- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brekkk
őstag
válasz
Pityu. #65510 üzenetére
A 8 Gb-ot csak olyan rammal fogod tudni kihasználni ami 2*4 GB-os modulból áll.
Eddig a könnyű rész.
A mindkét RAM-nak DUAL rank szervezésűnek kell lennie!!
Amennyiben 4 Gb-os Sigle rank szervezésű memória modult veszel hozzá vagy nem fog menni vagy csak 4 gb-ot fog látni a lap és annyi megy csak.
Ilyen memóriát nehéz lesz találni mamár. -
Brekkk
őstag
válasz
Fecogame #65223 üzenetére
A memória típusa lehet, hogy ugyan az, de a memória IC lehetnek különbözőek.
Ezt a memóriát gyártották Samsung és Hynix memória IC-vel is. Azon belül több verzióval.Külön kellene tesztelni, hogy a 2-2 pár önállóan megy-e XMP bekapcsolása mellett.
A régi memóriáid 4 évesek, még az is lehet, hogy 8 Gb-os modulok, de még Dual rank szervezéssel.
Az új modulok pedig Single Rankok már.
4 év eltérés memóriánál nagyon sok, főleg a belépő szintű memóriáknál.
2 eltérő Kit-et párosítani igen nehéz.
Valószínű emiatt nem mennek. -
Brekkk
őstag
4*8 Gb Samsung DDR4 3200-as RAM van a gépben. "C" v "D" DIE.
8 GB Dual Rank felépítés. Tehát 4 modullal 8 Rank van.
Asus TUF B450M Pro S lapban.
R9 5900X társaságában.Amíg 2 modul volt a gépben ebből a RAM-ból, szépen ment 3200 CL 14-en.
Betettem még 2 ugyanilyen modult, de 3200 Mhz CL 14-en el sem indult már a gép.
BIOS reset.
Utána 3200 Mhz CL 16 gyárilag feszes időzítésekkel szépen megy a 4 modul.Ennyire megterhelő lenne CL 16-ról CL 14-re lemenni a memória vezérlőnek?
Vagy ha a 3200 Mhz megy akkor már mindegy a CL késleltetés a memória kontollernek és máshol lesz a bibi? -
Brekkk
őstag
válasz
Vikusz77 #64621 üzenetére
Sajnos nézni kell.
A DDR3 támogatás azzal a generációval kezdődött.
Így ma már nehéz megfelelő RAM-ot találni bele hiába DDR3. Újat meg pláne.
Használtan nézzél hozzá RAM-ot itt a PH-n.
Az eladót meg tudod kérdezni, hogy egy oldalon vannak-e "fekete lapkák" vagy mindkettőn.
De ha mindkettőn akkor is tesztelni kell a gépedben. -
Brekkk
őstag
válasz
zsalesz #64487 üzenetére
Micron "E" Die v Samsung "B" Die memória IC-vel szerelt RAM-ot keress.
Ezeknél nem v alig volt gond RYZEN 3-5xxx mellett.Hynix CJR v DJR-is jó lehet, bár nekem csak maiuálisan sikerült ezt belőni, hogy stabil legyen R5xxx mellett. XMP (ASUS-nál DOCP)-vel instabil volt.
-
Brekkk
őstag
válasz
fudi2002 #64261 üzenetére
Most 3200 CL 14-ről felmentem 3600 CL 16-ra és valahogy azt érzem, hogy minden reszponzívabb lett.
Ahol eddig volt egy - egy kis akadás, az eltünt.
Olyan az érzés mint amikor 3200 CL 16 laza időzítésekről 3200 CL 14 szigorúbb időzítésekre váltottam.
Mintha egy újabb lépcsőfok lenne felfelé.
A tesztek is gyorsultak. Sávszélesség növekedett, a Latency csökkent.
Valahogy gyorsabb lett. -
Brekkk
őstag
Melyik lehet a gyorsabb?
DDR4 3200 CL14 feszes időzítésekkel, vagy DDR4 3600 CL 16 lazább subtimeing-ekkel?Sajnos a neten mindkét opcióra van példa, hogy melyik a gyorsabb.
-
Brekkk
őstag
Nézd meg Zen timing-al, hogy 3200-on milyen beállításokat ad meg a BIOS auto beállítással. memóriapáronként.
Először az egyik pár menjen. Utána a másik pár.
Így lesz két adatsorod és összefésülöd őket.
Mindenhol megadod kézzel a legrosszabb értéket ami a listákban szerepel, utána mehet a 4 modul tesztje.
Ha minden OK vele akkor bootolni fog és tesztstabil lesz.
3200-on 4 modulnak mennie illene, de nincs rá garancia, mert kevered a Dual rank modult a sigle rank modulokkal.
Ez még nehezebbé tesz, hogy menjen együtt.
Próbát megér. A siker nem garantált.Jedec szabvány szerinti 3200 CL 22-22-22-52-n valószínű mennie kell.
Bár a subtimeing-ok kérdésesek. -
Brekkk
őstag
Elvileg mehet. De szinte tuti, hogy manuálisan kell beállítani az időzítéseket és a subtimeing-okat is.
Pöcc-röff és XMP profil betölt nem valószínű, hogy fog menni.2*8 Crucial ballistix 3000 Mhz CL15 és 2*8 Crucial ballistix 3200-es CL16 -os memória is csak kézi beállításokkal megy nálam együtt hiba nélkül.
A BIOS által adott gyári értékek alatt elhasal az Anta777 Extrem tesztnél. -
Brekkk
őstag
válasz
CJ4567 #63594 üzenetére
Köszi.
Igazából nekem 16 Gb is bőven elég lett volna.
Sajnos nem lehet már kapni olyan RAM-ot, ami 8 gb-os modul és dual rankos.
Így, ez lett.
Hynix ic-s DDR4 RAM még nem volt nálam.
Így ezt is legalább kipróbáltam.
Első tapasztalat, hogy kezdő PC-s ne vegyen ilyet, ASUS laphoz főleg ne, mivel túlfeszeli, rosszul lövi be az időzítést.
Kézzel beállítva már használható.
Visszavett fesz értékekkel és gyári megadott timeing beállítással lefutott az Anta7777 extreme1 teszt.
Igy már OK ez a RAM.
Csak XMP-vel beállítva nagyon felejtős. -
Brekkk
őstag
Most cseréltem RAM-ot az alábbi gépben.
ASUS TUF B550 Plus lap + R5 3600
2*16 GB Gskill F4-3600C16D-32GVKC Hynix CJRAz indulásnál volt egy kis para, hogy rossz a RAM, de szerencsére annyi volt, hogy az előző fix RAM beállításokkal nem indult a gép.
Az alaplap nem ismeri fel jól ezt a memóriát még XMP-vel sem.
Kézzel kellett belőni a subtimeing-eket.
1,1 Volt SOC feszt ad neki alapból
VDDG alapból 1 V fölött
VDDP Alapból 1,04 V fölött
A memóriakontroller HW info szerint 15 W+ felett kajál.A 3200-as samsung 9 W körül megállt.
Most próbálom manuálisan lefaragni a feszültségeket.
Már nyertem 3 W-ot.
SOC 1,05 V
VDDG 0,98 V
VDDP 0,98 VAnnak örülök, hogy megy a CJR Ryzen mellett.
-
Brekkk
őstag
Van valakinek tapasztalata, hogy Ryzen és ECC memória páros működik-e?
Hivatalosan a ZEN 2 és ZEN 3 GPU nélküli procik támogatják, és ASUS és ASROCK lap esetén mennek is.
Mivel nem játékgépet tervezek, így a memória sebessége nem releváns.
A stabilitás a lényeg.
Jedec 1,2 V 3200 Mhz CL 22-es ramot nézek ECC támogatással.
Próbáltátok már? -
Brekkk
őstag
válasz
fudi2002 #63495 üzenetére
Egyenlőre nem megyek DDR5-re. Az AM5 nem fogott meg annyira még.
Az intel vonal meg fogyasztás miatt nem tetszik jelenleg.
Bár az Intel most inkább tetszik mint az AM5.
Még megfelel az AM4 tudása is. B die akkor lesz, ha hozzájutok használtan olcsóért.Az létezhet, hogy a rendszert reszponzívabbnak érzem így CL 14-en?
Valahogy simábban megy a rendszer. Illetve mintha a minimum FPS-ek, egy 5800X3D mellett is nőttek volna.
Vagy csak örülök a beállításnak és többet látok bele, mint ami? -
Brekkk
őstag
válasz
fudi2002 #63493 üzenetére
Még samu "B" die nem volt a kezeim között.
De brutális lehet a teljesítménye memóriaintenzív alkalmazásokban.
Magas órajel alacsony TRFC
Legközelebb, ha gépet építek DDR4 vonalon bepróbálom.Annó láttam olyan táblázatot, ahol felsorolták, hogy milyen orajelhez kb milyen TRFC tartozik memóriatípusra lebontva.
Meg volt egy összefoglaló táblázat, hogy melyik memóriaparaméter milyen hatással van az összteljesítményre.
Ez annó benne volt az összefoglalóban, ha jól emlékszem és egy német oldal volt. -
Brekkk
őstag
válasz
fudi2002 #63477 üzenetére
Igen AMD-ről van szó.
Maradok 3200 Mhz-en csak kicsit szorítok a subtimeing-okon.
HW info alapján nem növekedett a fogyasztása a RAM-oknak ettől. Továbbra is 7 és 8 W közötti értéket mutat,
A bordák langyosak.Érezni a TRFC csökkentés jótékony hatását.
Egy kis TFAW és Trc szigorítást is kaptak a RAM-ok.
Kicsit pörgősebb a rendszer.Maradok szigorúan az
1 V SOC
1,35 V memóriafesznél.
0,9 V VDDP
0,9 V VDDG CCD és IODÍgy elvileg nem tud annyi energiát felvenni ami túlfűteni.
Ami ezekkel a beállításokkal bír annyit megy majd.
HW info alapján nem növekedett a fogyasztása a RAM-oknak ettől. Továbbra is 7 és 8 W közötti értéket mutat,Bár a Samsung "C" DIE gyári 416 TRFc értékét meg sem közelítem.
A progi amit használok a Samsung ram mellett 8,0-ás értéket adott, a Micron "E" DIE még így szigorúbb értékekkel is csak 7,86 körül megy. RAM gyári XMP értéken 7,78 körül ment.Tehát érezhető a RAM-ok közti differencia nálam az ősrégi samsung "C" DIE javára.
Bár a samsung meg melegedett nem kicsit.
-
Brekkk
őstag
Mintha itt olvastam volna, hogy a TRFC állítása után nem kell tesztelni a RAM-ot, mert vagy elindul a beállított értékkel a gép, vagy nem.
Igaz ez? -
Brekkk
őstag
válasz
fudi2002 #63433 üzenetére
2 Crucial modullal ment a gép. Fogyasztásmérővel tesztelve 150-151 W-ot fogyasztott. 0-24-ben megy a gép így szinte bármikor ránéztem ennyit mutatott.
Most betettem a CRUCIAL helyére 2 SAMSUNG modult és 159-160 W-ot mutat a fogyasztásmérő ugyanolyan körülmények között. -
Brekkk
őstag
Az létezik, hogy 2 modul Samsung 8 GB-os DUAL RANK -os 3200 MHZ-es RAM kb 8 wattal többet eszik, mint 2 modul Crucial ballistix 3200 Mhz Single rank?
-
Brekkk
őstag
Köszi. Kipróbálom.
-
Brekkk
őstag
ASUS TUF B450M-PRO S lapban próbáltam a command rate-et 1T -ről 2T-re állítani a BIOS-ban manuálisan.
Bármit állítok 1T marad. Még akkor is ha 2T-t állítok be.
Láttatok már ilyet? -
Brekkk
őstag
válasz
fudi2002 #62984 üzenetére
Nem ez jó, hogy felmerült. Nekem meg sem fordult a fejemeben, hogy egy memória túlmelegszik és ettől hibázik.
Nyáron nagy melegben nekem is voltak furcsa hibáim amire nem jöttem rá, hogy miért van.
Teljesen stabil gépem, nagy melegben viszont, nagyon ritkán megmakkant. Nem komplett fagyás, hanem nem elinduló program, fura kilépés.
Amióta nincs kánikula nem volt ilyen.
Lehet a memória melegedett el. -
-
Brekkk
őstag
válasz
blendész #62805 üzenetére
4 modullal a 3600 MHZ már nem könnyű eset.
Gondolom minden memória Dual Rank-os ráadásnak.
Illetve, hogy nem azonosak a memória IC-k!Milyen memória van a Ramokon? Gondolom a CRUCIAL az MICRON "E" DIE.
A Kingston esetleg Hynix?Ki kellene olvasni ZEN timeing-al, hogy milyen paramétereket lő be XMP beállításon a CRUCIAL-nak az alaplap. Csak a 2 CRUCIAL legyen bent! Megjegyezni az adatokat.
Utána a 2 KINGSTON-nak. Csak ez legyen bent. Ezeknek az értékeit is feljegyezni.Ha ez megvan, akkor kézzel a legrosszabb értékeket manuálisan beállítani BIOS-ban.
És még ez sem garancia a stabil működésre!Ebben a memória felállásban a 2666 MHZ a hivatalosan támogatott. Felette minden tuning! 3200 Mhz körül van az optimum amit elérhetsz reálisan.
-
Brekkk
őstag
válasz
xPraetoriaNx #62683 üzenetére
Igen kézzel beállítható 16-18-18-38-as időzítés.
Ez nem biztos, hogy megoldja a problémádat.
Mivel nem csak ezek a paraméterek határozzák meg a RAM sebességét.Először a lassabb RAM minden paraméterét meg kell tudni.
Ehhez csak a régi 2 modul legyen a gépben.
BIOS-ban minden memóriabeállítás legyen AUTO-ra állítva.Ha Ryzen procis géped van akkor a ZEN timing-ból kiírhatod az adatokat.
Utána jöhetnek az új RAM-ok. A régiek nélkült.
Szintén BIOS-ban minden memóriabeállítás legyen AUTO-ra állítva.
Paramétereit írd fel.Mielőtt mind a 4 RAM-ot beteszed kézzel állítsd be a korábban kiírt RAM adatokból minden megkapott adatnál a lassabb értéket.
BIOS lement.
Utána mehet a másik 2 memória.Így talán menni fog a 4 modul együtt, de nincs rá garancia.
A hibákat amiket leírsz okozhatja a memória. Fokozatosan összeomlik minden.
-
Brekkk
őstag
Samsung "C" Die memóriának TM5 Anta777 extreme1 teszt altt 52 fok még elmegy?
-
Brekkk
őstag
válasz
fudi2002 #62342 üzenetére
Szerencsére nekem nem volt gondom a Ryzen mellett.
Megnéztem itt az ajánlott memóriát hozzá. Micron "E" DIE.
Betettem és minden tökéletes volt.
Szomorú, ide jutottunk, hogy igazán nem lehet megmondani egy RAM-ról, hogy rizsa kompatibilis--e. Talán csak a Samsung "B" die maradt amit lehet ajánlani.
Ennyiből tényleg jobb a kék. Az megeszik mindent az Intel ajánláson belül DDR4-nél. -
Brekkk
őstag
válasz
fudi2002 #62331 üzenetére
Szerncsére eddig sem volt Boot gondon.
Nagyon nagyon ritkán nem indult el 1 programom. Bár az lehet a program hibája is.
Semmi fagyásom és újraindulásom sem volt, még kék képernyő sem.
Még ezen a gépen nem csináltam ilyen 8-10 órás tesztet egyben.
Így csak most jött elő a memória error.
Remélem a plusz fesz megoldja. Most jön az újabb 8 órás éjszakai memóriateszt. -
Brekkk
őstag
A képen látható RAM-ok vannak a gépben.
Futtattam egy ANTA777 Extreme1 tesztet egész éjszaka és reggelre volt 1 error kijelezve.Adtam neki egy kis feszt neki.
VSOC 1,025 V
VDDP 0,92 V
VDDG CCD 0,92 V
VDDG IOD 0,92 VÍgy egy 4 órás teszt alatt nem dobott hibát eddig. (ANTA777 Extreme1)
Mennyi ideig kell fusson ennek a tesztnek, hogy azt mondhassam, hogy biztosan stabil?
Ha egy éjszakát kibír akkor maradhatnak ezek a fesz értékek? -
Brekkk
őstag
válasz
fudi2002 #62318 üzenetére
Nem öregszel, hanem nézhetjük úgy, hogy szerencsére sokan vagyunk a topikban, és a sok a kérdés és válasz. 3 éve amikor az első rysent vettem akkor volt CPU (R5 3600) és RAM tuning. Most a 2.rizsa konfig tuningja kimerült ( 5800x3d ) CO: -29 beállításával és ennyi. Kapott 4 régebbi gskill 8 Gb-os modulonként dual rankos samsung (talán D DIE) memóriát. Pöcc röff 3200 CL 16-on. Ennyi. Így is bitag gyors. Nincs már nagyon értelme vesződni a tuninggal. A stabilitás lett az első nálam.
-
Brekkk
őstag
válasz
fudi2002 #62314 üzenetére
Igen tényleg nem rossz.
Sokkal folyékonyabbnak érzem a rendszert így 4*8 GB 3200 Mhz mellett, mint a 2*8-at 3600 MHZ-en. Annó 3733-ra belőttem stabilra a rendszert, de semmi értelmét és differenciát a működésben nem láttam a teszteken kívül. 3600-on is bőven elég volt. -
-
Brekkk
őstag
A 2 db 3000 CL 15-ös kit vígan szaladt
3200 MHZ CL16-16-16-35-72-ös SOC 1,0 V-on.
Kipróbálom, ha nem megy akkor visszaállítom, ha megy akkor meg örülök. -
-
Brekkk
őstag
Nem emlékszem már pontosan. Több éve volt.
Bár lehet azért nem indult el a program mert túlfutott a 16 GB-on, amennyi akkor volt a gépemben kikapcsolt page file mellett.PeL: OK akkor hagyom. Csak fura, hogy most van eg 16 GB-os pagefile.sys amit semmire sem igazán használ a rendszer csak van.
-
Brekkk
őstag
32 GB RAM mellet a PAGE file le lehet korátozni 1 GB maximum méretre?
Kikapcsolni tudom, hogy nem lehet, mert vannak programok amik nem idulnak el nélküle. -
Brekkk
őstag
Van 2*8 Gb Ballistix Sport Lt 3000 CL 15 ramom (Micron E DIE D9VPP:075)
Ehhez vennék 2*8 Gb Ballistix 3200 CL 16 ramot (Micron E DIE C9BJZ:062M)Gondolom ha belövöm 3200 CL 16-ra akkor menniük kellene együtt.
Az én 3000 CL 15 ramom 3733 CL 16-ot is tud 1,35 V-on tehát az nem lehet korlát.A subtimingok közel azonosak.
A C9BJZ:062M modulokkal szerelt ramok pedig elvileg a legjobbak a MICRON E DIE-ból.Jól gondolkozom?
-
Brekkk
őstag
-
Brekkk
őstag
válasz
Csongi2015 #62148 üzenetére
Én csak ASUS lapokat láttam mostanában.
Így nem tudom, hogy a GIGA BIOS-ban mi hol van.
ASUS lapon AMD vonalon még XMP sincs, helyette DOCP van. -
Brekkk
őstag
válasz
Csongi2015 #62144 üzenetére
Biztosat mondani nagyon nehéz. Samsung "B" DIE és a MICRON "E" DIE szinte mindig megy.
Amit még szoktak ajánlani az a GSKILL AEGIS. Bár mostanában azzal is voltak gondok, ahogy visszaolvastam.
Illetve a gyári JEDEC 3200-as memóriák.
Nekem is ez a típus van csak 4*8 GB. KB 5 éves és Samsung memóriás.
NEM "B" DIE, hanem "C", de szépen megy.Ezt kipróbáltad esetleg?
3200 MHZ CL22-22-22-52 1,2 V-on. -
Brekkk
őstag
válasz
Csongi2015 #62134 üzenetére
Azzal lehetnek gondok. Ha van 14 napos elállásod akkor tedd meg.
Nem érdemes szívni vele. Valószínű beállítható lenne, de ha visszaadhatod akkor inkább azt válaszd. -
Brekkk
őstag
válasz
Csongi2015 #62132 üzenetére
Sajnos az AMD háklis a RAM-okra.
Nézd meg milyen modulokból áll, a memória.
A CPU-Z SPD fülön elvileg kiírja legalább a gyártót.Ha Samsung B die v Micron E die akkor menni fog, csak lehet kell egy kicsit mókolni a memóriával.
Ha hynix v egyéb a gyártó akkor lehet gond.Próbáld meg a Jedec 3200-as szabvánnyal indítani.
CL22-22-22-52 1,2 V-on. -
Brekkk
őstag
válasz
firstman3333 #62073 üzenetére
Intel vonalon sokkal nagyobb az esély, hogy menjenek együtt, mint AMD-nél.
Ha 2 modul időzítése lassabb mint a másik 2 modulé, akkor a lassabb modul kerüljön az 1-es memória slotba.
De ahogy Jeni kollega írta "puding próbája az evés"
Nekem DDR3-as intel lapban 3 különféle gyártótól származó 4 memória modul ment együtt hiba nélkül DDR3 1600 CL11-en. -
Brekkk
őstag
Hallottatok a Micron R Die-ról?
Ez valami újdonság?
Most hallottam, hogy ez van a Kingston 3200 Mhz-es memórián. -
Brekkk
őstag
válasz
Andrew613 #61935 üzenetére
Ahogy elnézem a képeket a gép látja a ramokat. Mind a 4-et
CPU z kép alapján megvan a 32 GB a 4 modulból.Nincs WIN-ben redszerszinten blokkolva a maximális memóriaméret?
A Virtuális memória nincs maximálva 32 GB-on, hogy efölé ne mehessen?Alaplapi VGA-t használsz, hogy a 16 GB-ból csak 14 látszik?
Intel nem szokott ennyire hálklis lenni a RAM-ra.
Még ha nem azonos Chip-ek is voltak rajta.Láttam HP!! gépet üzemelni 1 Micron és 1 NANYA és 2 Samsung modul kombóval. A Jedec szabvány memóriafrekin szépen mentek.
-
Brekkk
őstag
válasz
Andrew613 #61930 üzenetére
Csak egy tipp. Próbáld meg betenni az 1-3-as slotba a lassabb ramot.
Felbootolni Win-be.
Ha látja akkor mehet a 2-4 slotba a gyorsabb ram.
Ennek azért lesz értelme mert az alap beállítások a lassabb ramhoz fognak igazodni a BIOS-ban.Amúgy, ha JEDEC 2400 Mhz v 2666 Mhz-nek szabványnak megfelelően állítod be a RAM-ot akkor sem látszik?
Az intelnél nincs olyan, hogy 4 memória használata esetén a hivatalosan támogatott sebesség alacsonyabb, mint 2 modulra?
Vagy esetleg olyan, hogy a Dual rankos memóriát még lassabban kezeli? -
Brekkk
őstag
Amennyiben a Command Rate-et 2 ről 1-re állítom előfordulhat, hogy a gép még a BIOS-ig sem jut el, vagy ha nem működik megfelelően akkor instabilitást okoz?
-
-
-
Brekkk
őstag
válasz
wolfman #61808 üzenetére
Az alaplapod QVL listájában benne van, hogy megy a 4 modul egyszerre?
4 modullal 2933 MHZ a hivatalosan támogatott.
A 3200 MHZ már jó eredmény, illetve így már lesz DUAL RANK támogatás ami 3-10% plusz teljesítmény ad a memóriának.
Ha magasabb memória órajelet szeretnél 4 modullal akkor SAMSUNG B die, Micron E die ramot keress. -
-
Brekkk
őstag
Ha van egy 2017-18 körüli gyártású 4*8 GB KIT G.SKILL RIPJAWS V F4 3200C16Q-32GVK memória, az vajon ugyan azzal a memóriával készül, mint a ma kapható verzió?
A ma kapható ilyen termékszámú memória a G.SKILL hivatalos ajánlása szerint kompatibilis a lapopmmal: ASUS prime X570-p. R5000-es proci.
Vajon a régi is menni fog?
-
Brekkk
őstag
R5 3600 mellett volt egy teljesen stabil memória tuningom.
CRUCIAl BALLISTIX 2×8 GB 3000 MHZ CL15 OC 3600 MHZ CL 16-ra alap fesz mellett.Most cseréltem egy R7 5800X3D-re a procit.
Elvileg a memóriavezérlő azonos a 2 prociban.
Lehetséges lenne a régi RAM beállításokat beadni a memóriának, hogy az új rendszerben menjen?
Vagy ez csak álom, és mindent előröl kellene kezdeni?Még létezik az USMUS féle, hogyan állítsuk be a memóriát RYZEN procihoz?
Amikor én beállítottam ar R5 3600 mellett a RAMOT még nem volt R5000-es széria, így az nincs benne, de nem is találtam ilyet a neten.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest