- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tody56
aktív tag
Ezt jó tudni.
Eddig próbláltam már 4-8 között. Ha necces volt a rendszer akkor már 2-3-nál is eldobott. Mindig arra próbálok ügyelni hogy legalább egy 80%-ra terheljem le a ramokat.Ma még küzdök kicsit hátha sikerül egy 2000mhz-et stabillá tenni, de folyamatosba 1800 cl8 felettt biztos nem fogom hajtani a qpi miatt.
1800 még megy 1,45v-vel (qpi) amihez beszámoljuk hogy kb 0,05v-vel kevesebbet ad ténylegesen (1.4) akkor már tök jól is hangzik. -
Zájec
veterán
ezt mind megértem amit mondasz
de ahhoz hogy 1600 felett menjenkek a ramok , a qpi/vtt is adagolni kell, valszeg 1.35v fölé , akkor meg már löttek a 24/7 beállitásnak..
az idözitések szükitése meg max egy pici bench javulást eredményez , amit az user nem érez meg a gépén,,,pláne átlag felhasználásnál vagy játék alatt sem.. hisz már egy alapon menö core i7 -nek nemtud a nyomába érni egy szénné tuningolt core2 rendszer teljesitménye a memoria terén...
"jobb" ramok meg "gyengébb" ramok , hát nem sok vizet zavar ... ezekkel a "gyengébb"-nek titulált kingmaxokkal is megy a rendszer mint az állat... nem látom indokoltnak eme ramok lecserélését... nem lesz efektive gyorsabb a gépem... és csak kidobtam érte felesleges pénz....
3600-4000 uncore -nak meg adni kell a qpi/vtt-t 1.5v felett ,, ahhoz meg egyenlöre tartósan nincs bátorságom , nem akarom kinyirni a procit , jobb a békesség, maradok 1.35v qpi/vtt alatt... az elég böven...
-
Zájec
veterán
űdv barátom , gondoljuk át mégegyszer mit irt a kolléga.... idézem ::
""Próbáltam a procit hogy bírja a tuningot és ahhoz mérten akarok új memóriát." most én ebböl azt kifejezésböl azt vettem le , hogy ö azthiszi hogy függ a proci tuningja a memoriától... tehát hogy 1333-as vagy 1600-s vagy mittudom én milyen hiper-super memóriát vesz, attól nem fog neki változni a proci tuningolhatósága.. ez nem egy core2-s rendszer ,ahol modjuk a 600fsb feletti eredmény eléréséhez, már jobb memóriára volt szükséges... erre gondolok...erre mondtam azt hogy igy ebbe az értelemben és formában "az abszolút független egymástól a kettő".... tehát akár 1333mhz ramokkal is tudsz elég komoly cpu tuningot csinálni....
például ::: [ Zájec @ 4.4ghz ]
mondjuk itt 1680mhz-n mentek a ramok , de mehettek volna kevebbel is , akkor is meglenne a 4.4ghz...ennek értelmében irtam azt amit irtam , szerintem nem sületlenség , ha átolvasod visszamenöleg is....
-
törölt tag
Amíg nem volt vízhűtésem, nem csinálta ezt. És nem csak az a baj, hogy nem látja a 6 GB-t, hanem az is, hogy nem képes 1600 MHz-en menni!
Annyira elegem van már... Ma reggel, délután, tegnap este ugyanazokkal a beállításokkal, mint amit ma késő délután csináltam, még ment! Akkor most miért nem? Simán el tudom képzelni, hogy valami érintkezési gond van. Az alaplapon a kék memóriahelyek abszolút nem is működnek. -
törölt tag
Akkor inkább a táp... Kábelharisnyázás volt... Komplett... De könyörgöm, miért lenne a táp??? Normálisan megjelöltük a dolgokat, nem igaz, hogy elcsesztük -.-'
Amúgy azt nem értem, hogy miért van az, hogy semmi beállításon nem változtattam, mégis egyszer jó, egyszer nem.
Bocsi mindenkinek, megint ideges vagyok... Nem bírok magammal, szét kell ütnöm valamit!!! -
sniper elite
senior tag
De figyi játékhoz minek szénné tuningolni mindent? Tudom sokan ez miatt is beszólnak de nem tudok ezzel igazából mit kezdeni! Inkább edzem magam a kondi termembe mint hogy 2-3 óráig állítgassam a ramjaimat a gép előtt kucorodva! Az meghogy néha szóba hozom hogy mire akarok váltani, nehogy már támadó felület maradjon! Inkább örülni kéne neki hogy itthon is vannak olyanok akiknek nem drága esetleg egy extrém intel proci vagy egy drágább fajta ram! Amúgy sose haragszom meg senkire se,és én örülök ha látom hogy valakinek annyira jól megy, hogy sokat tud költeni extrém hardverekre is!
-
ADAM1337
nagyúr
Engem nem a beharangozás buzdított kommentet írni csak az hogy 1600 c9 és 1866 c9 között alig van sebesség eltérés, inkább más hw-ra költeném azt a maradékot. (ár-ra nem is reagáltam, mindenkinek maga dolga ki mennyit tud félre rakni)
Engem személy szerint nem zavar igaz én egy olcsó kateg-al kezdem majd az i7-et.
Utána kitapasztalok és úgy fejlesztek. -
westlake
félisten
hmmm.. ez eleg erdekes info.. mindenesetre, ha lesz hozza kedvem, akkor nekiallok en is lepolirozni a talpat (bar ez joval nehezebb feladat, mint egy proci kupakjat polirozni).. aki mar fogott a kezeben ilyen hutot, az tisztaban van vele, hogy nem 50 dekas
ebbol kifolyolag az otthoni polirozasi modszerek eleg "farasztoak".. ettol fuggetlenul megerne egy levelet kuldeni a thermalright-nak, hogy megis mi az a masik anyag a true copper huton
-
Zájec
veterán
"- Turbo Boost not available when overclocking"
itt egyszerűen béna volt a tesztelő. GOOC során mi mindvégig használtuk a turbo-t. szóval én azt mondom ez az állítás nem igaz.ez úgyvan hogy ha az ET6 alatt akarod emelni a BCLK-ot, akkor amint állitasz rajta rögtön leveszi a TURBO-t és elveszi a szorzót....
-
HSM
félisten
Najó, ez se mutat semmit... ES példány... Lehet előtte már szépen agyonfeszelte valaki és degradálódott.... Az a közel 1,6V még üresben is nagyon sok.... Pláne hogy csak 3dmark-ra....
Bár szvsz úgyis az lesz a vége, mint mindig is, hogy nagy lesz a széthúzás, lesznek nagyon jó és nagyon rossz darabok.... Már a C0-nál is igen szép volt szerintem, hogy a gyengébb darabokkal is simán megvolt a 3600-3800 majdnem mindig...
-
HSM
félisten
Azért az ránézésre is látszik, hogy hány fázis, hány tekercs, hány mosfet stb... Elektronikában ilyen téren nem lehet "láthatatlanul" csodát tenni. Persze, sok apróságon is múlhat a dolog, ez tény... Mondjuk ez érdekes, mit mértek multiméterrel az EVGA-nál.... Van VTT Vdrop szépen!
[link]
-
HSM
félisten
Jah, kár, hogy hétköznapi 24/7 üzemre már nem igazán ajánlott ez az 1,6V+ VTT fesz...
Szerintem Sniper kolega nem az a tipikus megszállott tuningguru, akinek ilyesmikre szüksége lenne...
A jelenlegi I7 procikhoz szvsz semmi értelme...
Talán majd a Westmere-nél, de addig meg minek ezen elbukni soktízezer FT-ot?
-
Szatesz
őstag
Az szép akkor.....Az ilyen ...Ha rátapad a börödre akkor ott mar meg is éget
Mint az egyik srác a vajlingot megfogta aztán nemtudta letenni, rátapadt a kezére
Amikor kiöntöttük a nitrot a cipöm ugymegfagyott a kocsiba engedett ki addig olyan volt mintha fa talpa lenne , olyan merev volt -
Ottoka
őstag
Jugeen, Achill3us: én hci memtestet használtam, a 3.8-ast, meg is vettem a pro verziót, 5 dolcsi volt
Azzal kezdtem a tesztelést, mikor kínlódtam hogy 1600-on menjenek a ramok. Ha a memtest ment, akár 1%-ot (és utánna ha rászántam időt végig is ment) akkor már jó volt a blend is. Mert álatlában 0,2%-nál már 10-et hibázott.Érdkes egyébként hogy a gyári 8-8-8-24-2-ön nem megy 1600-on, de 8-8-8-24-1-en meg már szépen.
-
serito
senior tag
Pont úgy ahogy azt én is tettem : Polír TRUE Black ( home made ) + 2x 12cm nagy légszállítású venti.
Jó-pár fokot lehet nyerni vele.
-
HSM
félisten
-
Zájec
veterán
"hogy az Core i7-tel kapcsolatos tuning azért annyira nem bonyolult,"
ez igy van , elég jól sikerült és viszonylag könnyü, de egy apró dolgon is nagyot lehet zakózni.... és akkor már másképp görbül az ember szája..."egy kicsit önnyugtatásnak tudom be részedről azt," igen az is , mert elég, ahogy elnézem , a mai játékokat és alkalmazásokat normálisan kiszolgálja...
"CSX CEC ramjai. HCH9-cel szereltek " ez melyik tipus is pontosan ? ennek mennyi az alapórajele ?
-
Zájec
veterán
dehogy nem
tuningolhat
én is az vagyok és mégis tuningolok.
"ha valaki meg nem tuningol, az vegye az olcsóbbat, ez egyértelmű."
ez rossz kijelentés, a kettö nem zárja ki egymást"miért véded ennyire a Gigabyte-ot" én nem látom hogy annyira védeném...
a bioson lehet hogy csiszolni kell még , de ez koránt sem annyira biztos , a másik oldalon meg ott van a "user error" kérdés is... azt se hagyjuk az emlitésböl . mert nem vennék mérget arra hogy mindig a lap a hibás....."hogy amit el lehet vele érni az karcsú. "
tudom ... az extrem tuningosoknak karcsú ha egy ram 2000 alatt megy...
megint átestünk a ló túloldalára....
ha 1600 mennek a ramok , azok is böven kiszolgálnak , nem mondhatni hogy lassú töle a gép , egyedül a bench-ekben csinál jobb eredményt, de azon kivül sehol nem érezhetö a külömbség , szóval egy kicsit vakitás kezd lenni ez a dolog....az hogy kezdenek megjelenni a 2000 ramok , az nem azt jelenti hogy mindenki szalad a boltaba és megveszi azokat 70-100 ezer forintért...
söt a jelenlévök között is ( aki most váltott platformot ) az a jelemzöbb, hogy az olcsóbb 1333mhz ramokat veszik ,, mert annak már ugymond elfogadható ára van és az is böven elég , amikor 15k-17k feletti értékeket csinál a bench-ben , és kétszerannyiért nem fog drágább ramot venni , hogy +2k +3k val jobb bench eredményt csináljon...
-
Achill3uS
nagyúr
ez jogos, de a különbség még mindig ott van a személyes vélemény/tapasztalat és az objekvititás között, hogy nem fogom mind2 esetben ugyanazt javasolni, hanem az utóbbi arról szól amire neked van szükséged nem pedig nekem. kivéve ha megegyeznek az igények (leegyszerüsítve "átlagfelhasználó nem tuningolhat? miért ne!"), ebben az esetben minden szempontból azt fogom ajánlani ami nekem a legjobban bevált és különben is jelenleg jobb mint a többi
-
-
tome.jr
addikt
Erre nem tudok mit mondani, mert nem nagyon használok léghűtést, bár most per pill az van. Amikor nézelődtem ez volt a legteljeskörűbb oldal, itt volt majdnem mindenről teszt. Egyébként meg én sem csak egy oldalt szoktam nézni ha valamiről infó kell, végignyálazok mindent google-ben, csak ez kiindulópontnak jó lehet. Mi számít most jó léghűtésnek? Nekem úgy tűnt anno hogy a Thermalright Ultra 120 Extreme elég jó és sokan használják.
-
sniper elite
senior tag
Éppen most cseréltem le 1 hete, Asus Triton 81-et vettem a gyári helyet, hűtéssel nincs olyan komoly gond, persze azért 1,3 körül azért már oda kell figyelni, lehet vízhűtéssel hatékonyabb lenne... De most az a bajom hogy még a windows se jön be, miután biosban beállítottam 4GHz-re, csak a kék halál!
-
serito
senior tag
Köszi!
Ezek szerint egyszerűbben számolva: ha QPI link Speed x36 (AUTO) szorzóval akkor az Uncore Frequency ennek a fele x18 kell, hogy legyen , tehát ha BLCK 133Mhz az-az alapfreki akkor
QPI Link Speed: 133x36= 4788 GT/s
UnCore ( NB Frequency ) : 133x18= 2394 MhzEzzel a beállítással a QPI Link megegyezik a UnCore ( NB ) Frekivel.
Jól értelmeztem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged