Aktív témák
-
jorden06
senior tag
sokan utálni fognak emiatt, de én egyáltalán nem ajánlom 18-55öt. meg fogod bánni, hogyha azzal indítasz, semmi extrát nem jelent kiismerni, max. azoknak tudom ajánlani, akik nagyon nagyon nagyon minimális dolgokra akarják használni a gépet. de gondolom te azért ennél tovább akarsz menni. ha nem, akkor jó
-
Throme
veterán
Nem akarok - úgymond - a pénztárcádban turkálni, de azért gondold meg ezt a max 130k határt, ha szabad ezt ajánlanom.
Ha a d3000-nél maradsz akkor később, a most drágább megoldás (18-105 kitben ) lehet az olcsóbb.Vagy spórolsz még 1-3 hónapot és a 150k gépek közül is választhatsz.
Én sok tesztet meg fórumot átolvastam, és annál is többet variáltam. Még nincs meg a gép, de már kiválasztottam és addig is tudok félrerakni zsét amíg itt bénázok.Érdemes összehasonlítanod a d3000-et jópár géppel a belépő kategórián belül. Nehogy később egy olyan funkció hiányozzon, amit "kis" ráfordítással elérhettél volna egy másik géppel. Legalábbis engem megütne a guta.....
Esetleg tölts le/ szerezz meg használati útmutatókat.
Ha ez utóbbi megoldás illegális/warez/tilos stb..akkor nem szóltam és ne csináld!!
-
t_a_m_a_s
addikt
Azt, hogy a kitobjektívekénél nagyobb rekesznyílást tud. Így kevesebb fény mellett is lehet vele dolgozni (hisz nagyobb nyíláson jut be a fény), valamint a tág rekesszel szebb háttérmosást lehet elérni. Mindezek mellett ezeknek a fix gyújtótávú obiknak szebb a rajzolata mint a kitobjektíveknek. Építési és képalkotási minőségben is azok felett állnak.
-
aginor
veterán
Szerintem egyik márkával sem tudsz rosszul járni, max. jól, vagy még jobban..
Én azt javaslom, hogy mielőtt bármelyiket is megveszed, próbáld ki őket, hogy lásd ergonómiában logikában melyik áll jobban kézre. Az sem lehet baj, ha megpróbálod végig gondolni, hogy mire használnád a gépet, és tájékozódsz az elérhető objektívparkot illetően.Balinov: D3000 vs D5000: attól függ mire akarja használni, D5000nak jobb a jel/zaj aránya magasabb érzékenységen, cserébe Iso200-ról indul, D3000-nek jobb a dinamikája alap érzékenységen.
-
Throme
veterán
Helló!
Én is épp gépvásárlás előtt vagyok.
A D3000-ben nincs élőkép (sokan ezt nem tartják hátránynak, de ki tudja...), az 1000Dhez meg a régebbi kitobit adják már egy ideje (stabilizátor nélküli). Épp mostanában írtak róla a canon fórumban....
Az 1000D-ről lespórolták a gumiborítást, így izzadt kézben jobban csúszkál(hat)
Tudom, hogy több különbség is van ...Általad említett két gép nincs messze a 150k szinttől ahol még több lehetőséged is nyílik.
Én a D5000-el szemezek, ami sajnos +50k a D3000-hez képest (alap kitobis verziók).
Minél többet olvasgatom a fórumokat annál jobban megyek fel árban....borzalomSok sikert!
-
törölt tag
Igazából ide sem feltétlenül kellett volna beírni. Van erre szolgáló szaktopic. Milyen cserélhető objektíves gépet?
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Lexus, Toyota topik
- PlayStation 5
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest