- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fudi2002
Topikgazda
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Angie™ #63165 üzenetére
Nincs szabály. Viszont próbálj meg valamit: Zeb kollégával dumcsiztunk anno, én az sa-t offsetelem. Ő kézzel írta be. Elég magas saval játszott. Kipróbálta offsetelve amit javasoltam és ugyanazon setuphoz jóval kevesebb sa elég volt onnantól. Aztán, hogy ez bios bug vagy általános jelenség, passz. Próbát megér.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Angie™ #63157 üzenetére
Na itten sztem ez így nem jó.
Tx magas. 1.4vre raknám.
Amit Dramnak neveztél fesz az az imc, ha jól látom 1.4vot kap. Feleslegesen sok. 1.3-1.38v körül keresgélj. Kezdetnek 1.32v
Sa 1.28 baromi sok 7200mhzhez és 4.9es ringhez 13900kn.
Ezt saccra úgy 1.2vra tenném.
A memót ne piszkáld. Lődd be ezt a 3 feszt és vst.
Ha elhasal, akkor csak az sa-t birizgáld. Kicsit fel teszt. Ha javul még rá. Ha rosszabb akkor lefelé. Ha lemegy a 30p, akkor jöhet tm5. Ha hibázik akkor imc fesszel ugyanez a játék.
Jó szórakozást -
fudi2002
Topikgazda
válasz
Angie™ #63150 üzenetére
Mocsok egy állatfaj a ddr5 és ocja....
Én megvárom a köv gent, addig nem költök rá. Kicsit ddr5 béta szagot érzek, köv gennél már biztosan optimalizálnak ezt azt, bízom benne zökkenőmentesebbek lesznek az xmp magas frekis beállítások is.
A laponként változó optimális tx-mc-sa fesz kombó eltalálása kemény játék. -
fudi2002
Topikgazda
válasz
Angie™ #63140 üzenetére
Droid átállította az idejét. Nem tudom, hogy mi az előnye, én simán használom.
Ddr5 oc egy idegölő mutatvány, ha nincs 300.000ftod egy apexre.
Apropó, ugye fast bootot kikapcsoltad bioszban? Tesztelgetés idejére off! Ugyanis a bzi lap félretrainel, aztán ugyanaz a konf egyszer jó, egyszer nem. Így lassabb a boot, de biztosabb az eredmény. -
fudi2002
Topikgazda
válasz
Angie™ #63132 üzenetére
Őszintén szólva amióta vst 30pet tolok, azóta nincs nálam aida. Amúgy 1 órát nyomtam vele régebben.
Ha cpu stock akkor bármeddig mehet a vst. Cpu ocnél is mehet, de ott már észnél kell lenni. Ez kb annyit jelent raptornál, hogy 1.27v diesense nagyonmax.(socketsense +0.07v) 13700knál ha a lapom jól számol akkor 250w vst alatt. Sajna a gagyilapom vrmnél nem mér, úgyhogy az általa számított package power alapján nézem csak. -
fudi2002
Topikgazda
válasz
Angie™ #63113 üzenetére
Én ycruncher és azon belül is csak vst-t tolok. Azzal hamar kijön ha tx vagy sa fesz nincs a helyén. Viszont saját felelősségre, ha túlhúzott proc oc van degradálódhat!
Én abból 30p-et szoktam, ha azt túléli meg az anta777 2órát nagy gond már nem lehet.
Sajnos eme kritériumok miatt nem is tudok 7200mhz fölé menni eme "remek" lappal. -
fudi2002
Topikgazda
-
Brekkk
senior tag
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Angie™ #62972 üzenetére
Miért nem raksz egy msi afterburnert, annak van rivatuner része.
Illetve ez mellé egy hwinfo, annak osd menüjéből át lehet lőni a riván keresztül a képernyőre. Gyakorlatilag eme kettővel kb mindent ki lehet iratni. Mondjuk az msi cuccából is baromi sok mindent alapból, de asszem abban a memó pont nincs benne. Meg pl a cpu vcore.update:
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Angie™ #62714 üzenetére
Szó sincs erről. Nézd meg jobban a képet. ddr5-6000-es ram fizikailag nem képes dual channel esetén 124gb/s-re. Az inkább olyan 8000mhz körül megy. Ez szimplán aida bug ami amd esetén jön ki.
Bár lehet soc instabilitás is, anno ddr4-ből 58gb/s-et tudtam előcsalni, de volt hogy megborítottam a soc fesszel a bulit aztán hogy hogysem kijött egy mérésre 80gb/s. Mondjuk rámértem újra és visszaállt 58-ra. Bug, ennyi. -
kromatika
veterán
válasz
Angie™ #62700 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget. Nos kicsit utána olvasva csak annyit csináltam hogy a voltage beáálításnál a vdd és a vddq nál 1.40v-re állítottam a feszültséget és a vpp-t 1.80v re. Az időzéseket be lőttem 32-39-39-80 ra. És így megy 6800Mhz-n stabilan. Feljebb már nem stabil. Ezeket az értékeket kaptam aida nál. Ez így ok?
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Angie™ #62486 üzenetére
Hát sajnos ez ilyen. Magasabb frekis ram, nagyobb késleltetéssel gyárilag. Ezek szerint amit használsz, azoknál a késleltetés számított. Nyilván xmpben csodák nincsenek, a csodákért meg kell küzdeni.
Hogy a befektetett energia arányos-e a hozammal? Hát nem.
Viszont nem értelmetlen küzdelem.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Angie™ #62443 üzenetére
Prime Am van, 7200mhz megy rajta. Okosok szerint asus a tuti. De másodgépnek én is bepróbálok egy aorust, láttam kínai linken mit műveltek vele. Kis ODT buzerálás, aztán 7800mhz. 7200mhzet ezek szoktak tudni, igaziból nem lősz mellé egyikkel sem. Ha piszkálás is a cél, akkor 7400mhznél az asus megáll. A hero meg az apex, azok mennek felette persze..
-
krono.
tag
válasz
Angie™ #61669 üzenetére
Értem amit mondani szeretnél, de működött 4 rammal hibátlanul is egy jó ideig, plusz nem véletlen került az a 4 slot rá az amd chipsetes lapokra is, szóval mielőtt bármi hasonlóban gondolkodom, a jelenlegi probléma forrását szeretném felderíteni, nem pedig elméleti szinten mozogni, hogy mi lenne a legjobb nekem.
-
krono.
tag
-
koko52
nagyúr
válasz
Angie™ #61556 üzenetére
Tegnap írtam neked erről. Ugyan miért küld vissza valaki egy alaplapot? Mert szétbaxta a foglalatot. Vagy kisütötte a kínai pulcsival. Alza nem nézi meg a foglalatot, volt már ebből probléma régebben is. Akkor is RAM probléma volt és kiderült hogy a kócos foglalat volt a ludas. Van amikor a hűtő paszta is ott van a tüskék között, nagy eséllyel a hűtőt is ráejti egy két balfax.
Intel procit megéri így venni, mert azt a tuning miatt küldik vissza. AMD-t már nem, mert ott meg a procin kócolják a lábakat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Hardcore café
- Autós topik
- Yettel topik
- Robotporszívók
- Battlefield 6
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- Apple iPhone 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest