- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
válasz
Kisprobegt #45455 üzenetére
Az a tuti a hathengeres Xeon.
Ebay-en nézelődj, én az X5675-öst ajánlom, mert az a legmagasabb órajelű 95 Wattos.
Hú de leesett az ára, már van 8200 Ft-ért is, én Augusztusban 14 ezer köztársasági kreditet adtam érte
-
Remus389
veterán
válasz
Kisprobegt #45448 üzenetére
Alternatív megoldás, ha nem nagyobb hűtőt veszel hanem egy kisebb fogysztású négyhengeres Xeont
Ott egy X5647, 4500-ért, kevesebbet fogyaszt mint az i7 950-ed, és valószínűleg felnyomhatod jóval 4 Ghz föle.
Persze a legjobb ha veszel egy 32nm-es Xeont, esetleg hathengerest és pluszba egy jobb hűtőt is.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Kisprobegt #45449 üzenetére
Meg az északi hídra figyelj még oda, alapon is szeret fűteni.
-
winhate
őstag
válasz
Kisprobegt #45445 üzenetére
Vrm et is hutsd meg a cpu korul. Egy 12 cm venti mar szepen lefujja rola a forrosagot.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Kisprobegt #45445 üzenetére
Kezdésnek jó az AIDA stressztesztje is.
Háát, nem egy acélos darab az a hűtő, erős OC-hoz az nagyon kevés, a gyári Intel "forralónál" azért jobb.
Mondjuk, 4,2 GHZ felett már kemény tuning van, elég rendesen fel kell kínálni a Vcore-t is, nekem pl. 1,4 Volt a beállított, ez droppal 1,384 Volt körül alakul.
Ezt én még teszt alatt játékvízzel hűtőttem, most hogy házba raktam, kapott innen apróról egy BeQuiet! Dark Rock 3 PRO-t, na azzal még LinX/IBT alatt sincs zajongás, max 65 fok, játék alatt csend van, max 55 fok. -
jokeph
nagyúr
válasz
Kisprobegt #45443 üzenetére
Nem nagyon számít, hogy hány MHZ-en mennek a ramok...
Az egy mai szemmel nézve sem gyenge VGA.
4 GHZ körül lódulnak meg ezek a CPU-k.
Az jó ha REV 2.0-ás, el tudja látni akkor krafttal a 6 magos XEON-at is. (erősebb VRM a REV 1.0-ához képest).
Tökéletesen jók a XEON-ok játékra, alig különböznek az asztali változattól, és ugyanúgy lehet őket húzni, ha nem jobban.
Ha olyan játékkal nyomod, ami használ 4 magot, nagyon érdemes 6 magos XEON-ra váltani.
Másrészt a 6 magos XEON-ok újabb gyártástechnológiával készültek (i7 950 45nm vs XEON X56xx 32nm).Milyen a CPU hűtő ? Csak nehogy az legyen gátja az OC-nek.
Én egy Asus P6T Deluxe lap + XEON X5677 (3,47@4,6 GHZ) + 3*4 GB G.Skill Rip Jaws X 2133 CL10 ramos kombót használok.
Az az igazság, nem szoktam nagyon benchmarkolni, LinX/IBT párossal letesztelem, hogy stabilak e a beállításaim, ha ezeknél nem hasal el, akkor más programnál/játéknál sem fog.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Kisprobegt #45441 üzenetére
Üdv !
Melyik lapod van, rev 1.0 vagy rev 2.0 ?
Ha a procit akarod megrántani, akkor egyelőre csak arra koncentrálj, a ram legyen mindig 1333 körül, vagy kisebb kicsit, az se baj, csak hogy ne zavarjon bele a CPU OC-be.
1333 felett biztosan kell adni pár mV-ot a QPI-re is.
Mivel a ramod 1600-as, és gyári lapja szerint max 1,575 kelleht neki, adhatsz neki 1600-on 1,6 Voltot, valamennyit el fog belőle droppolni úgyis.
Nekem a XEON E5540 (kb. i7 920) nál 4,0 GHZ-ig nem kellett a Vcore-hoz nyúlni, auton adott neki közel 1,3V-ot, de az a biztos ha beállítod kézzel neki.
De a legegyszerűbb CPU tuning nálad, az a csere XEON-ra (legfrissebb BIOS legyen fent, biztos ami biztos), pl egy X5650/60/70-re.
6 mag/12 szál,kisebb TDP, kisebb fogyasztás és melegedés, és jobb teljesítmény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Magyar az űrben
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Horgász topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- RAM topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest