- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
NomAAd5
csendes tag
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
jorden06 #9248 üzenetére
Nemtom milyen géped van, de D40-nél is ugyanaz a helyzet, mint Lugosi kollégánál, tehát gondolom a többi nikon is hasonlóan működik. Képnézegetés közben van vagy ötféle infó ablak, amit a nyilakkal pár másodperc alatt végig lehet futni. Szerintem ennyit megér, ha az ember valami megismételhetetlent fotóz...
-
TeeJay
félisten
válasz
jorden06 #9229 üzenetére
szerintem téves infót írtak ki rá...
ami rá van írva sebesség az az írásra vonatkozik hogy minimum annyit tudnia kell.
ha meg az írás ennyit tud akkor az olvasás még gyorsabb ezt szinte mindenki tudja.SDHC-nál is ugyanígy van Sandisk esetén
Ultra II-es SDHC kártya 15MB/sec minimum írás
az olvasás meg kitudja mennyi de gondolom bőven több 15megabájttól -
TeeJay
félisten
válasz
jorden06 #9215 üzenetére
a Sandisk Ultra II-es SD kártyára pl 15MB/sec van írva ami ha jól tudom az írási sebességre vonatkozik. tehát minimum ennyivel lehet rá írni, az olvasás róla gondolom még gyorsabb tippre akár 25-30megabájt is lehet ha jó a kártyaolvasó.
2darab 4gigás egyedül akkor éri meg ha nagyon gyorsan telefotózod a kártyát mert így amíg az egyikre fotózol a másikat tudod már tolni fel gépre/laptopra, bár én ha vennék DSLR-t én egy darab nagy kártyát vennék és kibírja az évekig
nekem Kingston SD kártyák vannak évek óta és azokkal sincs soha baj, akkor a Sandisk vélhetően még jobban fogja bírni -
TeeJay
félisten
válasz
jorden06 #9212 üzenetére
Sandisk hivatalos forgalmazók
[link]rámégy a térképre melyik megye érdekel és kiadja kik a hivatalos kiskereskedők
edigital, fotomarket, artwork, electro world, media markt, saturn, e-bolt
csak hogy a nagyokat említsem
ezek közül ahogy néztem az e-bolt árai a legjobbak
és egy 8gigás kártya olcsóbb mint kettő darab 4-esmár csak azt lenne jó tudni hogy a 8 vagy 4gigás a gyorsabb-e
-
jorden06
senior tag
-
Degeczi
nagyúr
válasz
jorden06 #9208 üzenetére
roppant kicsi az esélye, h hivatalos forgalmazótól szerezné be - kben nem lenne olcsó...
ha pedig Kínából rendeli, már nem rajta, nem az ő megbízhatóságán múlik, hanem az ottani, ismeretlen eladóén (aki szintén valszeg csak beszerzi valahonnan - így könnyen lehet, h nem is minden szállítmány eredete azonos...)
szóval nagyon nem nem ajánlott, mert mégegyszer: több évre veszel egy pár ezer Ft-os eszközt, így egy minimális, élettartamra lebontva elhanyagolható spórolásnál sokkal többet számít, h biztonságban legyenek a megismételhetetlen képeid
-
Degeczi
nagyúr
válasz
jorden06 #9195 üzenetére
beválhat egy Kingston is, de nagyon sokaknak volt már vele gondja - míg Sandisk-kel elenyésző a problémák száma
(aligha véletlen, h a Nikon kézikönyvek is említik ezt a márkát az ajánlott típusok között - és valószínűleg nem azért, mert lefizették a gyártót)szerintem is elég egy Ultra II
hivatalos forgalmazótól (akik a Hama Kft-től szerzik be) biztosan eredit kapszmivel több évig fogod használni, elenyésző az árkülönbség - amit bőven ellensúlyoz a biztonság
-
t_a_m_a_s
addikt
-
Degeczi
nagyúr
-
Degeczi
nagyúr
válasz
jorden06 #9111 üzenetére
"olyan a színe mintha szürkületben, nagy homályba fényképeznék"
ez tipikusan a totálisan lemerült akku jele...
(a keresőben egy LCD mutatja az aktuális fókuszpontot, és táp nélkül persze nem átlátszó ez az LCD, ezért homályosodik és sötétedik el a kép)mindenesetre ez egyszerűen nem történhet váratlanul: a korábbi/kisebb modellekhez képest épp az a D80 egyik előnye, h az akku már kommunikál a vázzal, és roppant pontos állapotjelzést közöl!
a fölső LCD-n folyamatosan jól nyomonkövethető a fogyás, menüben pedig %-ban is megadja az aktuális állapotot
(az viszont tény, h jelentősen nőtt a D80/D200 fogyasztása pl. a D70-hez képest, így egy töltéssel sokkal kevesebb kép készíthető. De a föntiek miatt ez nem igazán gond, ráadásul még könnyen/olcsón szerezhető hozzájuk tartalékakku) -
Carsee
tag
-
t_a_m_a_s
addikt
-
-
törölt tag
válasz
jorden06 #8901 üzenetére
a fogalmazásod tetszett,annak szólt a lol
Én is a VR változatról írtam.Felkaptam a fejem a brutális jelzőre, tudni illik nem érdemli meg.Ez az egy obi van a nikon kínálatában aminek reális ára mellé/140/ egy viszonylag jó optikai teljesítmény párosul.Ha azonban az obi összképét nézzük,tehát teljes értékét akkor bizony az már inog.Értem itt a fényerő hiányát a lágyulási hajlamot és korlátozott használhatóságát,napfény obi ez kérem,ezt tudjuk is.
Tartom ezt a véleményem.Még akkor is ha három lényegesen jobb obimhoz hasonlítva mondom ezt,az összehasonlítás talán nem fair és semmiképp sem szakmai,telét alapzoomal és kistelével összevetni meg fixel,mégis a kialakult képem ez.És így kis kell nézzem sztem. brillancia brillancia ellen,mert a képek nézegetésnél úgy is ez lesz a döntő.
Én elégedett voltam vele,mert fényben mintha kicserélték volna,nem mondom,h hiányzik,de jó lenne ha lenneÉs így értékelve az én jelzőm is erős volt.
-
runner 125
nagyúr
válasz
jorden06 #8894 üzenetére
Könnyen megeshet.
Ahol még kapni.
Üdv.M -
jorden06
senior tag
válasz
jorden06 #8663 üzenetére
Egy ilyet olvastam az aproneten:
"Bomba siker! Megnyílt a „220 VOLT” újabb üzlete! Mi a siker titka? Sokat kell hirdetni, akár éjjel-nappal. Hogyan lehet ennyi hirdetést naponta feladni? - Nem manuálisan-egyenként, az biztos! Mások leszorulnak az Apronetről? - Pont ez a jó! Ez nagyon csúnya dolog, de a pénz imádata mindent legyőz! Csak másokat eltaposva lehet valamire jutni! A sok birka meg csak hallgasson és tűrjön! Személyes gratuláció fogadása az üzletekben vagy Studio Seven Bt., Jászberény, Szent Imre H. u. 63. címen!"
nem hiszem h a 220volt tette fel, de egy pöppet megalázó, bitóra vele -
NomAAd5
csendes tag
-
NomAAd5
csendes tag
válasz
jorden06 #8646 üzenetére
Ott a bukta, hogy beletették a Double VR Zoom alá a nem VR-es Double Zoom készleteket. :-/ Ezzel vezették félre a kissé felületes szemlélődőt = többek között engem is.
D80 egyetlen alap 18-55-ös VR obival 175e lenne. Ez 55e-vel több, mint a D60 ugyanezzel az obival. Ez nagy különbség. Míg a valódi D60 Double VR Zoom készlet 165e, azaz 10e-el olcsóbb az alap D80 készletnél, de adnak hozzá még egy 55-200 VR-es Nikkor-t (amit önmagában 68e-ért adnak). Szóval "gazdaságos".
A D40 mégsem az igazi... annál nem érzem úgy, hogy egy igazán jelentős szintű előrelépést tennék, azaz valóban váltok a mostani helyzetből amiben a Panasonic FZ5-tel vagyok.
-
NomAAd5
csendes tag
válasz
jorden06 #8641 üzenetére
No, ha már így előjött: becsapott az argep.hu... :-/ A legolcsóbb D60 Double VR Zoom készlet 162e Ft + küldés, vagyis 165e Ft.
Takyka: D40-et ugyan odaadják már 80e-ért a szokásos 18-55-ös obival... (vázat nem láttam) Szóval elég jó javaslat, figyelembe véve, hogy súlyos különbség valóban nincs a két gép között. Eltekintve attól a 4 MP-től... ami kicsit fájdalmas.
Igaz, a D60 képalkotása egy szinttel fejlettebnek látszik (Moire, élesítés)...
Ezen még jobban el kell gondolkodnom. -
NomAAd5
csendes tag
válasz
jorden06 #8631 üzenetére
Értem én... ez egy lélektani határ inkább... Számomra jelenleg nem jelenti már azt a többletet jelenleg egy D80, mint amilyen mennyiségű pénzt el kellene rá "gazolnom". Sajnálom, talán kiábrándító, de még azon a szinten vagyok, hogy: "Egy gépért ennyi pénzt?!"
Viszont ezekre a hírekre, még elmegy a kedvem az egésztől... :-/
-
Dare2Live
félisten
válasz
jorden06 #8229 üzenetére
Annyi, hogy van amit nem lehet megcsinálni PSel amit PCE lencsék tudnak. Ennyi.
Te meg az elmosás feelingröl beszéltél. Azt meg természetesen meg lehet csinálni. Több infobol mindig lehet kevesebbet csinálni.
Aszem picit elbeszéltünk egymás mellett. Meg ráadásul még van ahol hülyeséget is beszéltem.
mind1
-
törölt tag
válasz
jorden06 #7882 üzenetére
Vaddisznóra mentek?
Nagylátóval?
Ha eddig bevált akkor jó lesz eztán is .Én biztos telét vinnék,fényerőset, iso az "egekbe" és csók,ha nem szeretnél cipekedni akkor ez a legtöbb amit tehetsz.Amúgy meg nem tudom minek irkálok mert az FZ8-at nem ismerem.Péter007:Exif szerint Flash setting REAR.Ha nem ez a gond akkor nemtom mi.
-
madgie
titán
válasz
jorden06 #7869 üzenetére
Félreértettél. Nem a minőségével volt bajom, sőt. Csak a Sigma 150/2.8 alapból egy makróobjektív és én még arra tettem a DCR-250-et. A nagyítása volt brutális, kézből szinte használhatatlan, és a mélységélesség is nagyon sovánka. Na ezért adtam el
Közben kerestem neked egy képet az említett kombóval
-
MrBean55
aktív tag
válasz
jorden06 #7859 üzenetére
Köszi.
Komoly makrózási szándékaim egyelőre nincsenek, de "valami" azért jó lenne ha hirtelen kellene.
Nézelődtem a neten, a 70-300VR + DCR-250 párost használják és nem tartják rossznak. Egy kis vignettálást és a kicsi mélységélességet mások is említik, valamint azt hogy ezt tanulni kell, de ezek ennyi pénzért "rendben" vannak.
Láttam ilyen képeket (néhányat), ha ilyen minőség néha nekem is összejönne az rendben lenne.Ha nem jön be akkor eladom, pont.
-
MrBean55
aktív tag
válasz
jorden06 #7856 üzenetére
Én úgy látom a neten hogy a 70-300 VR-re 67mm-es "cuccok" (pl. szűrők, sapka) kellenek.
Pl. itt pedig azt írják hogy a Raynox DCR-250 52-67mm-ig univerzálisan jó lesz, tehát a D40 kitobira is + a 70-300 VR-re is.
Köszi a tippet Neked és Sztennek is, ötletnek nagyon jó, még néhány napig gondolkodhatok rajta. Mondjuk jó volna látni legalább 1 képet vele a 70-300-zal ..., majd keresek.
Ezek szerint a close-up-ok felejtősek. -
Snoop27
őstag
válasz
jorden06 #7797 üzenetére
Ez igy van,valamit valamiért
Elegem van az elmosodott,szintelen,életlen képekböl,és ha igazán jo,minöségi képeket szeretnék késziteni akkor muszáj váltsak,s megszokjam a méretét,nem igazán kaptam a kompaktok között egy normálisat sem,s ezért sem merek ujra olyat venni
A manuális dolog kicsit furcsa lesz eleinte,de majd kis tanulással elsajátitom azt is,hisz senki sem születik eme tudás birtokában
-
Snoop27
őstag
válasz
jorden06 #7793 üzenetére
Köszi
Eddig csak arra kellett a gép,hogy szülinapokkor fotozgassak,meg persze néha tájképeket késziteni,de pl ha egy épületet probáltam befogni sosem akart egy képbe beférni a mocsok,meg a minösége sem volt valami extra(A95)
Ugy gondolom hiába vennék ugyanilyen tipusu gépet,nem sokkal lenne jobb,ezértis érzem ugy,hogy ideje váltani (meg persze azért mert imádok kirándulni,és szeretném,hogy minél nagyobb teret tudjak befogni vele
)
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
jorden06 #7763 üzenetére
A D80-ban van AF motor, ami a D60-ban nincs. A D60-hoz (legalábbis ha azt akarjuk, hogy legyen autofókuszunk) csak AF-S-es, vagy AF-I-s Nikkor, vagy HSM-es Sima objektívt vehetünk (illetve, ha jól tudom pár Tamront), D80-al pedig nincs megkötve a kezünk objektívek terén - ez eég nagy különbség.
A D80-ba nagy, petaprizmás kereső került, míg a D60-ba jelentősen kisebb pentatükrös. A D80 két vezérlőtárcsával rendelkezik, ami számos helyzetben igen sokat jelenthet, a D60 pedig csak eggyel. A D80-ba 11 fókuszpontos autofókuszrendszer került, a D60-ba 3 pontos. A D80 váza nagyobb és emiatt sok embernek kényelmesebb.Hát így hirtelen ennyi fejből. De nem garantálom, hogy ez a teljes előny-lista, sőt.
Szerk: napuff, meg is előztek közben
Ráadásul valóban, hagytam ki dolgokat, mint ahogy az előttem szóló hsz-éből kiderül
-
Zebu
addikt
válasz
jorden06 #7763 üzenetére
D80 többlet nagyvonalakban:
- a vázba épített fókuszmotor van, ezáltal az összes D-s obinál lesz auto-fókuszod
- 11 fókuszpont
- WB állítás Kelvinben
- Státusz LCD a gép tetején
- vaku commander mód lehetőség
- és egy rakás finom beállítás amit most nem bírok felsorolniIlyenek pl, hogy a középresúlyozott fénymérésnél megadhatod mm-erben a mérendő területet...
- saját menübe összepakolhatod a leggyakrabban használt funkciókat
- DOF ellenőrzés gombnyomásra
- gyorsabbHirtleen ennyi jutott eszembe, ha valamit kihagytam, vagy tévednék akkor valaki korrigáljon pls!
Jó éjt!
-
válasz
jorden06 #7599 üzenetére
Nem akarok semmi rosszat mondani,csak feltevés.Elképzelhető,hogy abból él nem küldi el egy-két embernek a gépet.Az 400k.Ebből a 400k-ból 300k arra fordít,hogy olcsóbban adja a gépet.Mivel kihasználja egy páran előre írtak véleményt és módosítani már nem nagyon tudják.
-
válasz
jorden06 #7594 üzenetére
" igazából sokaknak bejött a cucc, megkapták, minden klappol, semmi gond"
Én konkrétan egyetlen egy embert hallottam, aki valóban rendelt és valóban kapott tőle cuccot, írta is ide a fórumra. És nem klappolt minden, mert a kithez nem azt az obit kapta amit rendelt. Ez nekem nem tűnik jónak.
-
válasz
jorden06 #7587 üzenetére
az is kérdés, h ez az egész "Ornament" dolog mikor dől be, mint a domino. biztos egyedül vagyok, de fel nem foghatom, hogy miért vásárolnak tőle emberek. igen, tudom, h olcsóbb. én mégis inkább itthon vettem a d90 kitemet, 2 év garival, nem pedig fogyvéddel keménykedek és direkt csinálom magamnak a plusz munkát.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
jorden06 #7577 üzenetére
ez valszeg az anyacég hozzáállásán múlik: mit finanszíroznak
óriáscégeknél nyilván mindent: Pana, Sony vagy Samsung kamerákhoz pl a magyar leírás is szabadon letölthető
fotóscégeknél (Canon, Nikon, Olympus) azonban magára marad a magyar képviselet, és bár nem szimpatikus, de érthető, ha nem akarja külföldön vásárlók gépeit is ingyen szervizelni (hiszen az valójában nincs ingyen: a hazai képviseleten keresztül történt vásárlással fizeted meg a garanciát, benne van az árban. Nem csak kameránál, de mondjuk egy gázkazánnál is)
-
válasz
jorden06 #7554 üzenetére
Ja, igen, az optiformra gondoltam, nem a reklámpólós lyányokra
Sajnos úgy tűnik hogy az optiformos akcióban a régi minoltás filmes cuccoktól akarnak szabadulni, meg kompaktok víz alatti tokjaitól stb, szóval nem nagyon van közte kurrens cucc.
Ha a reklámfotón szereplő 3 hölgyet értékelik le, feltétlen linkeld be!
-
Pilács
senior tag
válasz
jorden06 #7540 üzenetére
elvileg hibának gondolom én is, de kikapcsolható, engem nem zavar, majd a második év lejárta előtt elviszem szervizbe, és akkor átnézetek mindent. Simán együtt lehet vele élni, de legtöbbször jó, csak "vannak napok"
szerintem össze szed vmi napkitörést vagy lehet csak UFO adást
-
Dare2Live
félisten
válasz
jorden06 #7504 üzenetére
Nikon szervizesel beszélgettem anno tömeghibákrol tőle összegezve:
Nikonnal D50/D70 volt az utolsó sor ahol még tömegével voltak zárszerkezet gondok, deott tömegével. Azóta egy tömeghiba volt az a D200 burkolatával kapcsolatban volt állítólag 1-1.5 év aktiv használat után kaki illetve kuka. Sok D200 tulaj van itt ilyet senki nem látott?D200/D80tól nincsenek komoly szériahibák... tudtommal. Apropó.... Saturation bajnok Rockwellnek ugye szétment a zár vagy mi a D3ba...
de ez 1 eset, nem tömeg.
Canonban nem vagyok jártas de hallomásból ott is voltak bajok a 300D/350Dvel.... szoval ha használtan/külföldröl vázat akkor min 400Dtöl fölfele.
Más márkával meg 0 azaz 0 a tapasztalatom így nemszolok....
-
Karima
őstag
válasz
jorden06 #7481 üzenetére
Én a digitcamnél vettem a d40 kiteme, és külön garipapírt kaptam a vázra és külön az objektivre.
A tisztítás áráról nem tudok nyilatkozni, de ha valóban 3000 - és miért ne lenne igaz
- akkor lehet hogy érdemesebb beszerezned egy körtefecskendőt, és ha nem nagyon makacs a szennyeződés, akkor magad is meg tudod csinálni a tisztítást. A körtefecskendőt meg tudod venni gyógyszertárban is 1-2 száz Ft-ért, vagy a kifejezetten erre a célra készített Giottos pumpát, ami 2000Ft körül van. Tisztításhoz segítséget a neten nagyon sokat találhatsz. Például itt:[link]
vagy itt: [link]Az edigital nem tudom hogy jött fel (ott akarod megvenni?), de nem ajánlom, ha csak tisztításra akarod beadni (meg amúgy sem, de ez most mellékes). Én egyszer vettem ott egy digitális gépet, kétszer vittem vissza ugyanazzal a hibával, mindkétszer kb 40-40 napot töltött a szervizben. Ennyit róluk. Több részlettel a bírósági ítélet után tudok szolgálni
Remélem tudtam segíteni.
-
Zebu
addikt
válasz
jorden06 #7481 üzenetére
Én csak a nikonról tudok nyilatkozni. A szenzor tisztítás kb 3000 HUF a Nikon Kft-nél. Edigital-t erre nem ajánlom...
Ha ők a hivatalos importőrök a garlevelen, akkor ingyen megcsinálják.
D50-en volt, de nem volt semmi gondom a vázzal. Csak tisztítani kellett egyszer. Gumi nem nyúlt meg, nem vált le. Akkis királyul bírja a mai napig is.
Én szettben vettem anno 18-55-tel és külön nem kaptam papírt az obihoz. Semmit. A garlevelet a kitre töltik ki. Bár érdekes, mert tényleg, igazából az obira csak 1 év gar van.... sebaj. Külön papírt nem kapsz hozzá.
-
Ijk
nagyúr
válasz
jorden06 #7347 üzenetére
Aki kicsit is keménybben dohányzik és 2 nap alatt elszív 1 dobozzal, akkor az durván 100k-t költ cigire egy évben. Milyen gyakran veszünk vázat? Mondjuk itthoni viszonylatban ha sűrűn cserélgetsz azaz pl. 4 éves ciklusokban az azt jelenti, hogy ha nem cigizel akkor 400k-t spóroltál meg. Ebből az összegből lenne pár ötletem felszerelésre. És a fényképezés nem károsítja az egészséged, sőt, még így egy csomó időt töltessz a szabadlevegőn.
Szóval sokmindennel ki lehet magyarázni dolgokat. -
válasz
jorden06 #7345 üzenetére
Hát, ebben nem tudok érdemben segíteni. Nem kérek engedélyt az ilyesmire. Bejelenteni se feltétlenül szoktam, mert pár hasonló próbálkozás volt (nézd, új gép, VR-es obi, stb), a válasz max. az volt, hogy "Aha...". Az asszonyt totál nem érdekli.
Kérdés persze, hogy saját pénzed költöd, vagy a szülői engedélykérés egyben a forráselőteremtést is jelenti egyben? Mert ha a lóvét a szülők adják rá, akkor az van amit ők akarnak, és punktum. Esetleg el lehet sütni egy olyan szöveget, hogy hát, biztos te gondolod rosszul, de abban a hitben élsz, hogy a fotózással egy értékes és tartalmas hobbid van, míg a korosztályod kocsmába jár és drogozik. Nézőpont kérdése hogy melyikre érdemesebb pénzt kiadni. Csak azért, hogy a szülő is lássa, hogy nem valami totál értelmetlen f..ságra dobsz ki pénzt.
Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest