- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
Kleroo
veterán
válasz
t_a_m_a_s #14931 üzenetére
Persze
De ezt úgy kell érteni,hogy nem nüansznyi különbségekért akarok 100ezreket fizetni pluszban,hanem a legolcsóbb jó választás érdekelne.
mindenütt van ilyen,így a fotózásban is kell lennie
Kb 50em lenne rá(használt is lehet természetesen)
A D5000-nek(illetve a hasonló dslr-eknek) mennyire erős a vakujuk? Mert a mostani kis kompaktom (lumix lz5) ereje nagyon soványka. max 4méter,és elég zajos,túl-kontrasztosak a képek.
Mennyire kell előre bekalkulálnom a plusz vakut? (átlag felhasználás,nem akarok szabadteret bevilágítani -
Andie
őstag
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
t_a_m_a_s #14793 üzenetére
Közben sikerült találnom valakit, akinek személyes tapasztalata is van az 55-300 VR-rel kapcsolatban, meg ma ki is tudtam próbálni. Összességében nem rossz, kézbevéve egy jó építésű, masszív objektív benyomását kelti, mérete csak kevéssel marad el a 70-300-tól. Az autofókusz sebessége viszont érezhetően (kicsit durvábban fogalmazva jelentősen) lassabb mint a 70-300-é. Véleményem szerint az árát simán megéri, de végülis maradtam az eredeti elképzelésemnél és a 70-300 VR-t vettem meg.
-
törölt tag
válasz
t_a_m_a_s #14814 üzenetére
Az 50-essel egy normal belterben (atlagos lakas) szinte lehetetlen elferni rendesen, illetve odakint is nehezkesebb megoldani, ha bele szeretned foglalni a tortenetbe valamilyen szinten a kornyezetet is. Illetve a 35mm mar 1.8-on az indulo fenyeron is sokkal jobb minoseget tud, mig az 50mm a korabol is kiindulva csak ritkan hoz jo minoseget f2.2 alatt, tobbnyire inkabb tiszta CA lesz az egesz kep. Ezenkivul nem kozepso fokuszpont hasznalatakor az AF neha pontatlan. De igazabol nem lecserelni kivanom az 50mm-ert, csak kiegesziteni, hogy amit nem tud, azt tudja majd helyette a 35.
hemaka gratula a 85-hoz!
-
Degeczi
nagyúr
válasz
t_a_m_a_s #14808 üzenetére
annak idején filmes vázakkal (ami szintén lehetett jó minőségű tükrös is, akkori áron nem olcsóbban mint egy mai belépő kit) még az említett használat töredéke sem volt meg: tipikusan néhány tekercs évente
de a jó minőség és használhatóság iránti igény független az éves expók számától: éppúgy lehet fontos a keveset lövőnek is
-
Degeczi
nagyúr
válasz
t_a_m_a_s #14804 üzenetére
az átlagos évi expószám egy ilyen típusnál szerintem bőven 10e alatt van
összejövetelek mint egy születésnap, néha kisebb kirándulás: alkalmanként (némelyik, de nem mindegyik hétvégén. Hét közben tipikusan semmi) néhány tucat kép, egy nyaralás is talán pár száz = ezért könnyű olyat találni, amibe alig pár ezer expó ment bele a 2-3 év alatt
(és mivel ez az eladási árban csak minimálisan jelenik meg, érdemes is olyat választani)évente 10e fölöttihöz már rengeteg kísérletezés, próbálgatás kell (az általad írt érték közel napi 40 kép!) - ami nem igazán a belépőkategória felhasználóira tipikus
-
Throme
veterán
válasz
t_a_m_a_s #14483 üzenetére
Komolyabb, ami a kialakítását illeti és használható FF gépeken.
Viszont az 55-300 mm praktikusabb. Kisebb, könnyebb, olcsóbb. Már van fémbajonett rajta és VRII.
Neked vannak műanyag bajonettes kitobijaid. A gyengébb kialakításnak érezted hátrányát? Szétesett valaha? Egyéb meghibásodás?Én is szemezek egy 55-300-zal. Ha 200-300 mm-ig is frankó lesz, akkor betervezem...
Még azt nem tudom lassabb az AF-je mint a 70-300-nak vagy sem... -
brutte
aktív tag
válasz
t_a_m_a_s #14153 üzenetére
A Scott Kelby 1-2 könyvekkel az a baj, hogy az nem kezdőknek íródott. Van persze egy két dolog ami kezdőknek is jó. De úgy kezdi, hogy felejtsük el a gépen lévő vakut és vegyünk egy külsőt.. meg vegyünk mindent.. erről szól a könyv.."mindig vigyünk magunkkal állványt ha megyünk. Csak figyeljünk h az asszonynak tetszik-e" ilyen mondatok is "színesítik" a könyvet.Én nem ajánlom. Bocs tamas
-
banderasz77
addikt
válasz
t_a_m_a_s #14153 üzenetére
Jó lenne először a technikai részével tisztában lenni, gépek, beállítások stb. Így könnyebben is találnék megfelelő gépet magamnak. Utána jöhetnek a különböző képek skubizása. Először azt kellene tudni, hogy mivel és milyen gép beállításokkal.
Ja, köszi a linket, van rajta olyan könyv is amit mondtam...
-
Throme
veterán
válasz
t_a_m_a_s #13766 üzenetére
Nikon szervizes számlát + garanciát igazoló pappert kér, ha gariban akarod javíttatni, beállíttatni...stb a cuccost.
Gondolom, a Te eseteben egy számla másolat megteszi (+ garipapír természetesen), hogy ingyen javítsanak.Garancián túli tisztítást ingyért, a szerviztől tudod, vagy csak itt mondta valaki?
Én anno kérdeztem, hogy a pixelhiba javítás garin kívül mennyit kóstál. Az kb 3000 huf -
Andie
őstag
válasz
t_a_m_a_s #13743 üzenetére
Hü srácok, akkor nem egyröl beszélünk
Megcsináltam ezt a tükörfelcsapást, erre hátul láthatóvá vált egy kékes, acélos szinü lapka. Ez lenne a CCD?
Én nem ezt néztem koszosnak, hanem ami felül, a gép tetejében van, és néz lefele. A vaku alatt van, fehér szinü. Gyakorlatilag erre tükrözi az obiból bejövő fényt a tükör alapállapotban (mikor 45 fokos állásban van). Ez akkor mi? -
válasz
t_a_m_a_s #13622 üzenetére
Szerintem a 18-55-re nem szükséges a VR. Nem árt, de nem is használ. Egy előnye van a VR-nek a sima 18-55-höz képest (és ezért is tervezek egy cserét): a fix fókuszgyűrű az esetleges szűrők miatt.
Az 55-200-ra már sokszor jól jön a VR - legalábbis nekem mostanság jó szolgálatot tett: [link] -
Skynet258
veterán
válasz
t_a_m_a_s #13619 üzenetére
Srácok, ezt a VR-t mennyire érdemes bekapcsolni 18-55-nél? Illetve milyen helyzetben? Van ahol azt olvastam, hogy legyen mindig bekapcsolva, kivéve állvány, de volt ahol azt mondták, hogy csak végszükségben kapcsoljam be, mert ellenkező esetben nem lesz annyira éles a rajzolat.
Hogy érdemes? -
válasz
t_a_m_a_s #13572 üzenetére
Hát azért nem csak a manuáliás obiknál számít...
50/1,8-at motor nélkül lehet venni 20-25k-ért.
Pl. a Sigma 105-ből sincs motoros verzió.
Néhány nem túl régi obi is van motor nélküli, főleg ha használt obikat akar majd esetleg venni.
De ma már valóban nem élet-halál kérdés. -
TeeJay
félisten
válasz
t_a_m_a_s #13468 üzenetére
nekem sem volt még gondom pedig dec. eleje óta fotózgatom, igaz mivel csak a 18-105VR objektívem van egyelőre eddig nem volt cserélgetve és csak azért vettem le a vázról 1x hogy kicsit leporoljam. szóval inkább azoknál lehet ez a testelés probléma aki szokta cserélgetni.
ha nyáron meglesz az AF-S 35/1.8-am lehet én is majd oda vissza fogom csavarni az obikat és majd pucolni kell a golyót -
szs55
csendes tag
válasz
t_a_m_a_s #13392 üzenetére
Köszi a tippet, próbáltam, sajna az előző gazdi kicsit megüthette a filter szélét, s nem akar lejönni, nagyon meg nem akartam eddig erőltetni, főleg abból a szempontból is, hogy elbizonytalanodtam a letekerési irány tekintetében is. Ha jól gondolom balra tekerve kellene lejönnie.Feltöltök 2 képet, egyik a sötét kép, felére kicsinyítve, a másik az Exif a
datok, (német szoftver).
-
Degeczi
nagyúr
válasz
t_a_m_a_s #13218 üzenetére
távolról sem legenda, hazai fórumokon is rengeteg panasz van Kingstonokra Nikonokban, már a D70 idejéből is
nyilván nem véletlen az sem, h bár ismert, nagy márka, a Nikon kézikönyvek végén sincs az ajánlott típusok között, míg pl. a Sandisk igenez természetesen sehol nem jelenti azt, h ettől még a többségnek ne válhatna be - de nagyobb az esély a hibára, így ha van rá mód, érdemes elkerülni
-
daveed_14
tag
válasz
t_a_m_a_s #13156 üzenetére
igen, persze, tisztában vagyok vele. már régóta rajta vagyok a témán. meg egyik ismerősömnek is d3000-e van, csak neki régebb óta és vele is beszéltem már a dolgokról, csak közben azért más gépeket is nézegettem. ma itthon is megbeszéltük, úgy hogy elvileg nincs akadálya. csak idő kell hogy majd eljussok a boltig. de köszi a figyelmeztetést
(videóról szerintem nem nagy dolog lemondani, van kameránk.) -
Degeczi
nagyúr
válasz
t_a_m_a_s #12202 üzenetére
sokat egyébként nem ér, ettől még viszonylag pontszerű fényforrás marad
ha van rá mód, lényegesen jobb a plafonról visszaverni, és +derítőlapot a vakura gumizni (az SB-800 beépítettje azért elég kevés. Azt inkább csak szemfényként ajánlják - bár ahhoz képest meglepően sokat derít)
-
Ijk
nagyúr
válasz
t_a_m_a_s #12055 üzenetére
Én lazán bevállalnám ismerősnek. Nagyszerű kihívást jelentene, és egyben mérföldkövet. Egyrészt láttam már néhány esküvői fotós munkáját, amelyek azért nem vették el az önbizalmam. Másfelől jó érzés lenne kicsit pofátlanabbul mozogni egy ilyen rendezvényen, ha már én vagyok a felkért fotós.
De tuti, hogy előtte hosszasan bújnám a szakirodalmat, illetve a netes oldalakat. Leginkább a kompozícióval kapcsolatos dolgok érdekelnek. -
Kazimír
őstag
válasz
t_a_m_a_s #12051 üzenetére
Biztos, hogy a tapasztalat a legfontosabb, és a fizetős megrendelések esetében úgy van, ahogy írtátok.
A rokonok és barátok, az teljesen más. Nemcsak, hogy rajtad akarnak spórolni (nem szép dolog, de teljesen érthető), de a tapasztalatod mértéke/hiánya sem érdekli őket, és még meg is sértődnek/haragszanak, ha nem vállalod.
Baromi frusztráló, hogy a legjobbat akarod nekik adni, de pontosan tudod, hogy tapasztalat/felszerelés hiányában nem leszel rá képes. Ilyenkor hát nem marad más, mint fogod a kis fotóstáskádat, becsukod a szemed, befogod az orrod és ugrasz a mély vízbe.. (átvitt értelemben természetesen) és az ő életük egyik legfontosabb eseményének "kárára" szerzel tapasztalatot.
Tavaly nyáron két ilyen felkérést is kaptam.. -
Andie
őstag
-
Ijk
nagyúr
válasz
t_a_m_a_s #11513 üzenetére
Én nem akarlak semmire rábeszélni. Úgy vagyok vele, hogy fogalmam sincs mi lesz tíz év múlva. Lehet, hogy már meg sem lesznek a fotóim, lehet hogy néha végiglapozom de nem érdekel, és lehet, hogy majd akkor is előveszek néhányat és kedvem szerint hívom elő. Vagy akár a gyerek kap rá, hogy 20 évvel azelőtti fotókon dolgozzon egy kicsit. Mindenesetre a lehetőség adott, le van minden archiválva, mai vinyók kapacitását tekintve jelentéktelen helyet foglalnak ezek a képek.
Mellesleg például nagyon örülnék, ha 20-30 évvel ezelőtti fényképeknek megőrizték volna a felmenők a negatívjait. Persze tudom a jpeg nem fakul ki -
Ijk
nagyúr
válasz
t_a_m_a_s #11503 üzenetére
Raw+jpeg mód erre lett kitalálva. A rawokat bemásolod egy külön mappába, a jpegeket meg nézegeted, kidolgoztatod. Ha pár év múlva néhány képből többet szeretnél kihozni, akkor ott lesznek a raw képeid. Illetve, ha egy nagy pillanatot kaptál le, de alulexpos lett, ott a raw. Amikor 16Ft/GB egy vinyó, és fillérekért kapsz memóriakártyákat összevetve egy 200k-s felszereléssel, addig ne siránkozzon senki a tárhely miatt.
Egyszerűen azért nem értem, mert ez egy olyan opció ami ingyen van, ott a lehetőség, hogy bármikor hozzányúlhatsz. És ugyanakkor ott vannak mellette a jpegek, ha gyorsan kell valami, vagy ha nem szeretsz bíbelődni.
Olyannak pedig nem hiszem hogy tudom ajánlani az utófeldolgozást itt a fórumon akinek nincs számítógépe.
Ha pedig az ellentéteket akarjuk vizsgálni, az "ortodox raw"-osok nem zárják ki a jpeget mivel ott van a raw mellett, viszont az iszlám jpegesek kizárják a rawot. -
j.bravo
addikt
válasz
t_a_m_a_s #11506 üzenetére
Namármost, jpg-be fotózni kb. olyan lehet, mint negatív helyett polaroidra fotózni, vagy negára ugyan, de beadni a tekercset az első gyorslaborba. Van különbség, persze, de sokaknak megfelelt és megfelel ma is a gyorslabor vagy akár a polaroid. Nem ciki; nem vagyunk egyformák és az igényeink is mások.
(Ha előveszem a Prakticát és filmre fotózom, én is gyorslaborba adom... egyszer ha nagyon belelendülök, lehet hogy keresek valami speckó labort, de addig teljesen megfelel.) -
vth
tag
válasz
Én a képeim többségét nem módositom utólag, csak konvertálom, illetve előtte átneveztetem őket. De még az én esetemben is jobb a RAW, mert sohasem tudhatom, melyik az az egy vagy két kép, amibe bele kell nyúlni, mert nem lőhetem újra a képet.
Egyedül a tárhelyet tudom elképzelni oknak, de lássuk be, az is inkább csak kifogás. -
kricsi81
senior tag
válasz
A Nikon vs Canonhoz lehetne talán hasonlítani
amúgy én teljesen egyetértek t_a_m_a_s-sal...
Csak jó ha tudja az ember, hogy mik a RAW előnyei-hátrányai, hogy majd a megfelelő helyzetben tudja alkalmazni...
pl ha olyat fotózol, ahol nagyon nagy a dinamikatartomány, és nincs ND szűrőd, érdemes átgondolni, nem kéne-e átállítani jpg-ről raw-ra a gépet.
De sok olyan helyzet van, ahol előre tudod, hogy úgysem most lövöd meg életed legjobb képét, mert pl csak egy családi kirándulásra mész... a család nem fogja nagyítóval elemezni a 10x15cm-es képeket, hogy mi milyen éles...tehát csak azt akartam mondani, hogy nagyon is megérthető, ha valaki nem mindig csak RAW-ban fotóz...
-
Kazimír
őstag
válasz
t_a_m_a_s #11308 üzenetére
Ez egyfajta üzlet(i szemlélet) és érdek. Nyilván a Nikonnál alaposan meghányták-vetették, hogy érdemes-e ingyen adni RAW konvertálót minden DSLR-hez. Kiszámolták a kötségeiket, és összevetették a dolog marketingértékével ill. a kieső bevétellel. A döntésük látható. A fogyasztó oldaláról pedig a kiskapu..
Nem hiszem, hogy rosszhiszeműség. A legtöbb esetben kényszer ill. az általad említett elv, miszerint: Ha már megtiszteled őket a választásoddal és leszurkolod a 6 számjegyűt, akkor ennyit igazán adhatnának ajándékba, vagy jelentős(!) engedménnyel. Különösen úgy, hogy tudják, objektívre is elköltesz majd sok számjegyet.. -
Degeczi
nagyúr
válasz
t_a_m_a_s #11308 üzenetére
nem, a "semmiresejó képletöltő" nagyon is fontos!
(akár a Nikon Transfer, akár a régi Picture Project)ha nem használod, semmitmondó "DSC_XXXX" file-okkal leszel tele, ami kerülendő!
akkor egyrészt a visszakeresés is nyűg, de pláne ha válogatást készítenél egy adott téma különböző időpontokban készült képeiről: a név szerinti sorrend rossz lesz, mert 10e képenként nullázódik a számláló, és jó eséllyel ütközésbe is belefutsz, csak idő kérdése
nagyon hasznos a gyári letöltő:
- amint bedugom a kártyát, magától el tud indulni
- létre tud hozni egy új, automatikusan sorszámozott mappát az aktuális letöltésnek (így egy helyre kerülnek az áttöltött sorozat képei, de csak azok - ami kötegelésnél nagyon hasznos)
- menet közben át is nevezi a képeket automatikusan, beállítás szerint, ami nálam: készítés dátuma+időpontja!így egyetlen kép nevére rápillantva azonnal tudható mikor készült, mindig jó marad a sorrend, sosincs ütközés, és ami szintén hasznos: még másik kamerával készült képek is helyes sorrendben bekeverhetőek az enyémek közé!
(csak azokat egy külön programmal kell előbb átneveztetni ugyanilyen módszer szerint, esetleg időpont eltolással, ha nem voltak egyeztetve az óráik) -
-
Kazimír
őstag
válasz
t_a_m_a_s #11288 üzenetére
Én is erre vagyok kíváncsi. Márminthogy kipróbáltad-e a Capture NX-et, vagy más RAW konvertálót. Egyesével tényleg sok időt elvisz a feldolgozás, de egyáltalán nem bonyolult dolog, és jelentős minőségi ugrást lehet elérni a kamera által létrehozott jpg-hez képest is.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
t_a_m_a_s #11288 üzenetére
ha a kamerát tudod kezelni, akkor megvan a tudásod a RAW konverterhez is: sokkal egyszerűbb, logikusabb...
Nikon programot használva pedig azt is megteheted, h hozzá sem nyúlsz a képekhez, csak ráengedsz a teljes sorozatra egy kötegelt konverziót, és megkávézol, lefürdesz, stb. amíg végez, így időt sem visz el!
ezzel megkapod pontosan ugyanazt, mint a kamera-JPG esetén (de már vmivel jobb minőségben), viszont mégis ott a lehetőség, h egyszerűen javíthass azokon a képeken, amik igénylikegyszer érdemes kipróbálni - onnan nincs visszaút...
-
Degeczi
nagyúr
válasz
t_a_m_a_s #11262 üzenetére
ugyanez a baj a témamódokkal is...
önmagában nem lenne rossz, sőt, néha kimondottan jó lenne egyfajta "beállításbank"-ként (ami a nagyobb modelleken van is) használható mód, ami megjegyezné az ott használt beállításaid, és így gyorsan át lehetne váltani a mód tárcsával - nameg persze a szokásos módon adott lenne a tág rekesz preferenciája portréban, vagy a gyors zársebesség sportban
megfontolt képkészítésnél ugyan teljesen lényegtelen, de nyaraláson többször jártam már úgy, h egy érdekes helyen készült portré után (amikor persze kézzel tág rekeszt állítottam be), úgy is felejtettem, aztán néhány későbbi tájkép is úgy készült...
(mert persze A módban használom szinte mindig, valóban az a célszerű)mondjuk lehet, h csak a saját hülyeségem, más nem ilyen feledékeny
viszont sajnos a témamódoknak (mint a "ződ auto"-nak is) nem ez a célja, hanem egyfajta hülyebiztosság: amit csak lehet, kivesz a kezedből, h akkor is nagyjából elfogadható legyen az eredmény, ha "az a hülye eltekert vmi olyat, ami nem is tudja mire való"
így aztán ha pl. az ISO-t nem is teszi Auto-ra, szinte minden mást letilt, még expókompenzációt sem enged - így valóban csak a teljesen kezdők használhatják...
(kellene erre egy opció a menüben)
-
TeeJay
félisten
válasz
t_a_m_a_s #11262 üzenetére
az még el is viselhető hogy magától állít ISO-t meg a vakut felcsapja mindig
viszont ami miatt nem használnám az AUTO módot az az hogy magától dönti el melyik fókuszpontokat használja... én meg úgy szeretem ha oda fókuszál ahova én kijelöltem
szóval AUTO mód elfelejtve örökre, az S és A mód lesz az én kedvencem, csak ki kell tanulni hogy a 18-105 objektívet milyen rekeszeken használjammég jó hogy a photozone.de letesztelte aztán így lehet látni hol tűrhető a torzítása meg a CA meg a felbontása
-
TeeJay
félisten
válasz
t_a_m_a_s #11258 üzenetére
24-85között használom legtöbbször ahogy néztem
tudom hogy a két végén eléggé torzít de majd ott keveset használom
viszont a géppel kapcsolatban még párszor át kell olvasnom a könyvet mert a helyes expo beállítás egyelőre még nem tökéletes részemről
AUTO módban meg nem akarnám égetni magam, szóval most ki kell tanulni az A és S módot -
Dare2Live
félisten
válasz
t_a_m_a_s #11242 üzenetére
"profi sportfotós + szinházfotós" se hobbyfotós....
aki 15.000+t expozik az ha nem profi akkor sanszosan ez az élete, vagy és beargadt a keze az expogombra....
hogy forumost mondjak thufirhawat emlékeim szerint évi 4.000et expozik és ő az egyik legjobb Magyar makrós aki gyak minden héten evvel tölti szabadidejét.
-
TeeJay
félisten
válasz
t_a_m_a_s #11242 üzenetére
tavaly áprilisban vettem egy Canon 570IS kompakt gépet
kapott azóta egy ballagást pár egyéb ünnepet meg fotóztam vele elég sokat csajokat de szerintem még másfél év alatt nincs benne 4 ezer expo sem
ha DSLR-el belehúzok és 3x ennyit fogok kattintani akkor sem érem el majd a 10ezret éventeszóval nem aggódok a váz miatt, ki fog tartani 5-6évig utána meg úgyis csere egy jobbra
-
eastsider
nagyúr
válasz
t_a_m_a_s #11236 üzenetére
háát remélem nem... egy nagylátót szeretnék... vagy még nemtudom... de jó lenne túllépni már a kitobi 18-as végén...elég sokat használom...
amúgy egyre kevesebb képet lövök, kezdek egyre jobban ráérezni a dolgokrade meglepődtem, hogy miért kezdte újra a számolást... meg meg is kavarta a "rendszerezésemet"... legalább a LR-t nem
-
eastsider
nagyúr
válasz
t_a_m_a_s #10989 üzenetére
illetve nem torzít annyira a 18-55-ös nagylátón, mint a 18-105...
nekem egy 35-ös fixem van, de nagyon jól elvagyok vele. általános célokra nagyon jó. város,tájfotó... szerintem lerekeszelve is szebben rajzol, mint a kitobi
igaz, hogy tájra jobb a nagylátó... akkor felcsavarom a kitet, ha az kell...
t_a_m_a_s nagylátóját irigylem nagyon (nem adod el?) köszi a képeket
-
Degeczi
nagyúr
válasz
t_a_m_a_s #10949 üzenetére
a kettő gyakorlatilag ugyanaz a tesztek szerint is, csak a vmivel rövidebb átfogásért cserébe VR-t kapott a 18-105
gondok sajnos minden típussal előfordulhatnak, a VR miatt a 18-105-nél vmivel még több is az esély rá (de persze nem kell aggódni, csak ha már a kettőt vetjük össze, ott a nagyobb az esély)
általában a műanyag bajonett miatti rossz érintkezéssel szoktak gondok lenni, amit a tisztítás többnyire szépen orvosol
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo 3DS és DS topic
- PlayStation 1 / 2
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- Formula-1
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB WIN
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest