Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
katt777
félisten
Hát, ez már erősen a találgatások tartománya.
Attól persze még lehet benne valami, hogy a rossz technológia miatt lehetetlen két egyforma darabot készíteni. Bezzeg kalapácsot...
Ezt hívják freudi elszólásnak.
Én ma mondtam pont muffnak a puffot, és még csak fel sem tűnt, miért néz rám olyan furcsán a haverom, amikor az ülőkét kértem tőle.
Szilikonos mellet meg lehet csinálni olyanra, hogy sosem mondod meg róla, meg lufira is, na az tényleg ronda, főleg, amikor a tetején marad a mellbimbó.
akoska07: Bocsi, én is megtévedtem
, mert W7-en még a 2.7-es volt fent, és az XP-n is működik ugyanígy:
Gyorsan le is mentettem magamnak ezt is, mert már csak a 3.0 volt mentve.
-
Sárpac
nagyúr
Szilikon?? Látom téged is jobban lekötnek a nők mint a gép!
Természetesen nincs 2 egyforma proci úgy mint 2 egyforma női mell se létezik ha már a szilikonos hasonlítást vesszük alapnak.
Van egy berendezés ahol procik karakterisztikáját mérik ki így születnek a különböző videkkel ellátott i7 920 950 975 xeon stb. procik. -
katt777
félisten
-
Cyberpunk
félisten
Na igen ezt én is alá tudom támasztani. Elég kevés X58-as lap készült ami minden szempontot kielégít.
Habár az én UD4P-m is egy egész jó lap megy vele a tuning rendesen, csak ugye nálam az SLI vagy CFX felejtős.
Mert két kártya használata esetén a PCI-s hangkártyám nem tudnám használni, mivel a drága mérnökök a PCIE slottok közé rakták őket. És így a a VGA-k hűtése kiüti a PCI slottokateléggé elcseszett tervezés. De ahogy nézegettem a többi lapnál is általában néhány kivételtől eltekintve.
Ebből a szempontból a DFI lapjai nagyon jók és ugye tuningban is mennek rendesen, csak hát azokat meg nehéz belőni.
Na mindegy úgy sem lesz SLI-m vagy CFX-em mostanában már amúgy sem játszok sokat.
Inkább a VGA-k árából veszek egy közepes laptopot amin elszaladgálnak a cod-ok. Így legalább könnyebb lesz cipekednem lanparty-kra -
katt777
félisten
HAF932-ben kicsit kidolgozottabb darabok vannak. Na, az oldalsó befújóra meg tehettél volna átellenes szálakkal 2 harisnyát (ja, lehet, nem vagy jártas a női harisnyák rejtelmeiben
, én kértem egy használtat, bízva abban, hogy a család hölgytagjai csak nem vacakban járnak
); az, bár nem mostható, de ki lehet porszívózni. Én a régi házban (ill. most a legújabban is, mivel HAF932-t el kellett adnom) gumibelsőből készített alátéteket használok rezgéscsillapításra is, nem veszek meg több 1000-esért erre "kitalált" cuccokat.
Hát, az ASRock nem "classified", de azért jó tuningra, és CF/SLI téren is tud mindent, amit akarsz, nem korlátozzák egyik v. másik VGA-gyártó támogatására, és az ASUS-okban is elég jól megy a tuning (hja, 16 fázis...).
Zájec: Hát akkor ebben különbözik a véleményünk, én már 1.35-öt sem adnék szívesen a procinak, E8400-nak is csak GB lapban kellett 1.3V a 4.05GHz-hez, ASUS vitte 1.275-ön, i7 meg 1.3V ASUS-ban, ami gyakorlatilag 1.28V, ASRockban több kellhet neki a stabilitáshoz, mert 1.3V-ra csak 1.264-et ad. De ez gyakorlatilag mind 1.3 alatt van.
Én már éppen elég tesztet tettem föl. Azt is mondtam, hogy CL7-ben csak IBT és amúgy az egész rendszer, meg minden program stabil, Linx0.6.3-hoz CL8 kell (ill. persze nem vettem le a QPI-t és az uncore-t). Ezzel tudok élni, mert a sebessége tök ua. mint CL7-ben, viszont megy a max elérhető QPI-vel és uncore-ral is.
Keldor papa: Ja, ezért is jó az i7. E8-cal csak 35% ajándékot kaptam, ezzel meg 50-et. Csak a Z600-at ne adtam volna el...
A "kisebb fesszel jobb" nem hülyeség, hanem gyakorlati tapasztalat, mert kisebb a fogyasztás/hőtermelés, ergo kevesebb a hűtésigény is, no meg az áramszámla, mert az nem a tuninggal egyenes arányban növekszik.
Shkiz0: Azért előbb-utóbb az is elkopik.
Qru: CSorBA is ASRockot vett, ugyanilyet, és neki jobb RAM-okkal még jobban hasít. Nehogy már leszóld!
Azt egyébként mondtam emitt többször (biztosan kihagytad), hogy az én OCZ-im is csak 1600 környékén hajlandóak menni, nem csak feljebb, hanem lejjebb sem mennek CL akármiben sem! Asszem pont 1450 körül néztem én is. A rendszer indul, csak nem stabil, még ha QPI-t és uncore-t is minimálisra veszem. Tök mindegy.
laragirl83: Ugyanaz az órajel?
Mert magasabb órajelen hamarabb lefut.
Dare2Live: Na, rémlett, hogy nem csak ketten vagyunk itt ASRockerek.
Nem írja ki biosban és OCT-ben? Én spec. elsőre ránéztem arra a beépített tuningra, és nem használtam, de lehet, hogy még ránézek.
-
katt777
félisten
Nem nálam szarakodik a GB (én nem is vennék
), hanem Qru-nál.
Küldenél részletes beállításokat, mint pl. a táblázatban? Ígértek többen is, de még csak mpierre-től kaptam.
Subtiming-ek nem nagyon vannak, csak az első kör. Ami viszont érdekes, hogy míg az ASUS 1600MHz-en CL9-be tette őket, addig az ASRock hagyja szépen CL7-ben. Viszont CL7-ben tényleg képtelenség a Linx-t mondjuk 20 körig futtatni, 8-ban az is OK, ami sebességben zéró különbség ua. órajelen.
A részletek, ebben egyetértek Zájec-cel, nem érdekelnek, csak hogy működjön, aminek kell.Rosszul tetted fel. Én körberagasztottam kétoldalú ragasztóval, és úgy megfeszítettem a harisnyát, hogy éppen, hogy csak ne tépje le magát róla, aztán két sávban körültapasztottam szigszalaggal, így szépen ráfeszült, és ment a levegő. Annyira finoman jutott csak be por, hogy amikor nemrég muszájból eladtam a házat 1 év után, alig kellett valamit kiporolni belőle, azt is csak a ventilapátokról (a vevő kifejezett kérésére bent is hagytam a szűrőket). Persze a harisnyákat havonta 1x leporszívóztam kívülről, leginkább az első gyűjtött be sok port, mert azt nem tudtam lapra kötni, így fullon pörgött. Amúgy milyen szivacsra gondolsz? Lehet azt a piramisosítottat kapni valahol, amit pl. VGA-k dobozába szoktak tenni, ill CM Cosmos belsejében van?
Qru: Na ugye, hogy lap.
Vegyél ASRockot.
-
katt777
félisten
Mit számítsak bele? Most ua. a hőm. fűtve, mint nyáron volt fűtetlenül. Akkor 27°C volt a szoba, és most is annyi lett, mert erősre tettem a kályhát, erre felmelegedett kint is az idő, és ha már fel van töltve (hőtárolós), hűteni nem fog, csak másnapra hűl kijjebb.
(Azaz a teszt óta már kihűlt.) Mindenesetre nem hiszem, hogy 1-2°C szobahőmérséklet-különbség, még ha lenne is, 15°C CPU-hőemelkedést okozna.
Az 1600MHz-es eredményhez képest bűn lassú, m ég a tiédnél is sokkal kevesebb (pl. 60,2 volt a Latency).
Lehet, hogy nincs baj a lapoddal, de nálam az ASUS és az ASRock is viszi a 3888 QPI-t. ASUS 16 fázisos volt, ASRock 8.
Hűtésügyileg nézd meg a HAF-932 tesztemet a honlapomon v. logouton: egy női harisnya csodákra képes, ha a PC belsejének pormentesítéséről van szó még egy ekkora légszállítású házban is.
-
Zájec
veterán
(#14143) HSM ::
én ezt a hyperpi-t nem komázom... nem megy rendesen... nekem egy teszt progi vagy error-t irjon ki vagy dobjon el kék halálal... de az hogy egymásra pakol egy csomó ablakot és valami hülyeséget ir ki, azt nem szeretem...nyugodj meg a LinX is eléggé megnyúzza a rendszert, és az Uncore részét is... annyira nem könnyü egy ilyen 4000-s uncore-t sem stabilizálni,,,, nem az elsö eredmény amit látsz ,, elötte volt egy jópár próbálkozás, egy csomószor kibaszott kékhalálal..
nem tudom hogy most miért lett stabil pedig a giga lapban is próbálkoztam , még nagyobb feszekkel is de nem sikerült a LinX-t stabillá tenni...ha te is linkeltél képet , akkor én is megmutatom:: [link]
nálam két olyan bazinagy fáziskocka van, hogy ilyet nem láttam még egy lapon sem... -
Savanya
addikt
-
katt777
félisten
Tuneres topicban végtelen történetet hallani (alapszabály ott, hogy ADI-t ne), de pl. rögtön ott van a bemenet nem megfelelő kezelése. Mindenesetre míg a Realtecnek van egy normális felhasználói felülete beállításokkal még x64 alatt is, az ADI-nak semmi.
Qru: Ami nem Linx stabil, viszont minden gond nélkül fut, he?
Én olyat még nem láttam, hogy ami INTEL(!) burntestben stabil volt, azt akármilyen erőforrás-igényes alkalmazás megfektette volna. Prime-nak volt olyan verziója, amely minden stabil konfigon hibázott; mert ugye azt sem garantálja semmi, hogy ezek a programok hibátlanok.
Hát ilyen gondom nincs hangkarival, mert elsősorban zenehallgatásra használom a hangfalakat játékok mellett, az meg sosem lesz x.1-ben sem olyan, mint sztereóban, éppen a kiépítés miatt. Nem mondom, ha lenne pár millám rendes hifire, legalább 8 db minőségi, és főleg egyforma 200W-os hangfallal, ahol tetszés szerint tudom váltani a hangzásokat, ill. a rendszer is rendesen ki tudja adni a hangokat, arra beneveznék, de ez a PC-s hankártya dolog túl van misztifikálva. Minőségi hangfal nélkül a legmenőbb audio cucc is csak egy kupac fém és műanyag.
-
katt777
félisten
Hát, nálam gyenge volt, kevés szolgáltatással, kompatibilitási gonddal (pl. tuner), Realtekhez amúgy nem a Realtek drivert kell feltenni, hanem az ASUS oldaláról letölthetőt, és akkor nem lesz hangerő gond. Így volt ez a P5Q-val és a P6T-vel is.
Qru: Sztem hagyd CL8-on, én is futtattam pár 4GB-os, hosszú Linx-tesztet, és a 17. körig tudtam kitolni az első hibát CL7-ben. Az már más kérdés, hogy IBT nem hibázik, és mindenféle progi, akár több is egyben, teljesen rendben megy.
QPI-t és Uncore-t levéve sikerült 1720MHz-es RAM-okkal elindítani a gépet (CL9), de messze nem volt stabil (szóval vsz. a túl magas QPI/Uncore volt a gond eddig). Tipp? Vagy jótól kérdem?
Zájec: Ha 3888-ra teszem az uncore-t, OC Tuner 3200-nak látja, CPU-Z viszont 3888-nak QPI-Link címszó alatt. Melyik a helyes?
QPI-t OC tuner bios-beállításnak veszi, vagy ha feljebb van, akkor éppen 6400-nak, franc se érti. A VTT-t mindenesetre levettem tuninggal is 1.340-re, egyelőre jónak tűnik.
laragirl83: Hát, 778MB van a képen, én azt láttam. De nálam mégis 1999-re veszi le a RAM-limit miatt; talán nálam jobban van belőve a rendszer, nem fut annyi fölösleges szolgáltatás (pedig IIS is megy). Az érdekes nekem, hogy lejjebb alacsony fesszel stabilnak látszik a cucc, 1.3V-on meg nem indul el 20x200-zal.
-
katt777
félisten
Nyírja azt a Linx is. Most szívok, mert ez a 212+ olyan, mint anno a CF volt: tesztekben kurva jól mutat (állítólag 85°C-ra hűtött egy 1.4V-on hajtott i920-at), gyakorlatban meg egy kalap szar. 4GHz-en elindítok egy Linx-et, aztán 1 p alatt 90°C-osak a magok. Hát, ennyit a gyári hűtő is tudott.
Zájec: 1.48-at, legyünk pontosak. Azért igyexem visszavenni, ahol lehet (alapon 1.2V, 3.4-re is visszavettem 1.34V-ra), ahogy a RAM-oknak sem adok + feszt csak azért, mert még nem piros. A proci is garos. Amúgy nem lehet, hogy éppen, mivel 1szerűbb user-ek veszik az ASRock-ot, van benne védelem ilyen túlfeszelés ellen (tudod, japanese made capacitors
), és azért nem pirosodik ott, ahol érzékenyebb lapok már igen?
Amúgy vajon miért ad 1.48-at VTT-re, ha minden más specifikációt (kivéve /sze RAM fesz) ugyanúgy ad be, mint az ASUS és a többiek?Keldor papa: 1.86V ASUS-nál és ASRocknál is. Amúgy én is leszarom: ha a lap gyártója szerint nem gond, és auto annyit ad (hagyhatnám az auto 1.8V RAM-ot is), ki vagyok én, hogy ezt állítgassam? Nem tehetnek felelőssé, ha bárminek baja esik; a userek 90%-a összerakja a cuccot, beállítja auto-ra, és használja (csak Qru keresi mindig a csomót a kákán
). Ilyenkor mi van?
-
Qru
MODERÁTOR
Nem ez a gondom, a proci stabilitással nincs gondom (még
), 3,8-on is szépen szalad 1,3V-al (bár nem tudtam még rendesen kitesztelni de úgy tűnik megy neki). Egyedül a ramot nem sikerül 1600-ra belőni CL7-ben stabilan. A jó öreg módszer itt nem válik be már látom, hogy először megnézzük a lap mit tud, aztán a ram és utána a proci.
Volt már integrált vezérlős procim de azokkal nem szívtam ennyit anno. -
Qru
MODERÁTOR
A ram-ra gondoltam, a ram gyártója által szavatolt órajelre. Intel ajánlás szerint megy 1,5V-al 1066 CL 7-7-7-16 1T-ben de egy ilyen kaliberű ramtól elvárható hogy hozza amit ráírnak, beígér(t) a gyártó.
Este még megpróbálom 1,7V-al hátha csak a nagy V drop miatt nem megy a lap miatt. -
gV
őstag
kösz h szoltál, most épp 1.60xx van a biosban belőve, de evererestben 1.59-1.62 ugrándozik
sajna nem stabil a dram fesz a R2G-nél, am már emlékszem miért feszegettem a max 1.65v-os határt cl6-on akartam járatni de azt nem birta 1660cl8-ban csak single channel volt cl9-ben nem bootolt..., de ez a 1333cl7 is elég gyors 20k felett a másolás everestben, előzetesen sem vártam többett
(közben megy a prime 0.944v-on (bios 0.95v; llc on) hátha felér katt gyenge d0-ásával)
-
mpierre
veterán
Akkor ez most hogy van? Eddig a proci hőmérséklet 32°C körülről indult felfelé.
-
mpierre
veterán
A CoreTemp a magok hőmérsékletét jól jelzi ki idle 35-40°C közöttiek, csakhogy a pwm szabályozás nem a magok hőmérséklete szerint megy.
A biosban is 13°C ír a cpu hőmérsékletére, minden más ok. 40-48°C közötti (system, mch)Az előző lapnál 30-32°C között mozgott idle.
Akkor a Tjmax nem a magok hőmérsékletére vonatkozik? De kipróbálom azzal is.
-
Ybron
senior tag
Köszönöm, most azért már előrébb vagyok.
Csak biztos akartam lenni hogy nem e valami beállítási hiba van ,de így már megnyugodtam.
Most tanulmányozom a lapot. Nagyon jó és részletes a biosa.szerk:Ja, amúgy a célom majd a tuning, de az nagyon odébb van. Most csak alapra(2,6) akartam volna állítani, de ha jól van így akkor hagyom.
-
mpierre
veterán
[OFF] Nos "kipróbáltam". Amióta megvan a rendszer mindig így ment, csak közben lapot cseréltem. C1E kikapcsolva, a többi be. [link]
Eddig jó volt, linx, occt, prime 95, hci memtest, sacred 2, cad-es alkalmazás, képszerkesztés, 3trémarkok.
HSM; Qru: Kösz a linkeket.[/OFF]
Na ezt mé' nem tette offba?
Mégegysze'.
Mos'se.
-
CSorBA
őstag
-
Qru
MODERÁTOR
"Viszont van különbség is, méghozzá az, hogy a PCU képes az egyes processzormagokat alvó állapotba (C6 state) küldeni, vagyis teljesen áramtalanítani azokat, amikor nincs rájuk szükség, ezzel elfojtva még a szivárgási áramból fakadó fogyasztást is."
(link)mod:
Ez sem teljes körű leírás, mert a C3 state-ről nem is ír...
-
mpierre
veterán
CPU C-State szolgáltatás -> B3-as deszkánál hogy legyen? Meg mire jó ez?
szerk: Ja, hogy ez lenne az amit javítottak a B3 rev. chip-ben! Akkor rendben. B3-as chip esetén szerinted érdemes használni? C1E amúgy is ki van lőve, nekem ne sipákoljon a lap. 12-ig így is visszaveszi a szorzót.
katt777:Pedig nekem csak 1333MHz-es Kingmaxok vannak - igaz egy kolléga alaposan kitesztelte - és simán mennek 8-8-8-20-ba 1600MHz-t.
-
gV
őstag
és katt777 lehet igazatok van, de abban a helyzeten vagyok h ez "csak" 1 c0 szal ha azt modjátok h a proci elszállhat hát szálljon... lustaságom az akadálya annak h ne kerüljön bele d0 egy kis lökés (bekrepált proci az lenne
) elég lenne hozzá h cseréljem
más meg csak nem fog... memek (HSM emlékszel még tőled vannak) 1333cl7@1.64v, más meg legkisebb man feszen (nb, sb), alapon vagy a procit érinti (ez utobbit lehet rosszuk gondolom és kinyirhat mást is)
op rendszert meg am is kéne újra rakni lsd fent h miért nem
(jöhetnek a kövek)
-
katt777
félisten
Platinumod van? Mert ha nem, akkor ne ajánld a jó belövést, próbáltam már mindent, kivéve az 1.66V-nál nagyobb feszt, amit továbbra sem áll szándékomban. Ha Plat, akkor írd már le azokat a beállításokat, légyszí.
Teljesen jó VGA-kat is ki tud fektetni egy FurMark, alap órajelen is, mert egyszerűen direkt a VGA szétkínzására csinálták. Nem véletlenül próbálják driver-ből kivédeni a gyártók. Ilyen tesztre ott van pl. az ATT saját tesztprogramja.
C-State bármilyen lapon szívás lehet, sőt procival is. P5Q + E8400, és az i7 mindkét lapomban ugyanúgy megbolondult tőle.
Gépbeállítási hibákkal küszködőknek:
-
katt777
félisten
Köszi, de ez elég magas a Z600-hoz képest. TRight Ultra 120-at néztem, de az olyan vékony, hogy nem tudom elhinni a teszteredményeket. Bocsi, feledékeny lehetek mostanság.
Keldor papa: Hát akkor az. Alap értékeken kell jól mennie, nem max. ajánlotton. Elég az is, hogy ha valami túlmelegedett, amit nem mér a lap (pl. RAM). 1066-os RAM-okkal maradhattál volna Q9550 és DDR2 mellett kb.
Oops, hiába törölsz CMOS-t, ha aztán betöltöd a profilt! Tessék csak szépen újra beállítani!
trebacom: Annak a tesztnek már annyi. Nézd meg feladatkezelőben, nincs-e ott, hogy a progi nem válaszol.
VALAKI MONDJA MEG, HOGYAN FUTTATHATNÁM A REPUBLIC COMMANDO-t!!!
Próbáltam 1 maggal 1.6GHz-en, HT-nélkül, levett VGA órajellel, ATT nélkül, de semmi. Ahogy betölti az első pályát (vagy bármelyik mentést), azonnal kilép. Patch/fix nincs hozzá neten. Megint a warezolók nyertek, akik ilyenkor egy könnyed mozdulattál kihajítják a programot? -
Zájec
veterán
hát , végülis elmondhatom...egy kicsit kócos volt
... most vettem észre ahogy cseréltem a cpu-t.... ezért volt az hogy korábban müködött , most meg nem akart rendesen tri-ch.ba menni tuningosan, csak kb 1300-ig, ha kivettem az egyik modult akkor ment 1900-ig is dc-ba... érdekes egy jelenség volt, kicsit X-aktás...
-
Zájec
veterán
én is nagyon, már csak azért is hogy kiderüljön mi sántit a rendszeremben...
múltkor próbáltam kingmax rammal , azzal is ugyanigy problémázott a lap..
szóval a ramokat kizártam... marad a lap , esetleg proci, de nem hinném, mert nem arra utalo jelek vannak..."A VTT áramkör hőfokára figyelj" nem tudom hogy kijelzi e annak a höfok értékét,, megnézem... hajlamosak melegedni ? mit hallotál ezügyben ?
van valami tapasztalat..?
-
AirBooms
addikt
Köszi. Azt hiszem, ha ennyire vissza kell venni a 4890-et, akkor tényleg leszedem az OCCT-t... LinX-szel és Furmarkkal néztem az elöbb a gépet, hát megette a maga kis 550 wattját megint. Azt hiszem, megnézem majd 4 GHz-en is a procit... Szerintem egy HX620-as Corsair táp bizony eléggé határ eset lett volna, ha annak idején újra azt választom...
-
AirBooms
addikt
Hát az elöbb sikerült az OCCT-vel belecsúszni az 550 wattba, pedig a proci csak 3800-on ment (VGA 950/1110 MHz)...
Ez az OCCT viszont fura dolgokat művel, amióta felraktam, állandóan fagy a gép, pedig el sem indítom. Sokszor csak a VPU Recover pofázik - csak az zavar, hogy eddig semmi gáz nem volt, minden stabil volt. Most pedig még el sem indítom a tesztprogit, s már belassul a gép, s vagy újra kell indítani, vagy VPU Recover.
Szóval hogy is működik ez az OCCT? -
mpierre
veterán
A CM 590-es házikó ölég durva, az északi híd 48°C-os lett.
Akkor nyugodtabb vagyok
, azt hittem a proci kergült meg az áttelepítéstől. Persze majd ránézek biosban.
Sajnos úgy látszik, hogy a procim korlátos 206 MHz BCLK felett - nem a deszka volt a ludas - de így most B3-as chippel szerelt deszkám van. Talán még adok neki egy kis feszt, mert 19×206MHz és 1,3000V vcore, 1,335V QPI illetve 1600MHz-es RAM melett 70°C körül táncoltak a magok.
-
katt777
félisten
Tök mindegy, milyen hangkarit használók, a szűk keresztmetszet mindig a hangfal (fejhallgató, na ne már...
). Ismerősöm vett vmelyik ASUS laphoz fasza XFi-s hangkártyát, csak netes regisztrálással lehetett használni, 3 rendszeromlás és újrareg után meg soha többé. Amúgy jelenleg a kisebb gondom is nagyobb annál, semhogy drága hangkártyát tudjak venni.
-
Cyberpunk
félisten
Hát az sem nyerő akkor meg be lenne szorítva a CPU hűtő torony + az első VGA közé mivel ezen nincs elektromágneses árnyékolás lenne egy kis zörej a hangban.
No meg még mindig olcsóbban kijövők ha a lapot eladom, mint másik hangkari
Megnéztem a P6T-t is, de szerintem ez sem lenne nyerőNo igen jól mondja HSM az alaplapi cuccok köszönő viszonyban sincsenek a direkt hangkártyákkal. Én egy Sennheiser HD555-öst használok ennél már abszolút kijön a különbség. Hát próbáltam az alaplapi integrálttal is a különbség elégé lehangoló volt.Bár az is igaz hogy én csak flac vagy lossless-t hallgatok
-
Erdei88
veterán
A procit még nem próbáltam ki mással. De mind a 3 ram meghalt volna? Más táppal és vgaval próbáltam amik hibátlanul működtek.
Kivettem a házból megpróbáltam hogy csak a procit tettem be, de semmi. Megpróbáltam az összes rammal, minden slotban, szintén sikertelenül.
Nem az iponban vettem
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
HT On/Off, magok letiltása, ohne ATT is volt próbálva (csak driver volt fent a szűz rendszeren, semmi más, tehát még CCC v. AVIVO codec sem), sikertelenül. DX update csak nemrég jelent meg (ATI driver meg most friss), azzal nem néztem, de lehet, hogy W7 RTM Ulti lesz már este, akkor már inkább a modernebb rendszer, ha beválik, mert ha már nem XP, tök mindegy, melyik szar.
Vistám magyar (na, szép lenne, ha ez beleszólna).
Mivel a játék dll-jei okozzák a hibát, én nem adnék sok esélyt más hibaforrásnak, de a gyakorlati tapasztalataitok szemlátomást nem e logika helyességét igazolják.
Úgy rémlik egyébként, mintha az előző konfigomra is azért tettem volna anno x86 Vistát, hogy tudjak játszani Clear Sky-jal, mert ott sem ment régebbi driverekkel és DX10.1-gyel. -
Cyberpunk
félisten
Igen az ami gyártásra megy. De közben még bele nyúlhatnak a megjelenésig, de nem nagyon valószínű inkább malyd frissítések formájában
Pláne ha már néhány százezer darabot legyártottak belőle
RI/OS: Elméletileg jobb tuningban. Alátámasztani nem tudom mert nekem nem volt UD3R-em. + jobban felszerelt. Gyakorlatilag egy UD5-ös csak egyszerűbb hűtéssel.
-
Cyberpunk
félisten
-
mpierre
veterán
Kapufa. Se 6× (1242MHz), se 8×(1656MHz) ramszorzóval nem hajlandó elindulni. Jön a szokásos bios-os sikertelen oc, ezért visszaállok alapra...
206 bclk megvan, a fölé a terem búrájáért se hajlandó menni. (1,4375V+ vcore, és 1,335V qpi/vtt, 1,5V ram.)
Mindjárt rákötöm a 230V váltót, azt akkor nyifogjon nekem....
-
keIdor
titán
64bit-es Prime-ot futattam, na!
Meg fogom még nézni a 3800MHz uncore-t is, gondolom arra már nem elég az 1,3V QPI, úgyhogy majd nyomom feljebb... hátha 1900MHz-en is járathatok majd egy szép napon DDR3-at...Cane: Egyszerű... kell a közeljövőben HT? (860) Akkor 1156...
Érzékenyebb vagy a pénzre? Akkor Phenom II...Ha játékra lesz a gép, akkor én azt mondom a Phenom II bőven megteszi!
-
keIdor
titán
Win7 van már csak fent.
Azon is megy? mert most nem rakok fel Vistát... Tudom, hogy terhel mint a barom, próbáltam már.
Igaz Q9550-el.
Ramok 1600 CL7-en mennek pedig...
Mondjuk igazából teljesen mindegy, játszok csak a PC-n, másra úgyse lesz használva és ha már kibír LinX-et, Crysis-t az már nekem stabil. -
mpierre
veterán
Sir! Yes, Sir!
Este, otthon megkapja.
Ház átrendezés óta végre 55°C az északi híd.
#serito: Igen még azok. A proci D0-ás, de sajna 39-el kezdődik az FPO-ja, azok meg több fórumon ki lettek tárgyalva, hogy nem tuning bajnokok. Azért az enyémmel megvolt 21×200, 1600-as ram tempó mellett, csak egy kicsit több fesz kellett a procinak (1,4375V biosban).
-
Cyberpunk
félisten
Aha akkor ezzel jó befürödtem valahogy éreztem hogy nagy fordulatú kéne mert ennek sűrűbb a bordázata mint például a Mugen2-nek
Na nem baj legalább jó lesz házhűtésnek
Amúgy nagy teljesítményű kéne mert a 4000GHz a cél vagy esetleg a fölött, bár léggel már nem nagyon lehet fölé menni tartósan
Amúgy az nem zavar be a légáramlásnak ha a második venti után van még egy ház hűtő ventilátor? -
Nem ertem ezeket miert keverted ide, teljesen eletszerutlen amiket emlitesz. A forumon egy embert tudok, aki 3 vga-t hasznal, ellenben 100-bol 100 user 3 csatornaval fogja hasznalni a lapot, ezert az o szamukra az a fontos, hogy 3 memoval milyen sebesseget kap az adott lappal. Aki meg 3 way sli-t rak ossze, az ugyse ilyen lappal fogja.
-
Osszehasonlitani lehet persze, csak semmi ertelme. Mivel az x58 es az 1366-os procik eleve 3 csatornasak es a lapok is arra keszultek, nem ertem hogy adhatna 2 db memoriaval elvegzett meres realis eredmenyt.
Azt meg vegkepp nem ertem, hogy ha kaptak a nagykertol/forgalmazotol 3 db lapot, ami kozel 200k, akkor nem lehetett volna kerni 3 db egyforma memot, ami 30k.
Mindegy, nem szeretnem folytatni, igyis fikazasnak tunik, pedig nem annak szantam. -
A lenyeg nem ez, hanem hogy egy 3 csatornas rendszert hogy lehet 2 db memoval osszehasonlitani? Eleve nem adhat megfelelo eredmenyt, mert a rendszer adta lehetosegek nincsenek kiaknazva.
Utobbi tesztben meg sikerult 2 fele memotbol osszeszedni 3 db-ot, amiknek meg a sebessege, idozitese se lehet azonos. -
westlake
félisten
en nem hiszem, hogy ebben van barmilyen torvenyszeruseg.. azt meg kizartnak tartom, hogy az intel ezt szant-szandekkal csinalna.. teny, hogy vannak olyan kiemelkedoen jol tuningolhato procik, amik az elsok kozott "gordultek le" a gyartosorrol, de nem hiszem, hogy ez minden szerianal igy van..
-
katt777
félisten
Lehet, hogy akkor tesztre emlékeztem, mindenesetre nálam a 4.05GHz-es E8400-at is rendesen hűtötte (teszt a honlapomon/logouton) venti nélkül is, ami CPUCalc szerint megint csak kb. 120W volt. De végül is mindegy, így alapon 33°C körül van a procim 40°C körüli magokkal.
Zájec: Ja, hogy a tuninggal.
Egyébként nem biztos, hogy nyersz vele; amint néztem, ha fixen leveszem a CPU feszt, végig ugyanazon marad, ha meg auto-n hagyom, akkor a lap leviszi 0.97-re. Na most tényleg, esetleg megnézhetném 0.97-en megy-e alapon az i920, úgyis úgy használom. Na, rápróbálok majd.
-
katt777
félisten
Én abból indultam ki, mivel fogymérőm nincs, hogy az Everest pontosan harmadolva mérte eddig a fogyasztást minden procinál, 4- és 2 magosnál is. Egyébként ilyen szempontból nálam semmi gond. 1: lényeg a jó hűtés, 2: hétköznap úgyis alap feszen, 157X21-en, ami 3.3GHz (23,7% tuning, de RAM-ok 1600-on) lesz használva, ez így is több, mint amit E8400-ból kijött (20% tuning, mert ott nem volt extra szorzó, de 3.6GHz igen). Ahogy egyébként Vantage és játék teszteket nézek, az i920 bőven elég alap sebességen a HD4870 kihajtásához, még VGA tuninggal is.
Kísérletképpen rátettem egy CM ventit a Z600 hátuljára (csak 1100-1200 között forog, nem PWM-es, és éppen befért a szerény 16cm-es hátsó hűtő elé), így az újra futtatott IBT tesztek semmiképpen sem bírták 74°C fölé hevíteni a magokat!
Ha most belegondolok, hogy 2db 2000RPM-es ventit is rá lehet tenni a Z600-ra, akkor lazán 65-67°C-ra lehet szorítani 4GHz-en a proci hőmérsékletét ezzel a blokkal.
Megnéztem az ASUS progikat is (OV, EPU, stb.), totálisan használhatatlan az összes.
Egy kis állítás, és a gép már le is fagyott.
Sárpac: Hogy is van ez az 5.6GHz?
Photoshop ment alatta?
Nem baj egy ON hsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bittorrent topik
- Milyen széket vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Linux kezdőknek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bestbuy játékok
- Milyen TV-t vegyek?
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Update 06.27. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest