- Kikristályosodik a Razr 60
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mycso
Topikgazda
válasz
Csabee. #23561 üzenetére
Emlékeim szerint nekem a legsötétebb lett rárakva, hozzá lehet szokni. Meg a világosak nem is szépek, én világosért nem adtam volna pénzt.
Először nagyon fura volt, engem nem is a sötétség zavart, hanem a fólia után valahogy fura volt a távolságérzetem, pedig előtte centire odatolattam bármihez a kombival. Most már megy fóliával is, de eleinte jó sokat balf@szkodtam. -
rob210
Topikgazda
válasz
Csabee. #20730 üzenetére
Vezérlésből nincs középkategória.
Gates szett, doltz vízpumpa, Hosszbordás is gates.
Azzal biztos nem lesz minőségi probléma.Esetleg még a dayco jöhet szóba nálam.
De ezek sem kerülnek 50-nél többe.
És ez nem közép kategória.Vezérlésből, vagy jót vagy semmit, mert hiába adnak a szíjra garanciát ha elszakad és szétveri a motorod akkor cseszheted kapsz másik szíjat amit már nem lesz hova feltenni
De ha nem is szakad el, csak megnyúlik, akkor is elmegy az egész vezérlésed, erőtlen lesz a motor csattogni fog és szép lassan károsodnak a szelepek, mert nem ott és nem akkor fognak nyitni zárni ahol kell.
A vezérlés nem játék.De a Gates vezérműszíj készlet vízpumpástul is csak 65.000.- és ebből lejön a szerelőd kedvezménye ami 40% a Bárdinál.
Én szvsz Gates szíjszettet vettem és Dolz pumpát hozzá.
Nincs is bajom vele. -
Laraxior
titán
válasz
Csabee. #19615 üzenetére
A szíj a legolcsóbb. Nem azon van a hangsúly, hanem az egész műveleten. Vízpumpa, feszítő-vezetőgörgők, hosszbordásszíj, és a vezérműszíj. Na és ugye aki ezeket kicseréli és garanciát is vállal a munkájára. Nem az alkatrészre, hanem a munkájára!
Munkatársamnak ugyanilyen, csak 2001-es, az övé 70 volt. Így.
De lehet máshogy is, hogy te összeszedegeted az alkatrészeket kedvezménnyel valahonnan, majd elviszed és kicserélteted.
Az autós topikban most ment tönkre egy szekér, elszakadt a vezérműszíj....
Debrecenben is tudok egy 1-es Lagunáról, amibe új motort kellett varázsolni, a fentebb írt baleset miatt...Én mindenesetre nem játszottam ezzel, mert könnyen rámehet az autó értéke.
Hallottam olyanról is, hogy a tulaj szépen megvásárolta az alkatrészeket , Unixból, Bárditól kedvezménnyel, be is szerelte a szerelője szépen, de elszakadt a szíj pár km után, vagy gyári hibás volt vagy se.... Asszem a Unix kicserélte neki a szíjat egy újra. A többi a saját költsége volt
(#19617) giigz: Autónként, motoronként változó. De általában 5-6 évet mondanak, vagy 120k km, de a kisfüzetébe le van írva
-
rob210
Topikgazda
válasz
Csabee. #19615 üzenetére
130.000. kell cserélni
Szóval tényleg esedékes.
K4J750 esetén 65.000 körül vízpumpával szerelési anyagokkal.
K4J714 esetén 62.800 körül szintén vízpumpa és szerelési anyagok.Ez mind két esetben a FEBI amit javaslok, szóba jöhet még a gates és a dayco, ezek olcsóbbak.
A dayco-t csak fentartásokkal javaslom.Illetve összeválogathatod magadnak amivel olcsóbb lesz, de macerásabb is.
Én összeszedegettem magamnak mindenből a legjobbat -
tresh
veterán
válasz
Csabee. #16612 üzenetére
Bocsi 3 napja a röncit műtöttem,gyógyítottam plusz elkapott valami baci is és amikor nem szereltem nyomtam az ágyat meg a gyógyszert magamba hogy bírjam valahogy 2 lábon.. vagy ma vagy holnap legkésőbb válaszolok az ügyben elnézésedet kérem
Ck.:
kopott váltóbak vagy le van lazulva előbbi csere utóbbi utána húzással orvosolható vagy még a kutya csontnál a gumi kiöregedett
-
-
rob210
Topikgazda
válasz
Csabee. #15438 üzenetére
Oké akkor nyugodj, bele, be van kábelezve, ha csak ki nem szedte az előző tulaj.
Nekem az RL-felszereltségű gyárilag két hangszórós, 8V-be ha benne volt akkor neked is benne lesz.Egyébként a hangszórókeretbe (szürke műanyag amire rámegy a kalaptartó) van beledugva, úgy is nevezhetnénk, le van "vakdugózva". Kipattintod a csatlakozót kioperálod belőle a két szálat rányomod a megfelelő polaritással a hangszóróra és öröm boldogság.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Csabee. #15436 üzenetére
Odaballagsz a kocsid hátuljához és megnézed a kialakított hely mellett azt a fehér csatlakozót, ami most csak úgy be van pattintva a műanyagba.
Na annak a másik vége a középső konzolban ér véget, ahol is az ISO csatlakozódba van behúzva (nálam lila / lilafekete, zöld/zöldfekete színű ez persze nem szentírás.) -
tresh
veterán
-
tresh
veterán
válasz
Csabee. #14696 üzenetére
Lehet annak tűnik de tapasztalatból mondom hogy nem nagyon jók az anyag minősége kivéve az oldal ajtó fogókat mert az mint mk2 megane esetében is avval a gumis valamivel borították és az kopik.. ettől függetlenül pl egy mondeo vagy passat nal szerintem jóval minőségibb érezett kelt..nem recseg ropog stb
giigz: az.. fateromnak ugyan ez van csak ph 2 es.
AMD: 6-6,5 városba állandó klíma mellett
-
rob210
Topikgazda
-
mycso
Topikgazda
válasz
Csabee. #14347 üzenetére
Pont így vagyok ezzel én is. Már sokszor elgondolkoztam, hogy veszek valami komolyabb fejet, de túl kényelmes a gyári központi kijelzője + kormány távirányítója, így mindig elvetettem az ötletet, illetve nekem megfelelő a tudása/hangzása.
Sőt, nagyjából a gyári hangszórókkal is elégedett vagyok --> szépen, jól szólnak viszont a "nagyon" magas hangerőt nem szeretik, de hát nem is hangnyomásversenyre készülök.Nekem minden gyári az autóban + van benne egy kis láda+erősítő kombó, így nekem tökéletes.
Esetleg majd még az első ajtóban lehet valamikor lecserélem a hangszórókat.....bár egyelőre feleslegesnek érzem.
-
-
AMD Power
titán
válasz
Csabee. #12610 üzenetére
Bővebben.....
Kedvenc szedánunk új arcot kap
Frissül a Renault Fluence -
tresh
veterán
válasz
Csabee. #12323 üzenetére
Ez a lényeg én is nagyon megszerettem a " kis dögöt " és mióta már majd nem mindent megcsináltam rajta nagyon meghálálja megy és csak megy hiba nélkül
Bár az önindítómat ki kéne pucolni de ennyi.. meg tervbe van hogy a hátsó szekciót egy haloványabb árnyalattal sötétítem, mert már kifolyik a szeme amikor mögém állnak a jól beállított fényszórókkal vagy a teszkóós xenonokkal
-
AMD Power
titán
válasz
Csabee. #12294 üzenetére
Én vagy évente 1x vagy ilyen 12-13e persze km után. Ez persze benzines autónál. Dízelnél 10e km.
Én személy szerint Castrolt használok. De a Rob210 által ajánlott Xado-ról is csak jót halottam. Mondjuk én azt mondom neked ,hogy nagyjából mind1. Ami a aránylag normális minőségű gyártó annak az olaja nem lehet rossz, feltéve ha megfelel a gyártói előírásoknak.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Csabee. #12294 üzenetére
Én évi 2X cserélek.
Xado olajat használok, mert nagyon meghálálja a gép.
A 97' es meganom gyári kompresszió értékekkel rendelkezik. (ez nekem elég bizonyíték volt)Egyébként van aki az ELF-et ajánlja én nekem az rohadtul nem vált be.
Van aki castrolra esküszik, én azt ki se próbáltam.
A haver meganjába Liqui Molyt tettünk, elégedett vele.Szóval az hogy milyen márkát raksz egyéni döntéseden alapul.
A minőség az meg a pénztárcádon.
Ha sok a hideg indítás minél kisebb legyen az első szám, ha rallyzol, azaz pörgeted a motort sokat akkor a második szám minél nagyobb legyen.Az átlag felhasználó 10W40-et vagy 5W40-et használ.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest