-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Csak tipp volt, természetesen ritka az ilyen eset.
kissz84: Igazán nincs mit!Te jöttél rá a hibára, mi csak pötyögünk itten
(bár a hsz-ed olyan, mintha vajjal kenegetted volna az oldalam...csak a sütőt be ne gyújtsd
).
tescodr: Biosban próbáld elsődlegesnek beállítani az R7 260x-ast (ha lehet). Ha lehet, tiltsd le az integrált VGA-t. Ha tudsz, szerezz másik VGA-t, s próbáld azzal is. -
törölt tag
Nekem olyan volt, hogy egy 80 gigás matrox az egyik Asrockon ment, ezen az alaplapon a többi ment, bármit rátehettem, egy sütő tökre is telepíthettem volna az oprendszert, csak erre a hdd-re nem. Ugyanez a HDD más gépben, ASROCK alaplappal (másik alaplappal) hibátlanul megy. Szóval...kísérletezz
U.i: nem biztos, hogy el fog indulni. De hátha. -
tornas
őstag
"Akkor kuka az egész?"
Nem feltétlen...kipróbálnám egy másik gépben is. Mert volt olyan hibádzó vinyóm ami az Asrock deszkán az istennek sem akart megmozdulni, de egy Asus-ban már minden gond nélkül olvasható volt és az adatmentés teljes biztonsággal lezajlott.
Az elektronika csere nálam valszeg azért nem válhatott be, mert fej (amin szintén van egy kis elektronika és lényegében egynek tekinthető a fejmozgató lineáris motorjával együtt) és / vagy lemezhibás volt.
-
tornas
őstag
"Ez ilyenkor fizikai sérülés, vagy lehet elektronikai?"
Lehet mind a kettő...
"Érdemes lehet elektronikát keresni hozzá hátha?"
Szerintem nem érdemes keresni hozzá elektronikát. Legalábbis egyszer kipróbáltam és nem vált be, meg aztán ha a lemezen vagy a fejen is vannak hibák, akkor semmit sem ér a kicserélt elektronika. Egyébként az elektronika tárolja az alapvető adatokat (SMART) is ami csakis az adott lemezre érvényesek.
-
törölt tag
Tápegység vagy memória, ezeket sakkozd ki, ami van otthon(ha nincs, szerezz), ramokat egyesével próbáld ki minden slotban. Az északi hídra meg tegyél egy ventit, ha van, akkor cseréld a hűtő bordát nagyobbra, ami csak elfér és arra egy nagyobb ventit.
maroskah:
Derítsd ki, hogy mik vannak benne, akkor is, ha nem a tiéd a gép (derítse ki az, akié). Egyébként vegye le az oldal lapot, szimpla melegedésnek tűnik elsőre. Ha úgy nem csináléja, akkor hűtést kell kreálni.
DE MINDENKINEK JAVASLOM A HŰTÉST! JÖN A NYÁR...
Ha nem oldódik meg, írj, mondjuk a többit.
artiny: Ha szimplán indítod, akkor nem múlik el a venti sípolás? Mert akkor a feszültségekkel lesz bajod, restartkor már nem hideg indításról beszélünk...nézelődj másik tápegység után próbaképp, illetve nézd meg a jelenlegi értékeit a biosban, 5% eltérés belefér (aida-t, everestet nem érdemes nézni, könnyen tévednek).
totyak:
Ha lesz kedved barkácsolni, akkor tedd meg: ott, ahol a tápegység kifújja a levegőt, csinálj egy lyukat, ha kell, csinálj egy kis kémény szerűséget is, pár facsavar, kartonpapír, papír ragasztó, fúrószár és már ki is küldted a géptől a meleget. Azt a ventit, ami kifelé fújja a levegőt, fordítsd meg, ha tudod, akkor elég a pluszt-mínuszt felcserélni, ha nem, akkor a ventit lecsavarozod, a tengelyét egy kis szilikon zsírral kend be, ha nincs, jó bármi, pl olaj is megteszi pár hétre (nem lesz egy darabig zajos, de egy K-ért kapsz új ventit, null km-est), a portalanítást pedig mihamarabb csináld meg.
Ha veszel ventit még a fentieken kívül, ahhoz kapsz rögzítő csavarokat, azokkal egyszerű a helyzet: a gépház elejére a hdd alá tegyél egyet (elvileg elfér a 8 centis), hátul a vga alá tegyél, ha elfér, mindkettő befelé fújjon, a gépház tetejére jól sejted, barkácsolni kell egy nyílást ( éles fúróval átfúrkálod abban a körben a lemezt, ahol a venti lesz, mint a rosta, olyan legyen, és kész), ez kifelé szívja a levegőt. Ebben a felállásban az oldalsó venti nem kell. -
leyo76
senior tag
fuu ez a gond nálam is előfordult már és számomra örök rejtély marad az igazi gond. Én is gyanakodtam lapra is meg tápra is. Ha kicseréltem a tápot ugyan az csinálta, ha az előző táppal másik lapot akkor is, végül egy teljesen másfajta lapot tettem bele és egy teljesen más tápot és azóta minden rendben...
-
Norbo03
őstag
Most nézem h ez egy 400-as csíftek aminek bírnia kell. Szedd le a vírusírtót. A vírusírók is tudnak ilyen problemeket okozni. Tűzfalakt kapcsold ki. Különösen az Nforce4 chipkészletű lapoknál szokotta tűzfal ilyen problemekt okozni h 1000-el megy a proci idle-ben. A feladatkezelőben a teljesítménynél a nézet/kernelidők mutatásnát kapcsold be ez mutatja pirossal a kernel alapú programok(pl driverek) processzor használtaát. ha ez a piros rész vagyis a driverek általhasználtprocihasználat akkor driver gond van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest