- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
válasz
keIdor #20864 üzenetére
ez annyit jelent hogy azt hittem a socket lotes gyártmányú és így semmi esélye annak hogy nem ér valami a procihoz de sajnos a valóság az hogy csak a leszorító szerkezet lotes a socket és így a pinek még mindig foxconn. találtam vagy 40-50 padot a procin amiben nem volt tüskének nyoma így egy félórás munkával hajtogattam a socketben a lábakat és most úgytűnik érintkezik minden.
-
AirBooms
addikt
válasz
keIdor #20854 üzenetére
Nem, sajnos az R2E-n nincs Mem OK gomb...
Viszont kipróbáltam a lapot proci nélkül... Ugyanaz: se kép, se hang - vagyis semmilyen hibajelzés csipogás formájában... Tehát vagy agyhalott a lap, vagy ez a normális ennél az átkozott R2E-nél, ha nem ismeri fel a procit (illetve egyáltalán nincs is benne). S ha már leszedtem a hűtést, megnéztem, egyáltalán fűti-e a procit. Hmm, fűti... Vagyis igen, melegszik, tehát a proci kap tápot... (persze csak pár másodpercig próbáltam, nem károsodhatott ettől).
Vagyis tényleg nincs más hátra, kell egy másik proci (lehetőleg C0), hogy azzal megnézzük, teljesen halott-e a lap, vagy csak kell neki egy biosfrissítés.
Szóval továbbra is várom nagylelkű C0-ás társaink jelentkezését!!!Katt777: igen, sajnos vadiúj (Asus) lap is lehet eleve hibás. És ez az ami végtelenül nyugtalanít...
Meg az, hogy kivett procival sincs semmi sipákolás, jajveszékelés a lap részéről... Vagy ez tök normális???
-
AirBooms
addikt
válasz
keIdor #20846 üzenetére
Egyébként csináltam a CMOS resetet többféle módszerrel is. De semmi.
Amúgy G.Skill Tridentek vannak a lapban, a Gene-ben kiválóan mentek, s az R2E-ben is tesztelte ezeket a gyártó. Az ajánlott ramok között van. De mondom, ha nem rakok be ramot, akkor is ugyanaz a jelenség, vagyis egy nagy büdös semmi. Legalább lenne valami eszement sípolás...
Ja,és a lap vadiúj, én szedtem le a fóliákat, matricáka, mindent. Ebben a lapban még sem proci, sem ram, sem semmi nem volt. Nem hogy beállított profilok... És ez tuti, nem átverés. -
AirBooms
addikt
válasz
keIdor #20842 üzenetére
Igen, a procis dologban egyet értek, szerintem is így kéne elindulni. Nekem is ezért fura a dolog.
Viszont a rammal az a gond, hogy tök mindegy, hogy három, vagy egy darab, vagy nulla darab rammodul van benne. Ugyanúgy semmi. A monitor fekete, semmi post, semmi csipogás.
Én is gondoltam rá, hogy rosszul van benne a proci. Szétszedtem, megigazítottam. Hát én ettől jobban nem tudom belerakni... -
keIdor
titán
válasz
keIdor #20842 üzenetére
Hülye vagyok, mert látom milyen ramja van... adatlap.
Nem tudom, annak idején én is futottam bele ilyenbe de az még P45+DDR2 volt a megoldás: 1 rammal feszültség emelés, mert egyik ram nem indult 1,8V-on, csak 1,9 felett.
De ugyanígy nem csinált semmit, csak pörögtek a ventik azt ennyi.Még egy tanács: Gép bekapcs, majd hátul, vagy a lapon (ahol van) CMOS Clear-t nyomod addig, amíg nem hallod, vagy látod, hogy a gép resetelt. Nálam ez is segített ennél a Gigabyte lapnál, amikor C1-et kaptam.
Esetleg elem kivétellel is próbálkozhatsz, nálam a fenti módszer segített csak.
A probléma egyébként az volt, hogy HSM egyik mentett tuning profiljával akart indulni a lap (tőle vettem) de nem segített az elem kivétel sem, csak a fenti módszer. Csak úgy akart resetelni, érdekes... -
AirBooms
addikt
válasz
keIdor #20790 üzenetére
Az uncore pontosan kétszerese a ramórajelnek? Vannak lapok, amik nem szeretik, ha több mint kétszerese az uncore (pl. a ram 1600-on megy, az uncore meg 3600-on). A Gene is ilyen volt. Nálam egyértelműen ez oldotta meg a rejtélyes fagyásokat 2D-ben, amikor pl. semmilyen terhelést nem kapott a gép, pl. csak neteztem. De a LinX akár a végtelenségig is stabilan futott...
-
HSM
félisten
válasz
keIdor #20790 üzenetére
Erről már beszélgettünk... Ha nem stabil a tuning, akkor I7-nél sokszor csak ilyen tünetei vannak... Nekem ilyenkor kellett még pár lépcső a VCORE, VTT, VDRAM értékekre, és jó lett. (Mondjuk nekem újraindulás nem volt, csak beállt a rendszer...) A Linx meg mehetett órákig, meg minden más is....
Érdemes amúgy picit alapon is használni picit (ramot is persze), mert ha úgy is csinálja, akkor máshol kell keresni a hibát... -
MPowerPH
félisten
válasz
keIdor #20790 üzenetére
LOL, ez jó kérdés. Anno már nekem is csinált ilyet. Ezt csak OC-a állapotban csinálja?
Esetleg próbáld meg azt, hogy a LinX -et többször elindítod, mindig megvárod, hogy lefusson 1 kör, aztán leállítod, majd megint elindítod. Nekem sokszor csinálja azt stabilnak vélt beállításon, amit előtte 30 körös LinX-el teszteltem, hogy elindítom, majd elfelejtek valamit, leállítom, és utána újra elindítom. ilyenkor elkezd akadozni az egész képernyő, majd lefagy vagy dob egy kékhalált. Nem tudom mitől lehet. -
MPowerPH
félisten
válasz
keIdor #20603 üzenetére
Én egyenlőre nem nyúltam hozzá, passzívan még game-k alatt mindig elbírja a 4.2Ghz-t HT off persze, Crysis bench alatt asszem 75C-ig melegedett az egyik mag. Sajnálom, hogy nálam nem lehet vid alá menni, így low voltage tuningról csak álmodok. Pedig de jó lenne vele szöszmötölni.
-
pincehely
addikt
válasz
keIdor #20601 üzenetére
Követve a pédádat, én is visszavettem a tuningon, bár sokkal nagyobb mértékben:
CPU: 133X19
Ram: 8X133= 1066mhz
Uncore: 2128mhzfeszek:
CPU pll: 1.80V
QPI: 1.0750V
Cpu Vcore: 0.9500V
Dram Voltage: 1.3000VÍgy elértem egy csekély fogyasztású, Coratorral szinte hangtalan, netezésre, filmezésre alkalmas beállítást.
Ha szükségem van erőre, mondjuk játékhoz, akkor csak a biosban betöltöm azt a profilt, és máris van Kraft! -
AirBooms
addikt
válasz
keIdor #20538 üzenetére
Szörnyű, most mit csináljak? A ramjaim 2000-en CL9-en és 1600-on Cl7-ben is 1,6 V-on mennek. Stabilan. Ez van az XMP profilban is. Most akkor hova lőjem a QPI-t?
Na jó, most nálam 1,26 V-on van 3200 uncore-on. 1600-as ramsebesség mellett semmi értelme nincs a 3600-as uncore-nak. Legfeljebb annyi, hogy a Gene időnként váratlan fagyással jutalmaz (holott a teszteken stabilnak tűnik), mert nem pont a duplája az uncore ramsebességnek. -
HoReSz1975
őstag
válasz
keIdor #19878 üzenetére
pedig felraktam az új bios -t 13.07 és abban is van ram kompatibilitás rész, de úgy néz ki sz@rt sem ér
Rampage II Gene 1307 BIOS 2010/05/05 update
1. Memóriakompatibilitást javít
2. Rendszerstabilitást javít
3. CPU Level Up funkciót frissít
4. Kulcsokat javít meg DELNEK és F8 nem működik Microsoft Reclusa Keyboarddal
5. 2.2-t javít meg a T HDD méret hibás ha Quick Boot opció kikapcsol -
Qru
MODERÁTOR
válasz
keIdor #19736 üzenetére
Jaja, pont ezért gurultam át Zájec-hez (ezúton is nagy köszönet neki, a lehetőségért), mert neki 1866-os OCZ Platinumja ragyogóan szaladt a lapjában, az enyém meg ott is döglődött. Mind1, visszavették a boltban az a lényeg.
HSM: Hát nekem pechem volt vele de van ez így. Rám amúgy is jellemző az ilyesmi, prociból is mindig sz@rul húzhatót fogok ki. Legközelebb vmi pretsted darabot veszek komolyan.
BMW001: Jaja, Corsair nekem (is) nagyon bevált. Pincehely-nek is, szóval elég korrekt. Igaz tunigban nem nagyon néztem mit tud, elég nekem 1600 CL8 is bőven.
-
HoReSz1975
őstag
válasz
keIdor #19679 üzenetére
lehet az lenne a gáz, hogy nem 2N -re raktam, hanem 1N -re az egyik beállitást
, mert a G.Skill saját honlapján ráadásul kompatibilis ramnak minősíti ASUS Rampage II GENE -hez a [ N Q ] F3-12800CL9T-3GBNQ / F3-12800CL9T-6GBNQ / F3-12800CL9T2-12GBNQ -t
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
keIdor #18747 üzenetére
Legutóbb egy LAN party-n találkoztam AMD X4-el és valahogy nem győzött meg, Intellel vhogy gördülékenyebben mentek a dolog. Pedig az X4 3GHz-en pörgött.
Azért bízzunk az AMD feltámadásában, ha másért nem az árak miatt... Viszont jó tett nekik az ATi bekebelezése, így legalább van aki hozza lét. A VGA piacon egyelőre akkora előnyük van mint az Intelnek az AMD-vel szemben. -
Lacc88
senior tag
válasz
keIdor #18747 üzenetére
Ha már itt tartunk , hogy ki mit csinál a gépével , akkor én elmondom (kicsit vicces...)Mozilla , Youtube , Msn ...
Ja meg játszom rajta ...
Én azért vettem meg az Intel , mert nekem 2 AMD-m volt , és mindenhol azt olvastam hogy az i7 a legjobb mindenhol , mindenbe , aztán kicsit elegem lett abból , hogy nekem nem a legjobb van ...
de kb. semmit nem érek vele , mert sztem. akkor se fogom kihasználni
, amikor kint lesz majd a 16 magos cpu ... én azt mondom , hogy tényleg annak szűkséges az i7 , aki konvertál 3D , stb...csak ismerem magamat , ha most eladnám , akkor 1 hónaő múlva megint azt akarnék ... tehát nem csinálok MINUSZT ...
!
-
gV
őstag
válasz
keIdor #18741 üzenetére
én 1 kicsit igen, én nem számitottm arra h felépitése olyan lesz mint a Lynnfieldnek, azt hittem marad a mostani proci+északi- déli- hídas felállás. kiváncsi leszek ezekután lesz 2 utas Xeonos SB, mondjuk a PCH-ba ha két DMI-t tesznek a procik még mindig kommunkiálhatnak 1+ QPI-n szal lehet így csinálják, nekem ettől függetlenül fura h a 25GB/s sávszélből visszaveszenk a csúcs kategoriába is 2GB/s-re. de az is lehet h QPI lesz a proci és a PCH között is. ettől függetlenül nem értem h mire jó ez, mert az hagyján h nekünk usereknek csere, de nem itt van a nagy lóvé hanem a szerevereknél ott pedig sztem több pénzt tudnának kaszálni ha a Nehalem Xeonokat tudnák upgradelni SB-re. ők 2 év után nem hiszem kukáznák a szerverparkot, így viszont csak LGA771-es Xeonokkal rendelkezőknek lehet eladni reálisan, mondjuk lehet elegen vannak még mindig.
-
MPowerPH
félisten
válasz
keIdor #18713 üzenetére
Tulajdonképpen még nem is néztem LinX stabilitást, azért lepődtem meg mikor egyből csontra fagyott. A hűtés az tuti rendben van. Leveszem az uncore és a mem órajelet is, megnézem először úgy. De az is lehet, hogy a 20 -as szorzo nem ideális. Megnézem 21 -el és 22 -vel is.
Mondjuk annyira nem zavar, mert semmi hátrányom nincs abból, hogy LinX alatt fagy. -
katt777
félisten
válasz
keIdor #17816 üzenetére
Gondolod, hogy egy 2000-es RAM nem képes 2000-en menni stabilan, v. egy 1866-os 1866-on?
Nekem pl. a takarékos tuninghoz (3.8GHZ) pont 1866-os RAm-ok lennének ideálisak, de utólag lehetek már okos.
RI/OS: Szép az ajánlott 1.6V qPI fesz.
bim: 1 lap sem jelzi 1.35V-nál, hogy onnantól már veszélyes a QPI. Vagy most nem ugrik be, de én tutira nem emléxem rá, pont arról vitáztunk, amikor még volt netem, hogy mennyiben tehetők felelőssé az alaplapgyártók azért, hogy nem jelzik az elméletileg már veszélyes feszültségeket sárgával/pirossal, csak jóval feljebb.
Osiris: A Linx érdekes egy állat. Én próbáltam LinX hibás beállításokat minden agyabeteg teherléssel, gond nélkül. IBT stb. persze szépen futottak min. 20 körig.
Nippon: Azért azt se hagyd figyelmen kívül, hogy a tönkrement alkatrész helyett újat fogsz venni, ha nem tudod érvényesíteni a gart, ami meg erősen érdekeltté teszi a hardvergyártókat káros alkatrészek kibocsátásában, természetesen csak mértékkel.
-
Nippon
őstag
válasz
keIdor #17819 üzenetére
Szerinted mondjuk a Corsair kiad egy i7-be való memóriát, ami olyan feszültségeket igényel ami tönkreteszi a processzort, vagy konkrétan elfüstöl tőle az egész tokkal-vonóval, akkor ki a hibás? Most komolyan...
Végülis nem lenne nagy gáz, csak az összes ilyen eladott kit-et kéne visszahívni, valószínűleg nem lenne nagy veszteség a cégnek...
-
MPowerPH
félisten
válasz
keIdor #17819 üzenetére
Értem. Hát, egyenlőre feltettem a p09 -es bios -t(eddig 08 volt), előre mentett profilok kukába mentek, mert még 150 -es BCLK -val se akart indulni.
Csináltam egy új profilt, egyenlőre a PCI-E frekit is 100 -on hagytam, és minden probléma nélkül bebootolt a gép 215 -ös BCLK -val.Eddig 215 -el még a postig se jutott el, most win -ben vagyok. Ráeresztek egy LinX -et, hátha stabil.
-
Lacc88
senior tag
válasz
keIdor #17813 üzenetére
Rájöttem ezért is nyomtam OFF-ba , de többet nem fogom Keldor nyugodj meg !
Itt már volt szó mindenről , CPU hűtőről kezdve mindenről , nem hiszem ,hogy most ez olyan huuu de nagy OFF lett volna !
Elhiszem ,nekem pont nem ez a célom , csak beírtam hátha valakinek kéne ...
-
katt777
félisten
válasz
keIdor #17323 üzenetére
Megvan, viszont a progi nálam nem állít semmit. átállítom az időzítést, cpu-zben meg marad ua.
tom_tol: Én is erre lyukadtam ki memtest nélkül. Leginkább proci, mert a timigs probléma az asus-ban és az asrockban is ugyanúgy jelentkezik.
BMW001: ASRockban is megy a tuning rendesen, a legnagyobb visszatartó erő vele szemben a tudatlanság.
Igen, a 3x2GB pLATINUm kit.dangerzone: Mindegy mit teszel, úgyis összeomlik az univerzum.
W. Allen megmondta.
-
Lacc88
senior tag
válasz
keIdor #17292 üzenetére
Erről van itt szó , és olcsóbb is !
Emberek! mindenkinek a sajátja a legjobb !
Én nem bántam meg , hogy megvettem az ASrock lapot , és amint lesz egy kis pénzem megyek , és veszem megfele a (Mugen 2 vagy Z600 - at ) és akkor lesz 1 kis teszt !Jó lenne ha már lennének CPU hűtő tesztek , mert akkor könnyebb a választásom !!!
Bár modjuk nekem a Z600 kinézetre jobban bejön mint a mugen 2 .... tudom nem az számít hogy , hogy néz ki .... hanem ahogyan hűt .... de mégis , ha leveszem a ház oldalát , akkor egy kicsit jobban néz kia z600 ! -
gV
őstag
válasz
keIdor #16433 üzenetére
... a 975-hőz képest baráti, emlékszem még a QX9770 ~1500dolcsi volt és nem tudott többett a QX9650-nél, most azért az árért kapsz +2 magot és jobb tuningot (extrém tuningból kiindulva, amiben sokkal jobb a Bloomfieldnél) persze jó lenne ha lenne egy sima változat is 75e Ft-ért, ez van nyeregben vannak és nem úgy tűnik h a közeljövőben hátrányba kerülnek és talán épp ezért nem is jótékonykodnak
BÚÉK
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kuponkunyeráló
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- World of Tanks - MMO
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Goddess of Victory: Nikke
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-14700K processzor eladó!
- Ryzen 7 8700G /// Új, csak kipróbált // Számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest