- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
imyourfriend
őstag
válasz
akela91 #46642 üzenetére
Van ezen a képen két pont is,egyik picit fehérebb mint a másik. Az a csík is szokatlan meg a két kiégett pont is. Én ezért nem szeretem licitálós oldalakat: nem lehet tudni milyen állapotban van az elektronikai cucc amit megveszel.
(#46643) *Ropi*: neked akkor már egy elemarzenálod van
-
Som@
őstag
válasz
akela91 #45748 üzenetére
Köszi
Igen, ilyenre és hasonlóra.
Attól nem lesz valaki jó fotós, hogy több százezres (ne adj isten milliós) eszköze van.
De nem csak itt gondolom ezt. Pl. nem lesz valakiből jó autóvezető, mert milliós autója van. Még is úgy közlekedik, mintha Ő lenne Schumacher. De ez már nagyon OFF.Szóval nem (csak) a gép kell egy jó fotóhoz, hanem az ember.
De ezzel nem akartam senkit megbántani, csak jártamban keltemben sajnos a mai világban ezt tapasztalom. Azért mert pénze van valakinek, még nem biztos, hogy mindenben jó lesz. (Tehetséget, hozzáértést nem lehet megvenni...)Én a mostani vázamat (d7k) szerintem vagy 5-6 évig nem fogom lecserélni. De még a gondolattal sem fogok eljátszani. Minden megvan benne, amire szüksége van az embernek. Akár még egy profinak is. Nem véletlen, hogy profiknál is van (akár tartalék váznak is.)
-
Real_Necro
veterán
válasz
akela91 #44686 üzenetére
Téged is kicsaptak?
Szerk.:
(#44681) TayRol
Tudom, hogy FX-re tervezték, de ahogy a 35-ös és az 50-es fix is jól használható beltérben, úgy a 24-es kezdő miért ne lehetne ugyanúgy jó? A 70-es vég meg lehet még jobban bejönne nekem. Tulajdonképpen ki kellene próbálnom egy ilyen obit.Nincs valakinek véletlenül?
-
Balinov
titán
-
törölt tag
válasz
akela91 #43782 üzenetére
Nekem motor nélkülim van, a váz hajtja (mert ugye Nikon tud ilyet)
De tökéletes.
Nem egy gyorsaságbajnok, az tény.. portrézni is jó, de inkább lassan, ráérősen, nem amolyan "profi-kapkodósan", hogy ránézel és egyből csatt - oda a 85 jobb. Az AF finomhangolja magát a durva ráállás után és párszor már jártam úgy, hogy a nagyjából ráállást követően újrakomponáltam a képet és gyorsan újra AF-ezett a háttérre, ergo még finomhangolt - végül a háttér éles lett, a modellt meg megette a bokehSzélső fókuszponttal ez nyilván megoldható, de 2-3 shot miatt nem fogok AF pontokkal bíbelődni, inkább újrakomponálok gyorsan a középsővel, AF-et megtartva. Csak álljon rá először.
Szóval tipikus makro-obi vagy stúdióba lassabb pózokhoz. A lassúság is relatív itt persze, nem hosszú mp-kről van szó
de az 50-esem bucira veri.
-
m3ss
veterán
-
Balinov
titán
válasz
akela91 #43369 üzenetére
tudom, nekem is van SSD (SandiskExtreme, 120GB). Igaz SATAII-es intel vezerlon nem tolja ki a 400mb koruli olvasast, csak olyan 250korul.
vicc az,hogy asszonyka 4magos APU-s Llano-s HP notijaban a 7200-es 750es rendszervinyorol gyorsabban felall a win7, mint nekem ssd-rol
-
törölt tag
válasz
akela91 #42770 üzenetére
Attól függ, melyik termékét használod. LensPen csak a márka.
Szenzorhoz.Obit minimumra rekeszelni, iso100, telibe egy jó erős fénnyel megvilágított A4-es lapot, vagy nyáron fel a tiszta égboltra, ez is működik (sajnos volt alkalmam egy hőlégballon fotózásánál tapasztalni).
Finom cucc, nálam gyönyörűen levitt mindent. A tárolására kell ügyelni, ne hányja az ember összevissza és tiszta helyen tartsd, illetve én a végén még a takarító ecset végét is megfújdogáltam a körtepumpával.. többször használható, de pont emiatt.. amennyire lehet, maradjon tiszta.
-
aleister
veterán
válasz
akela91 #41901 üzenetére
Hááát, amiket eddig láttam fotókat, azok alapján ebben nem vagyok biztos.
A szakmai oldalak is egyetértenek abban, hogy a gyengéje ennek az obinak a bokeh.m3ss:
Köszi a képeket!Ha jól látom, akkor pl light cube-ban termék fotózni, esetleg műteremben félalakos portréra tökéletes ez az üveg.
Amiért én első körben kinéztem magamnak, az az, hogy már többen dicsérték a gyors AF-jét. Ki is próbáltam a helyi fotósboltban, és tényleg az eddigi leggyorsabb volt, amihez volt szerencsém. Ez alapján nekem megfelelő is lenne az izgő-mozgó állatokhoz, de a háttérmosás miatt aggódom picit....esetleg még az lehet megoldás, hogy volt itt egy fórumtárs nem is oly rég, aki cserélte/átalakította a rekeszelést végző lamellákat. Esetleg valaki nem emlékszik rá?
szerk:
Santiagain:
Nekem pont fordítva volt. Odafelé nekem kellett fizetni (bár gondolom azért, mert én nem buliztam ki az ingyenes transzfert), visszafelé meg a Nikon állta a szállítást. -
válasz
akela91 #41901 üzenetére
Ami neked tetszik, az pont a rossz bokeh, a D-s 50-es csapnivaló ebben, max. effektnek jók az éles peremű karikák. Igen zavaró tud lenni, mikor pl. valaki fejéből áll ki egy ilyen. De egyébként jó üveg a D-s is, a G előtt mindenki ódákat zengett róla, de ma már leáldozóban a fénye...
-
Horbal
őstag
válasz
akela91 #41761 üzenetére
Nekem meg a fordítóm jár valahol a világban, az 50esért meg el kellene battyognom, csak nincs rá időm
.
A legnagyobb bajom a Tamival, hogy azért az már nem az a bedobom a táskába hátha kell obi. Ahhoz nehéz.
A 18-105-öt nagyon szeretem még soha nem hagyott cserben, viszont a vége néha tud kevés lenni. A 18-200-at ideálisnak érezném, akár úgy is, hogy semmit nem viszek magammal csak a váz rajta a 18-200, és csókolom. -
TeeJay
félisten
válasz
akela91 #41010 üzenetére
ha már volt itt vaku árakról vita
mit tudtok erről a Meike MK-900-ról ami kb. majdnem egyezik a Nikon SB-900/910-el
töredék áron?összehasonlítás
Linkdelight UK ebay oldalon110.00 GBP = 38,367.08 HUF
akárhogy nézem ez biza kegyetlen jó árnak tűnik
CLS-hez venni két ilyet állványra softboxxal, azzal már mit el lehetne játszani -
Larry303
addikt
válasz
akela91 #40880 üzenetére
ezt nem értem :S
ott a kifinomult technika, ezer meg egy beállítási lehetőség, hogy kb egy tárcsa tekerésével (a te adott prefernciád) egy pillanat alatt állítsa be a gép a helyes expot...
ez komoly, hogy mindent M módban fotozól főleg egy olyan gépen ahol nincs dedikálva minden gomb? -
imyourfriend
őstag
válasz
akela91 #40880 üzenetére
örülök neki
én még tanulom a fényképészetet és pontosan nem tudom belőni a záridő és rekesz egyensúlyt a képeken. Ezért szeretem auto-n használni. Este és egyéb extrém körülmények között M-et használok én is, ( hogy ne lógjak ki a sorból
) TeeJay: elnézést akkor,azt hittem valami gond van a készülékkel gondoltam benézem az adatokat.
-
TeeJay
félisten
válasz
akela91 #40826 üzenetére
talán ha jól emlékszem 2700pénz de mindenképpen 2-3ezer között van
keress vissza a topikban november közepén vittem az enyémet és akkor rákérdeztem mibe kerülne ha nincs magyar garim. nekem persze van így tanácsolták mivel úgyis ingyen van félévente ugorjak be a vázzal és 15perc alatt megcsinálják. -
törölt tag
válasz
akela91 #40658 üzenetére
Úgy kell venni, hogy az ember már induláskor bekalukál 1-2-3 hét szerviz időt, addig meg lehet nézni otthon a Dr. House összes évadot meg hasonlókat, hogy kellemesebben teljen az idő és kész, esetleg átmenni 1-2 Canonos haverhoz nyálcsorgatni, hogy jééé, jó a gép, jó az obi, jó a váz.. a Tied is nemsokára..
@ Santiagain: jobbra dől. Jelentkezz be német Nikon szervizbe.
-
MC Pite
veterán
válasz
akela91 #40636 üzenetére
Melyikre gondoltál hogy azok? (Kapucnis széria picasán, vagy az az egy amit linkeltem hogy bibis?)
Azt nem írtam, de minkét vázzal hasonló a találati arány (98 körül). Középső ponttal talán 100% - csak azt ritkán használom.
szerk: Hm, céges monitoron sárgás/zöldes foltok vannak az elsőn az arcon, otthon ez nem tűnt fel... -
8nemesis8
veterán
válasz
akela91 #40525 üzenetére
Az aktív szén miatt kérdeztem.
Nem kell mindig leszólni, mert visszakérdezek valamit...Rengeteget vásárolok az ebayről és tudom, hogy majdnem mindent hamisítanak, azért is kérdeztem.
Illetve ez lenne az első lenspenem ebben igazad van, mert most vettem 1 hónapja a gépet. -
Sera26
aktív tag
válasz
akela91 #40415 üzenetére
Ráhibáztál, pont a D3100 és a D3000 között hezitálok.
Igazából D3100 jelen pillanatban nincs sehol "jóárasítva", persze előfordulhat még. Főleg a videó lehetősége miatt vonz. Ha már a benne van, akkor is meg lenne oldva és nem kéne külön videokamera.
De hangsúlyozom, abszolút amatőrként keresgélek, nincsenek komoly elvárásaim azon kívül hogy ne menjen tönkre fél év múlva a gép és persze kellő türelemmel meg tudjam tanulni a kezelését. -
8nemesis8
veterán
válasz
akela91 #40396 üzenetére
Nissin itthoni garival biztató én erőben is jobb, árban pedig csak kicsivel drágább.
Real_Necro: Érdekes meglátás, de való igaz amit írsz, hogy ha adott pillanatban nem villan el.
Ezzel egyébként nem tudsz mit kezdeni akár Nikon esetén sem, profik pedig úgyis eleve több vázzal több vakuval mennyek fotózni.Nem vitatkozni akarok, hanem megtudni, hogy adott esetben egy Nissin és egy Nikon közötti árrést miért kell megfizetni? Szolgáltatások, minőség, marketing miatti Név, stb.
-
Real_Necro
veterán
válasz
akela91 #40392 üzenetére
Szerintem nem a Nikon kerül 3x annyiba, hanem más gyártók hirdetnek harmadannyiért hasonlókat. Nézőpont kérdése. Nyilván nehéz mindkettő árát kitermelni, de erről nem a gyártó cégek tehetnek. Ha nem ilyen lenne a hazai helyzet, mindenkinél lenne legalább 2 db Nikon üveg, meg még pár másik gyártótól.
(#40395) 8nemesis8
Átlag villantásra vettem tavaly decemberben az Oloong vakumat. Nem is lett volna szükségem másra, csak mikor céges rendezvényen azt vettem észre, hogy időnként nem volt hajlandó elvillanni, fel ment bennem a pumpa. A drágább árral kifizetem azt a biztonságot is, hogy ilyen legközelebb nem fog megtörténni. Ha most profi fotós lettem volna és egy fizetős munkánál egy fontos pillanat közben teszi ezt, akkor lehet már elbukom azt az összeget, amiből kijött volna a megbízhatóbb vaku ára... Persze nem vagyok profi, de egy fontos pillanatról lemaradni kb ugyanaz az érzés.
(#40393) t_a_m_a_s
Ilyen nekem is van...
De inkább nem égettem magam vele.
Szerintem egy vaku elé tartott, plafon felé irányított kártyapakli praktikusabb, legalábbis nekem bevállt.
-
aleister
veterán
válasz
akela91 #40114 üzenetére
Meg kell még említeni a képek későbbi kezelését.
Jelenleg az a szemlélet, hogy a legegészségesebb az, ha nem törlünk soha semmit a kártyáról, hanem megvárjuk míg fullon lesz, majd a vázzal formázzuk a kártyát. Ez egy 32 GB-s kártya esetén elég sokára fog bekövetkezni.Annyi hátulütője van a dolognak, hogy amikor LR-be importálod a képeket, először a sok felesleges kép jelenik meg, majd csak legvégül a frissek.
Valamint néha kijöhet úgy a lépés, hogy olyan fotózás közben telik be a kártya, ahol nincs lehetőséged a képeket lementeni. Ilyenkor jobb, ha két kisebb áll rendelkezésre, melyek közül az egyik mindig üres. -
8nemesis8
veterán
-
8nemesis8
veterán
válasz
akela91 #39974 üzenetére
Neked is ez van?
Nem gond, hogy nagyobb a teljesítménye? Eredeti töltővel gondolom lehet tölteni, nem?
Ha markolatba megy és a gyári megy mellé, akkor szerinted nem gond, hogy nem egyforma?Mióta van meg neked?
aleister: Elírtam vagyis elgondolkodtam közben máson és hülyeséget írtam. Köszi a korrekciót.
-
-
Balinov
titán
válasz
akela91 #39619 üzenetére
akela91, probaltad a Microsoft fele M$ Camera Codec Pack-ot. Asszem ezt pont erre talaltak ki. Letolteni innet lehet
-
törölt tag
válasz
akela91 #39624 üzenetére
Próbáld ki, hátha ok. Én még nem néztem.
De szerintem nem nagy macera gyorsan átpörgetni a raw képeket teljes képernyőn és úgy törölni a nagyon rosszakat, vagy amivel nem akar az ember bíbelődni (és megtartani sem). Erre nálam Irfanview nagyon jól bevált, ha kell, bele is zoom-ol, de amúgy amolyan igazi quick & dirty előszűrő és ami megmaradt, már csak azt töltögeti be a Bridge.
-
m3ss
veterán
válasz
akela91 #39343 üzenetére
hat be is lehet vinni de ok is igy csinaljak...bar biztos jobb celszerszamaik vannak, fel oraig hajlitgattam az imbuszkulcsot hogy beferjen vegre, es igy sem egyszeru beilleszteni oda a menetbe...
mondjuk en nem csinalok nagy problemat belole, szetszedek mindent, monitort tvt telefont projektort egy imbuszkulcs nem fog kifogni rajtambar ugy tunik kifogott, mert kicsit osszedzsuvaztam a szenzort. de hat takaritocucc ugy is kell, nem akarom majd eveken keresztul mindig behordani ha osszekoszolodna...
-
-
TeeJay
félisten
válasz
akela91 #39275 üzenetére
csak én nem használom az AUTO ISO-t itt?
kapásból kikapcsoltam és benyomtam hogy a "másik" tárcsára tegye át és manuálisan én állítsamA módban szoktam fotózni 1/60 záridő vaku estén
első tárcsa rekeszt állít (mikor milyen kell) a hátsó tárcsa ISO amit szintén én állítok
a vaku meg TTL-be méri mekkorát villanjon aztán megnézem milyen lett és ha kell tekerek ISO-n
vagy rekeszen
nálam valahogy ez jött be, nekem ne tekerje a gép az ISO-t az egekbe -
Real_Necro
veterán
válasz
akela91 #39271 üzenetére
A torzítást LR-ban 2 kattintással meg lehet oldani. Egy fényerős vakuval azért lehet mit gyártani:
Freddy76:
Persze, szép dolog egy fix, de egy fényerős zoomobi is nagyon jól használható. Bepakolom magammal összes obim, kíváncsi leszek mit tudok majd nagycsaládi körben alkotni, akár egy UWA-val is.
-
törölt tag
válasz
akela91 #39271 üzenetére
Fura ez az izé Nálatok, Atoknak meg nekem viszont tök jól műxik az auto iso dolog. Nem tornássza az egekbe. Milyen záridőt állítotok be neki minimumra ?
Amikor jó volt, flash sync 1/60 volt, flash shutter speed 1/60 és auto iso-nál is 1/60-ra tettem a minimum (vagyis maximum) záridőt amiből ilyen betonra beállított záridő lett TTL-ben és így szépen iso-ban követte a helyesnek vélt expo-t, tehát mászkált úgy ahogy Atok is írja, háromjegyű iso-kon.
Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Keresünk dokkolókat
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest