- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HSM
félisten
válasz
bitpork #42295 üzenetére
Lehet, régi BIOS van a lapján, ami még nem eszi a hatmagosokat, mert amúgy az UD5-ben menniük kellene... Vagy nem resetelte az előző procija óta a BIOS-t.
Ezek után a kócos foglalat is szóba jön. A proci hibáját gyakorlatilag kizárnám, ha működő gépből lett bontva. A ram nem lehet gond, kb. akármilyet teszel bele, 1066-on el kell tudnia indítani. -
mpierre
veterán
válasz
bitpork #42295 üzenetére
A ram sebessége nem indok. Az 1800-as ram is tud 1066-n menni... Csak be kell állítani a szorzót. Ráadásul az ud5 simán eszi a xeononkat. Biosban a procicsere előtt mindent defaultra kell állítani. Elsőre ezzel próbálkoznék. Azért érdemes lenne megnézni a foglalatot is, nem-e kócolódtak össze a lábak.
-
Racecam
nagyúr
válasz
bitpork #41433 üzenetére
Az első kérdésre nem tudom a választ, mert ugye, te is írod, hogy kevesebbet fogyaszt, mint a i7-es társai. A hűtése alapon (idle) hangtalan a CPU fan most is alig pörög (964 RPM) és a proci magok szerint 34-40°-osak egy 26°C-os szobában. Full terhelésen persze hangos, de normál terhelésen mivel SpeedFan-al szabályozva van, 60°C-ig marad ez a venti fordulat. Pl. egy HL2 alatt még mindig csend van, igaz az nem is izzasztja meg, kb. 35-40%on van a proci terhelés.
-
HSM
félisten
válasz
bitpork #41428 üzenetére
Bár valamit fejlődött a memóriavezérlő, nem hiszem, hogy lényeges különbség lenne a két háromcsatornás megoldás között.
Olyankor látnál gyorsulást, amikor 80-100%-on teker a mostani procid. Gyárilag elég magas órajelű az a W3565, szval nem anynira többszálú dolgokhoz teljesen ideális nálad. -
HSM
félisten
válasz
bitpork #41426 üzenetére
Az a gyári turbód, amit látsz 3,2Ghz felett.
X5650/60/70 egy baja, hogy viszonylag kicsi a gyári szorzó/órajel, azok szinte kérik a tuningot.
Ha a lapod nem támogatja, akkor egy i7 970/980 jobb választás, az gyárilag magasabb órajelű. Amúgy a változás másfélszerannyi mag, modernebb gyártástechnológiával.
Ami kihasználja a 12 szálat (pl. cinebench) nagyon szépen meglódul tőle.
-
Laraxior
titán
válasz
bitpork #41420 üzenetére
Naná
A minap megtalaltam az exprocesszorom is az aproban még amikor 1366-os rendszerem volt. Egy W3680. Sajnos polirozták szegenyt, de en nagyon szerettem... De hát modernizalodni kellett
Laguna elkelt, maradt a motor. Autoval minden oke, ha még emlekszel a sztorira. Azota is hasznaljak, valami mas gond volt, orvosoltak, szeretik -
ervin1979
tag
válasz
bitpork #41010 üzenetére
Sziasztok,
Megvettem a Fujitsu Celsius M470-2 XEON (W3520 később 3565 procival) gépet + 7870-es karit. GTA5 1080Pben fullon megy, hihetetlen jó. E8500 + 6950-et cseréltem le, ideje volt.
Viszont némely játéknálnál amikor a 8 magot 100%ban használja felmegy 75-80 fokra a proci, és a proci venti (a linkelt képen a második bordával) mintha a reptéren lennék zúg/fúj. Milyen tipusú borda/ventit érdemes/ lehet ráapplikálni. Érdemes megtartani a gyári ventit és rátenni valami halk ventit? Húzni ebben a lapban nem lehet..
Köszi.
-
winhate
őstag
-
válasz
bitpork #41043 üzenetére
bitpork, Qru
Ha a gpu dolgozik rendesen, akkor nem szukseges huzni. Elvileg. Gyakorlatilag meg az a helyzet, hogy alapon eleg lustak ezek a procik, meg 160 bclk-n is. Persze attol is fugg mivel jatszik az ember. Crysis 3, gta5, project cars, ezek eszik a procit/vga-t rendesen, szerintem erdemes meghuzni a prockot. Metrok azok szepen mennek akkor is, ha nem hajtod ki a belet.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
bitpork #41026 üzenetére
Majd akkor jövök én, kinek van még GIGABYTE GA-X58A-OC lapja?
HGyu
-
-
-
mpierre
veterán
válasz
bitpork #41012 üzenetére
Régebbi házból szerzel egy hdd keretet, azt becsavarozod a ház jobb alsó sarkába (valami ilyesmit, vagy ilyet). Így a gyári hdd keret máris kiszedhető és nincs útban a procihűtő előtt. Továbbá a vinyók se főnek meg a proci melegétől.
Ha ezzel megvagy, akkor - mérni mindenképp kell - de szerintem egy ilyen elfér a procin.Szerk.: Vagy kompakt víz, ott max a hőleadó helyével leszel gondban, mert fix hosszúságúak a csövek és hely nem nagyon van hova rakni a 2×120-as radit. Kisebbre ne is gondolj, kevés lenne.
-
válasz
bitpork #41000 üzenetére
Az nem gond, ha nincs ra venti gyarilag. Latod en is hogy oldottam meg, igaz nekem volt a bordan gyarilag is venti, csak mondom kicsit turbozok rajta. Annak a bordanak siman le kell hutenie azt a procit. Szerintem a pasztazast probald meg es tegyel ra egy nagyobb, 12 centis ventit, vagy akar kettot is ha van otthon, csak figyelj oda honnan sziv es fuj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged