- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Yettel topik
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- One mobilszolgáltatások
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
Hirdetés
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave567
addikt
-
Dave567
addikt
-
CJ4567
nagyúr
válasz
fudi2002 #66866 üzenetére
AM4-en volt Asus-om, és MSI-m is, a legendás B450M Mortar Max
Pont sikerült akkorra időzítenem a váltást, amikor a 7700 nagyon jó árban volt, de mATX lapoknak az árai össze vissza ingadoztak, és a készlet se volt a legjobb, ez a lap felszereltségileg elég jónak tűnt, és ráadásul fehér is. Az mATX pedig a már meglévő ház miatt volt kikötés
Eddig más problémám nem volt az alaplappal, ez is egy elég niche probléma, főleg úgy, hogy a 6200-at sehogy se bírja az IMC-m, sokkal előrébb pedig nem lennék akkor se 6000-en, ha tudnám a feszt pumpálni a RAM-ba.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
fudi2002 #66861 üzenetére
XMP-t betöltve, 1,45V VDD, 1,35V VDDQ nem indul
Nincs semmilyen opció ami PMIC-hez kapcsolatos lenne, amit találtam neten, az a DDR5 Overvoltage, vagy DDR5 High DRAM voltage, de semmi ilyenhez köthető opció nincs a BIOS-omban.
Annyi szerencsém van, hogy 1,4V-on megy a 6000 CL28, szóval így is megvagyok, csak jó lett volna kipróbálni, hogy aktív hűtéssel meddig bírja, de hát ez van, sokkal gyorsabb amúgy se lesz már
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
fudi2002 #66861 üzenetére
Juj most jut eszembe, sztem nem műxik a lapodon a pmic unlock. Asszem annak pont az 1,43v a határa, mármint unlock nélkül.
Bioszban nincs valami hasonló menüpont? Special unlock pmic vagy ilyesmi?
UI: jah, meg is van:
A DDR5 PMIC (Power Management Integrated Circuit) is a chip that manages the power delivery to DDR5 memory modules. The "lock 1.43v" likely refers to a voltage setting on the PMIC, potentially related to a maximum voltage limit or a specific configuration for a memory overclocking profile. DDR5 modules typically operate at 1.1V, but overclocking often requires higher voltages, and the PMIC's settings can influence stability and performance.
-
aAron_
őstag
válasz
fudi2002 #66852 üzenetére
Hát, ez a GDM off irány érdekes.
3733 MHz-et nem sikerült tartanom magasabb VDIMM és extra laza timing-ok mellett sem. MT5 másfél perc után már hibákat dobált.
3600 MHz már jónak tűnt, 3666-ot nem néztem.
Ryzen 5 3600-ra fognám, de úgy látom másnak még 3800 MHz is ment vele (CR 1-gyel). Persze lehet, az enyém gyengébb, RAM gondolom tudna többet is.
#66858fudi2002: Igen-igen, éreztem, ott voltak valóban, azért is jöttem ide kérdezni. Most azokból kicsit visszavettem, de marad a GDM on. Aztán ha lesz pár napom még erre, akkor próbálkozom CR 1-gyel, alacsonyabb frekvencia mellett. Elég időigényes, de szórakoztató hobbit sikerült találni.
-
aAron_
őstag
válasz
fudi2002 #66850 üzenetére
Azta, komoly eredmény.
1.46V VDIMM viszont kicsit ijesztő számomra, és úgy látom, ez annyira nem lett kitárgyalva. Valóságban ez még több is lehet, legalábbis a 1.43 nálam a gyakorlatban inkább 1.44.
2-3 éves távon is be mernél vállalni egy ilyet?
Nekem 1.45V-on nem ment a 3800 MHz laza timingok mellett sem, ezért azt inkább már nem erőltettem. De lehet itt a 3000-es Ryzen a szűk keresztmetszet.
GDM off érdekes, ezt az irányt még nem vizsgáltam. Az általad is linkelt github guide alapján állítottam ezt csak be már a legelején on-ra.
-
Baryka007
addikt
válasz
fudi2002 #66777 üzenetére
Valószínűleg én még a DDR4 tempókon gondolkoztam
Anta 777:
Itt a 16gb ~ 1,5 óra
32gb ~ 2 óra 20 perc
64gb ~ 3 óra +++Usmus alapból 3 kört megy (a régi nekem is ez van)
16gb ~ 13 perc
32gb ~ 21 perc
64gb ~ 35 percDDR5 nél még nincs akkora tapasztalatom hogy fejből megmondjam kb hány perc amíg lefut...
DDR4 nél is ezek mind B-DIE tempók 4000 cl17-17-17 és ettől gyorsabb beállításokkal. Kivétel 64 gb nál
-
Baryka007
addikt
válasz
fudi2002 #66771 üzenetére
64gb ramon ez a teszt simán 3 óra + ...
Gyakorlatilag még egy kört sem ment, tehát az összes memória tesztet sem futtatta le...btw, nekem volt hogy az utolsó 5 percben dobott 1db hibát...
És még a hibátlan anta777 sem hibátlan beállítás feltétlenül... Hányszor voltam úgy, hogy a hibátlan anta777 után az első 10mp ben hibázott már a VST/VT3 váltóÉn nem szeretem, amikor random crashel a játék, bezárnak az ablakok vagy corruptálódik valami win fájl, és kell a reinstall... Addig megiszok pár sört inkább a kertben amíg megy a teszt
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
fudi2002 #66771 üzenetére
"egyelőre ez nem bizonyíték a stabilitásra"
Az előbb még kétled, hogy fél órát is menne, de valszeg ha 2 órát futtatnám utána az lenne mondva, hogy de hát ha hagynád 3 órát...
Nem hagyom sehány órát, megyek játszani azért vettem a PC-t.
Ha ilyen gyenge RAM-okat nem bírna az alaplap vagy a CPU vagy akármi akkor az a technológia szégyene. (7200-asok is mentek benne)
Legközelebb ebbe a topic-ba a DDR6 után jövök majd addig is jó tuningolást, tesztelgetést. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
fudi2002 #66769 üzenetére
43 perc után megállítottam mert szvsz ilyen teszteléseknek semmi értelme. Így soha nem lesz leterhelve a RAM játék/általános használat közben
Az extra poén az egészben, hogy erre még rá van engedve BIOS-ban az MSI Performance Mode profilja ami tovább mókolja az időzítéseket a jobb eredmények érdekében.
Szóval Fudi, MSI lapot kell venni nem túlárazott Asus-okat és akkor lehet benne memóriákat használni.
Itt van mellé pár fesz adat is: [kép] -
Baryka007
addikt
válasz
fudi2002 #66760 üzenetére
Pontosítanék !
A memória tudna többet, de nincs az az IMC ami 6800 nál nagyobb frekit kihajtana egy 2xDR modulnál.... Talán az Ultrák tudnak már 7000-7200 at 2x DR el, de alapjába véve ez az ok.NvidiaRTX:
Én igen egy Corsair Dominator 2x32 6800 as kitet... 13700K alatt... 7000 en sikerült postoltatni a gépet, de brutál instabil volt...6600 on majdnem stabil volt befeszítve, de nem az én gépem volt ezért nem értem rá vele ott ülni napokat... És végül 6400 on lett stabil... De fontos, hogy nem a ram nem bírta, hanem az IMC
CKD chipes ramokat csak az Intel Ultra kezeli... És igen vannak itt páran... Ha jól emlékszem 9466 on mennek ott a CKD-s ramok
-
-
-
BreamHunter
tag
válasz
fudi2002 #66331 üzenetére
Ha megnézed nekem 0.8 az fsb. Üresjáratban gondolom úgy veszi vissza az órajelet a lap.
Meg tőle távol áll a Biosban turkálás. Én szoktam a gépeit csinálni én meg úgy érzem nem vagyok túl hülye hozzá csak picit.
Épp annyira, hogy nem tudom mire vélni ezt a nagy különbséget. -
zebra_hun
veterán
válasz
fudi2002 #66321 üzenetére
Amíg koppon jár, addig sajnos változás nem igen van.
Akkor már van, amikor nem teljes szakaszon van gpu limit.
Én tegnap a 3080-as gépemmel méregettem, de ez mindig belerondított. A mai játékok még egy "csúcs" vga-val is elhasalnak, nemhogy a 3080 kártyámmal.
Csak úgy tudom összevetni, hogy a DDR5 gépemet lemérem azonos windows-on, ill. azonos proci tulajdonságokkal, aztán vga kivesz, másik ugyanilyen csak DDR4-es gépbe berak, azon szintén lemérem.
Ez egyszerűnek hangzik, csak a 3080 vízhűtéses a DDR4-esben, le kell bontanom teszt idejére.
Most minden bench-ből beszereztem a legfrissebbeket, szerelni kéne.
A 720p low sem rossz, csak sokan abba kötnek bele, hogy az nem a játékban elérhető fps. Ezt mondjuk senki sem állítja, inkább pontoknak kell tekinteni.
Van más is, ami a very high mellett szól.
Pl. az x3d bazikess 720 low-on érthető okokból elhúz, de amikor 1440 very high, highest, ultra, stb., de még nincs gpu limit sem egy erős vga mellett, eltűnik a bazikess előnye.
Gpu limit ellen lehet tenni a dlss használatával, csak maradjon meg a legmagasabb grafikai beállítás.
Majd ezeket összejátszom.
X3D nem lesz, nem hinném, hogy bárkit is bele lehet vonni egy ilyenbe.
De a DDR4 Vs. DDR5-öt Intel alatt precízen meg tudom csinálni.
Itt van még a 8400-es G.Skill, azzal felírtam a hozzá tartozó időket annó. Illetve 5600-tól feljegyeztem, dokumentáltam mindent.
XMP-t meg könnyen csinálok, vagyis a lap mecsinálja a főidők megadásával. Lazák, de az XMP-k azok olyanok. -
zebra_hun
veterán
válasz
fudi2002 #66317 üzenetére
DDR4-nél nincs külön VDD2, itt egyben van.
Pl. a 3600-os XMP 1.35V-ot állít be auto-n. 2133-on pedig 0.9V-ot.
1.36V felett pedig nem hoz, leírásokban max-ként az 1.35V szerepel.
11. gen-nél vezzették be ezt, ott 1.45-1.50V-ig is elvittük, mai napig mennek. Pár arcot ismerek a RKL fórumokból.
RPL vhogy ignorálja, hiába írunk be magasabbat.
Ezt elkönyvelem így, itt max 1.35V DDR4 esetén.
4400-at akartam, de nem sikerült.Majd szeretnék a mostani RTX4090-nel most egy hasonló tesztet készíteni mint amit csináltunk, csak most majd 1440/4k-n.
Sok sok grafikus beállítás leterheli a memót, procit, már tesztelgettem.
5090 nem lesz, az nagyon drága
De sztem hasznos lesz, csak gépet kell bontani hozzá. Az az egy vga légkavarós, minden más víz. -
zozo6767
csendes tag
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
fudi2002 #66266 üzenetére
Az szép eredmény csak hát ottan 6Ghz-en ketyeg a CPU én meg ehhez már nem nyúlok hozzá marad 5.4Ghz-en. Nekem többet ér hogy 1.15V-on van max terhelésen 65C minthogy szénné égessem 24/7.
CPU OC nélküli képet mutass pls mert ha jól emlékszem akkor a CPU tuningolásakor a memória sebességek is nőnek illetve csökken a válaszidő.
#66265 Baryka0:
Erre van még a BIOS-ban opció mindjárt ki is próbálom. -
Baryka007
addikt
válasz
fudi2002 #66236 üzenetére
Nekem van Royal 4000 CL17-17-17 2s 2x8 as kitem -> 4000 CL16-16-16 @ 1,33v
illetve van egy 3200 CL14-14-14 es 2x16 kitem -> 4000 CL16-16-16 @ 1,51v
meg egy 4000 CL16-16-16 2x16 os kitem -> 4000 CL16-16-16 @ 1,38vMindnek ugyan azt a befeszített B-DIE tuningot adtam meg. Bedobok róluk egy TM5 antás képet, ha hazaértem, hogy ne csak a levegőbe beszéljek.
Viszont kiemelném, hogy a Royal 2x8 as kit... Szóval ott alapból kevesebb a kompromisszum. De alapjába véve jobban bírja fesszel a dolgokat... Noha, simán lehet ilyen kit sima TridentZ ben is...
De a 3200 CL14-14-14 es kitem, az borzasztó .... 4200 mt/s felett nem is lehet vele semmit csinálni stabilan
A másik kettő G2 ben mentek már 4533 cl17-17-17 en is
Szóval összességében az én tapasztalataim szerint átlagosan jobbak a Royal-ok... De nem lehetetlen alap kategóriában is kifogni Royal szintű chipeket.
Rosszabbakat viszont könnyebb -
Baryka007
addikt
válasz
fudi2002 #66233 üzenetére
A jobb fajta chipekre ott van például a G.Skill Royal ... Azokat úgy vásárolnád meg és kész
Minden gyártó csinálhat prémium típust márkán belül ...
BTW, értem amit mondasz és teljesen jogos ... Ezt figyelembe véve nem is sok eséllyel fog megváltozni a struktúra ... Ez csak nekünk, vevőknek lenne jó -
Baryka007
addikt
válasz
fudi2002 #66231 üzenetére
Egyébként most jobban belegondolva.... Tisztán jobb volna DIE alapján árulni egy memóriát... A BIOS-ban meg úgy töltenéd be az XMP/EXPO-t hozzá a BIOS-ból... Pl.: A bios-tudna minden fajta DIE-hoz 3-4 fajta XMP-t ... Mert az SKU csak arra jó, hogy megkülönböztessük azt, hogy mi van az SPD be írva ... Egyebek mellett rengeteg információval szolgál már csak az SKU neve is... De hülyeség két azonos chipet, azonos pcb vel, azonos hűtővel de más EXPO/XMP profillal eladni ... Full fölösleges... Ugyan az a két termék, csak az SPD be van más írva
-
BaKeSZ87
őstag
válasz
fudi2002 #66227 üzenetére
Ha már ilyen készségesen válaszoltak, kérdeztem még, hogy lehetséges-e, hogy valaki másik ROM-ot írt az SPD chipbe, vagy ők a gyárban néztek be valamit?
"We have locked SPD after written info on it while manufacture, so It should be our problem, that work may burn in wrong SPD, but since 6800+ ram speed, is only Hynix A die can archive, so your 7000 SKU are based same as 7600 SKU."
Archive helyett szerintem achive-et akart írni. -
BaKeSZ87
őstag
válasz
fudi2002 #66220 üzenetére
Írtam a Patriot supportjanak, pár órán belül válaszoltak:
Dear Customer,
Thank you for purchased Patriot’s product, we’re sorry for that happen and happy to help!
It seems 7600 SKU inside of SPD, but we support EXPO up to 6200 only, for 6400+ are all in XMP profile, but your motherboard should able to read XMP since both are same to overclocking, but still in wrong SPD code, we suggest you refund where you’ve purchased will be faster, once again, we’re sorry for that happen.
Thanks,
Patriot Support
Van itthon hirtelen 4 kitem.
- ADATA XPG Lancer Blade RGB 6000MHz CL30 2x16GB Hynix A-die
- ADATA XPG Lancer Blade RGB 6000MHz CL30 2x24GB Hynix valószínűleg M-die
- Kingston HyperX Beast 6000MHz CL36 Hynix A-die
- Patriot Viper Venom 7000MHz CL32 amiben más SPD van, ami benne van az alapján Hynix, de valójában bármi lehet.
Végig kell tesztelni melyik tudja esetleg a CL28-at.
Köszönöm a segítséget. -
Baryka007
addikt
válasz
fudi2002 #66203 üzenetére
Az a 60°C inkább DDR5 nél igaz.
DDR4 B-DIE ramok 40°C felett már hajlamosak hibázni ha túl vannak feszítve...Régen volt már DDR4 edsylex:
Ha nincs külön hűtésed a ramra akkor ajánlom egy régi kolléga bevett szokását a memória tesztelésre !Unigine Heaven, vagy akármilyen VGA benchet kezdj el futtatni párhuzamosan a TM5 el mondjuk, az nem olyan CPU Heavy mint egy VST/VT3 váltó Y-Crunchban...
És ha lefut hibátlanul a TM5 úgy, hogy közben fűt alulról a VGA akkor minden rendben van
Ha nem, akkor a tREFI csökkentése -> 32767 re segíthet megelőzni a melegedési problémákat. Ha ez sem segít, akkor a tRFC-t növelheted szépen lassan. Valamint a Tcke-T akkor 7-9 es sávba feltolhatod.
Ha ezek egyike sem segít a full stabilitásban úgy, hogy közben fűt a vga is alulról, akkor ajánlok rá egy komolyabb hűtést, vagy a fő idők lazítását... Esetleg a tREFI-t tovább csökkentheted 16383 -ra
-
válasz
fudi2002 #66200 üzenetére
Gondolom nem ok nélkül lett 20 nap után end of life sok volt az RMA feltételezem.
Akkor inkább úgy kérdezem, hogy nekiállnátok tesztelni vagy nem szórakoznátok vele eddig lekopogom nem volt gond vele, de nem gyilkoltam még ki tudja mi az igazság.
Csak ha most nekiállok szórakozni vele akkor felmerül a kérdés, hogy mi legyen a kiindulási alap EXPO1 vagy EXPO2 stb ?
Pont azért vettem ilyet, hogy expo t "csak" betöltöm és ne kelljen szórakozni vele. -
Aprósólyom
addikt
válasz
fudi2002 #66157 üzenetére
Azóta újra nekiálltam nyomozni, mert leesett, hogy van pár kereső én meg csak a böngészőbe integrált keresővel nyálaztam át több tucat érdekesnek tűnő találatot.
Úgyhogy azóta találtam, aki arról számolt be, hogy Hynix 16Gbit MJR Single rank modulokból álló kitet "húzott a lottón". De találtam olyat, ahol SPD kép is volt és B-Die chipekből építették ugyan ezen elnevezésű kitet.
(Írták is neki, hogy biztos nem rossz B-die, mert OK nem csúcs időzítés, de a nagyon low bin B-Die meg nem bírja a 4000MHz-t.)
Na úgyhogy arra a konklúzióra jutottam, hogy a franc kockáztat... Ha esetleg kapok egy 16Gbites MJR-t, az nem lenne előrelépés, pláne nem ennyiért. Akkor már inkább B-die kicsit többért.
E-bay-en van pár amerikai, akik 4x8GB-os G.Skill B-die szettet árul olcsón. Még szállítással, vámmal, ÁFA-val, is kb 33K körül megáll.~33K 4x8GB fincsi B-Die-ért szerinted jó ár?
Már golyózik a szemem, nem fog az agyam, nem tudom eldönteni.
Itt egy screenshot róla: -
Chapel
addikt
válasz
fudi2002 #66138 üzenetére
Egy éve vettem ramot, nem vágtam az XMP dolgot ,akcióban volt Kingston kvr32n22S8/8.
Nem XMP-s és az időzítés sem igazán számított, egy i79700k-m van 32Gb ebből a ramból -4-x8 - és egy 6700XT. Mivel plasma tv a monitorom így penge képminőségem van 1080p-ben és RDR2 maxon átlag 125 fps, Gta V RtX+Path Tracing minden max átlag 170 fps, Robocop minden max 140fps átlag stb. stb.
Ergó elég mindenre ez is. De most kaptam jó áron G.Skill Ripjaws 32Gb 3200Mhz-es, de Cl16-os ramot.
Eladáskor felmerült a kérdés bennem..most akkor hogyan rakjam fel? a ramon 3200mhz van,de ezt nem tudja xmp nélkül...most akkor átvernek mindenkit az xmp nélküli órajelekkel? Nekem ez magas, gondoltam hátha valaki tudja. -
-
5leteseN
senior tag
válasz
fudi2002 #66128 üzenetére
Nem veszem gonoszkodásnak. Béke van.
Szép eredmények!
Én is kicsit felidéztem ezzel a mostani "húzással" az ifjúkori sikeres átépítéseim (GeForce 4200Ti-ről =>4500Ti/4800Ti-re) hangulatát!Hűtésem: Én a korábban "kilóra vett"(eBay-es, valahonnan kimaradt) rendszerhűtő kis blowereimet
...rögzítettem a négyes memóriablokkban lévő két RAM közé(pont befér a fémrács nélkül). Ezért bár csak az egyik(belső) oldalát hűti közvetlenül a másik oldalra is átkanyarodó hűtőbordának, de az alapjárati 10 C-fok hőmérséklet-csökkenés nálam így is megvan(ahogy írtam is).
A terhelés alatti helyzetnél ezeket az értékeket pontosan nem tudom, mert venti nélkül már a gyári frekvencián lefagyogatott(vagyis nincs meg az akkori C-érték), és-vagy újraindult. Voltak más okból elkapott terheléses értékek 1066MHz-en, azoknál volt 65 C-fok is, ahol még sikerült mérni ezt a venti nélküli értéket.
Hűtéssel 55 C-fok fölé a kb 180%-os MHz-eken, 1866MHz-en terhelve sem megy.
Szerverekben, az eredeti helyükön kapnak is folyamatosan hűtést az egész szerver-házon átmenő 200+ W-os max. ventikkel.
HPE ML350p szervernél konkrét értékek: 5x50W(max) ventik!!!
Ehhez képest én az eredetileg 12V-os rendszer-hűtő blowereket visszavettem 5V-ra, így is elég közvetlenül közéjük téve.
Hangjuk így 5V-osan nincs is! -
viperabácsi
addikt
válasz
fudi2002 #66117 üzenetére
Most találtam egy ILYET
Ha expon hagyom és azt csinálom amit a csávesz 4,36 nál az jó lehet ? természetesen 1.4 v re állítanám nem 1,35 re mint ő. -
jcone86
csendes tag
válasz
fudi2002 #66105 üzenetére
Igen, sajnos ez is az egyik probléma, hogy pont a memslot felső részén, és nem az alján van a kikattintó. Hogy ha alul lenne, illetve pontosabban az alján is, akkor minden gond nélkül ki tudnám szedni, mert annyi hely van, hogy mögé tudok nyúlni, és kipattintani a felsőt.
Az alaplap önmagában nagyon jó, ezért nem is értem, hogy miért nem raktak az alsó részre is egy kattintót, korábbi alaplapjaimon volt, és szerintem sokkal jobb megoldás, könnyebb kivenni a RAM-ot. Viszont szerintem majd akkor inkább felszivom magam, és leszerelem a hűtőt, az a biztosabb megoldás.
-
jcone86
csendes tag
válasz
fudi2002 #66103 üzenetére
Hi hi
Gyakorlatilag igy néz ki a dolog, feltöltöttem 2 képet:
https://drive.google.com/drive/folders/17FA_Fe-iBvWIiYNM7qpp0NmMQup4H4tT?usp=sharingIgen az AIO issue-t kicsit nehéz volt leirni képek nélkül, de a lényeg az, hogy vertikálisan lóg bele / vesz el helyet, viszont horizontálisan v. mélységben van annyi cm mögötte, hogy beférne az új ram, viszont nincs annyi hely, hogy ki tudjam venni a 2x8-at. Ez anno az én hibám volt, elszámoltam a ház méretét, szóval, hogy ha alig pár cm-vel magasabb lenne, akkor nem lenne gond.
-
-
-
-
-
-
Zadia
senior tag
válasz
fudi2002 #66063 üzenetére
Ezeket találtam AMD-hez. Melyik lenne jobb?
1, Corsair Vengeance 32GB EXPO CMK32GX5M2B6000Z30 Lifetime Warranty CL 30-36-36-76
2,Kingston FURY Beast EXPO RGB 32GB KF560C30BBEAK2-32 Lifetime Warranty CL30-36-36
3,TeamGroup Xtreem 32GB FFXD532G6000HC30DC01 Lifetime Warranty CAS 30-36-36-76
4,G.Skill Trident Z5 Neo EXPO 32GB F5-6000J3038F16GX2-TZ5N Lifetime Warranty CAS 30-38-38-96Beraktam ide is,mert az ajánlós topik inaktív meglátásom szerint. Köszönöm megértésed .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videó stream letöltése
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- Hálózati / IP kamera
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hyundai, Kia topik
- Fujifilm X
- Detroit: Become Human teszt
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 445 G8 - Ryzen 5 5600U I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest