- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
válasz
mob_zzz #12296 üzenetére
A fix 50-es egy nagyon éles üveg, gyakran használják tesztekben, mert f4 fölé rekeszelve valami brutális feloldása van. Zoom obitól ne várj ilyet soha. Másfelől nem tudom elképzelni, hogy túlságosan lágy lenne az a kitobi, lehet hogy 80-100%-os nagyításon nem olyan éles, de az ne érdekeljen.
-
Ijk
nagyúr
válasz
mob_zzz #12285 üzenetére
Nyilvánvalóan a drágábbaknak jobb optikai tulajdonságai vannak, de nem akkora a különbség, amire te számítasz. Azért mondtam, hogy ha nem létfontosságú, hogy hosszabb vége legyen, akkor nem feltétlen érdemes cserélni, szerintem. Amit megfontolnék esetleg a 16-85, de ez már nem olcsó, használtpiacon szinte biztosan nem kapsz.
Ha bevállalsz némi objektív cserélgetést, akkor inkább fényerős fixet javasolnék. Nyaralásra elviszed a 18-55-öt ami nagyon könnyű és jól mobilizálható obi, és mellé pl. egy 35 f1.8-at, gyengébb fényviszonyokhoz, illetve a kis mélységélességhez.
Viszont az a kérdés, hogy mennyire van szükséged telére. Egy nyaraláson a képek jelentős része 28 és 50mm között szokott készülni. Legalábbis én nem cipelnék plusz súlyt, mondjuk portrézáshoz, mivel azt otthon is meg tudom csinálni. -
kugyu21
senior tag
válasz
mob_zzz #12285 üzenetére
Én is emiatt hezitálok a váltással, mert én pl. a Canon 18-55 IS-t próbáltam és nem láttam jobbnak, szebbnek, részletesebbnek (talán egy kicsit kevesebb torzítás és vinyettálás, de nem egetverő a különbség) mint a jelenlegi compaktom (Pentax Optio 550) obijának képét. A 17-55-nél már látszott a különbség, de az már nem kis pénz. Most a D5000-ben gondolkodom, de nem tudom, hogy 16-85, 18-105 vagy 18-135 legyen hozzá.
-
-
rauschie
senior tag
válasz
mob_zzz #4534 üzenetére
Óóóóóóóóóóóóó hogyazza.....
Na, hogy mentegessem magam... tegnap este lepillantottam a naptárra, 29. Együgyü következtetés>>holnap 30. Este ugyanakkor nemvolt erőm azzal kalkulálni, hogy nekem az este nem kimondottan éjfél előtt van
Nahszóval...holnap hippimóka?
modd: Bocsi a sok offért.
-
johnjohn
addikt
válasz
mob_zzz #4177 üzenetére
Kopások, karcok, fényesedések a gombokon és körülöttük,általában látni ha sokat volt használva egy gép.Az alján is feltűnő, ha sokat volt állványon.Az exposzám is lehet, döntő.Amúgy lutri, de általában nem az átverés a jellemző, lásd az artwork-nél is megmondták az exposzámot.Mondjuk ennyiért tényleg lehetne kevesebb az expo.
-
johnjohn
addikt
válasz
mob_zzz #4151 üzenetére
Pl.az artwork.hu-nál is van egy D 70s 90 000.-ért, nyílván tuti állapotban.
Amúgy vegyél hozzá 18-70 -es, vagy 18-135-ös Nikkort, ezeket megkapod 50-60 körül.
Kezdésnek a kitobi is jó, elég jól sikerült darab.
Az apronet.hu -n is nézz körül.
A D 50 sem sokkal gyengébb mint a D 70 , kezdő gépnek nagyon jó, a D 40-nél pedig sokkal jobb.
Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest