- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
Új hozzászólás Aktív témák
-
neked. én elvagyok az e-pl1-gyel, megkedveltem minden hiányossága ellenére. inkább lemondok a gyors af-ről (sőt, kellően jól használható mf mellett akár az af-ről is), de egy nagy, részletes, ütős képet szeretnék látni. itt amúgy a vf-2 is inkább a minimum szint, sokkal nagyobb keresőkép volna az igazi, valahol (ff méretekben) 0,78-tól felfelé.
-
ezekkel mind tisztában vagyok, bár a mozgás fotózásával tudnék vitatkozni, ha eleget gyakorolsz, tudod/érzed, hogy mikor kell exponálni. de amúgy nem is azt mondtam, hogy az evf a világon mindenben jobb az ovf-nél, hanem azt, hogy egy kis kulcslyuk ovf helyett az emberek 90%-ának jobb volna egy nagy, jó evf, de ennél lényegesen többen utasítják el csípőből.
én például inkább tájat fotózom, az nem szalad el, ellenben a live histogram miatt pontosan egyszer exponálok mindig, és az evf miatt nem is ellenőrzöm utólag a képet. nincs szükség egyikre sem ugyanis. nekem ez óriási könnyebbség. látom a beállított képarányt, látom, hogy hogy mutat fekete-fehérben stb. stb.
-
-
Szten Márs
nagyúr
Ez leginkább azért van, mert a K-m vonalának továbbfejlesztésének tekinthető, nem a K200D-jének
Egyébként a liveview, a videófelvétel, a majdnem 5 kép/mp sorozatsebesség, a remek 12MP-es CMOS, az 1/6000sec-es legrövidebb záridő, mind-mind fejlődés még a K200D-hez képest is, még akkor is, ha egyik-másik szolgáltatást nem nagyon használja az ember.
-
Mercutio_
félisten
Szerintem akinek van 350k-ja fényképezőgépre az nem csinál problémát +10k-ból
Vagy vesz 3 db utángyártottat 3x3k-ért, ha nagyon biztosra akar menni
Egyébként ami előnye az aksinak az az, hogy sokal könnyebb, mint 4 cerkaelem/aksi, ez ha ugyanakkora kapacitást még tartalékkészlettel biztosítani akarsz halmozódik.
Persze tudom, vannak akik imádnak 8kilónyi fotóscuccal flangálni, de vagyunk néhányan, akik már túl vagyunk ezen, vagy épp sose volt rá igényünk, és az esetek nagyrészében nem elsősorban fotózni megyünk így számít a súly -
Hooper
őstag
Nekem is k200am van, szóval ceruzát használok akksi helyett, és bár megvagyok vele maximálisan elégedve, még sem vallom ezt a szűklátókörűséget.
Ez a "lemegyek a fűszereshez ceruzaelemet venni" dolog annyira kajli, mindenki ezzel jön.
Nekem 4*4 pakk ready2use aksim van (külső vakut is használok), ami ugyebár egyszer feltöltve bármeddig használható, azaz nem merül ha áll a táskában hetekig. az ára igen baráti (~2500), és tapasztalatom szerint 600-800kép röhögve benne van.
Azt hittem ennyi elemmel sose lesz gondom, de nem számoltam azzal h ezeket általában 12-14óra között tölti fel a töltő, ami igen csak hosszú, és többször is előfordult h lekellett vennem a töltésröl, vagy lemerületlenül kellett rátöltenem. Ezek ugye nm tesznek jót az aksi élettartamának. persze itt bejön az h vegyek olyan IPCL töltőállomást, de a lemerítés és töltés ott is hosszadalmas. Tegyük fel, h vettem..ha gyakrabban használod a gépet, rájössz h milyen jó is lenne ha 1-2szett még itthon töltene amíg te távol vagy.
5-6 elemszett kb 15ropi + normális töltő 8-10k. Szóval a gazdaságosságról ilyen szinten már nem beszélhetünk..Litium akksi mellett szól viszont h bármikor rátölthetsz, és ha jól tudom 2-3óra elég a töltésnek. Ez még belefér, h reggel fölkelsz, és indulásig még felrakod tölteni.Mint itt is írták az után gyártott ~3000, szóval árban sem elszállt.
Ceruza aksi előnye még is kiknek jó? akik hétvégi hobbifotósok, és havi 1-200 képnél nem lőnek el többet. 2 ceruzaelemmel hónapokig kihúzzák
De ha sűrűn használod a gépet rájössz majd h ingen is tud hátrány lenni az elem (leginkább a lassú töltési ideje miatt. Valamint "akció" közben kicsit maceráns a négy cerkát belegyömöszölni).Egyébként én megvagyok elégedve a ceruzaelemmel, de nem hiszem h használhatóságban és praktikusságban bölcs dolog a litiumos akksik főlé pozicionálni....
-
philoxenia
MODERÁTOR
K10D-nél még soha nem merült le a kettő. Egy akkuval nagyjából 5-600 képet tudok lőni, a póton sem vettem észre, hogy lényegesen kevesebbet, tehát, ha olyan helyre megyek, akkor mindkettőt feltöltöm, nem maradok akku nélkül.... Most megnéztem, Krétán egyszer majd ezer képet lőttem egy nap, de vakubaj nem volt .
Ja és a Szamaria-szurdokban voltunk akkor, tehát nem sok fűszeres járt arra....
-
Zozzant
addikt
Nem gondolom, hogy ez egy valós probléma amit itt felvázolsz. Egy ilyen kategóriás gép tartozéka egy pótakksi legalább, ugyanúgy mint egy pót ceruzaakksi készlet. Aki a sarki fűszeresnél akar elemet venni a nyaralás közepén az meg megérdemli, de ezt semmiképp nem vetíteném le arra a kérdésre, hogy milyen aksiról dolgozik a gép.
-
Szten Márs
nagyúr
Huhh, passz. Ezt ne tőlem kérdezd, soha nem vettem arra a fáradtságod, hogy egyáltalán utánanézzek, hogy hogy működik egy liveview, olyan szinten nem érdekel engem személy szerint. Az a nagy helyzet, hogy azzal szoktam tisztában lenni, ami engem is érint és/vagy érdekel, ez a nagy kiábrándító helyzet
Mindenesetre ha jól emlékszem van egy cikk itt a prohardveren (izé, fototrenden) a liveview működéséről és történelméről.
Mindenesetre érzésem szerint: beépíteni aligha (nyílván....), szoftveresen valahogy hozzáadni viszont talán nem teljesen elképzelhetetlen, de ezt majd megmondja valaki, aki ért hozzá.
-
msgt.fubar
senior tag
Igen, őt néztem én is. Elég jó áron megkapnám a sráctól a vázat, de előbb azért megvárom az áraájánlatot a szervíztől.
Azért fura a dolog, mert látszólag hibátlanul működik, leszámítva hogy dátumot kér és P, Av, Tv módokban (meg az összes többiben is gondolom, kivéve az M-et) félreméri a fényt, viszont manuálisan beállítva jó minden. Jól fókuszál, menti a képet, stb, tehát félig meghalt a váz, félig nem. Van ilyen?
-
Szten Márs
nagyúr
-
BiriBum
őstag
Az utolsó pár szónál van a kutya elásva, időm sajnos nagyon kevés van, de megpróbálhatjuk.
Az ára újonnan kevesebb, mint fele volt, mint amit ott látsz (persze USA eredetű).LD, ASPH IF Super II - valószínűleg még analógra tervezték, van rajta egy EISA Award 2000/2001 logó, persze nem tudom, hogy ez jelent-e egyáltalán valamit képminőség szempontjából.
-
Szten Márs
nagyúr
Pontosabban mindkettőnek 300mm ekvivalens a vége
Az a Fuji azért igen durva CA-t produkál, meg ott is az érzékelő igencsak behatárolja, hogy mennyire látjuk élesnek a képet, na meg nem is feltétlen egy bridge géppel kell ezeket összehasonlítani. A kitobihoz képest milyen a Tamron 18-200-ad képminősége? Persze az összehasonlíthatóság miatt az alacsony gyújtótáv-állásokon, 18-55 között értem a kérdést.
Úgy rémlik, pár helyről olyasmit hallottam, hogy a 18-250-es vagy talán 18-270-es Tamron igen jól sikerült, még jobb is, mint a 18-200. De ez csak valami halvány emlék, erre ne alapozzon senki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Linux kezdőknek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged