- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
treend #18601 üzenetére
most rossz a szemem, vagy mi?
azta... ez durva.cthulhu dawn: ott kell állítani a pci-e frekit, ahol a cpu meg a pcie mv-ot (800-900 mv default). ha azt sem tudod, akkor keresgélj kicsit, nincs olyan sok menüpont, könnyedén megtalálod! (bár akinek benne van a fejében mindennek a neve, az megmondja neked konkrétan
)
bmw001: nem tudom baszki, én annyira maradi vagyok hogy félek emelni a pci-e frekin, más meg 120mhz-el játszik "na én húzom szénné vagy te?" c. játékot?
durva. :/
-
katt777
félisten
válasz
treend #16023 üzenetére
Már írtam itt, és a lap topicjában is, hogy az Everest összekeveri a hő- és a venti-értékeket. Az OC Tunerben nézd meg, mi micsoda, az alapján írd át az Everest-ben.
Az a 12x°C CPU pl. egy nem létező, "AUX" érzékelő, az alaplap a CPU-hő, az AUX meg az alaplap.
Szóval nem a lap gázos, hanem az Everest hülye....
Nálam semmi nem cicereg v. zörög...
-
vhunor
őstag
válasz
treend #16025 üzenetére
A feszültséggel semmi baj, ezt már más is mondta... Az i7 fejlett energiamenedzsmenttel rendelkezik, terhelés függvényében változtatja az órajelet, feszültséget.
100 foknál a legtöbb alaplapnál működésbe lép a védelem és lekapcsolja a gépet, nálad pedig már 120 foknál jár... A biosban milyen értékeket mutat a hardware monitor?
-
vhunor
őstag
válasz
treend #16023 üzenetére
A hűtő rendesen illeszkedik? Nézd meg, hogy nem-e laza/mozog. Gondolom a burkolat 1-nél a procihűtőd ventifordulatszámát jelzi.A feszültségek jók, azokkal nem lehet probléma. Esetleg egyszerű mérési hiba is lehet, nem tudom melyik everestet használod, esetleg próbáld meg frissiteni, vagy real temp / core temp progikkal is megnézni.
szerk: ráadásul a proci kupakját melegebbnek jelzi mint a magokat, ez pedig pont fordítva kellene, hogy legyen. Az alaplap hőmérséklete sem kerek a maga 76 fokjával
-
katt777
félisten
válasz
treend #16002 üzenetére
Állítsd default-ra az OCT-t, vagy kapcsold ki az auto indítást, ha aztán is baj van, akkor bios-t vissza.
A 70°C nagyon sok, nálam 40°C körül van Intel stock cooler-rel idle, terhelve 54°C-ig megy fel alap órajelen. Igaz, 0.96V-on megy. Auto feszen semmiképpen ne hagyd, mert a lap 1.2V fölé is felviszi, teljesen szükségtelenül, és akkor bizony nagyon melegszik a proci, elképzelhető a 70°C is erős terjhelés (pl. Prime) alatt.
Igaz, hogy auto-t kikapcsolva nem lesz fesz. szab., de takarékosabb végig 0.96V-on járatni a procit, mint 0.94-1.25V között (auto-n nálam ezen intervallumban dolgoztak a lapok).
Az alaplap szépen elvan 30-40°C között, annak a hűtése miatt sokat nem érdemes aggódni. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Napelem
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Kompakt vízhűtés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Gitáros topic
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged