- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
donjohnson
addikt
válasz
SztiviVander #111580 üzenetére
olvasd vissza, hogy kitől indult a felvetés. én egy kérdőjelet tettem a mondat végére. nem pedig állítottam.
-
donjohnson
addikt
válasz
SztiviVander #111472 üzenetére
-
MadMancs
veterán
válasz
SztiviVander #111469 üzenetére
Jogos, bár ahol van 5G még nem igazán mértem 500mbit alatt (telefonnal), 4G átlag 70mbit el szemben.
Más, írtam pár napja hugomék otthonnetjével kapcsolatban, most hétvégén elköltöztek fehérvarra, ott TP link is 450+ mbps.
-
szabonagyur
félisten
válasz
SztiviVander #111345 üzenetére
-
válasz
SztiviVander #111264 üzenetére
Már a múltkor is írtam, a Yepp chaten hús-vér kollégák ülnek.
Most rá is kérdeztem náluk, biztos, ami tuti. -
MadMancs
veterán
válasz
SztiviVander #111217 üzenetére
És Többiek.
Érdekes elven működik ez a ZTE.
Ezek a lehetőségek vannak. Ebből az első 3-nál ugyanaz a helyzet mint tegnap. Egyáltalán nem használ 4G.
Csak 4G módban értelem szerűen nincs 5G.
Viszont így az ember választhat hogy melyik újjába harap az ember.
5G, jó a letöltés rossz a feltöltés.
4G, nem azt mondom hogy rossz, de vezetékes netet kiváltani karcsú a le, és elég jó a feltöltés. -
MadMancs
veterán
válasz
SztiviVander #111207 üzenetére
4 féle hálózati mód érhető el.
5G/4G/3G
5G/4G
5G SA
5GJelenleg valóban 5G SA a beállítás, ez a default. Melyiket lenne érdemes akkor használni? Letöltés végülis így is úgy is elég számomra. Feltöltés viszont karcsú ezzel a 20-30mbps el, teló által elérhető 50-60mbps már elég lenne.
Digivel hiába optika, TV kb a nézhetetlen minőségi kategóriába került már, net is egyre többet vacakol, sokszor Kodi + RTL+ egy 50 perces sorozat alatt 6-7x megszakad a kapcsolat , és árban is átéptem már a lélektani 15000Ft os határt. Van 30 napom hogy kitapasztaljam mire eleg Yettel. Örömmel láttam viszont hogy van Bridge mód, így igazából maradhatna a teljes kiépített belső háló routerestül, switchestől, WLAN al együtt.
-
Szabb33
csendes újonc
válasz
SztiviVander #111153 üzenetére
Nálam sincs 5G viszont lecseréltem a 4G routeremet egy 5G routerre és sokkal gyorsabb lett a netem. Hogyan lehetséges ez?
(Város)
-
Szabb33
csendes újonc
válasz
SztiviVander #111151 üzenetére
Én azért a viszavitel előtt rákötnék egy komolyabb antennát.
-
yanna
addikt
válasz
SztiviVander #111110 üzenetére
Nekem most frissült, úgy fest meggyógyult.
-
MolTol
tag
válasz
SztiviVander #111051 üzenetére
Yettelnél nincs ilyen. Bolt ha akarná se tudná eladni a demot.
-
szabonagyur
félisten
válasz
SztiviVander #111029 üzenetére
13 Pro-n nekem sem megy most.
-
válasz
Cégen belül, dolgozóknak szokott ilyet a Yettel, de mintha láttam volna már a neten is olyat, hogy kimondottan bontott telefonként adtak el kifutó darabokat.
(Ami nem biztos, hogy demó telefonokat jelent, lehet, csak visszaküldötteket.) -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Na már nem tudok belépni ebbe a fosadék applikációba!
Bravó Yettel! Még sok ilyen magas szintű hozzáértő programozót kívánok!
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
Nekem saját S21FE-n nem megy, céges Iphone 12-n működik, de ott is elég lassan tölt be.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Melyik szolgaltatonal lattal olyat
Westel/T-Mobile/Magyar Telekom esetén találkoztam ilyen gyakorlattal az elmúlt évtizedek során, ezért írtam le a saját, valóságos tapasztalatomat. A többiek vonatkozó szokásait nem ismerem. -
snooze
veterán
válasz
mikor volt jó ez a f.stalicsaka app?haszontalan egy semmi,de valaki(k) jó pénzt kapnak a "fejlesztés"-ért..🤮
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Egy fos. Nekem kb 3-ból 1-szer sikerül. És minden sikeres beléépéskor felteszi a kérdést, hogy engedélyezem-e a helyhozzáférést (vagy a fotót? - már nme mlékszem.) Meg válasszam ki minden belépéskor az elsődleges telefonszámot (a néhány közül, amiket ezen fiók alá rendeztem)
Valami nagyon balphaszok csinálják ezt az appot. És az is egy kretén, aki ezt átveszi és engedélyezi kimenni publikusan. Tényleg csak ilyen jóskapistákra futja egy tíz/százmilliárdos forgalmú cégnél? -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
SztiviVander #111021 üzenetére
Semmi értelme rendeltetésszerű dologról beszélni, mert valószinüleg ezt azok lépik túl akik napi szinten használnak mondjuk 100 gb felett.
-
trec12
addikt
válasz
SztiviVander #111021 üzenetére
Nálam 20 napig ment az OtthonNet Yeti tévével, 700+ GB volt a forgalom a router szerint. Amúgy a Yeti is azt hiszem 743 GB átlagot írt egy tájékoztatóban az OtthonNet+Tv kombóra per előfizetés....
-
RoyalAirForc
aktív tag
válasz
SztiviVander #110915 üzenetére
Nekem OtthonNet Pro van, Nokia routerrel. 2 év alatt direkt sosem volt újraindítva, csak ha áramszünet volt, de akkor is magától.
-
CellWalker
tag
válasz
SztiviVander #110908 üzenetére
Szerencsére nincs már kényszerített bontás a Yettelnél, általában 3-4 hetet is elmegy ugyanazzal a public IPvel, ennyi időnként azonban nem árt egy egészségügyi újraindítás, ami minden esetben új IPvel fog járni.
Persze ez sem biztosíték semmire, a múltkor újraindítás után a következő napon, 1 órával azután, hogy kitettük a lábunkat állt meg a modem. A LAN port aktív maradt, de adat se ki, se be, csak a tápmegvonás segített.
Tanulság: mindig tegyél be egy minden mástól független időzítős kapcsolót, ha hosszabb időre mész el otthonról.
-
válasz
SztiviVander #110908 üzenetére
Igen, az teljesen reális, köszönöm.
Csak azt lenne jó tudni, hogy éppen a Yettellel vagy a Mikrotikkel szívatom-e inkább magamat.
Köszönettel: MaCS
-
makoss
veterán
válasz
SztiviVander #110853 üzenetére
ment privát, ott folytassuk....
-
válasz
SztiviVander #110730 üzenetére
Köszönöm Mindkettőtöknek a válaszokat.
.
-
válasz
SztiviVander #110672 üzenetére
Szerintem az app chaten kolléga válaszol.
-
válasz
SztiviVander #110644 üzenetére
Ez mondjuk megmagyarázza, hogy miért nem megfelelő a DHCP- szolgáltatás. Ami nincs, az nem lehet megfelelő.
A teljes hibalírás egyébként az, hogy egy egész éjszakán át ment körbe-körbe az "ISP DHCP szolgáltatása nem működik megfelelően" - "Kábel nincs csatlakoztatva" - "Leválasztva" hármas az ASUS routeren. Egyébként a kezdetek kezdetén, amikor még nem volt Mikrotik modem, pontosan ezek a hibaüzenetek köröztek az Asus routerbe dugott Telenor USB-stick esetén is.
-
válasz
SztiviVander #110622 üzenetére
Eddig többször volt már eszközváltás. Hosszú távon, éveken át 0-24-ben volt három Mikrotik R11e LTE kártyás, és tesztelésre két különböző USB stick. Mindegyik megkapta a publikus IP-címet.
-
trec12
addikt
válasz
SztiviVander #110607 üzenetére
Ez a lehetőség is forgott még havidíjas sweet is van tök olcsón promóban. Csak ugye a tv2 csatornái...
-
donjohnson
addikt
válasz
SztiviVander #110606 üzenetére
ok, köszi a pontosítást.
-
zzola
titán
válasz
SztiviVander #110473 üzenetére
Nem vagyok jogi guru, de lehet nem is kell.
Az USA-ban ilyenért halomra perelnék a szolgáltatót. -
4Grider
félisten
válasz
SztiviVander #110471 üzenetére
Az eurojackpot főnyereményére nagyobb az esélyed, mint hogy egy ilyen elcseszett biztonságú vpn csatornából értelmezhető beszélgetést visszafejts. Még célzottan sincs értelme ilyen beszállítói hibákat kihasználni.
-
RoyalAirForc
aktív tag
válasz
SztiviVander #110473 üzenetére
Értsd te is az iróniámat.
-
yanna
addikt
válasz
SztiviVander #110280 üzenetére
Csak annyit szerettem volna mondani, hogy nevezzük nevén a dolgokat, tök mindegy miről van szó.
-
pjen
félisten
válasz
SztiviVander #110234 üzenetére
Úgy látszik tényleg azt mond amit akar. Jó példa erre az otthon net és yettel Tv. Az elsők között hoztam ki és még szó sem volt például felvételi korlátozásokról, aztán lett. Késöbb már azt is kiírta a Tv ezt a műsort a csatorna neten nézni nem engedi. Lefedettségi térképen minden jó volt, valóságban 10 megás sebesség is csak ritkán volt.
-
pjen
félisten
válasz
SztiviVander #110230 üzenetére
-
tmp0124
tag
válasz
SztiviVander #110213 üzenetére
Bármi adódhat az ember életében, amikor mondjuk egy fél évben egyszer kiugró adatforgalomra lesz szüksége. De ha egy ilyen napon a 108 GB forgalom elérése után már egy cset üzenetet se tudok küldeni/fogadni akkor azt pofálanság és gerinctelenség korlátlannak nevezni.
"a nap hátralévő részében (24:00 óráig) nem elérhető, aminek feloldása egyéb kiegészítő szolgáltatás megrendelésével vagy egyedi méltányosság alapján sem lehetséges" -
Marcsello31
őstag
válasz
Ok. Rendben.
-
azbest
félisten
válasz
Nem mindenki átlag sztív, és szerintem fel kell hívni a figyelmet a szerződés korlátaira, hogy akinek más igénye van, ne ugorjon bele, hanem válasszon másik csomagot. Tudtommal nem reklámfelületek ezek a fórumok, így nem csak a szolgáltató pozitív merketingjét kell nyomni. Ha neked jó, akkor örülsz és nem panaszkodsz, nem kell lehurrogni azt, ha valaki nem csak NPC karakterkét bólogat mindenen boldogan. Kellemes további napot.
-
törölt tag
válasz
SztiviVander #110079 üzenetére
220 54 00
220 56 57
220 55 15
Most eppen ezeket ajanlotta fel.
Hany percig tartja? Addig odaadom, ha kell -
4Grider
félisten
válasz
SztiviVander #110079 üzenetére
Akkor jól működött a rendszer. Persze ki lehet cselezni...
-
4Grider
félisten
válasz
SztiviVander #110077 üzenetére
Így van. És azt vetted észre, hogy egyre jobb számokat ad?
-
mobilemaster
csendes tag
válasz
SztiviVander #110041 üzenetére
Yetteles hálózaton nem tapasztaltok szándékos lassítást vpn használatakor? Haverom korlátlan lakossági előfizetésén ha bekapcsolom a vpn-t, akkor olyan stabil 5mbit környékére lassul a net (anélkül pl 80mbit, vagy adott helyen 200-300mbit is megy). Wireguard kliens, Protonvpn vagy Cloudflare Warp szerver, udp 51820 illetve 2408 port. MTU auto vagy 1280. Nem találtam egyértelműen erre vonatkozó részt az aszf-ben, de gondolom a lakosságiban szándékosan korlátozzák. Valószínűnek tartom, hogy a flottás, üzleti előfizetésen nincs ilyen gond. Jó a sejtésem, vagy teljesen más gond lehet emögött?
-
szabonagyur
félisten
válasz
SztiviVander #110041 üzenetére
Nem érdekes, hogy natolt. És nem akartam semmilyen flottát vagy hűséget.
-
adika4444
addikt
válasz
SztiviVander #109986 üzenetére
IMEI alapján tökéletesen tudják, miben használod. Egyébiránt a bekezdés elég félreérthető. Valószínűsítem én is, hogy a 108 GB-os napi limit miatt nem tesznek ebbe energiát, de ettől független a rendeltetésszerű használatot azért rendesen körbejárják és elég szigorúak, hogy mibe lehet rakni, pl. modem kizárva. Más kérdés, hogy átszaladva az üzleti ÁSZF-et, ott is volt valami ilyesmi, bár mint ha csak a kiegészítő csomagokra vonatkozott volna, de a lényeg, hogy jogilag kusza és nem okvetlen egy szimpla igen a válasz a routerre, de technikailag és gyakorlatilag ez nem UPC Mobil, elképesztő hálózati erőforrásuk van, így biztos nem ilyenen fognak megpróbálni spórolni, aminek a vége úgy is csak egy nagyobb kiadás... Na meg a lassítatlan 5G sebességgel se véletlen hakniznak.
-
tomp
félisten
válasz
SztiviVander #109978 üzenetére
Igen a Hello Data miatt van -30%.
Nekem marad a Prime+ -
válasz
SztiviVander #109970 üzenetére
Szerencsére ezek a hoka mokák, csak a belváros felé nyomják nálunk a peremen a 15-be csak magyarok vannak.
-
szabonagyur
félisten
válasz
SztiviVander #109965 üzenetére
Meglátom
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
SztiviVander #109963 üzenetére
szelfit meg csinált egyet a plafonról, mert hát nyilván magától fotóz
Ez "gyönyörű"....
-
szabonagyur
félisten
válasz
SztiviVander #109962 üzenetére
Délután lesz időm megrendelni, majd jelzek.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
SztiviVander #109957 üzenetére
Vagy azért mert így könnyebben össze lehet rakni rendszerszinten hogy le tudja előre vonni a pénzt.
-
válasz
SztiviVander #109909 üzenetére
Az Adatforradalom tényleg holnap kezdődik.
-
trec12
addikt
válasz
SztiviVander #109909 üzenetére
Yettel Adatforradalom holnap publikus lesz. Csak párat kellene visszaolvasni.
(Ez a nyár meg honnan jött neked arról fogalmam sincs...)
-
p2pp
őstag
válasz
SztiviVander #109842 üzenetére
Nem vicceltem! Lefényképezem ha kell.
Mert csak annak húztak oda Optikát.
A panelokban itt az utcánkban egyhez sem vitték be sajnos!
(De a Telekom meg igen)
Ha lett volna még elég freki, akkor nagyon is életképes lehetett volna.
De erre vannak itt Hálózati emberek. Majd eligazítanak.
De nem akarom szétoffolni a topicot.
Várjuk meg mi lesz a Hello Data 2.0-ból!
Itt a Pilisben csak a Yettel csinált életképes modern Hálót.
De ezt majd tekerés közben leteszteljük. -
Danecay
addikt
válasz
SztiviVander #109768 üzenetére
Így 🙂
-
Danecay
addikt
válasz
SztiviVander #109766 üzenetére
Ne forgassuk már ki a dolgot, főleg az utolsó mondatod árnyékában. Nekem az 55GB is bőségesen elég lenne, de lehet egy MB-ra sem lesz szükségem ha úgy működik minden ahogy a szállásadó mondja, és a Yettellel szemben sem akarok visszaélni, csupán egy leginkább tapasztalat alapján adott válaszra, válaszokra lettem volna kíváncsi, nem pedi erkölcsi dilemmázásra.
Mellesleg a mobilnet előfizetésemhez több EU Roaming adatforgalom jár mint belföldi, így még inkább adja magát a kérdés, hogy mi a helyzet az otthon nettel, ha már végül is az is félig mobil. -
simpley
őstag
válasz
SztiviVander #109757 üzenetére
lattam. De az is ott van hogy a 6000.-ik felkratkozonal is visszavonhatjak
-
válasz
SztiviVander #109726 üzenetére
Ha nem sikerül, akkor fél évet elegerészek feltöltősben a két szám közül az egyikkel valamelyik másik szolgáltatónál, aztán visszamegyek a flottába.
-
válasz
SztiviVander #109716 üzenetére
Lehet, hogy először megpróbálom mindkét számot bevinni, mert elég rugalmas volt az ügyintéző a Pólusban és a céges belépő kártyámra is megcsinálta volna az új flottába tételt, holott kellett volna külön igazolás a munkáltatómtól. Az is lehet, hogy mivel már mindkét szám eleve dolgozói flottában van, így csak egyik flottából kellene a másikba tenni őket és nem problémáznak, hogy két szám van.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
SztiviVander #109716 üzenetére
Írtam is, hogy "Régen".
-
Landsmann
addikt
válasz
SztiviVander #109687 üzenetére
Adatcsomagok eddig is voltak, megújuló is.Ehhez szerintem nem kellene nagy hírverés. Engem ez a Jó ügy kezdete zavar, ezt valahogy nem tudom tarifával összehozni.
-
trec12
addikt
válasz
SztiviVander #109687 üzenetére
"legyen megfizethető a mobilnet" így mo-on borítékolható hogy az kapta a kétharmadot
...és ettől ugyan olyan túlárazott lesz mint az összes többi publikus csomag...
-
Landsmann
addikt
válasz
SztiviVander #109674 üzenetére
Én nem vagyok benne biztos, hogy egy új tarifáról van szó. A reklámban azt mondja a csajszi, hogy egy jó ügy veszi kezdetét. Én ezt nem gondolnám tarifának. Inkább tippelnék arra, hogy a telefonokat is felengedik az SA hálózatokra. Volt erről szó, konkrét időpontot nem mondtak, talán annyit, hogy az év második felében. Július 1-el kezdődik az év második fele.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
SztiviVander #109668 üzenetére
Valódi hálózati teszt szerintem csak akkor müködthetne, ha egy időben lenne a terhelés.
-
Schnorkel
tag
válasz
Ráadásul megdobtak egy 2000Ft értékű Wolt kuponnal...
-
4Grider
félisten
válasz
Mert a voda hálózatát többen/jobban használják?
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
SztiviVander #109604 üzenetére
Azt tudom.
De ajándék ló, meg a foga. Biztos ismered. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
SztiviVander #109601 üzenetére
Hogy vannak, akiknek semmi nem jó.
-
Lacpac
őstag
válasz
SztiviVander #109563 üzenetére
Bocs, meló végén írtam, már hazafelé készültem.
A teraszról látom a tornyot, a router helyéről nem.
A 84-86dbm a router helyéről van. A teraszon nem próbáltam. Onnan csak a vizuális rálátást "próbáltam".Jelenleg:
-
tamikomac
aktív tag
válasz
SztiviVander #109550 üzenetére
Pontosan. Ezekre a kis "porbafingókra" gondoltam, egyik sem tudja a B28-at. Tovább megyek, nem kapható B28-as mobil router, sem aqua, pcx, lehetne még sorolni. És ilyenkor furcsa, hogy "vedd meg", de lehet nem fogod tudni használni. Szerintem fogalmuk sincs arról, hogy olyan eszközöket is árulnak, amik nem fedik le a teljes frekvencia palettát.
-
donjohnson
addikt
válasz
SztiviVander #109550 üzenetére
semmi konkrétumot nem írt, hogy hova szeretné és mit szeretne. csak annyit hogy telefon meg mobil router meg nagyvárosok. el is engedtem.
-
csernak75
senior tag
válasz
SztiviVander #109296 üzenetére
Tegnap volt szerencsém Kazincbarcikán beüzemelni egy Otthon net et. TP-Link router el.
Az adótól távoli szobában a tv mellett -96-98dBm volt a jel 300Mbps volt lefelé, de felfelé éppen hogy 6-10Mbps jött össze.Aztán átraktuk a konyha ablakhoz ami az adó felé néz, -77-80 dBm és 550 Mbps le, 90 Mbps felfelé lett a legjobb eredmény.
Ezek 5G NR módban mért értékek.
-
pjen
félisten
válasz
SztiviVander #109280 üzenetére
Három.éve még a T szerintem olyan boszot adott amivel szinte mindent felvehettél. Voda a saját hálózatán ad kártyát. A yettel kezdésnél egesz más volt mint most.
-
pjen
félisten
válasz
SztiviVander #109276 üzenetére
Nálam és majdnem mindenhol koaxon jön a digi amivel bármit megtehetek, a voda ad kártyát saját Tv n szintén bármit csinálhatok és a mindíg Tv hez is van kártya. Ja és ahol még nem cserélt boxot a T, ott is szinte minden felvehető.
-
válasz
SztiviVander #109199 üzenetére
Annyiban más az OtthonNet, hogy a Yettel jobban rálát a midemmel kapcsolatos dolgokra, tehát az nyilván nem elég, ha a user azt nondja, hogy rossz a szolgáltatás. Ez a vizsgálat eddig is megvolt, csak most részletesebb/alaposabb lehet.
Vannak minimum mbps-értékek, ami alatt felvehető panasz az OtthonNet-szolgáltatásokra. -
gps76
őstag
válasz
SztiviVander #109196 üzenetére
Yettel központi üzletben ajánlották.
-
válasz
SztiviVander #109196 üzenetére
Igen.
-
4Grider
félisten
válasz
SztiviVander #109145 üzenetére
Erre reagáltam:
"mibol gondolod hogy a yettel ad ipv6-os ip-t?"
A yettel tehát ad ipv6-os ip-t.
Azt pedig megbeszéltük (nem veled), hogy csak az egyik apn-en. -
4Grider
félisten
válasz
SztiviVander #109141 üzenetére
A telefonomon az IPv6 teszt mást mond. Ha pedig telefonon müködik, akkor csak beállítás kérdése routeren.
-
gabor9991
addikt
válasz
SztiviVander #108831 üzenetére
Másnak mi köze hozzá?
Ezt nem értem.Egyszerüen elmesélte hogy ez történt, én pedig itt leírtam hogy így járt.
Szerintem teljesen normális ha szólsz egy szolgáltatónak ha valaki más számlái érkeznek hozzád.Nekem meg az furcsa hogy szerinted nem ez a normális. -
gabor9991
addikt
válasz
SztiviVander #108827 üzenetére
Téged nem érdekelne a kollégámat meg igen.
-
tomp
félisten
válasz
SztiviVander #108791 üzenetére
Na igen.
A nép hülyítése kamatozik... -
gabor9991
addikt
válasz
SztiviVander #108813 üzenetére
Kollégám nem tudom hogy kapja -e még más számláját de korábban ő például pont emiatt kereste a yettelt, talán valahol írtam is itt erről, úgyhogy én el tudom képzelni hogy van ilyen ettől függetlenül telefonon én sem azonositom be magam soha senkinek ha hívnak.
-
válasz
SztiviVander #108813 üzenetére
Nem feltétlen.
De azon gondolkodom, mi lehetne ennek a helyzetnek a megoldása.Tegyük fel, nem kamu hívás volt.
A Yettel nem adhatja ki az infót, mert nem tudja, ki van a vonal túloldalán.
pjen nem adja ki az adatait, mett nem tudja, ki van a vonal túloldalán.
Patthelyzet. -
tamikomac
aktív tag
válasz
SztiviVander #108792 üzenetére
És csak oda engedi, ahol szintén van OtthonNet, ellenkező esetben (ha életbevágó az OtthonNet használata ott, ahol nincs OtthonNet) a Yettel elkezdi kiszámlázni a Hordozható Internet árát.
-
gps76
őstag
válasz
SztiviVander #108772 üzenetére
Igen, ki van hagyva most az erősítő. Ha leveszem az antennát alig van net.
Ez egy bermuda háromszög, ráadásul pont 3 torony közepénél vagyok, arra tippelek ilyenkor másik toronyhoz csatlakozik.
-
zzola
titán
válasz
SztiviVander #108671 üzenetére
Mi köze van ennek a Vodához? Yettel előfizetésem van.
-
janeszgol
félisten
válasz
SztiviVander #108674 üzenetére
Most ugy van, hogy nincs telszám beallitva. Hivas kozben ha hivnak, akkor a masiknal ugy csorog, mintha nem lennek hivasban.
"Akkor aktiv a hívástartás"
Ez aktiv. Akkor kikapcsolom, koszi! (Nem tudtam pontosan mire vonatkozik, igy azt sosem kapcsoltam ki.) -
4Grider
félisten
válasz
SztiviVander #108631 üzenetére
"olyan falon, ahol nincs ablak" -ra reagáltam.
-
martonl
senior tag
válasz
SztiviVander #108571 üzenetére
Nekem ez a külső antennásdi dolog mobilnál sose volt a szívem csücske. Akkora frekvenciasávot kell már átfogni, hogy erre már szinte csak a logper antennák a jók. Ezen antennák csak a magasabb frekvenciák felé viselkednek emlékeim szerint nyereségesen (és azokon se túl nagy az érték), alacsonyabb frekiken még ennyi sincs a nyereség. Egy gyengébb minőségű levezető kábelen meg simán elmehet még ez a kevés is, sőt veszteségbe is átmehet. Így amit a réven nyer az ember azt el is veszti a vámon.
Így vagy úgy én a mobil routert próbálnám meg változatlanul a vétel helyére helyezni, vízhatlan dobozba vagy egyéb megoldással és a jelet már ethernet kábelen levezetni.
Elég mekkmester megoldás, mert így nem lesz irányított az antenna, de lehet próbálkozni fémlemezt vagy egyéb hullámvisszaverő tárgyat esetleg mögé helyezni. -
lasz10
junior tag
válasz
SztiviVander #108580 üzenetére
Igen, a belső a -99 dbi, és ahhoz tartozik a magasabb letöltési sebesség. A külső nem az 5 dolláros, kamu kínai -35 dbi-s antenna (olyanom is van, és kínai 2x yagi, az se jobb), hanem ez:
-
lasz10
junior tag
válasz
SztiviVander #108571 üzenetére
300 méterről a huawei 5g cpe pro2 vételi adatai nem biztos, hogy igazak mondjuk a ZTE, a TP-link, vagy a Xiaomi 5G routerre, ha hozzávesszük, hogy a 300 méter sem mindenkinél adott, akkor talán nem lehetne általánosítani, hogy a kültéri antenna mindenkinél segít.
Nem beszélve még a tornyok műszaki adatai közötti különbségekről. -
rin33
senior tag
válasz
SztiviVander #108288 üzenetére
A környéken van 2-3 ilyen torony. Nagyon régóta. Legközelebb B7 itt nincs, 35 km-re van innen.
-
-Zerg-
tag
válasz
SztiviVander #107764 üzenetére
Hahaha..
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
SztiviVander #107747 üzenetére
Azért a Yettelnél ott a jogfolytonosság.
Amitől párszor nevet váltott (ahogy a Telekom is), és változott a tulajdonosi összetétel, attól a cég ugyanaz maradt.
Viktor0610 is ott dolgozik már vagy húsz éve. -
válasz
SztiviVander #107747 üzenetére
Mármint a 35-38 évre gondoltam: [link].
-
Landsmann
addikt
válasz
SztiviVander #107369 üzenetére
Én azt nem értem, ha egy eszköz számára a saját hálózata nem elérhető, akkor az elérhető hálózatokat miért nem próbálgatja végig, hogy melyikre tudna csatlakozni? Gondolom, ha van/lenne benne autom,atikus hálózat választás, akkor megtenné. De ettőlé függetlenül korábban többször olvastam, hogy bizony voltak/vannak bajok roaming során az automata hálózat választással, mert nem csatlakozik sehova. Kézzel kell kiválasztani. A szolgáltatás lett ilyen csesznye, vagy az okostelefonok kezelik elég érdekesen a roamingot? A régi nyomógombos telefonoknál még azt is be lehetett állítani, hogy melyik szolgáltató legyen a preferált. De még ilyen beállítás nélkül is mindenféle mókolást mellőzve roamingoltak a Sony Ericsson telefonjaim Ausztriában, Romániában és Szlovákiában is. Most meg sokszor kín rávenni, hogy működjön már.
-
Varszegig
veterán
válasz
SztiviVander #107369 üzenetére
Az a baj, hogy ha mar elkezdtek lekapcsolni a 2g-t, akkor ha kis is cserelnek a simet a keszulekben mondjuk egy sunrise-ra, akkor is lehet 1 even belul ok is lekapcsolnak a 2g-t.
Elengedem szerintem a dolgot. -
Varszegig
veterán
válasz
SztiviVander #107350 üzenetére
De miért nem szimpatikus neki a 2 másik hálózat?
-
vence
aktív tag
válasz
SztiviVander #107340 üzenetére
Csak ezeket a dolgokat az üsz-eseknek kapásból kellene tudniuk ...
Nem nekünk találgatni itt!De nagyjából sejtem, h hogy kerülnek oda a pék.
Egyébként egy díjcsomagot se tudnak normálisan elnevezni, vagy egy dátumot beírni, minden nap csak ilyen dolgok jönnek elő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Futás, futópályák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kikristályosodik a Razr 60
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Mobilinternet
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen autót vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Legion Pro 7 RTX 4090-es laptop 999.000Ft-ért, HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-tól
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest