Új hozzászólás Aktív témák

• PHenis

senior tag

Sziasztok,
    van egy '94-es Laguna 1-em alapjáratproblémával és indítási nehézségekkel.

A nem indulás: Pár hónapja elkezdte, hogy nehezen indul. Először csak kicsit. Romlott szép lassan, a végén volt hogy 2x10 másodpercig is kellett indítózni. FHP-t kitakarítottam (nagyon dzsuvás volt) és jobb lett. Most általában 5 mp alatt beindul (van hogy pöcc-re, bár az is hosszabb mint régen) de nagyon nem olyan mint volt. Néha vissza leáll és másodikra jó csak. Motorhőfokhoz, időjáráshoz, semmihez sem tudom kötni.

Az alapjárat: hidegindítás után jó, majd ahogy melegszik elkezd hullámozni a lambda értékkel szinkronban (van bent műszer, más ok miatt). Menet közben és álló helyzetben is csinálja. Valamikor jó, valamikor nem, de többnyire nem. Menet közben motorfék után, van hogy leesik 500-ig és onnan jön vissza, van hogy megfogja szépen 1000 körül és úgy kezd el hullámozni.

Amit eddig csináltam (nem mindent emiatt): Gyertyacsere, szűrők és olajcsere, FHP tisztítás, alapjárati motor tisztítás és teszt --> OK, vízhőfokjeladó mérés --> csere, beszívott-levegő hőmérséklet jeladó mérés --> OK, kompressziómérés --> 10-11 között minden henger, üzemanyagnyomás mérés --> OK, szívósoron lévő pár vákuumcső cseréje.
    Volt egy sztori egy szerelővel aki állított az alapjárati csavaron még régen. Azt olvastam a könyvében az autónak, hogy legyen mindig becsavarva. Így hát én azt becsavartam. Csak annyi történt, hogy lejjebb hullámzik (950 körül). Előtte volt 1000-1100 az alapjárat és ott hullámzott.

Padlógázos gyorsításnál picit torpangat. Mintha a nyomatékgörbén lennének kis visszaesések, nem egyenletesen húz. Fogyasztás kb rendben, bár nem mértem pontosan. Hétfőn megyek hibakódolvasásra, ott milyen élő adatokra koncentráljunk szerintetek? Vasárnap meg tudok még nézni valamit? Bármilyen tanács, ötlet, teória, elképzelés jöhet :)
    (bocs hogy hosszú lett)

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák