos. Mit akarsz bele tuszkolni abba a 10 éves lapba?

-
MrDerekas
addikt
válasz
ricsivagyok0
üzenetére
Nem tudsz keríteni kölcsönbe egy tápot? Legalább kiderülne merre kell tapogatózni.
-
ricsivagyok0
csendes tag
válasz
ricsivagyok0
üzenetére
update:
win10 fent, minden friss, random újraindulás jelen, egyre sűrűbben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- HP Z2 G4 Workstation 500W táp - üresen - alaplap+ház+táp+CPU hűtő - ram, ssd és cpu nélkül - 2db van
- AKCIÓS/GARIS/ÚJ/HASZNÁLT/ Ryzen 7 5700/16GB DDR4/RX 6800 XT 16 GB/ 500 GB M.2 SSD/1 TB HDD
- FPSRaptor PC - i7-4790k / RX580 8GB / 16GB DDR3 / 1TB SSD
- Gamer PC i5-14400F RTX 2080 Ti 32GB DDR5!!!
- Lenvoo M80q Micro - Mini PC - Core i5 10500T 16Gb ram 256GB SSD - gyári Wifi - csak 1db
- Samsung Galaxy A25 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciaval
- 27% - ASUS ROG Strix LC III 360 ARGB White vízhűtő!
- HP 15s-eq2020nh 4P821EA Notebook
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A Táp+vga kombó az nálam fordult elő. Volt akinél két 80-as venti okozta, ráadásul a négyből kettő adta a forrást. Elég sokismeretlenes ez az egyenlet 

most az új konfigomon már fut normálisan a win10 is. de ha nem sírna a 8.1 hogy nem támogatja teljes mértékben a procimat, akkor még mindig a 8.1et használnám.

integráltal pubégézek addig amig gariba van a kártyám
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)