- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Aktív témák
-
Larry303
addikt
-
aleister
veterán
válasz
Geller72 #42400 üzenetére
A d7k nagyon jó kis váz. Én majd egy fél évig azt akartam venni, aztán az utolsó pillanatban mégsem. Hála égnek pont időben adtam fel az elképzelésem, mert akkor kezdtek róla szállingózni a 35 1.8G-vel és tán a 16-85VR-rel való fókuszproblémák.
Ezzel szemben a D5100-nek nem voltak ilyen gondjai semmilyen üveggel. 168-ért kapni már a 18-105-tel, ami egy állati jól sikerült kitobi. Ennél jobb ár/érték arányú kit jelenleg nincs a piacon.
Az AF motor miatt meg teljesen felesleges aggódni. 1.5 év alatt sosem okozott problémát. Egyrészt az új obikban már van motor, másrészt ezek rendszerint jobbak is képileg, így a tesztek és a ajánlások miatt úgyis azokat fogod megvenni.Freddy76:
Sajna ki lehet fogni belőlük kevésbé jót.
Neked pestiként ez nem olyan szívás, mert megrendeled neten (ez fontos), és átveszed személyesen, majd szépen otthon 7 napon keresztül teszteled. Ha bármi van visszaviszed, és kezdődik minden elölről, míg ki nem fogod a nagy Ő-t. -
subidu
tag
válasz
Geller72 #42397 üzenetére
Én lassan 5 éve használom a D90-et, teljesen kezdőként vettem, azt sem tudtam, hogy mi az a DSLR. Kb. 2 éve kezdtem el foglalkozni a fotózással, sok könyvet megvettem, és elolvastam. Eddig egy 18-105 kitobim volt, pár hete újjítottam be egy 35mm 1.8 G-re.
Tudom, hogy régi a D90, de amatőr szinten , nekem tökéletes. Mai napig sem érzem úgy, hogy nekem több kellen (pedig megengedhetném magamnak). A 35-ös üveg, új távlatokat nyitott meg előttem, egyenlőre a 18-105-öt becsomagoltam
Nekem ami jobban bejön a D90-ben, a jobb fogás, a több dedikált gomb, lévén, hogy szinte mindig csak M módot használok, emiatt az 5100-as nem lenne jó nekem.
-
válasz
Geller72 #42393 üzenetére
Nah nem véletlen az a 30k különbség a két váz között (D5100 vs. D90). Többek között abban van AF motor
Amúgy nekem is az volt versenyben sokáig a D90-el (5100), de a FullHD videón - és kihajtható LCD-n kívül nekem semmi nem hiányzik belőle.Freddy76: ehm, nem tudtam hogy márkán belül is ilyen érzelmeket vált ki a dolog
Ez esetben legyen tárgytalan amit írtam.... Az hiányzik nekem ide, egy veszekedés...
-
-
Freddy76
addikt
válasz
Geller72 #42388 üzenetére
Pontosan, ahogy Crey írta. A d5100-ban nincs fókuszmotor, vagyis az autofókusz az objektívben lévő af motorral van. Ha ez nincs az obiban - és a d-ben nincs - akkor autofókusz sincs. Ha ugyanezt az obit felteszed egy olyan vázra, amelyben van motor (90, 7000, 300, stb.), akkor a váz motorja "tekeri" az obi fókuszát.
Szerk.: ne aggódj, a legtöbb obi af motoros, csak a régebbi konstrukciókban nincs motor. Minden nem-motorosnak van motoros párja is. Az egyetlen előny, hogy a régebbi d-s obik olcsóbbak, mint újabb g-s társaik. De pl. hiába van nekem d7000, motorral, egy d-s obim sincs... Vagyis helyes, ami az útmutatóban szerepel.
-
Freddy76
addikt
válasz
Geller72 #42378 üzenetére
D régebbi, G újabb. Kleroo csinált egy részletes összehasonlítást, szerinte és mások szerint is szebb képe, szebb háttérmosása van a G-nek. A te szempontodból ugyanakkor az a lényeges, hogy a D-vel nem lesz autofókusz: ez egy régebbi obi, nincs benne af motor, a vázban lévő af motor hajtja meg. A d5100-ban ugyanakkor nincs af motor (pl. a d90-ben, d7000-ben van). Vagyis ha nem akarod kézzel keresni a fókuszt (és szerintem nem akarod), akkor a g-s kell nekef.
Atok: ha kérhetnék egy obit a jótündértől, az lenne. Dx-re is, fx-re is. Gyere majd a talira, hadd tapizzam meg
.
Ropi: szép lenne, ha így lenne. Mármint a nikon pontos af-je...
Forceberg: a méret a lényeg, nem tudtad?
-
Freddy76
addikt
válasz
Geller72 #42370 üzenetére
Szerintem is a d5100 a te géped. Igazából sokszor kitárgyaltuk ezt, a d3100 is nagyon jó (mostani árán pláne), de a d5100 ezen az áron nagyon bestbuy. 16 frankó megapixel, 3200 iso teljesen használható, af pontos, egy 18-105+50/1.8G kombóval ütős. A d3200-ra igaz amit fentebb írtunk a túl sok megapixelről...
Aktív témák
Hirdetés
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Sony VCT-SGR1
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest