Hirdetés
- Yettel topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
anaqer
veterán
válasz
Kleroo
üzenetére
Az a legszebb, legordítóbb hülyesége, de azért a "Tripods are for wimps" is jó...

(Mondjuk legalább a kompatibilitási oldala elég részletes és jóval átláthatóbb, mint mondjuk a nikoniansé...)
-
Ilidzser
tag
-
Ilidzser
tag
Sziasztok!
Segítség kellene. Kipróbálni nem tudom Nikon D7000-em mellé a Sigma 50-150 stabis obit. Valakinek van tapasztalata, hogy ez a párosítás mennyire nyerő? Ár/értékben jónak tűnik, de azért kicsit tartok is tőle...
Előre is köszi a válaszokat! -
imyourfriend
őstag
válasz
üzenetére
Persze nem veszi olyan komolyan, mondjuk ilyen hozzászólásai nem túl barátságosak: "ISO 50 to ISO 204,800 available in stupid modes."
De úgy vettem észre hogy próbálja érthetően leírni, mintha csak a D4s létezne és a többi egy szar lenne, állítom ezt bármelyik vázzal megoldja.
Meg ilyeneket ír egy D4s leírásba: Honestly, I went to Canon in 2012... igazad van amúgy szerintem, de a gép specifikációját elég jól leírta, esetleg keríthetett volna hozzá pár tesztképet még.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Frigetrus
aktív tag
-
törölt tag
válasz
imyourfriend
üzenetére
Jaa tökömet érdekli mit karattyol a D800-ról, konkrétan le se tojtam, tök másra ment.. Én ebből nem csinálok ego kérdést, ha más kellene, lecserélném és kész, de hálistennek semmire nem vagyok ráfüggve pszichésen.. egyik nagyobb vagy egyéb vázra sem. Kenbroki pedig hülyíti itt a népet a 24 megával, pedig Adorama-n is kint volt előrendelhetőre a D4s, 24 megapixellel, aztán leszedték .. Meg hát a "tesztjei" vagy véleménye úgymond, a kütyükről.. nem egy photozone, dpreview vagy hasonló

-
törölt tag
SAMYANG autofocus üvegek hamarosan !
[link]

Istenem, ha a 14 mili fixem AF-es lenne, uhhh
Büntető 
-
Frigetrus
aktív tag
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
üzenetére
Mondjuk ja, jogos, többesszám, bár baromi bele lehet zavarodni, pont azért is mert egymás után van említve. Mondjuk ettől még mindig úgy látszik tényként kezeli a 24 megát. Ja és igen, nem csak te nem bírod. A fotózás Chuck Norrisa.

Azt az első-második mondatot meg kapásból át is ugrottam, rögtön az introductionnal kezdtem.
-
törölt tag
válasz
Frigetrus
üzenetére
I'll order mine from Adorama when they become available this summer.
Sztem a D800 leugatása után az első D4s az általa 24MP-snek feltételezett D4s-re utal, az utánakövetkező mondatban lévő D4s (amire Te is utalsz) pedig D4-ek , többesszámban.
De ez a csóka amúgy teljesen off, én nagyon utálom..
-
Anubis_9
addikt
-
gab.m
senior tag
válasz
aleister
üzenetére
Igen, ez így elég vicces, hogy a Nikon jelenlegi kínálatából a legdrágább modellnek a legalacsonyabb a felbontása (D300s-t leszámítva, bár nem tudom, hogy azt forgalmazzák-e még hivatalosan). A gyors sorozatnak és brutális magas iso-s teljesítménynek ez az ára, a relatíve kis felbontás.
24 megapixel FX érzékelőn szerintem etalon, de ez valószínűleg csak a D5ben lesz. -
aleister
veterán
Igen, ez való igaz, de eddig nem is voltak ilyen brutális felbontású belépő vázak. Nem tudom mennyire csinál abból a Nikon presztízskérdést, hogy ezen a területen legalább a low end gépek ne előzzék be az aktuális zászlóshajót, de számomra logikusnak döntésnek tűnik a 24MP-s érzékelő meglépése.
A D800 36MP-ja így is meglepetés volt a nagyérdeműnek.Az más kérdés, hogy ekkora felbontás mellett menni fog-e ez a sorozatkép sebesség...
-
Gulyopapa
addikt
Sziasztok !
Van lényegi különbség a 85 1.8 D és 1.8 G között ?
Azt a plusz 30.000 Ft-ot érdemes kiadni rá ? -
flash-
veterán
válasz
ujtzjani
üzenetére
Szerintem van annyira megbízható ilyen téren a Nikon hogy ha úgy csináljuk a dolgot ahogy le van írva akkor rendesen működjön. Magam nem próbáltam nem teszteltem mert én raw ban fotózok,de nem hiszem hogy lenne bármi hátránya.
*Ropi*:A Nikon is L-es lett?: igen ezzel az fw-vel már felmennek a canon L obik a Nikon gépekre

te kezdted
-
aleister
veterán
D4s-ről volt már szó?
24MP - 11 fps. Na erre elcserélném a 36/4.5-öt.
-
flash-
veterán
Ez a hozzászólás azoknak szól akik nem rawban hanem jpeg-ben fotóznak
Elnézést azoktól akik ezt tudták eddig is én ma tudtam meg hogy a Nikon gépek tartalmaznak külön olyan hivatalosan frissithető firmware-t is ami az objektívek torzítás információját tartalmazzák,tehát ezt az adatbázist lehet frissiteni-bővíteni hogy a gépünk helyesen legyen képes korrigálni az objektívek torzítását.(rawban utómunkával ezt szoftveresen is meg lehet oldani számítógépen)
A gében a firmwarenél az L: ezt jelöli.Ez már az L.:1.009 nél jár( 2013 júli)
alábbi fényképezőknél lehet frissiteni garivesztés nélkül:
D4 / D90 / D600 / D800 / D800E /D3100 / D3200 / D5000 / D5100 / D5200 / D7000 / D7100 -
cOxeR
Ármester
válasz
üzenetére
Pedig rengetegen, inkább többen használnak munkára elsősorban videos fronton ml-t, mint akik nem... fotós fronton elenyésző... ez a szám.
Vannak vázak, amelyeken sosem volt stabil, ilyen a 7D-is... de pl 5d2-őn nem nagyon hallottam gondot ML tekintetében... egyelőre 5d3-on sem (én is fel fogom rá idővel vasalni). A belépő vázakat, meg szinte csak így használják... 550D és társai. -
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Tud valaki ennél olcsóbb, de nem ócskább bőrtokot a D3200-es gépemhez 18-105-ös obival?
Köszi!
-
dabgergo
őstag
Ha a képen a bal felső sarokban van egy folt az akkor a szenzoron a jobb alsóban van igazából vagy h van ez uraim?
-
törölt tag
válasz
*Ropi*
üzenetére
Hát, nem esküvőznék ML firmware-rel, az biztos. Illetve a dual iso csökkenti a sharpness-t és növeli a color noise-t (ez mondjuk érthető is) tehát pixelkukk felejtős, webre stb. jó nyilván (leméretezve), de a kép 1:1 szépségét bukod. Még moiré és aliasing is felléphet, szitutól, beállítástól függően.
Egyébként cool feature, itt például nagyon szép példák vannak rá és főleg mozgásnál jó egy ilyen dolog, hogy 1 shot-ból megoldod a trükköt kétféle iso-n.
De az életemet nem tenném rá. Olyan, mint egy szívgépet egy tuningos Core i7-ről vezérelni. Elviszi, de azért na.
Maradjunk az ipari elektronikánál. 
Az igaz az, amit a polcról leemelsz újonnan, nullkilométeresen és amit a váz kiköp magából, hogy "tessék, én ezt tudom". Aztán lehet, ha váltanék ödémaháromra, kipróbálnám ezt a mókát én is, vagyok annyira kütyübuzi és merész (főleg, hogy a Canon gari nem ugrik vele, elvileg).. de mintha pont Te írtál volna egy megmakkanásról ML fw-el, ahhoz nekem meg túl drága a cucc, hogy berheljem így.
-
Freddy76
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
Te tudod, mire válaszoltál?
-
imyourfriend
őstag
válasz
spanyoll
üzenetére
Vannak itthon szervizesek pl Csurgó mester, de véleményem szerint kényelmesebb bevinni egy olyan helyre ahol cakli pakli megcsinálják neked a zárcserét, mint rendelni külföldről egy zárat és megjön ebayről majd elvinni egy privát szerelőhöz aki beépíti neked. Nem beszélve arról, hogy ha nem csak a zár ment tönkre hanem más dolog is, ezért gondolom hogy csak hivatalos érdemes vinni a vázat.
-
spanyoll
addikt
válasz
imyourfriend
üzenetére
...és CSAK a fóti úton cserélnek zárat Nikonban itthon? Mármint akkor sanszos, hogy ott csinálták?
-
torzo
őstag
válasz
*Ropi*
üzenetére
A linkelt teszt éppen Camera Labs, de vsz. az összes tesztoldalra kiterjeszthető a Do not beleive in... kezdetű refrén.
Bár a PZ-t dicsérni szokás, miszerint korrekt.
Pl. a 24-70-ről nem is ír olyan elismerően.Áááá!!! Csak a saját tesztnek lehet hinni!
Csak kicsit költséges! 
-
*Ropi*
félisten
Szerinted ROBOTER-nek miért az az aláírása, hogy "Do not believe in DXOMark!"?

-
-
törölt tag
Nem egészen értek egyet ezzel.
- VC-t be kell kapcsolni (hiszen ha kikapcsolja tájképnél, több eséllyel moccan be, na nem 2.8-on verőfényes napon, de kb. ha kikapcsolja, ugyanúgy ott marad még a fény útjában a VC-s elem, csak nem csinál semmit, akkor meg jobb, ha bekapcsolja és ha most valaki azzal jön, hogy a VC rázza be a képet, húzzon a sunyiba vagy cseréltesse a VC-s obiját
) Állványon mehet off-ba.- rekeszt 8-ra, fókuszt hiperfokális távra, tájképet nem szokásunk 2.8-on lőni és most ez nem fókuszteszt, tehát lehet DOF nyugodtan
- de nyilván ha tesztábrázik és rekeszenként nézünk grafikont, úgy ok. Csak legyen meg az újrafókuszálás minden egyes rekeszérték között a focus shifting miatt. Keress olyan kulcsszóra, hogy "refocus", mert önmagában a kontraszt alapú fókuszálás még csak félkarú rabló.

-
torzo
őstag
válasz
üzenetére
A linkelt tesztben a tájkép elkészítés körülményeiről szólva említi, hogy " Focus was acquired at the largest aperture in contrast-based AF and not changed for other apertures, VC was off."
Tehát ha hihetünk nekik, a maximumot hozták ki az optikákból.Megtaláltam, Siemens-csillagnak hívják azt a tesztábrarészletet, amiben viszont a Tami nem kevésszer jobb, mint a Niki. De hogy ott melyik módszerrel fókuszáltak, arról nem találni utalást.
-
törölt tag
Jók azok a tesztábrák, csak őket konkrétan - pont a fókuszhibák kiküszöbölésére - minden mai modernebb vázon működő liveview-val kéne meglőni, nem a hagyományos módon. A kontraszt alapú AF sokkal pontosabb és mikor tesztábrázunk, ahova max fókuszpontosság kell a hiteles eredmény érdekében, illene ezt használniuk a tesztoldalaknak. Ha pedig AF-ről nyilatkoznak, vagy azt nézik (mint a Photozone), hogy van-e focus shifting, stb, oda meg fázis alapú AF-et. A Tami shiftes kicsit, tehát simán bukhat a korábban linkelt tesztben emiatt nem keveset a Nikkorral szemben, holott az üveg kartz.
-
spanyoll
addikt
Csak azért, mert ha van egy váz, amiben van viszonylag kevés expo (<20K), ehhez pedig társul egy olyan kopott gumiborítás és annyira megpuhult gombok sora, akkor két opció van. Vagy a faluban körbeadták minden egyes elkészült kép után és ezért kopott el a vázon a borítás, vagy egy zárcserén már túl van, utána került bele 20K exponál kevesebb kép, ezért jelez ki csak annyit az exif is, a gombok meg a borítás pedig nem annyira vészes, hogy indokolná a 150k+ expot.
Ha jól értem akkor ezt viszont nem lehet kideríteni felületesebb módszerekkel.. -
torzo
őstag
válasz
spanyoll
üzenetére
A garipapírra nem került fel, adtak róla egy külön munkalap valamit, de ott is csak a felhasznált anyagok listájából lehetett rájönni, hogy mit is csináltak. Ja, meg bólogattak csendesen, amikor rákérdeztem.
Kissé szófukar a Fóti út, de gondolom, parancsra cselekszenek.
-
spanyoll
addikt
Azt honnan lehet megtudni, hogy volt-e már zárcsere a vázban? Felkerül Nikonos hivatalos garipapírra (ha ott készül), ha pedig nem ott, akkor ezt meg lehet-e tudni máshogy?
-
torzo
őstag
válasz
forceberg
üzenetére
A standardizálás lehet erre indok, de tény.
Nyilván semmilyen teszt nem pótolja az IRL tapasztalatot. Csak hát kis hazánkban erre nemigen van mód vásárlás előtt, így aztán időnként marad a kemény szívás.
A tesztábrák, fotók plüskutyáról stb. steril világa éppen csak orientálásra jó. Kérdés, hogy a tesztelők pártatlansága is mindig tuti-e?

-
torzo
őstag
válasz
aleister
üzenetére
Ebből a tesztből meg néhány másikból is számomra az egyik tanulság, hogy a tesztábrás képeket, eredményeket kemény kritikával kell fogadni. (Van ennek a csillagnak valami szakmai neve is, de nem jut eszembe). Azokban fej-fej mellett a két nagyágyú, a tájképen meg köcsög nagy a különbség a Niki javára.
Azt már nem is merem feltételezni, hogy netán volt valami koncepció a dologban.
Igen, az is számít, hogy mit fogunk ki. Az én 24-85-ös emlékeim horrorok, amivel itt a fórumon gyakorlatilag egyedül vagyok.
-
Kleroo
veterán
válasz
aleister
üzenetére
De látod hogy félrevezető.

Így születnek a mellkasdöngető trollok, hogy de hisz 0,1 tizeddel lassabb, szóval kb ugyanaz.
Ugyanez van pl hangtechnikában is, kocsiknál. Számadat...... önmagában trollkodni jó.EK: Persze, alap
A stabi kegyelemdöf. Én speciel a fixekből is hiányolom.... azokat is kell rekeszelni, ha kell némi DOF@minőség. De ezt beszéltük is tán. 
-
aleister
veterán
válasz
Kleroo
üzenetére
Igen, de valamihez kell kötni.

Nekünk szerencsénk volt, mert ki tudtuk próbálni, össze tudtuk vetni mindhárom üveget. Ám sok vidékinek ez nem adatik meg. Nekik vagy elég a mi szubjektív "kicsit gyorsabb", "kb ugyanúgy rajzol", stb véleményünk, vagy szükségük van az objektív számadatra.
Ezért próbálok lehetőség szerint a különböző kiállításokra, talikra elmenni, mert ott van mód az összehasonlításra. -
törölt tag
válasz
Kleroo
üzenetére
A Tami hatalmas előnye a stabi, főleg, ha 2.8-ra beáll vele az ember a téma miatt (ahhoz átállított AF fine tune értékkel). A Nikkor rajza szintén borotva, CA-ja nagyobb, de nekem mégis a bokeh-ja büntet. Olyan szép selymes, amit én szeretek. De stabi nélkül
Meg kissé koros darab már, minden kvalitása ellenére. Kiadok érte pl. ma fél misit és holnap egyszercsak jön a Nikon boszorkánykonyhából egy update-elt verzió.. nooo f* way. Egyébként is portrézgatni és "emberezni" szeretek.. szerintem a Tamival elleszek, míg 70-200 után nézek egy másik FX alapzoomot. -
Kleroo
veterán
válasz
aleister
üzenetére
+1
Ezért is unalmas egy idő után mindent számadathoz kötni... nem feltétlenül tükrözi a valós látványt/tapasztalatot.
Nekem is mind3-hoz volt szerencsém. A Nikkor színei, rajza fenomenális, a nano coating jól szuperál. Az AF sebessége nem gyors, hanem instant minden körülmény között.A Tami felbontása is remek, AF jó gyors, de közel sem éri el az instant WTFHOLYSHIT szintet
A 24-85-nek az is dicséret hogy valaki őt választja "ellenfélnek",minden téren más liga. Bár AF-ben szerintem sem rossz, egy szép átlag szintet hoz.

Érzésre,hosszú egybefüggő használat után: N24-70: Mérhető?
: 0,1 T24-70: 0,5 N24-85:0,7 -
aleister
veterán
Ez alapján rommá veri a Nikkor a Tamit. Kb a kitobival van így egy szinten, ami szerintem nem reális.
Így érzésre azt mondanám, hogy hibás darabot teszteltek. Jellemző gond a T 24-70VC-nek, hogy f2.8-4 között nem működik rendesen a rekeszelés. Ez a lencserendszer kalibrálását is érinti, ezért életlenebb képek születnek. Kicsit zabos is voltam emiatt az elején, de azóta szervizelték.
Lehet, hogy csak nekem tűnik úgy, de mintha túlexpos is lenne a Tamron tesztkép, ami egyértelműen a fentire utal. Persze nehezemre esik elhinni, hogy egy pro oldalnak ez elkerüli a figyelmét, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy egyszerűen optikailag gyengébb darabot fogtak ki.
szerk:
Most nézem, AF sebességben viszont elég jót hoztak ki a Taminak. Végtelenről 0.38-ra az alábbi eredmények születtek:
N 24-70: 0.4s
T 24-70VC: 0.5s
N 24-85VR: 0.8sÉn kicsit nagyobb különbséget éreztem az első kettő között. Volt nálam 24-85 is. Na ott meg nem éreztem ekkora lemaradást.

-
-
aleister
veterán
IRL nehéz ezt megtapasztalni, max 1:1-be belenagyított nagy felbontású rawokat nagyítózva. A nikonos -mint utólag kiderült- szervizfőnök anno azt mondta nekem, hogy ők tesztelték, és D600-ig párban volt a 2 üveg egymással, de a 36MP-hez állítólag már kicsi a felbontása a Taminak. Nem tudom mennyire volt ez marketingszöveg.
PZ szerint jobb a Nikkor, mégis az az általánosan elterjedt, hogy a Tami jobban karcol. Nekem minimális összehasonlítási alapom van csak. Egy fotóstúrán volt fent 10-20 percig egy klubtárs N 24-70-e. Az egyértelmű, hogy AF-ben a Nikkor jobb. Semmiféle mérés nem kellett. Érezhető a különbség.
Képminőségben én nem tapasztaltam említésre méltó eltérést. Ha választanom kéne tán a Nikkort hoznám ki jobbnak, de a kétszeres árért ez el is várható. Persze nem kizárt, hogy egy jobb N és egy rosszabb T obi került hozzám, de a tapasztalataim egybevágnak a PZ teszttel.szer: Btw néha megfordulok Pesten. Ha gondolod pár tesztkép erejéig összefuthatunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Yettel topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Spellforce 3
- Elektromos autók - motorok
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Dobozos! Xbox One X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad G3 LTE i5-1245U 10mag 16GB 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- iPhone Xr 64GB 100% (3hónap Garancia)-ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR Gyűjtői darab (3hónap Garancia) - AKCIÓ
- GAMING PC! i5-12400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- Infinix Hot 11s / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Painttel ráírt egy betűt, még csak elforgatva sincs hogy illeszkedjem a váz felületének síkjába
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Egyszer majd csak beleég a tudatomba hogy létezik ez az obi
De úgy vettem észre hogy próbálja érthetően leírni, mintha csak a D4s létezne és a többi egy szar lenne, állítom ezt bármelyik vázzal megoldja.