- Prohardver app (nem hivatalos)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iGO Primo
- Google Pixel topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenand
veterán
válasz
jokeph #45506 üzenetére
A baj csak annyi, hogy az X58-s lap sem túl gyakori, az X79 meg mint a fehér holló. A tuning nem igazán működik x79-en, max ha szorzózár mentes a poric. (Ott sajna az Intel bekeményített )
Korábban én is szemeztem x79-cel (akkor még a proci jóval drágább volt hozzá, de a lap elérhetőség nem ) -
Kisprobegt
csendes tag
válasz
jokeph #45444 üzenetére
Akkor lehet nézek magamnak egy Xenont
A hűtő az nem egy brutál, de nem is stock
[link] Bár pont nézegettem hogy faternak egy nagyobb Coolermastere van, lehet lenyúlom tőle neki úgyse kell
Ezzel most 3,5GHz 1,1V VCore-al stabil. Én AIDA64-el stresszelem, az is jó nem? Stressz alatt 76°C a max amit én egy picit sokkalok. Bár legalább fűteni nem kell a szobában.
De amit még mindig nem értek, hogy miért teljesít rosszabbul az OC 3dmarkban. Jobban felmelegszik?
-
Kisprobegt
csendes tag
válasz
jokeph #45442 üzenetére
Rev 2.0-ás
Akkor egyelőre megpróbálom a RAMot belőni 1333-ra. Egyébként baj ha nem "szabvány" értéken fut a RAM hanem most mondok egy számot 1520MHz-n?
XEON-ra váltáson azért nem gondolkodtam még el mert állítólag nem a legjobb gamingre, mert hát ugye nem arra van kitalálva. Vagy ez nem igaz?
Egyébként még egy kérdés amit megint nem értek. 3dmark-kal tesztelem a gépet hogy mennyit javult a overclocking után. De arra jutok folyamatosan hogy ugyan fizikai tesztben jobban teljesít a gép, grafikai számításokban gyengébben pár fps-el. És nem tudom ezt igazából hova tenni így amatőr fejjel
Egyébként a VGA az egy AMD R9 290 gyári OC-s
Köszi a segítséget
-
laragirl83
őstag
válasz
jokeph #45429 üzenetére
Volt benne 3 hónapig ehy strix 1080 oc... csak időm nem lett több mint korábban szóval túladtam rajta, és ment vissza 8 éves gtx570 ami 2 hete megadta magát ezért kapta ezt 1050ti-t.
Csak már egy ideje jétszom gondolattal 0ról összerakok egy új konfigot, eddug ugye 8700k és társai, erre írtam csak pár post alapján, hogy kb most már amd vonal is bejátszana, árak miatt. -
Remus389
veterán
válasz
jokeph #45436 üzenetére
Na majd ha én is leváltom az öreg matuzsálem procimat, akkor majd megkérdezem az AM4 fórumban, azt ennyi
Igazából azok szívnak ezzel akik nem értenek hozzá és kifognak egy rossz párosítást. Akkor megy a vergődés.
Bár HSM azt mondja hogy 3000mhz felett jönnek ki a hibák, tehát tunningnál, mondjuk aki tunningol is az ért hozzá valamennyire.
Tehát olyannnál fordul elő, aki egyrészt peches, nem ért hozzá, de tunningol
envagyok: 1hónapba telt mire összeállt a gépe: ez gondolom azt jelenti hogy 1 hónapig tartott mire sikerült eladni a régi RAM-ot és venni újat
Bár gondolom működni működött a RAM, csak alapórajelen, nem 3Ghz+-on, ez elég first world problem
-
HSM
félisten
válasz
jokeph #45433 üzenetére
Pontosan.
Néhány OEM adott ki csipeket 2400Mhz-re hitelesítve, de a problémák tipikusan 3000Mhz és felette jöttek elő, minő meglepő, amikor a memóriagyártók Intel rendszereken tesztelve mérték ki, hogy dejó, ez bír nem csak 2400-at, de 3000-et is....
Mint láthatjuk, vagy mégse annyira.....
-
Mike8212
tag
válasz
jokeph #45398 üzenetére
Igen E 5649. Olcsón kapok aprón. Úgy néz ki a hűtőm megmarad. Cooler Master Hyper 212 plus elég jól teljesít 775 - ben. Max vcore-al 67 C°. 4.2 ghz (most már stabil. )
X5677 nagyon bika proci. Max memória( 288 GB LOL. Ok tudom szerver
) Láttam YT videókat igaz 4.0 ghz - en. Már az is eszveszejto volt. 4.5 ?
Elképzelni sem tudom milyen gyorsaság.
Plussz opciók jelennek meg biosban? Hogyan ? Mik ?
-
Mike8212
tag
válasz
jokeph #45394 üzenetére
Kb ezen az állásponton vagyok. Csak ez 8 szállon gondolkodik. Vétel célja későbbi x 5670 - 77 beszerzése. Muszály váltanom 775 -> 1366 - ra. Az a baj Sabertooth és társai nagyon drágák. 50 - 60 k. Alaplap hang hibás , eggyik háló csati rossz , lábhajlottat, hibásat nem szívesen veszek. De ezzel minden júzer így van.
Van olcsón 5649 mi a véleményed róla ?
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #45285 üzenetére
atom durva az az ASUS lap, fel is vettem az eladóval a kapcsolatot. Jó de mennyibe kerül már, ráadásul amit ad procit az csak hatmagos, akkor már legyen 8 magos nem?
Ennyi pénzből már simán lehet venni korszerűbb 8 magos Ryzent is.
Ennyi pénzt nem ér, de abba kiegyeznék, ha 40 ezer egy alaplap és 26 ezer egy 8 magos Sandy, vagy ebayről egy 8 magos Ivy.
És akkor még vennék egy 8gigás ddr3-ast apróról, kb 7000Ft-ért, és akkor 32GB quad channel, 8 magos Ivy, szóval az úgy fincsi lenne. Felhúzni 4 Ghz-re és hadd szóljon
De az szerintem nagyon túl van árazva az az ASUS.
Nem el vetem el az X79-est, csak akkor jó áron legyen, akkor talán kipróbálnám.
Mint minden socketből szinte... nem igaz, x58-ból pl rengeteg van eladó, pláne másból, ez az x79 ritka cucc, és ez azért baj, mert alig van 1-2 amit megvennél, de azok meg drágák.
Tehetnék ennyiből egy i7700-at a g4560 helyére, de sajnálok rá annyi lovét, meg hát abban nincs semmi extra Jó ezt megértem valahol
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #45285 üzenetére
Ami a baj ezekkel az x79 lapokkal hogy gyenge a valasztek. Alig van elado, keves ember haszalja/hasznalta. Procibol is, ivy bridge-est nem is talaltam.
Ebay-rol szerintem rizikos venni alaplapot, bar ott azert van nehany.
Gondolom a forumaban is alig van ember.
Szoval, bar csabito ez az x79 szerintem megtartom a mostanit es ryzen 7nm lesz, es akkor vegre nem ilyen mas levetett 7 eves cucca lesz hanem uj es fejlesztheto.
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #45277 üzenetére
Ahogy néztem, még bőven látok potenciált az s2011-es socketban, X79 chipset, DDR3 rammal - és azt nem kell megvennem, mert van a sufniban
, Quad-Channel, szerintem ez lesz a következő, nagyon erős CPU-k vannak hozzá, kezdésnek jó lesz egy Sandy-Bridge-E, aztán majd ha kell, jöhet bele egy 8C/16T Ivy-Bridge is.
Hmmm.. nincsenek is rossz árban. Pl. E5 2670 26 ezer, 8 magos Sandy EP [link]
Az alaplapok se: [link] Bár mint mondtam nagyon vagyok velük képben, talán az a 40 ezres, mert ATX-es
Ja szóval, aki továbbra is Xeonozik, azoknak jó ötlet az X79
Ja meg még megy beléjük Ivy Bridge is, és a quad channel ddr3 is fincsi. Ezek tuningolhatók?
-
-Ben-
veterán
válasz
jokeph #45277 üzenetére
Ez is egy járható út..
Csak egyszerűen nem szeretek ezzel túl sokat babrálni, mókolni. Ezen agyalni meg főleg nem szeretek...
Általában összedobok egy többé-kevésbé erős és modern konfigot, majd ezután hajtom ~8 évig. Utána frissítek rajta valamennyit fillérekért (némi + ram, esetleg processzor csere) és a 10. évben leselejtezem valamelyik idősebb/vagy fiatalabb generációnak a családban....
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #45238 üzenetére
Igazából azt hittem, hogy átverős ember, de kiderült (privátban is beszéltünk), hogy nem ért hozzá és a haverja mondta ezt neki.
Különben is, azóta kitörölte a "fél évet használt"-ot. Szóval rendben van.
Sőt az is lehet hogy csatlakozik a klubunkhoz, ő lesz az új Rémusz aki telesírja a topikot, hogy az msi pro-e-ben nem úgy megy a hathengeres ahogy kéne.
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #45186 üzenetére
Jo de nem draga egy hangkartya itt az apron nezd meg van asus xonar kb 5 ezerert. De van 20 ezerert is(olyan mint HSM-e), na most annak kell utanajarnom hogy a 20 ezresnek mennyivel szebb a hangja fejhallgatoval vagy csak ilyen 5.1 es hasonlok miatt dragabb.
Az is lehet ha az alaplapi hangminosege mondjuk 100, akkor egy 5 ezres mondjuk 180 es a 20 ezres 190 egyseg hangminosegben. Plane ezzel a fejhallgatoval.
Egy hangkartyat megveszel es az sokaig megmarad, es biztos jobb filmnezesnel youtube zenehallgatasnal.
Majd beszamolok, szerintem neked is megjon a kedved!
-
HSM
félisten
válasz
jokeph #45154 üzenetére
Nekem egy 3,2Ghz-es Q6600-am volt, de eléggé meggyőző volt utána a 3,675Ghz-es i7-920, egy percig sem vágytam vissza, pedig akkoriban egy kisebb vagyon volt az x58-as lap és a DDR3 ram.
(#45151) Remusz911: Szerintem éppen határeset az a hűtő. A való életben szinte semmi sem terhel IBT módjára, sőt. És ugye végül azért sikerrel megkerültek a hiányzó Gflopsok is.
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #45152 üzenetére
retro socket-T Az egy Core2quad-os gép? Mitől lenne az elavult? Szerintem teljesen használható még.
Nemrég találtam ezt a kis csatornát: [link] pont régi vasakrról van benne szó
A hűtésen ne spórolj, kell az Meg vagyok elégedve, hisz csak akkor nem bírja ha full 100%-on kell dolgoznia, de world of tanks alatt kb 50 fok, szóval nem használok semmit ami így megizzasztaná mint az IBT.
És akkor csak Throttlingolt, nem kapcsolt le.
Szerintem az enyémet el sem fogom adni, ha már kevés lesz, megmarad emléknek. Ha lecserélném, akkor már kiveszem belőle a pénzt én olyan vagyok, mondjuk az E5640-t talán megtartom, úgyse ér az semmit és helyet sem foglal.
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #45141 üzenetére
Szerintem normális esetben énnekem is 12 giga lenne, csak amikor vettem, a lap mellé adott az eladó egy 8 gigás modult, most amellé nem teszek már 4 gigásat, így kényszerpályán vagyok.
Bővítettem 2*8 gigára, nem is egyeznek meg az egyik crucial, a második hynix, de nagyon hasonlók, gond nélkül mennek duálba. Gondoltam ez így elég és tök jó. Akkoriban sokat néztem, de nem találtam pont ugyanolyan crucial-t, azt gondoltam ritka ram, ezért vettem hynix-et.
Csak ugye megvettem a hathengerest és az a sejtés hogy kevés neki a sávszélesség, így is gyors, de zavar hogy nem futja ki magát, úgyhogy megintcsak egy 8 gigásat veszek, mi mást, ez most pont ugyanolyan crucial lesz mint az első ramom! Reméljük menni fog a triple channel!
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #45141 üzenetére
Az valóban jó ár, és gondolom nem Only-AMD ram. biztos hogy nem hisz egy pont ugyanolyan van a gépemben a pontos típusa megegyezik!
(I) vannak kétségeim, hogy a P6T Deluxe megeszi ezt a méretet, támogatásban sehol nem szerepel, csak annyi hogy max. összram 24 GB. Van ennek a lapnak újabb változata, ott egyértelműen írja hogy max. 48 GB.(/I)
Nehogymár a gagyi Pro-E menjen és a tiéden nem!
Holnap meló után elszaladok érte, és akkor jöhet az IBT, meglátjuk mennyi gflops lesz! Szerintem 64 gflops lesz, kicsit gyengébb mint HSM-é, mert kicsit alacsonyabb órajelen mennek a ramok!
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #45139 üzenetére
Arra a CL8-as 1050 MHZ-re kíváncsi vagyok ám félreérted.
700mhz a jelenlegi bállításokkal a ramom (CL8)
dual channel esetén ez 1400mhz effektív
triple channel esetén ez 2100mhz effektívKülönben egész olcsó az 1600-as ram 6600Ft-ért is van 8 gigás, most beszéltem le 7 ezerért egy ugyanolyan crucialt ami nekem is van.
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #45108 üzenetére
Hát igen lehet hogy igazad van.
Úgy tűnik még a minimális tunningra is lassulással reagál:
Ezt hozza alapórajelen: [link]
Semmi mást nem csináltam, csak a blck-t emeltem 133-ról 145-re, vagyis 9%-os tunningra lassulással(!) reagál: [link]
De ezt már megállapítottam egy korábbi hsz-ben is, bugos vele a lap.
Vagy a windows bugos de ezt kétlem.
Viszont a Cinebench pontszámok jók lettek, illetve érdekes mód a linx is jó ha csak 256mb.
Így viszont hogy nem hoz egyértelmű teljesítmény növekedést a proci, lehet eladom. Bár lehet végső próbálkozásként egy Win reinstall segít, hátha megkavarta a procicsere és ezért kapok gyengébb gflops-ot.
-
HSM
félisten
válasz
jokeph #45108 üzenetére
5 fázis DrMOS azért nem annyira csirke egy batár bordával, nem véletlen, hogy a Silent Knight fogy el, nem a lapja sül meg. De tény, egy józan feszes 3,8-4Ghz lehet a max, azaz max olyan 130-150W, amivel még jó érzéssel meg lehet küldeni, az fázisonként olyan 20-23A.
Nekem volt EVGA lapom, amin 8 fázis DrMOS volt [link], az vígan jobban ment tuningban, mint előtte a 16 fázisos Giga UD5, pedig utóbbi is igencsak derék teljesítményű lap volt, brutál VRM-el.
De az is tény, érdemes a lapra is figyelni, ne legyen melege a VRM-nek. -
HSM
félisten
válasz
jokeph #45065 üzenetére
Hát jó, legyen.
Az előző beállítás, "szimulált" HT-OFF-al (lusta voltam ezért rebootolgatni), 85Gflops:
Az első érték picit alacsonyabb, mert meg kellett várjam, míg elindul, hogy be tudjam feladatkezelőből állítani rá a megfelelő affinitás maszkot, hogy minden processzorból csak pontosan az egyik szálat használhassa, így az 3 másodperccel tovább tartott, míg végigszámolta.
Azért egy kellemes +10Gflops-ot hozott kapásból, ez több, mint 10%. [link](#45066) Remusz911: Nincs natív négymagos 32nm-es lapka. Azok egytől egyig butított hatmagosok.
Én így értettem, hogy 4 vagy 6 magos lapka.
-
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #45060 üzenetére
Van nekem is egy négyhengeresem, nem adtam el. E5640.
Azt sikerült 3.7 illetve 4 ghz-ig húzni.
Cserélhetünk, de értékegyeztetéssel (ebayen 14 ezer az x5675 de 6 ezer az x5677, tehát 8 ezer a difi). Tehát valamennyi Mátyást még rá kell dobnod. Pesti vagy?
A másik hogy ne siessük el, még csak tegnap érkezett, ki tudja, meglelem a megoldást az internet bugyraiban. Meg a Linx-et is kipróbálom.
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #44901 üzenetére
Hát X5675-ben gondolkodtam, az olyan 15 ezer Ft, azért jó mert alapból magas az órajele és csak 95 wattos, tehát még alapórajelen is igen harapós (3.46 Ghz-ig turbózza magát).
A cél a 4 ghz lenne vele, szerintem a hűtőm is megbírkózna vele úgy hogy csendes marad.
A gyengébb alaplapot kompenzálni lehet jó procival
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #44899 üzenetére
Ez egy olcsó x58-as lap, ez van. 23-ért vettem, 2 éve. (kábé mert "csomagban" vettem hűtővel és rammal)
De viszi elvileg a 6magosokat, de szerintem ha vennék is, max egy alapfeszkós tunningot, vagy lájtos tunningot
ilyen 4.6 ghz felejtős 6magossal.
Szerintem az lesz hogy megvárom a 7 nm-es Ryzent és abból veszek 6 vagy 8 magosat. Meglátjuk, csak amíg 55-60 ezer Ft csak 2*8gb ddr4, normális fajta, akkor azt mondja egy belső hang hogy "jó neked ez is, semmi értelme"
Meg a proci is legalább ennyi, + egy közepes lap
-
Remus389
veterán
válasz
jokeph #44896 üzenetére
Nálam is szépen működik a négymagos, most épp 3,7 Ghz-re húzva.
Nincs semmi amihez kevés lenne, legalábbis az általam használt dolgokban.
A hatmagoson vacillálok, attól tartok hogy az Asus Silent Knight-omnak sok lenne és akkor magasabb fordulaton kéne pörgetni (és akkor hangos), talán az alaplapomnak is sok lenne hisz azt hiszem 5 fázisú csak.
Meg pénz is, így marad a négyhengeres.
-
Thomas43
tag
válasz
jokeph #44886 üzenetére
Szia
Lehetséges
210x24-es beállítást használtam 1.5v fesz mellett és majdnem stabil,Cinebench nem igazán akar lefutni,viszont játékok terén működik és nem dob ki vagy hasonlók,talán még egy kis fesz emelés lehet segítene rajta és akkor az is lefutna
Igen vízzel van hűtve
-
-Ben-
veterán
válasz
jokeph #44877 üzenetére
Na ja, de s2066 -os lap nincs is 70k alatt. Egyébként, ahogy nézem, napról napra mennek fel az árak és ez nem csupán a ramokra igaz. Mostanában direkt figyelgetem ezeket a dolgokat és szinte minden drágult az elmúlt 2-3 hétben 2500-3000 ft-ot. Ma pl. az s1151 -es lapok árai 2-300 forinttal drágultak a webshopokban. Van, ahol nem, de ott is fog néhány napon belül...
„ECC DDR4 sincs olcsón ? Az is jó lenne, mégiscsak szerver cuccról van szó, XEON CPU-val.
”
Még DDR3 sincs olcsón.
-
-Ben-
veterán
válasz
jokeph #44871 üzenetére
A manus 2066 -ra vált, ezért eladná 65eFt -ért. Szerintem ez nem rossz érte, sőt... Akár arra is jó, hogy átveszem, itthon meg eladom 90 körül.
De valószínűleg megtartanám. Lapom van hozzá, ram még kellene, de nem hajt túlságosan a dolog, max megveszem és elrakom... aztán majd egyszer lesz hozzá ram is.
Egyébként leginkább azért nem vonz a dolog, mert nem érzek már a 1151-ben túl sokat. Alapvetően úgy gondolkodtam, hogy most frissítem a 1366-os konfigomat Xeon CPU -val, egyebekkel és majd 2-3 év múlva jön a 2066.Ha valamikor később szükség lenne rá, akkor tudok bele szerezni 10-12-14 magos CPU -t is, 1151 -re szerintem már 8 mag felett nem adnak ki CPU -t...
-
-Ben-
veterán
válasz
jokeph #44869 üzenetére
Nyilván kapnak hűtést...
Más: mennyi előrelépést jelent egy 8700K a 980X/W3680 -hoz képest?
Lenne lehetőségem hozzájutni egy 8700K-hoz (eléggé jó áron), de nemigen vonz a dolog. Inkább egy 8+ magos csodára neveznék be, de azok árban eléggé elszálltak... Na meg itt van ez a spectre/meltdown ügy is, ki tudja, hogy a jövőben milyen hatásai lesznek még ennek. A végén majd annyi patch meg szarság kell, hogy örül mindenki, ha hozza egy C2D E6600 szintjét.
-
-Ben-
veterán
válasz
jokeph #44862 üzenetére
Valószínűleg a QPI lesz a kulcs, mert tesztelgettem és az alap feszen sűrűn újraindul. Most 1,235 -ön még nem volt efféle gondom. Csak kérdés, hogy a QPI -t meddig biztonságos emelni?
Az 1,215V kevés egy kicsit, mert azzal néha-néha ritkán ugyan, de előfordul, hogy újraindul. 1,235 -ről még nincs hosszútávú tapasztalatom.
-
csubuka
addikt
válasz
jokeph #44852 üzenetére
Köszi, akkor beállítom úgy, ahogy az előző képen mutattam.
Ezt a QPI fesz-RAM freki összefüggést aztán más guide-okban is megtaláltam miután érezhető volt ez, meg az elnevezéseik kapcsán is. Szerencsére így kb csak a CPU magfeszt kell változtatgatni, ha valaki nem akar RAM tuningot.
-
csubuka
addikt
válasz
jokeph #44844 üzenetére
Köszönöm!
Hmm, igen itt sajnos a lap a központi elem az biztos
Racionális ok nincs persze a CPU agyonkímélésére... csak azért igyekszem. Meg most nincs szükség nagyobb teljesítményre.
De Neked akkor a RAM is húzva van eszerint nem?
(#44839) gV: Neked az 1,2V az a QPI/Dram vagy a CPU mag?
-
HSM
félisten
válasz
jokeph #44840 üzenetére
Volt olyan játék.. GTA4. 3 szálat hajtott. A húzott Q6600-as Quadomon gyönyörűen ment 2009-ben. A kétmagos tulajok meg szidták a játékot, mint a bokrot, hogy így megy úgy rosszul van megírva, "hiszen egy húzott Core2Duo mindenre elég".
Hát, nem nyert.
C6-ot szvsz hatmagosnál érdemes használni, különben elég morcos fogyasztásokat produkál akár üresjáratban is. Nálam 4,3Ghz-en se zavarta a tuningot.
-
csubuka
addikt
válasz
jokeph #44832 üzenetére
Értem a specifikus esetet
Azért van aminek kell a single-core erő, de azért remélhetőleg egyre több minden kiaknázza a több magot.
-De általában azért nem árt a HT nemde? *Én bent hagytam, általános használatú gépre tekintve.
Ez lett a vége a tuningnak (P6T Deluxe V2+X5650) nálam:
Az alapelgondolás az volt, hogy minden feszültség alapon legyen és a vcore/CPU mag feszültség is nagyjából az alapon, ott is a lap által AUTO-n beállított feszültség szintjén maradjon (felette elkezdi színesen mutatni a BIOS az értékeket).
-Akkor az alacsony 1066MHz-es RAM érték (két vagy háromcsatornás lesz végül, tesztelve csak dualban volt) és az alacsony UCLK freki sem igazán jelent teljesítményhátrányt? *feljebb a RAM-ot húznom kéne 1333 MHz-ről azt meg nem akarom, ezek semmi extra RAM-ok sajnos, jó nekik a szuperalap 1,5V és a békés underclock
-A QPI link data rate-et is pont gyárin tartom gyakorlatilag. Az emelése nem hiszem, hogy célszerű lenne. A QPI/Dram ("VTT" néven van más lapoknál) feszt is totál gyárin tartom, jobb nem kísérteni.
-Ez így a lapnak semmi. 40 fokon van az NB. Bőven lehetne a BCLK-t feljebb tekerni amúgy, a lap bírná.
-LLC-t kinyomtam végül.
-C6-ot meg majd benyomom még, ha javasoljátok.
Tekintve, hogy most csak egy AKASA Viper 140mm venti van az Alpenföhm Brocken 2-n, így terhelésen amúgy is már idegesítővé hangosodik a "tuningom" a vége felé (cserébe semmi sem megy 50 fok fölé, az alacsony hőmérsékletekből sem nagyon akarok engedni).
Azért 1 GHz-et fogott a gyárin, örülök. Feljebb akkor mennék, ha még lehet csak vcore fesz emeléssel, valamint egy push-pull venti elrendezést kanyarítanék a Brocken 2 két oldalára, úgy lehet összességében halkabb eredményre jutna a rendszer. Még játszom ventikkel később. De az alapfeszes tuningnak 3,6 GHz körül van vége
-Az alapórajelen való undervoltnak/alulfeszelésnek van kerülendő határa vagy semmi más, csak a stabilitás?
Az itt említett alapfeszültség LLC-vel értendő, LLC nélkül kerek 1V tűnik stabilnak egy gyors IBT eresztés után.
Valahol mintha 0.2V-on belülre írták volna a VTT-hez képest, de sajnos nem mentettem le a forrást és újra nem tudtam már előkavarni. Lehet rosszul láttam vagy kacsa volt. Többet ilyen infót sehogysem tudtam előkeresni, logika sem nagyon lenne benne szerintem.
-
csubuka
addikt
válasz
jokeph #44830 üzenetére
Értem, köszönöm!
Lehet visszakapcsolom én is, mert látom, hogy erősen terhelve stress tesztekkel eléggé leesik a feszültség valóban.
Rendben, követem az egyik taktikádat akkor.
Az elején mondjuk a cikk azt említi, hogy először lecsavart procival mindennek csupán a lap BCLK tűrését kell ellenőrizni, nehogy az legyen necces. És pl. lecsavart CPU ratio-val és megemelt BCLK-val, de összességébel alap CPU órajelen tesztelni.
Sejtettem, hogy a RAM-al nem éri meg annyira a fáradozás és még az egyszerűség kedvéért underclockolni is lehet
Érdekességképpen gyorsan ránéztem az alap X5650 feszültségeire. A P6T Deluxe V2 1,2V-al kínálja, de látszólag stabil és nem crashel az IBT alatt sem 0,98125V-on sem már. Alatta elkezdődnek bajok jönni hamar. De a lényeg, hogy AUTO-n a feszeket nem szabad hagyni eszerint, mert nagyot emel mindenen a tuti stabilitás reményében. X5650, alapfesz, minimum feszültség
-
csubuka
addikt
válasz
jokeph #44828 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ejj, amit most nyomtam (180 BLCK, minden feszültség alapon) az nem tetszett a BurnTestnek. Pedig nekem működött gond nélkül
Pedig hőfokra tök jó volt minden 50 alatt megállt a CPU, 40 alatt az NB. Eszerint a kevés feszt azt csak stresszelve lehet látni, hogy nem számol megfelelően, más baja nincs.
Sajnos. Megnézem, hogy mi a totál alapon a legalacsonyabb feszültség, utána meg offsetelgetek majd.
Kezdek akkor az általad leírt alacsonyabb BLCK-val.
-Az LLC-t azért nyomtam ki, mert a korábban linkelt cikk azt írta, hogy rizikója is van, mert nagyobb feszültségugrások jelentkezhetnek terhelésváltáskor. Azon cikk szerint legalábbis.
Igen Brocken 2, reméljük megmarad a halk mivolta
-Igazán a beállításoknál még arra figyelek, hogy inkább underclockoljam a RAM-ot, mint felül, sajnos 1333 MHz-esek, így nincs bennük annyi lehetőség. Mondjuk annyit talán nem számít, hogy 1333 vagy 1066-on megy a RAM.
-Ez a QPI, ha kicsit felémegy a gyári 6400-nak az nem gond ugye? Volt már jópár százzal is felette más beállításoknál. **Itt ezeknek, mint QPI, meg UCLK meg DRAM nem hagy külön ratio-t megadni, hanem csak kölünböző végeredményeket listáz, ilyenformán adja meg egy adott ratio eredményét.
-
törölt tag
válasz
jokeph #44762 üzenetére
lol, itt mindenki meg akar halni?
DRZ-n eredetileg 15-47-es áttétel van, ez le lett cserélve 13-45-re, végsebesség kicsit meg lett pöckölve.... terepen kipróbáltam koppon (nem volt mérőórám, mindig csak érzésre mentem
) na ott már kezdett jajveszékelős lenni a dolog
(150km/h offroad...)
Egyszer kaptam kölcsön kipróbálni egy CB1300-at, krossz sisakban 210-ig mentem vele, utána azt hittem leszakad a fejem
7 életem lenne tuti minden nap ezt csinálnám -
HSM
félisten
válasz
jokeph #44747 üzenetére
Ja, igen, coop-ot nem játszottam jó régóta. Tán csak az i5-ömön sokéve. Leginkább 1v1 van mostanában, de mérsékelt grafikával korrektül megy.
Én se bántam meg, hogy 2016 januárjában ismét X58-at vettem. De ettől még tény, hogy egyszálon bár nem gyenge, de jelentősen elmarad a mai élvonaltól, valamint hogy bőven kér enni, ami pl. nyáron a szoba hőmérsékletén igencsak érzékelhető, a korábbi 4,4Ghz-es i5 4690K-hoz képest simán érzékelhető. Nekem ez elfogadható kompromisszum a kedvező áráért cserébe.
-
HSM
félisten
válasz
jokeph #44738 üzenetére
Régebben (2010-2013) sokkal határozottabban érződött a difi (Win7+45nm Bloomfield) játékokban a kikapcsolt HT javára, nekem végig ki volt emiatt kapcsolva (3 évig), sokan nem is értették, minek vettem i7-et, ha kikapcsolom a HT-t...
Most a hatmagos Xeonon Win10-en alig érzek különbséget, sokat javult a szálkezelés, energiamenedzsment. -
törölt tag
válasz
jokeph #44734 üzenetére
Másik topikban már szerintem említettem: CoDWWII megeszik 10-12GB RAM-ot, ehhez képest 8GB DDR2-1066-on ugyanúgy ment....
Az egy dolog, hogy mennyire szemeteli tele a memóriát a program, hogy valójában mennyit használ belőle.RAM-ból azért szoktam Corsairt venni, mert azokból van a legtöbb. Könnyű pótolni, cserélni.... Bár ha hozzám vágnának egy G.Skillt, azt is elfogadnám
De a Kingston-al is kiegyezem
-
Cingi1979
tag
válasz
jokeph #44728 üzenetére
Nem tudom mert annyira nem figyeltem. A múltkor volt egy ASUS P6T7 WS SuperComputer 100 Angol fontért. Magyar srác árulta angliából de sajnos nem jött össze mert írta, hogy zűrök vannak otthon az asszonnyal és azzal foglalkozik. A postadíj miatt kellett várni rá mert nem tudta, hogy mennyiért hozzák Magyarországra de elakadtunk. Pedig többször is megnyugtatott, hogy megoldjuk a szállítást. Aztán ennyiben maradtunk. Na az a lap valóban kellett volna. Persze csak addig amíg ki nem próbálom.
-
Cingi1979
tag
válasz
jokeph #44723 üzenetére
Jelenleg ez a következő kiszemelt.
P6T WS Professional Workstation Motherboard
Nem hiszem, hogy összejön mert van még 2 nap az aukcióból és vadonat új. Legalább is az eladó szerint. Egyenlőre az enyém de biztos, hogy nem adok érte többet mint 75 euro. Főleg annak fényében, hogy itthon van a Rampage III.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- BestBuy topik
- Diablo IV
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen házat vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Futás, futópályák
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest