- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
Aktív témák
-
válasz
padi68 #43496 üzenetére
Csak valószínű, hogy a legtöbbünk alkalmatlan ennek a kérdésnek az eldöntésére, mert alapvetően nem foglalkozunk bridge vagy kompakt gépekkel - ezért nem is merünk a te pénztárcád kontójára okosak lenni.
Bezzeg ha azt kérdezted volna, hogy D90 vagy D5100, UV szűrővel vagy nélküle... hajjaj!
-
törölt tag
válasz
padi68 #43493 üzenetére
Szia. Te topikod: Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
-
Byk01
őstag
-
válasz
padi68 #39545 üzenetére
Mindenképp a 10-24. Az a 2mm lefelé aranyat ér, hidd el! Lefelé minden mm ajándék.
Voltál már olyan helyzetben, hogy valaminek épp kilógott a széle a képről, amit még pont bele akartál tenni?
(#39552) Darko: egyre többen esnek a pixelszintű képnézegetés hibájába. 1-1 grafikontól nem kell hasra esni.
-
aleister
veterán
válasz
padi68 #39524 üzenetére
Bujjék!
Szevasz!
Nem....ultrazoomból a Tami 18-270-et szokták ajánlani.
Dani Pécs:
Bár nem írtad milyen vázad van, de D5100-hez nem lesz jó a D. Egyébként az 50-es D-nek állati gyors fókusza van. Hozzátenném van egy olyan elméletem, miszerint a váz AF motorja gyorsabb. Így szvsz a D-s obik gyorsabbak a G-s társaiknal, bár optikailag hajszálnyival gyengébbek.
-
Throme
veterán
válasz
padi68 #39524 üzenetére
Sokan szvsz rávágják, hogy nem.
Ez olyan attól függ dolog. Ha kirándulásnál, városnézésnél....mitudoménhol, sűrűn kell a 105-200mm és olyan helyzetben vagy, hogy nehézkes a csere (sok cucc, gyerek....) akkor ki tudod használni.
Ha kell a tele tartomány, de nem sűrűn csavarnád fel, akkor szvsz jobb ha külön van és akkor már egy picit nagyobb (55/70 - 300).
Én is gondolkodtam a 18-200-on, de egyelőre nekem nem gond a cserebere.
A VR I. verzión nincs lock, így a tubus szépen megindul ki, vagy be, ha függőlegesen van az obi.
Ez nekem kényelmetlenséget adna.Ja és BÚÉK! Mindenkinek!!!
-
-
aleister
veterán
válasz
padi68 #39422 üzenetére
Szívesen!
Az általad felsoroltak jó obik. Sajna az általam javasolt üvegek átfogását lefedik. Melléjük nemigen éri meg megvenni őket.
Esetleg valami olcsóbb nagylátót lenne érdemes beszerezned még.Eperkutyus:
Az a baj, hogy a D5100 jelenleg best buy. Ennek megfelelően nyomott áron lehet csak eladni. Ezzel szemben, amire neki kell, tökéletesen elég. Nem tartom indokoltnak egy majd kétszer annyiba kerülő váz beszerzését. Mondom ezt úgy, mint d7k fan. -
aleister
veterán
válasz
padi68 #39418 üzenetére
De akkor miért tartod meg a D5100-et? Vegyél egy használt D7000-et, és az minden igényedet ki fogja elégíteni.
Egyébként megjegyezném, hogy nemigen fog csökkeni a kiadásod, az AF/AF-S obik árkülönbségéből. A D90 100k plusz, a D7k 80-90k plusz, ha elmenne a d5100 szerencsés esetben (máskülönben 190k plusz). 15-25k szokott lenni a differencia a motoros és a nélküli obi között, tehát 4-6 üveg vásárlásánál lennél egálban.
A használtpiacon a különbség méginkább csökken.Szerintem emiatt nem kéne váltanod/másodvázat beszerezned.
Tájfotózásra vegyél egy 35-ös fixet vagy egy Tami 17-50 nonVR-t.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
padi68 #26724 üzenetére
váznál hóttbiztos, h 1 évig elfogadják az EU-s gart, pár éve közvetlenül a hazai Nikonnál jártam utána
(csak annyi, h legyen meg a számla és a kitöltött, eladó cég által lepecsételt EU garlevél. Ez netes vásárlásnál gyakran elmarad)valszeg obinál is így van, miért ne lenne - de most is pár perc alatt kideríthető munkaidőben...
-
válasz
padi68 #26382 üzenetére
Feribácsi az elmúlt pár hónapban eladott egy Tami 70-300VC-t és egy Sigma 150-500 OS-t is.
Vagy próbálgatja a cuccokat, vagy ad-vesz?!
Én úgy látom, hogy nem telét keres.
A Tamront 80-ért hirdette, írtam, h 70-ben elhoznám egy próbára, hogy mit is tud, de visszautasította. Pár nappal később láttam, hogy 70-ért hirdette...Szerk.:A vaterás fix áras cuccból le kell vonni a kiszámított díjat, majd azt az árat ajánlani, ha épeszű, érzi, hogy árban marad...
-
gab.m
senior tag
válasz
padi68 #26367 üzenetére
Örülök, hogy sikerült megvenned!
Akkor ezennel ha jól sejtem le is zártuk a melyik obit vegyem dilemmádat.
A sört majd lehet behajtom rajtad ha kitavaszodott. Most így a hidegben nem nagyon mozdulok ki itthonról (pesti vagyok). Pedig valamikor még a héten el kéne mennem havas képeket csinálni, de persze, hogy most betegedtem le. Na off vége.
Jó fényeket az obihoz! -
Kleroo
veterán
válasz
padi68 #26305 üzenetére
Ez tényleg nehéz döntés.
Ha nincs hátrányod az 55-milis "cserepontból",akkor én megtartanám őket,mert ár/tudásban remek szintet tudnak. Nekem is ez a kombó volt,de minél többet használtam a szettet,annál inkább zavart az 55mm. A 18-55 túl rövid,az 55-200 túl szűk,állandó csere-bere.Így vettem 18-105-öt(és terveztem egy jó 70-300at amiből 70-200 lett) Így tökéletes.Szaladgálni a 18-105 zseniális.És 105milis vége is van olyan hosszú,hogy nem kell a 70-200-ért nyúlnom,csak ha tényleg arra van szükségem.Tehát: Ha a váltási pont Téged nem zavar,nem érdemes váltani.
Mert ha váltasz,akkor az elég nagy összeg,és lesz +100mm-ed ami azért nem egy nagy durranás.Inkább egy 35öst venni,és azzal élvezkedni pl. -
Kleroo
veterán
válasz
padi68 #26303 üzenetére
Osztom gab.m véleményét.Bár azért a 200mm+vágás nyilván rosszabb egy gyenge "natív" 300mm-nél. De az egyetlen előnye (200 vs 300) is tényleg megkérdőjelezhető,hogy mekkora előny...
Jó kis obi a Sigma. De szerintem D5100/D7k elé tenni elég nagy butaság.Egy 6,esetleg 10mp-es szenzoron jó tud lenni,ha nincs az embernek több pénze rá.A 70-300VR 90-ért remek vétel.Abból énis láttam 2-t is maku állapotban ennyiért.
-
gab.m
senior tag
válasz
padi68 #26300 üzenetére
Index fórum, jól sejtem?
Igen, működik, de pocsék a képe.. Ebben az árkategóriában még mindig az 55-200 VR-t érdemes megvenni. Ha meg rövid lenne a 200mm, még mindig tudsz belőle vágni, és szebb végeredményt kapsz, mint a Sigmával 300on. A VR előnyeiről meg ne is beszéljünk.. -
aleister
veterán
válasz
padi68 #26053 üzenetére
Egyébként a Nikkor 18-105 is jó választás lehet, mert akkor a későbbiekben portrézhatsz is simán.
Ha meg minőségibb megoldást keresel a 18-55 kitobi helyett, akkor ott a Tamron 17-50. Az az egész átfogásban f2.8. Igaz nincs benne VR (a régebbi verzióban), de nem is igen kell tapasztalatom szerint. -
m3ss
veterán
válasz
padi68 #26043 üzenetére
miert akarsz 18-55 helyett 18-135-ot venni? foleg ha van 55-200-ad. teljesen jol lefedik a kulonbozo fokusztavokat azok a jo kis kitobik. sztem tartsd meg oket. mit akarsz fotozni, amire ezek nem jok? akkor celzottan kellene vmi olyasmi obit venned, amire szukseged van. legyen az makro, nagylato vagy vmi fix fenyeros.
-
BiriBum
őstag
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
Kleroo
veterán
válasz
padi68 #25297 üzenetére
Én vakuban használom a 2500-asat. Nem is tudom mennyit bír pontosan,de eddig csak azért töltöttem,mert már hitetlen voltam,hogy kibírja majd a legközelebbi villantásokat.
Szerintem nem érdemes tovább offolni a topikot,és rágni a témát.Az eneloop a legjobb elem amit vehetsz.(Főleg az önkisülés miatt,mert gyakorlatilag tartós elemként használhatod,míg átlag elemakkuk már 1-2hét után érezhetően gyengülnek). Márpedig ritka amikor valaki 100%-0-ra meríti az akkukat 1 alkalommal.Az pedig írtó dühítő amikor fogalma sincs az embernek,hogy vajon 3hét állás után mikor fog lemerülni az elem használatkor...)
A Conrados akkuk pedig közel ilyen jól tartják a töltést,de azért elmaradnak az enelooptól.
-
Kleroo
veterán
válasz
padi68 #25284 üzenetére
Nekem a 2200as verzió van. Arról tudok jókat mondani,mert az eneloophoz hasonlóan alacsony önkisülésű.A 2400-as nem tudom milyen technológia,illetve hogyan szuperál a valóságban.(Bár megnézve,külön drágább a 2400as,így kétlem,hogy rosszabbul járnál vele,ráadásul olcsóbban a töltővel együtt
)
-
Kleroo
veterán
válasz
padi68 #25274 üzenetére
Az már szinte mindegy,hogy melyik Sanyo elemet választod.
Én vakuba inkább a drágább,erősebb 2500-as verziót vettem. Annak viszont az a hátránya,hogy jelentősen kisebb az élettartama. A 2000-es is nagyon sokáig bírja(az is van 2db)
Töltőnek azt ajánlom,illetve vettem anno, amit Sefter is linkelt.
Esetleg érdemes azt a szettet venni,amihez van Conrados elem is, mert meglepően jók azok is. -
Kleroo
veterán
válasz
padi68 #25255 üzenetére
Jó pár éve,amikor még viszonylag új volt a ceruzaakksi,akkor vettem nagyon jó áron a józsefvárosin Sony 4000mah elemeket.Gondoltam ha már 2000mah-t tudnak,akkor már jó. Hát nem így volt.
Kb fele annyit bírtak,mint a 2100as Uniross-ok.....Nem is oly rég vettem jó minőségű töltőt. Nosztalgiából lemértem,hogy vajon pontosan mit is tudnak. 400-800 között sorakoztak...
4600mah AA méretben nincs.
Eneloopnál jobbat nem tudsz venni
-
balpis
őstag
válasz
padi68 #25255 üzenetére
Azért azok az akkuk nem kicsit gyanúsak. Ebben a méretben 4600mAh-t nehezen képzelek el, míg minden egyéb 2200-2600mAh között mozog.
Könnyen lehet, hogy valójában csak 2-300mAh-sok...Megnézném őket egy rendes töltővel, teszt üzemmódban, mit is tudnak valójában.
egyébként eneloop vagy varta R2U jók, sokáig nem merülnek le.
-
Balinov
titán
válasz
padi68 #25255 üzenetére
szia, igaz nem Nikon kompakt, hanem aposom Pana kompaktjaba kapott Sanyo Eneloop-okat, an energizer akkuk helyett. jo, nem fenykepez sokat, max parszor egy evben, foleg mikor ittvannak, de azt mondta legutobb, hogy kiba*** jol birjak, pl. dec-ben 10 napig itt voltak, mentunk minden masnap valahova es 2x, max 3x toltotte oket
-
Freddy76
addikt
válasz
padi68 #25229 üzenetére
Én már utaztam ilyen hajón, amikor pár évvel ezelőtt a volt barátnőm befizetett egy főzőtanfolyamra. A vége az lett, hogy kezdett mániámmá válni, és a késvásárlás már-már családi csőddel fenyegetett (a kés olyan egy hobbiszakácsnak, mint itt egy objektív). Aztán amikor otthoni szuvidálásra és habosításra kezdtem gépet keresni, a barátnőm, aki akkorra a feleségem lett, finoman leállított. Azóta is megmaradt hobbinak, amelyben azért néha kísérletezek, "kirándulok", de leggyakrabban "csak" jókat főzök. De persze a késgyűjtemény lassan, de azóta is növekszik...
Ha a fotózásból is ez lesz (csak a jó ételek helyett jó képekkel), akkor már jó. Aztán ha néha-néha befigyel egy jobb objektív, vagy egy vaku, hát na...
Ja, és még mindig titkolt álmom egy szuvidáló alkalmatosság, olyan lehet ez, mint itt a 70-200/2.8.
-
BotaN
senior tag
válasz
padi68 #24837 üzenetére
Nikon 3 fajta 70-300-as obival rukkolt elő eddig.
AF 70-300mm f/4-5.6G Első példány, olcsó, már nem gyártják, használtan kapható. De IF (internal focus) nincs benne, tehát fókuszálás közben forog az obi vége, így ha szűrő van rajta akkor azt mindig állítgatni kell. ED sincs benne, ami egy belső elem és a kromatikus aberrációt hivatott csökkenteni. VR sincs, tehát semmi nem csökkenti a rezgéseket.
AF 70-300mm f/4-5.6 ED Sok van belőle a piacon, olcsó, még gyártják. IF és VR nincs benne.
AF-S 70-300mm f/4.5-5.6G IF-ED VR A legújabb verzió, minden földi jóval felszerelve, ezt szokták sok helyen AF-S 70-300mm f/4.5-5.6G VR névvel feltüntetni, ami ugyan az mint mint amit kiemeltem, mert VR-es 70-300-as obi csak egy van. Tehát ha a VR-el szeret új verziót veszed meg, abban van minden.
Hivatalos oldal
Cameralabs teszt
bythom teszt
Nikon F-mount Wiki + rövidítés magyarázatJó alternatíva lehet más gyártó obija is, de én az eredetire esküszök. Plusz az is fontos megnézned hogy van-e az obiban AF motor, mert az itt felsorolt 3 közül csak az utolsóban van. A te body-d D5100 nem tartalmaz beépített AF motort, tehát ha csak akkor lesz auto fókusz ha olyan obit veszem amibe bele van építve.
-
Throme
veterán
válasz
padi68 #24837 üzenetére
Most már Te is láthatod, hogy az elégedett tamronos a tamront, míg az elégedett nikkoros a nikkort fogja javasolni/ajánlani
.
Lényeg, hogy Te tudd eldönteni melyikre van inkább szükséged.Végül is a pénz se kérdés, mert ha sokat agyalsz rajta addig is gyűlik a zsé
. Igaz jövőre feltehetően felmegy mindegyiknek az ára némileg az áfaemelés miatt, de sebaj...
-
Larry303
addikt
válasz
padi68 #24837 üzenetére
a nikon vr es verziója, 130-140 újonnan, ebayen is 90-100e körül mennek, szal igen megér annyit, ha rendben van teljesen..azért írtama tamront, mert jópár tesztet elolvastam róluk, és nincs igazán különbség a kettő között, (minőségi szórásba ne menjünk bele) viszont a tamron újonnan kerül annyiba mint anikon használtban...
a sima 70-300assal is lehet amúgy nagyon szép képeket lőni, nekem kimondottan tetszett amiket azzal csináltam, viszont a vr hiánya sajnos ezeken a gyutávokon nagyon sokat számít...főleg ha pl csónakból akarod használni stb...
a régi 70-300as kb 35e ft még most is, itt van pár kép ami vele készült:
stég
hattyú -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
padi68 #24828 üzenetére
Anno én is sokat tökölődtem tele vásárlással, én a nikkor 55-300 VR és a nikkor 70-300 VR között lamentáltam. Kipróbáltam mindkettőt, képminőség terén hozták az általam elvártat. Végül a jobb felépítés, hatékonyabb VR és a gyorsabb autofókusz miatt döntöttem a 70-300 mellett, de az 55-300-at is abszolút vállalhatónak tartom, főleg ha nem számít a lassabb AF (mondjuk nem versenyautóra, hanem a templomtoronyra szeretnél ráfókuszálni).
Ha van lehetőséged, próbáld ki az általad kiszemelt konkrét példányokat, és ha elégedett vagy a képminőséggel, vedd meg nyugodtan, tök mindegy mit írnak a tesztek
-
Throme
veterán
válasz
padi68 #24828 üzenetére
A pénz az egy elég befolyásoló tényező.
Én újra a nikont venném, de nem fogok javaslatot tenni, hogy Te mit vegyél.
Itt tapasztalatokat olvashatsz, azonban célszerű további pár tesztet és képeket olvasni/nézni. Ezek után már letisztul majd neked is, hogy számodra melyik a jó választás.Akármelyiket veszed "kellemesen" könnyebb lesz a pénztárcád, tehát nem mindegy.
-
Throme
veterán
válasz
padi68 #24823 üzenetére
A nikon G-s 70-300-ról itt nem igazán írtak jót úgy emlékszem.
Az AF-S verzió egy remek obi. A minőségét volt aki itt megkérdőjelezte, de én elégedetten fényképezgetek vele és ezzel nem vagyok egyedül.
A tamron VC-s 70-300-at szokták még ajánlani. Engem nem győzött meg, hogy jobb lenne a nikon AF-S -nél viszont szeretik mert olcsóbb.
Itt van aki elégedett, de amikor én is hasonló cipőben jártam akkor beszélgettem egy fórumozóval akinek meggyűlt vele a baja.Ha játszik az a sigma 28-300, akkor szerintem azt hasonlítsd össze az újabb kiadású (2 van már belőle) tamron 18-270 VC-vel. Ha jól olvastam a sigmában nincs képstabi, ami azért - szvsz - nem árt, főleg telében. Ellenben tamron VC elég jól sikeredett.
Azért azt gyanítom ezeknek az ultrazoomoknak nem lesz olyan képminősége mint a fenti teléknek.Ami biztos, hogy érdemes kipróbálni bármelyiket is veszed.
Nehéz a döntés. Az 55-300VR-nek is van pár előnye (nagyobb átfogás, kisebb, könnyebb mint a 70-300-ak) de képminőségben picit gyengébbnek mondják (pl slrgear) mint az 55-200vr. -
Larry303
addikt
válasz
padi68 #24816 üzenetére
ha 70-300ban gondolkodsz, vmelyik kollega használ itt tamron 70-300ast arra is vess egy pillantást...
én is gyűjtögetek egy ilyenre, de még én sem döntöttem el, hogy nikon vagy tamron...tesztekből, képekből eddig azt szűrtem le, hogy szinte azonos minőség, viszont a tamron olcsóbb kb 30ezerrel ami azért nem mindegy! -
Real_Necro
veterán
-
Balinov
titán
válasz
padi68 #24784 üzenetére
Szia,
haverom szeptemberben az angol amazonrol vett maganak Canon 60D + 18-135 kitet, gyari EU-s Canon garilevellel jott neki, teljesen problemamentesen. En vettem mar tobb dolgot is az angol amazonrol (Eneloop szett, Sandisk Extreme SDHC-k, szakkonyvek), gond nelkul megjott minden, mint a tavirat.
Amerikai amazonnal vigyazz, lehet, hogy szallitanak, de valszeg nem EU-s Nikon garjegyet kapsz, ami ha gariztatni kell, gond lehet.
Vam + trefat passzolom.
-
Peethy
őstag
válasz
padi68 #24678 üzenetére
Az időzítőt kell állítgatni az expógomb mellett, ameddig meg nem jelenik egy kis távkioldós jel. Onnantól kezdve működik.
(#24670) forceberg: próbálgattam, püben le is írtam, hogy mi a gond vele. A 18-70 szerintem nem igazán volna jó egy 12MP-s szenzorra. Akkor már hamarabb egy VR-es 18-55 vagy 18-105.
Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest