- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- VoLTE/VoWiFi
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
kricsi81
senior tag
-
t_a_m_a_s
addikt
A Tamron 18-200-at nem konkrétan nem ismerem, de az ilyen nagy átfogású obik mindig kompromisszumosak, én a 18-55 + 55-200 mellett voksolnék.
Az obicserélgetős para meg majd elmúlik
Én is ettől tartottam a leginkább, mielőtt belevágtam a DSLR-ezésbe, mostmár bárhol, bármikor különösebb idegeskedés nélkül cserélek obit. Be kell szerezned egy jó körtepumpát, amivel ki tudod fúvatni az esetlegesen bekerülő porszemeket, no meg körültekintően kell obit cserélni, és kész.
-
terfy
csendes tag
Felvetődött bennem egy kérdés: 18-55 VR-es kit obim van és szeretnék mellé egy telét. Eddig az 55-200 VR a befutó, de a Tamron 18-200-asa is szimpatikus bizonyos szempontok alapján.
A 18-55 VR, 55-200 VR képminőségileg jobb választás lenne az biztos, hátránya viszont, hogy cserélgetni kell a két obit (nem tudom mennyire jó ezt "terepen" végezni - porosodásra gondolok itt első sorban) és persze ott a VR is, ami szintén nem egy utolsó szempont.
A 18-200-as kompaktabb (egy obi vs kettő), viszont rosszabbak az optikai tulajdonságai (200mm-nél 6.3-nál már nem is tud élességet állítani a váz, ha jól tudom, de lehet, hogy az obi becsapja a vázat és 5.6-ot mond? - mintha hallottam volna ilyet, reális lehet?) és persze nincs VR.
A kicsit hosszú bevezető után a kérdés: van valamelyikőtöknek tapasztalata ilyen nagy átfogású obiról? Mennyire számottevő amatőr felhasználás mellett a képminőség különbözősége?
-
kricsi81
senior tag
Joeey: persze nem sajnálnám, ha lenne ilyen
(Artwork extra garancia... ha új cuccot vesz az ember)
Aktív témák
Hirdetés
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest