- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reaper04
aktív tag
Masszív egy oszlop az tuti. De szerintem 130 és felette volt a sebesség. Gyakorlatilag a másik ajtónál állt meg az oszlop.
SocketA: Támpont? 1,3%-kal kell a ízszintestől lejjebb állítani a lámpákat. Ergo 10 méternél 13cm-rel kell lejjebb állítani a fényt a vízszinteshez képest.
Ezt úgy tudod beállítani, hogy beállsz egy fal elé. Leméred a lámpád magasságát (60-70 cm), felméred a falra is, majd hátramész 10m-t és a csóvát a feljelölt ponthoz képest a fent írt értékkel lejjebb állítod.Javítsatok ki ha tévedek.
-
_NCT
addikt
Tisztában vagyok vele, csak eddig kb minden héten volt valami a kocsival. Igaz ez apróság, csak nekem eléggé nagy bosszúságot okozott bizonyos okok miatt. 2 hónap alatt elég sokat ráköltöttem, most már jó lenne használni is az autót...
Azzal nyugtatom magam, h eddig 1.4-be van az autó, viszont hiába vennék mást, 2M körül is ki lehet fogni a szart....
rob210: nekem pl az 1.2-es 100lovas Clio Grandtour után is baromi lomha az 1.6-os M2 is... Pörgetni kell h menjen, ahhoz meg nincs szívem, mert 3ezres fordulatnál már látom magam előtt a szervizszámlákat
-
rob210
Topikgazda
Kint volt a renault napon a Hungaroringen is.
Jól vezet, de van nála durvább is, az a szörnyű.
Pedig én ki merem jelenteni, már mellette is fosnék.Clio témához, csak annyit, hogy jól gondold meg.
Mi is kipróbáltuk a thalia clió kombót, egy álom visszaülni az öreg megan-be.
Nekem semmi nem esett kézre és rohadtúl rámszabták azt az autót.
Konkréten kicsi mindenhol.
Pont az veszett oda amiért imádjuk a megane-t kivül kicsi belül nagyMi nálunk ezért lett az egyetlen opció a 2002-es 1.6-os vagy 1.4 es 16szelepes klímával.
HA ebben lenne klíma nem is jönne szóba a csere, szeretjük, becsüljük.Most is épp 262cm-es bútorlapokat hozunk el vele, mert gardróbot építünk.
A véleményem az, hogy kevés autóval tudtam volna elhozni, ami nem kombi. -
rob210
Topikgazda
Nekem ez a Patkányosdi már a VW talin se jött be.
De van egy előnye nem látszik amikor tényleg el kezd rozsdásodni -
Pont most jelentkeztem be egy masik szerelohoz, egyelore csak egy teljes atvizsgalasra. Mert multkor probaltam az enyemet is kerni, hogy nezzen ra a valtora, de csak olajcseret csinalt rajta, meg kicsit megrangatta. De ugye valtozas nem igazan tortent.
Aztan kivancsi vagyok most egy masik szerelo velemenyere is, hogy milyen allapotban van a kocsi, meg mi okozhatja a valto hibat.
-
eTrade
tag
SocketA: "kutyacsont" Meganeklub-os leírás
-
tresh: Az enyem bowdenes, ugy lattam a motorterben legalabbis. Akkoris ugyanez a helyzet? A motortarto bakot mennyire maceras kicserelni?!
Mas: Ugy nez ki, hogy Ronivel megyunk sielni. Berelni akarok hozza tetobox-ot, kupera ez mennyire oldhato meg? Meg tetocsomagtartobol lehet a ket ajtora "univerzalisat" (ami az ajtonal kapaszkodik) tenni?
Illetve szerintetek is jo otlet, ha majd az alvazvedelmet a sieles utan csinaltatom meg, mert fent a hegyekben par ko sztem fel fog pattani. Aztan leszedetem a rozsdat ha hazajottunk.
-
Azert annyit csendben megjegyeznek, hogy mar fel eve megvan a kocsi es csak most csereltunk olajat benne, vezerlest meg mindig nem.
Tehat en remenykedek, hogy ki lehet fogni olyan kocsit, amibe csak atulok, es megyek. De ertem mit mondasz, es nagyon jol levezetted, koszonom!
Igazabol en csak itt vergodok, ez egyetlen problemam a valto. Meg az egyes hangja sem erdekel, csak ennyi, hogy neha akad par sebesseg. Es ahogy mar irtam is, lehet nem is a kinyomo vagy a kuplung hibas, mert akkor gondolom mindig csinalna, az enyem meg csak neha... Csak multkor, amikor olajcseren voltam nala, akkor csak egy valtoolaj cseret javasolt, de az nem oldotta meg a problemat.
Hamarosan visszaviszem ugyis a rozsda lekezelesere, akkor ott hagyom a kocsit, remelem akkor vegre megallapitja, hogy miert lehet ez a valto akadozas.
(#15680) tresh : en se hiszem, de szeretnek mar biztosan tudni. Csakhat nincs idom szerelohoz rohangalni allandoan. Ha meg apro a gond, akkor jo lenne gyorsan megcsinalni, es akkor tenyleg vegre teljesen boldogan tudnam hasznalni Roniket.
-
tresh
veterán
Jut eszembe a rönónak sose volt egy ujjas váltója... nálad szerintem egy kuplung csere, váltóolaj és talán a váltó rögzítéseit meghúzni ellenőrizni hogy rendbe van e ahogy írtam is... nem kell oda váltó csere
De ha eladod szólj megnézem lehet megéri meg venni mert 100kból autót csinálok belőle ami kimegy a világból .. na de viccet félre téve nem hiszem hogy nálad akkor a gond lenne hogy váltót kell cserélni..
-
FerNandor
őstag
egy kagylóüléses rendes Clio II, börkormánnyal meg puha müszerfallal nagyon jó ám. a miénk ilyen volt, amit összetörtek. nagyon kényelmes volt, böven elég volt mindenre. de ha már így jött az alkalom, akkor beleszerelmesedtem az MII grandtourba, árban 130 ezerrel volt több, mint 1,5 évvel azelött a Clio (1.150.000 --> 1.280.000). nem lehet összeahasonlítani, mert más kategória. a clióba "azért" volt jó beülni, a megane-ba meg "ezért". azért viszont egy thalia felszereltségü clio meg egy rendes clio között ég és föld a különbség! szóval egy kényelmes megane1-böl szó nélkül át lehet ülni szerintem egy ilyen clióba.
-
FerNandor
őstag
pontosan. meg ha szar a váltó, néha ki lehet fogni tényleg jó bontottat, vagy ha valamiért szar, akkor renaultclubon is van azt hiszem valaki, aki váltókat épít, meg újít fel stb.
benzineshez (az van neki azt hiszem) meg biztos nem olyan nagy összeg a kuplung. hogy ilyenért, megérje lecserélni az egész autót egy másik használtra. -
Hat nem tudom, hogy a kuplunggal meg a valtoval mi lesz, meddig birja. Javul-e a jobb idovel, vagy rosszabb lesz...
Csak arra gondoltam, hogyha csak 1-200ezerrel kellene megpotolni ehhez, es nem kene szarakodni kuplung meg valtocserevel, meg 1.6-os lenne, akkor lehet egyszerubb lenne lecserelni a kocsit. Raadasul ez nagyobb felszereltsegu is. Meg a felni is tetszik
-
Tessek szepen elolvasni megegyszer
Nekem nem a sarvedo kell, hanem csak a kis zarolemez, amin keresztul a fenyszorot lehet cserelni.
Nem kell az egesz kalaptarto, csak a kis "muanyag szegecs" a hatsoablaknal, amibe a jobb oldali zsinor vege kapaszkodik.
Nem kell a hatso ablaktorlo kar, csak az a 2-3 centis kupak a vegerol, ami a csavart takarja.Nekem olyat adjatok, akiktol ilyen aprosagot is be lehet szerezni, lehet az webaruhaz, vagy bonto, maganszemely...
-
ESP
őstag
Nézd, úgy vagyok vele, hogy egyszer kell kicserélni ezeket és aztán jó sok km-n keresztül be leszek biztosítva.
És azért az sem mindegy hogy 9-t eszik vagy 6-t. Szívó benyát amúgy sem kedvelem ami 3000ccm alatti mert ahhoz, hogy menjen forgatni kell.Ma volt egy hosszú utam egy Volvo S80 2.4-el 140ló nuku turbó. Élvezet volt aztán menni a 110lovas G3 tdi-vel.
-
-
tresh: 800eFt-ert sztem nagyon jo vetel volt. Ennyi penzert ezekbol a "jo markak"-bol csak torottet, vagy lehajtottat lehetne venni, vagy joval oregebbet. Meg ahogy Te is mondtad ezek a kedvenc tuning alapok is: Golf, Civic, BMW.
Mindenesetre ma is kellemesen csalodtam Ronikeben, ugy nez ki, hogy jo kondicioban van.
A valtonak utanaolvasgattam: Nagyon ugy kez ki - kulfoldi forumok alapjan -, hogy az egyes meg van kopva, ezzel mar sok mindent nem lehet csinalni, vagy felujitas, vagy csere. :S De mas autoknal is elofordul azert, EVO-knal meg szinte normalis
MMA87: Arrol is van video?
-
rob210
Topikgazda
Már megkaptad a választ.
Bár kicsi a kép de itt le van fotózva.
ÉS a cikk sem rossz egyébként -
SZATA
senior tag
Ha már ennyire téma a vezérlés csere: a nyáron 73000-nél cseréltettem szíjakat görgők és pumpa nélkül. Hülyeséget csináltam, h kihagytam ezeket? Azért tettem így, mert nem sokat futott, csak az év telt, a szerelő is egyetértett. 2006-ban 25000-nél volt vezérléscsere a gyári szervizkönyv szerint. (2001-es D4F712)
-
tresh Huuu, akkor meg jo, hogy nem (negyes) golfot vettem
(#15283) ESP Persze, ertem en. De szerintem MMA87 is erre gondolt, hogy a Focust inkabb a "Pista es Tarsa Bt" veszi rohangalos/szerelos kocsinak (meg persze sajat hasznalatra melo utan), nem a felsovezetok kapjak. Persze kivetelek mindig vannak...
-
_NCT
addikt
Elképzelhető, mert nagyon másiknál se látom. Valamint tegnap gondolom nem hagyta volna a jeges úton pörgetni a motort mint a disznó. Továbbá a bal oldalon nem látok semmilyen kapcsolót, amivel ki lehetne kapcsolni az ASR-t. A tempomat/speed limiter mellett szokott lenni elvileg.
-
rob210
Topikgazda
Az alkatrész nem sok azt én is megkapnám 13.000.- ért.
A szerelés ami rohadt sok, mert ahogy mondtad is ki kell venni a komplett futóművet.
Fékcső csere, fékfolyadékcsere, szilentek csere torziós rúd csere.
Szóval komplett felújítás, olyan lesz mint ha gyárból jönne ki és 3 év garit válalnak mindenre amit megbontanak.
Tehát korrekt a dolog, csak a szerelés drága és nem is egy napos munkaSzóval van szopi, rendesen.
Azon gondolkozom, lehet jobban járnék ha beszámíttatnám így ahogy van mert akkor ha nem dobom rá a 100.000.- at akkor ugyan ott vagyok a 250.000.-es eladási árnál.Sajnos nem vagyok olyan genya, hogy így eladjam a kocsit 250.000.-
Szóval erősen fontolgatom a dolgot.
-
rob210
Topikgazda
Nem rossz?
Te nézted a fekete festést a küszöbön, na az nem gyári.
Élek a gyanúperrel, hogy az nem kilakatolva lett, hanem lefestve.Nem 158.000.-van benne az biztos.
Meg a kép mindig szebb mit a valóság.De persze az is lehet, hogy egy isteni vétel, meg kell nézni.
Én is sok kocsit néztem meg mire ezt megvettük. -
-
eTrade
tag
300K mindennel együtt, mert első autó lenne és igazán nem terveztem, nem tudnék rá költeni többet rögtön, max. 1-2 hónapra rá egy-két alap dologra amiket említettél.
rob210: Pontosan melyik típusod van? Ha tényleg hamarosan megválnál tőle, akkor érdekelne egy két kép róla.
-
rob210
Topikgazda
Köszi de nekem ha valaki jön és lerak 250.000.- viheti.
Egyébként meg 2-3 hónap amíg aktuálissá válik.
Mert most se kedvem az új kocsival szarakodni, se időm.
Viszont az enyémet aki megveszi azon kívül, hogy augusztusban le kell vizsgáztatni nem lesz más dolga vele.
Mindenről van számlám.
Na de ez is egy jó választás lehet. -
tresh
veterán
valamit ilyet nagyon gondolkodok rajta
-
Tudooooom! Dizelt szerintem nem vennek, bar csabito a fogyasztasa. Azert mondom, hogyha a papirforma szerint lehetne venni egy TENYLEG makulatlan allapotut, 4-5eveset, 40-50eKm-rrel, azzal biztos jo par evig nem lenne ilyen (vezerles, kuplung, rozsda) gond.
Bar masfel millaert lehet Focust vennek. Vagy akkor meg egy picit hozzatenni es egy E46 coupe-t
-
Aaa, ehhez en biztos nem nyulok. Majd a szerelo megmondja, hogy mit kell vele csinalni.
De ha kaszabolni kell, akkor inkabb veszek egy ilyet (Ha az adatok valosak, akkor) ezen egy ideig nem lesz rozsa, vezerles meg kuplung csere....
MMA87: Biztos nem tudnam eladni 1.1-ert, ezt tudom. 800-ert (szerencsevel 900) eladnam, hozzatennem a vezerlest arat (legyen 100), meg a teljes kuplung cseret (az is 100), es akkor mar van, 1-1.1 millam. Azt kiegeszitem meg par szazzal, es van egy fele annyi idos kocsim. De hatha sikerult ezeket megoldani, aztan remelem sokaig fogjuk hasznalni, mert nem lenne szivem eladni, nagyon megszerettuk.
Bar azert ez a feher nagyon jol nez ki kivul-belul. Igaz, hogy kicsit egyszerubb felszereltseg... meg dizel...
Neked van rozsdad?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest